Ņu tad uz kurieni, ja ir aizdomas ka Elkors vnk grib naudu noplēst? Garantija beigusies. Kreņķis - nostrādā slēdzis, bet nekas nenotiek vispār. Pofig ir stikls virsū vai nav, ir karte iekšā vai nav... Manuāli vai nemanuāli uzstādījumi... Arī ar šedevra pogu - nekā... Konstants Err panelī. Elokrā pateica ka nezin kas par vainu bet maksās 150 latus. Man sanāca drusku smiekli
Ungus:nu man D80 bij šaize ar apaugušiem akumulatora kontaktiem
naa, tad jau dziiviibas ziimes neraadiitu...
varbūt arī rādītu, piemēram powershotiem netīru kontaktu gadijumā rāda "replace battery". neatkarīgi no tā cik baterijas svaigas, bet vispār maz ticams iemesls.. bet interesanti, nezin kas par vainu, bet zin cik novēršana maksā
Bildes:Ņu tad uz kurieni, ja ir aizdomas ka Elkors vnk grib naudu noplēst? Garantija beigusies. Kreņķis - nostrādā slēdzis, bet nekas nenotiek vispār. Pofig ir stikls virsū vai nav, ir karte iekšā vai nav... Manuāli vai nemanuāli uzstādījumi... Arī ar šedevra pogu - nekā... Konstants Err panelī. Elokrā pateica ka nezin kas par vainu bet maksās 150 latus. Man sanāca drusku smiekli
ps. Kastītes vispār ir.
Vai esi atradis kādu risinājumu šai problēmai? Kas tas ir par joku, kur labot, cik maksā? Lieta tāda, ka man ir tieši tāds pats gļuks ar D80. Manā gadījumā šī problēma parādījās jau vairāk kā pirms 1,5 gada, taču tās reizes, kad esmu Latvijā, nav bijis laiks kameru sataisīt. Tagad gan būšu mājās ilgāku laika sprīdi, un arī bildēt vēlme jau sen lien ārā pa visām spraugām, tā kā tagad esmu nobriedis kameru salabot. Kur, ko, kā?
dansiga:Ir objektīvi kuriem blendes riņķis jāaizgriež līdz galam . Ja ir izkustējies - tad rāda err
nav shis gadiijums
full_clip:
Bildes:Ņu tad uz kurieni, ja ir aizdomas ka Elkors vnk grib naudu noplēst? Garantija beigusies. Kreņķis - nostrādā slēdzis, bet nekas nenotiek vispār. Pofig ir stikls virsū vai nav, ir karte iekšā vai nav... Manuāli vai nemanuāli uzstādījumi... Arī ar šedevra pogu - nekā... Konstants Err panelī. Elokrā pateica ka nezin kas par vainu bet maksās 150 latus. Man sanāca drusku smiekli
ps. Kastītes vispār ir.
Vai esi atradis kādu risinājumu šai problēmai? Kas tas ir par joku, kur labot, cik maksā? Lieta tāda, ka man ir tieši tāds pats gļuks ar D80. Manā gadījumā šī problēma parādījās jau vairāk kā pirms 1,5 gada, taču tās reizes, kad esmu Latvijā, nav bijis laiks kameru sataisīt. Tagad gan būšu mājās ilgāku laika sprīdi, un arī bildēt vēlme jau sen lien ārā pa visām spraugām, tā kā tagad esmu nobriedis kameru salabot. Kur, ko, kā?
Nu tak apskatīties vajag vai slēdzis vispār vaļā verās(nevis vai klikšķ,bet vai atveras).Uz B ļoti labi var redzēt vai spogulis korekti staigā un vai štorkas atveras un aizveras(to vai aizveras var apskatīt ar pirkstu paceļot spoguli un palūrot uz štorkām).Jautājums vēl vai kartē kautkāds,tobiš melns fails vispār tiek ierakstīts.
60uz5komats6:Nu tak apskatīties vajag vai slēdzis vispār vaļā verās(nevis vai klikšķ,bet vai atveras).Uz B ļoti labi var redzēt vai spogulis korekti staigā un vai štorkas atveras un aizveras(to vai aizveras var apskatīt ar pirkstu paceļot spoguli un palūrot uz štorkām).Jautājums vēl vai kartē kautkāds,tobiš melns fails vispār tiek ierakstīts.
Tu neizlasīji rūpīgi diskusiju. 1. Spogulis staigā korekti 2. Štorkas atveras un aizveras 3. Visas darbības notiek identiski, salīdzinot ar strādājošu kameru (salīdzināts gan tika ar D90, kas bija pa rokai) 4. Kartē neraksta neko. 5. Tika izmēģināti dažādi objektīvi, dažādas kartes, dažādi aķīši, notīrīts tika viss ko iespējams notīrīt, apdeitots viss ko var adeitot. 6. Visu laiku rāda ERR, bet slēdža nostrādāšanas brīdī rāda ekspozīciju un diafragmu, tobiš var redzēt, ka mēra, turklāt pareizi 7. Esmu mēģinājis gūglēt, bet pagaidām nesekmīgi - iespējams nemāku pareizi noformulēt.
bieži vien remonti notiek nomainot visu plati, neiedziļinoties problēmā, tas ir nemeklējot iemeslu/cēloni/vainu.... , tad arī zin remonta izmaksas, bet nezin vainu .....
60uz5komats6:Nu tak apskatīties vajag vai slēdzis vispār vaļā verās(nevis vai klikšķ,bet vai atveras).Uz B ļoti labi var redzēt vai spogulis korekti staigā un vai štorkas atveras un aizveras(to vai aizveras var apskatīt ar pirkstu paceļot spoguli un palūrot uz štorkām).Jautājums vēl vai kartē kautkāds,tobiš melns fails vispār tiek ierakstīts.
Tu neizlasīji rūpīgi diskusiju. 1. Spogulis staigā korekti 2. Štorkas atveras un aizveras 3. Visas darbības notiek identiski, salīdzinot ar strādājošu kameru (salīdzināts gan tika ar D90, kas bija pa rokai) 4. Kartē neraksta neko. 5. Tika izmēģināti dažādi objektīvi, dažādas kartes, dažādi aķīši, notīrīts tika viss ko iespējams notīrīt, apdeitots viss ko var adeitot. 6. Visu laiku rāda ERR, bet slēdža nostrādāšanas brīdī rāda ekspozīciju un diafragmu, tobiš var redzēt, ka mēra, turklāt pareizi 7. Esmu mēģinājis gūglēt, bet pagaidām nesekmīgi - iespējams nemāku pareizi noformulēt.
Tātad,cik nu es vispār no fotoaparātiem saprotu,elektronika nesaņem komandu nolasīt matricu,bet apzinās,ka komanda nostrādāt slēdzim ir dota,značit ERR.A komandu nolasīt matricu drīzāk dod datčiks kas saistīts ar slēdža štorkām,ja šis mehānisks,mož salūzis kāds plastmasas knibulis,ja optopāris,mož sūdi kādi ielīduši,bet lai nu kā tas ir slēdža sastāvdaļa,tātad slēdža maiņa problēmu atrisina un tad nosauktie ~150Ls ir samērā patiess apgalvojums. Nu un visbeidzot (dziļdomīgi uz rēķina rakstot tāmei klāt nullītes) "te jau sarežģīts remonts,mātesplate un matrica un slēdzis un spoguļa mehānisms jāmaina"