forum.gif
Palīdziet!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Palīdziet!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.05.12 22:11
 citēt
Situācija sekojoša. Ir vēlme nopirkt jaunu objektīvu, pašlaik bildēju ar kita objektīvu, bet gribas ko citu. Ieteica man viens fotogrāfs 50mm f/1.8. Bet nezinu, vai priekš manas fotogrāfēšanas tas noderēs, lai gan man jau vēl paliks kits. Tā kā jautāju Jums, ko man labāk izvēlēties??
Ko vēlos fotogrāfēt - ļoti bieži sanāk fotogrāfēt cilvēkus dzīvokļos vai arī kkur dabā. Tātad skati, ainas un cilvēki šauros dzīvokļos, bet vēl it kā gribas fočēt dzīvniekus, kur atkal vajag telefoto.. Karoče, ceru uz Jūsu palīdzību. Cerams, ka nebūsiet tādi komentētāji, kā līdzīgos gadījumos, kad Jums prasa padomu.. :)
Publicēts: 22.05.12 22:14
 citēt
Canon EF-S 15-85mm un NEZINĀSI PROBLĒMAS.
Publicēts: 22.05.12 22:21
 citēt
Es esmu patiesi pārsteigts, ka nav pieminēts makro :face-crying:
Publicēts: 22.05.12 22:28
 citēt
Makro, viennozīmīgi arī, bet nu tad jau man gribas visu fočēt, bet pie makro vajag tripodu, kura man pagaidām nav.. ja godīgi, tad tās summas ir pa lielu, 15-85 maksā 400, paldies.. tik dārgu man negribas pirkt... :(
Publicēts: 22.05.12 22:46
 citēt
Spriežot pēc Tavas galerijas, paņem pāreju uz M42. Kādus pāris objektīvus no Austrumvācijas/Japānas, un esi laimīgs... Viss AF tev maksās pamatīgo piķi. Bet ar šitiem varēsi nesteidzīgu ārtu taisīt...
:face-smile: lai veicas! Bildes Tev galerijā foršas. Paldies, un vairāk tādas.:face-smile:
zbmono:Es esmu patiesi pārsteigts, ka nav pieminēts makro :face-crying:

kaut paskatījies, ko cilvēks fotografē, pirms *irst...:face-devil-grin:
Publicēts: 23.05.12 01:42
 citēt
50mm diezgan par garu priekš šauriem dzīvokļiem. bet baigi labi portretiem un pārējam. un priekš cenas kvalitāte ļoti laba, lietots pa kādi 40ls. kā nekā one of the best price/performance lens :face-glasses:
Publicēts: 23.05.12 08:27
 citēt
Ņem Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM un būsi laimīgs :)
Publicēts: 23.05.12 08:45
 citēt
Es balsotu par tādu lietu, kā dablkits. Piepirkt klāt 55-200 un cauri. Bet fiksētais - nekad neesmu sapratis 50-nieka pielietojumu kropam, kur tam ir ap 30 grādi, ne tur īsti portretnieks, ne arī kas cits. Ja vajag universālo ar 45 grādu redzes leņķi, tad kropam tas varētu būt EF 28/2,8.
Publicēts: 23.05.12 09:21
 citēt
lētākais price/perforamnce ziņā un priekš portretiem arī būs tevis minētais 50mm f/1.8 II, šauros dzīvokļos gan vairāk par 1/2, 1/4 portretiem nedabūsi, tas tiesa.
dzīvniekiem jau vajadzēs pavisam citu objektīvu, protams, tas atkarīgs kādus tieši dzīvniekus grasies bildēt
Publicēts: 23.05.12 09:47
 citēt
majas kaķiem 50mm būs baigi OK, par savvaļas zīdītājiem šaubos.
Publicēts: 23.05.12 10:04
 citēt
Schneider:Es balsotu par tādu lietu, kā dablkits. Piepirkt klāt 55-200 un cauri. Bet fiksētais - nekad neesmu sapratis 50-nieka pielietojumu kropam, kur tam ir ap 30 grādi, ne tur īsti portretnieks, ne arī kas cits. Ja vajag universālo ar 45 grādu redzes leņķi, tad kropam tas varētu būt EF 28/2,8.

A tas tāds "Pixseļpisēju" paradumss , kurš lasa vecaas grāmtas par FILMU laikiem un atcerās ka tad pamatā lietoja ~50mm stiklus uz "Krutā Zenit" . Bieži ven tadi "Skolotaji" galīgi nespēj ierubīt ka 50mm TOREIZ ir tipisks PORTRETNIEKS mūsdienas uz kropa ~80mm kas ir ĻOTI ŠAURA pielietojuma stikls.
Publicēts: 23.05.12 10:06
 citēt
Schneider:Es balsotu par tādu lietu, kā dablkits. Piepirkt klāt 55-200 un cauri. Bet fiksētais - nekad neesmu sapratis 50-nieka pielietojumu kropam, kur tam ir ap 30 grādi, ne tur īsti portretnieks, ne arī kas cits. Ja vajag universālo ar 45 grādu redzes leņķi, tad kropam tas varētu būt EF 28/2,8.

Lieki pārgāji uz Pentaxu :)
Šiem ir tāds pilnīgi dumjš, taču lielisks stikls - FA77mm - kā reiz uz kropa 50mm :) Ja jau nebūtu izmantojams, neticu, ka šitādu ražotu :)
Publicēts: 23.05.12 10:15
 citēt
Lunis:

A tas tāds "Pixseļpisēju" paradumss , kurš lasa vecaas grāmtas par FILMU laikiem un atcerās ka tad pamatā lietoja ~50mm stiklus uz "Krutā Zenit" . Bieži ven tadi "Skolotaji" galīgi nespēj ierubīt ka 50mm TOREIZ ir tipisks PORTRETNIEKS mūsdienas uz kropa ~80mm kas ir ĻOTI ŠAURA pielietojuma stikls.

Nu ja cilvēki spētu ierubīt ga VIENĪGAIS kas maina perspektīvu un līdz ar to arī lietu uztveri uz bildītes cilvēka galvā ir ATTĀLUMS līdz bildējamajam objektam, tad varbūt arī pārstātu paziņot ka kāda konkrēta skatu leņķa stikls ir UNIVERSĀLS portretnieks visiem dzīves gadījumiem:)
Publicēts: 23.05.12 15:57
 citēt
imgfoto:
Lunis:

Nu ja cilvēki spētu ierubīt ga VIENĪGAIS kas maina perspektīvu un līdz ar to arī lietu uztveri uz bildītes cilvēka galvā ir ATTĀLUMS līdz bildējamajam objektam, tad varbūt arī pārstātu paziņot ka kāda konkrēta skatu leņķa stikls ir UNIVERSĀLS portretnieks visiem dzīves gadījumiem:)

ahh! mana riebiigaa dzeeraaja filozofija, ja nebuutu redzeejis Tavas fotoskolas (kuras veiksmiigi esi izdzeesis) un nopietnaas fotokursu reklaamas, tad droshi vien visam piekristu
Publicēts: 23.05.12 16:06
 citēt
njaa... prātā nāk pērles par gaismas caurlaidību atkarībā no tā, cik mm ir priekšējais stikls... :D :D :D
Publicēts: 23.05.12 18:31
 citēt
bilzhuk, cik lielai jābūt priekshejai lecai lai varētu izgatavot 400mm ar max atverumu 1,2 ?
Publicēts: 23.05.12 18:36
 citēt
imgfoto:bilzhuk, cik lielai jābūt priekshejai lecai lai varētu izgatavot 400mm ar max atverumu 1,2 ?
skatoties kādu asuma dziļumu gribēsies :face-wink::face-wink::face-wink: nju labi, Tu mani saprati :D
Publicēts: 23.05.12 18:55
 citēt
Bzh: Lieki pārgāji uz Pentaxu :)
Šiem ir tāds pilnīgi dumjš, taču lielisks stikls - FA77mm - kā reiz uz kropa 50mm :) Ja jau nebūtu izmantojams, neticu, ka šitādu ražotu :)

Šiem ir ne tikai šis lieliskais stikls. No Ļimitediem es gribētu vienu citu - FA 31/1,8, jo uz portretiem nespecializējos.
Par ražošanu - ražo jau visādus - no 6 mm līdz 5200 mm, tik katram savs vajadzīgs.
Publicēts: 24.05.12 19:37
 citēt

ok, un lielie dūži, kam Full Frame un 85mm 1.4... teiksi, ka nav portretiem? vismaz mans sapņu komplekts.

50mm uz crop ir tas pats. priekš portretiem patīk, jo sevišķi ja gribas seju vismaz pa puskadru, ar 30mm jau sāk jocīgi izskatīties perspektīvas dēļ.
Publicēts: 24.05.12 20:58
 citēt
50x1,5=75. Bet es neesmu portretists, reportāžā bokē un visi tamlīdzīgie sīkumi ir pie kājas, pietiekami labus gudru onkuļu tribīnē portretus var uztaisīt arī ar zūmu.

Publicēts: 24.05.12 21:00
 citēt
Canon EF-S 15-85mm un NEZINĀSI PROBLĒMAS.
Publicēts: 24.05.12 21:05
 citēt
Tiem, kas nemāk jēdzīgo nosaukumu uzrakstīt, vajadzētu 1.reizē brīdinājumu, bet 2.reizē uz mūžīgiem laikiem liegt pieeji blogam!!!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol