The Sigma AF 85mm f/1.4 EX HSM DG delivers a convincing performance on APS-C DSLRs although it stays somewhat short of the Canon EF 85mm f/1.2 USM L II here. The lens is impressively sharp in the image center - even at f/1.4 - but it's comparatively softer towards the borders/corners here. However, the Sigma is nothing short of excellent in the range between f/2.8 and f/8. Lateral CAs are minimal and not field-relevant. Same goes for image distortions. The vignetting is only a slight problem at f/1.4 and not an issue anymore from f/2 onwards. The quality of the bokeh is generally excellent except in very tricky situations. The amount of bokeh fringing (LoCAs) is on the high side,so you may spot some colored out-of-focus halos in critical situations. The build quality of the lens is up to pro standards. The metal lens body is rubber-coated thus providing a good grip. The tightly assembled focus ring turns smoothly but it's a bit tricky to find the exact focus due to the very short focus path. On the other hand the same short focus is also responsible for fast auto-focusing so there's a certain trade-off here. We had no significant issues with focus accuracy on the tested sample. The Sigma AF 85mm f/1.4 EX DG HSM is quite expensive in absolute terms. However, even so it costs much less than the corresponding Canon lens (which is slightly faster though) and as such it is a highly interesting alternative. www.photozone.de...
reviewus esmu lasijis, gribeju zinaat vai kaadam ir un vai ir probleemas ar AF un tas ka canons asaaks peec 2.8 tas iisti nespee lielu lomu jo tam man ir cits stikls!
šāda tipa glāzes tiek pirktas, lai bildētu pie atvērtas diafragmas, pretējā gadījumā viņas nav tās naudas vērtas. pats ar Simgu neesmu bildējis, bet info par 85mm esmu diezgan daudz studējis Sigmai ir visātrākais AF šajā mm diapazonā, bet atēla kvalitāte ir atkarīga no katras idividuālas glāzes (tā man liekas ir ar visiem Sigmas objektīviem, jātestē un jāatrod labs eksemplārs).
Ietiektu labāk pameklēt Canon veidīgo (daudz un bieži gan viņus nepārdod lietotus), iegādāsi, domāju, nenožēlosi - ļoti labs centra asums, kontrasts un precīzs AF, ja trāpi kur esi paredzējis
No Čerija ieliktās saites izskatās, ka labāks par Canon F/1,2. Bet ja paskatāmies fona neasumu, tad Canon pie tā paša cauruma labāks. Turklāt, ja šis Sigma nefokusējas precīzi, viss pārējais vairs nav svarīgs. Iegūstam bildes ar asumu nepareizā vietā. par Canon 85mm F/1,8 ir ar labāku fona neasumu un mans eksemplārs fokusējas zibenīgi un īstajā vietā gandrīz vienmēr, un ja ne, tad tā ir mana kļūda.