Oho! Viens praktiķis grib fotoradaru sistēmu iznīcināt... bet tik vilinoši, ja tava numura vietā protokolā parādās, piemēram, FUCK... Jā tēma ir par šo, tad atliek izvest zinātnisku izpēti, kā izmantojot radaru zibspuldzes spektru, šā diapazona kādā spektra pīķī pielāgot kādu luminiscējošas krāsas pārklājumu, kas atstarojoties rada bildes pārdedzināšanu... kā piemēram, fiksā ideja.
Otrajam variantam mēs pat pamēģinājām ieviest neredzamo marķēšanas sistēmu ar mikroskopisku cipariņu uzkrāsošanu uz virsmas. Un UV flomasters taču arī zināms?
Fiziķis Luxferre par šo varētu praktiskāk izstāstīt.
Ja ir doma par fotoradariem, tad neko vairāk par spēcīgu infrasarkanās gaismas, kas tuva redzamajam spektram, ap numuru nevajag. Fotoradara kamera visticamāk ir jūtīga arī infrasarkanajā apgabalā. Acij redzama nebūs, bet ne policijas auto videokamerās ne fotoradarā numurs nebūs atpazīstams. Tik īpaši lēti nebūs, lai dienā strādātu
Ne, ne! Ne svētūdens, ne krusti, ne ķiploki, ne sudraba lodes neņem šos ušakova čomu radarprojektus, dzelzceļa padomju ielikteņus, banku uzraugus, akas-kakas un tamlīdzīgās nejēdzības, kas šai bālēliņzemē notiek...
esmu fočējis metro stacijas nosaukumu uz izgaismota stikla, neatceros vai Tokijā vai Honkongā un fočiks nevarēja nekādīgi sarkano krāsu "nolasīt". slinkums tagad meklēt to bildi. acīmredzot kaut kas saistīts ar gaismas avota veidu.
Mans viens draugs -psihiatrs un kaut kāds para...hvz reiz jautāja otrādi-vai nav piedzīvots kas tāds,ko ar aci neredz,bet kamera fiksē.Runa bija par gariem,mirušu cilvēku portretiem,kas uzrodas mākoņos,mistiskām plīvurotām dāmām tumšos koridoros...nu tā kā filmās vai pārraidēs par ekstrasensiem.Ne jau par tehnisko brāķi vai sagaismotām filmām un gružiem objektīvos.Viņš bija vīlies,kad teicu ka šitos gļukus visus var izskaidrot,bet ja arī dažreiz nevar,tad tāpēc,ka man pašam tehnisko zināšanu par maz.
Bezjēdzīga filozofēšana : Ir gadijies konferencēs nobliezt tulkošanas iekārtu paneļus,kuros IR diodes raida signālu uztvērējiem,uz aci melns,a bildē diodes spīd,tiesa tas senāk ar d2x ,D3 maita švaki to infru redz,jo jaunāka kamera ,jo sūdīgāk. Neatceros kuram nikonam bija tāda fiška,ka rozā(?) krāsu šis bildē uztaisija par zilu,tobiš papētot krāsu aptvērumu konkrētajai kamerai droši vien var atrast krāsu,kas lido arā no aptvēruma,un tad kamera to aizvieto ar citu,tuvāko ko var uzradīt,savukārt ar aci droši vien varēs redzēt divas dažādas krāsas.
Tagad ātrumā neatceros, kurā kinošņiku lapā, bet bija par kombinētajiem kadriem, kad senajos aizlaikos, kad vēl lietoja visas tur rirprojekcijas u.t.t., piezīmēšanai kadrā vnk projicēja uz konkrētā materiāla atbilstoša mēroga priekšmeta (mājas, priekšmeta, godzillas) attēlu, kuru tad pa kontūrām pārzīmēja izkrāsoja vai izzāģēja, i gatavs. Mandomāt, ideju var pielāgot foto - protams, nezinu, kādiem nolūkiem andre to "kadrā neredzamo" padarīšanu vajaga, bet visu nepieciešamo var sataisīt uz datora, pēcāk projicēt uz fona vai modeles un fotogrāfēšanas brīdī izslēgt, lai nav uz bildes... Par dabā neredzamo, bet uz bildes redzamo visu var darīt otrādi...
bet kas saistīts ar fotoradariem..... ir viens gēls kuru uzklājot plānā kārtā uz nummura, tad nummurzīmi noftogrāfēt nevar jeb bildējot ir balts pleķis
andre:ir kaada kraasa, markeris, viela via kaut kas taads kas acij ir redzams , bet foto kamerai nav ?
un otraadaak, katu kas, kas buutu acij neredzams, bet kamerai redzams ?
Man ļoti bieži nākas ar savu kameru bildējot sastapties ar abu veida līdzīgiem pigoriem. Ļoti daudzi uzraksti uz žogiem man ar acīm redzami, bet aparāts tiem cauri skatās, un ir arī pretēji efekti, kad ar aci neredzu, be aparāts saka, ka še ir asenes lijušas.. Domāju, ka ar tām kamerām, kuras ir vienkārši izmainītas, lai bildētu UV un IR spektrā, šitie pigori būtu tikpat labi manāmi.