Kāds nezin, kādēļ eksportējot bildes tās paliek tumšākas , zaudē košumu un paliek neasākas ? Cik internetā lasīju, tad ir viedokļi par to, ka kautkas ar kalibrāciju nav riktīgi, bet kādēļ tad tas padara arī bildes neasākas... ? Varbūt kādam ir līdzīga pieredze/problēma un galvenais - risinājums ?
KUR eksportējot ? Vien lieta uz PS cita uz KO CITU Ja PS tad ejošākais GĻŪKS ka LR un PS atškirīgu versiju kodeki un ka LR uzlikts kāda KOREKCIJA +1.2 bet PS -1,5
Lielpratējs neesmu, muzikālās ausis un acis arī nav. Monis- VP930, redzu daudz ko no tā, ko šeit citi saka, ka neredz. Exportēju uz JPG, nekad nekādu būtisku košuma/asuma zudumu neesmu pamanījis. Protams, algoritms jau kaut kāds ir, 100% nebūs nekad, bet kā jau teicu, neko būtiski izmainītu neesmu pamanījis.
Par asumu gan nepateikšu. Bet par krāsām un košumu - laitrūms strādā krāsu telpā ProPhoto RGB. Ko liec eksportējot? Parasti jau liek (un tā arī jādara lielākoties, izņemot atsevišķus specifiskus gadījumus) sRGB, un bilde izskatās savādāka. Bet tas tā jūtami arī varētu būt tikai atysevišķos gadījumos un tad, ja tev monis ir ar plašāku par sRGB krāsu telpu. Jaunajā laitrūmā 4 ir softprūfs, var softprūfot arī sRGB krāsu telpai bildes aplūkošanai monitorā.
Un vēl - kāds fons tiek lietots laitrūmā? Visticamāk ka standartā esošais tumši pelēkais. Bet pēc eksporta skaties noteikti ar kaut kādu kompim defoltā uzliktop Windows Picture viewer (kā nu precīzi tur saucas, neatceros) vai ko tamlīdzīgu, un visticamāk tad, uz balta fona. Tā rezultātā bilde vizuāli izskatās savādāk (dažādas krāsas fonu dēļ).
Es parasti tik un tā pieturos pie vienkāršas metodes - pēc eksporta ne uzreiz, bet pēc kāda laiciņa, apskatu eksportētās bildes, un ja kaut kas lec acīs, ka īsti nav tā kā bija, attiecīgo bildi pieregulēju un eksportēju pa jaunam.
Eksports uz sRGB JPG 10 quality. Bildes Developā izskatās superīgas, bet pēc eksporta nassing speshals sanāk. Vai LR 4 būu risinājums ? es jau nu šaubos...
RobertsJ:Par asumu gan nepateikšu. Bet par krāsām un košumu - laitrūms strādā krāsu telpā ProPhoto RGB. Ko liec eksportējot? Parasti jau liek (un tā arī jādara lielākoties, izņemot atsevišķus specifiskus gadījumus) sRGB, un bilde izskatās savādāka. Bet tas tā jūtami arī varētu būt tikai atysevišķos gadījumos un tad, ja tev monis ir ar plašāku par sRGB krāsu telpu. Jaunajā laitrūmā 4 ir softprūfs, var softprūfot arī sRGB krāsu telpai bildes aplūkošanai monitorā.
Un vēl - kāds fons tiek lietots laitrūmā? Visticamāk ka standartā esošais tumši pelēkais. Bet pēc eksporta skaties noteikti ar kaut kādu kompim defoltā uzliktop Windows Picture viewer (kā nu precīzi tur saucas, neatceros) vai ko tamlīdzīgu, un visticamāk tad, uz balta fona. Tā rezultātā bilde vizuāli izskatās savādāk (dažādas krāsas fonu dēļ).
Es parasti tik un tā pieturos pie vienkāršas metodes - pēc eksporta ne uzreiz, bet pēc kāda laiciņa, apskatu eksportētās bildes, un ja kaut kas lec acīs, ka īsti nav tā kā bija, attiecīgo bildi pieregulēju un eksportēju pa jaunam.
Par softprūfu laitrūmā 4 - [url=http://www.youtube.com/watch?v=ZHgdLYr87l4
]http://www.youtube.com/watch?v=ZHgdLYr87l4 [/url] piemēram man tam pikčur vīveram fons vispār ir viegli rozīgs(bildēm krāsa attiecīgi arī ieņem tādu toni..)
1. jautājums: cik procentus samazinātu Tu skaties bildi LR? 2. jautājums: cik procentus samazinātu Tu skaties bildi windozes pictureviiverii? 3. jautājums: bildes krāsas "pazūd" atverot jpg failu shopā? Ja jā, tad palasi forumos ko raksta par krāsu profilu lietošanu PS...
šādas diskusijas ir vērts sākt tikai pēc tam, kad ir ielikts skrīnšots - noliec blakus logā abas programmas vaļā un parādi skriinšotu. citā'di diskusija sanāk apmēram tāda: mana sieva pirms ceļojuma uz kūrortu darīja tā, a tagad šitā.....