man bija 3M-5A-MC ar kuru varēja fokusēt uz bezgalību no nikona. nezinu vai tas bija gļuks, vai fīča. Vēl kolēģis novīlēja kaut ko zem jupitera bajonetes, ar aizgāja uz urrā!
Lielākā daļa bez koriģējošās lēcas nevilkts uz bezgalību! Krievinieces jau var pārslīpēt, bet tās japānietes ir pārāk precīzi saliktas, tas arī iemesls, kāpēc man tos Chinon stiklus biedrs Shauttra nevarēja piedzīt Nikonam!
Tik cerīgs nosaukums tēmai,domāju,ka būs kas filosofisks,a te atkal bazars par lētiem dzelžiem ... Ir bezjēdzīgi pirkt M42 objektīvu "ar zīmējumu",ja lieto adapteri ar lēcu.Ja gribas ko manuālu un lētu,tad kijevas H stikli un nikona E sērijas stikli būs lētākais variants. A ja ir ambīcijas,tad protams foihtlenderis un ceiss. Ja ir ambīcijas bet nav naudas,tad var mēģināt ambīcijas kādā lombardā ieķīlāt,kazi ceisam sanāks
P.S. + MaVi visiem krievu spoguļniekiem konstrukcija ir paredzēta fokosēšanai aiz bezgalības.Dažus citus objektīvus var modificēt.
pāreja ar lēcu ir MĒSLS - tas ir - tur ir viens pudeles dibenea stiukliņš ielikts, kas jebkuru, pat izcilu stiklu padarīs par kaku, par visādiem psrs un citiem brīnumiem pat nerunājot.
Lai ar M42 lēcām uz Nikon kameras fokusētos uz bezgalību, adapterim iebūvē optisko elementu (lēcu).Rezultāts - ir bezgalība. Fokusa attālums palielinājies aptuveni par 20%, samazinājušies reālie diafragmas soļi. Tas viss tikai tāpēc. ka M42 darba nogrieznis (no filmas/matricas līdz aizmugures lēcai) ir 45,5 (45,46 +/-0.01) pret Nikona 46,5mm. Kvalitatīvas lēcas un čipu liek Nowoflex. Dārgs + sūtīšana.
Voldemorts:Lai ar M42 lēcām uz Nikon kameras fokusētos uz bezgalību, adapterim iebūvē optisko elementu (lēcu).Rezultāts - ir bezgalība. Fokusa attālums palielinājies aptuveni par 20%, samazinājušies reālie diafragmas soļi. tas viss tikai tāpēc. ka M42 darba nogrieznis (no filmas/matricas līdz aizmugures lēcai) ir 45,5 (45,46 +/-0.01) pret Nikona 46,5mm. Kvalitatīvas lēcas un čipu liek Nowoflex. Dārgs + sūtīšana.
Voldemorts:Lai ar M42 lēcām uz Nikon kameras fokusētos uz bezgalību, adapterim iebūvē optisko elementu (lēcu).Rezultāts - ir bezgalība. Fokusa attālums palielinājies aptuveni par 20%, samazinājušies reālie diafragmas soļi. Tas viss tikai tāpēc. ka M42 darba nogrieznis (no filmas/matricas līdz aizmugures lēcai) ir 45,5 (45,46 +/-0.01) pret Nikona 46,5mm. Kvalitatīvas lēcas un čipu liek Nowoflex. Dārgs + sūtīšana.
kaadam jaabuut m42 viitnes objektiivam, lai par paarsimts dolaariem/latiem pirktu nowoflex adapteri???
MaVi:man bija 3M-5A-MC ar kuru varēja fokusēt uz bezgalību no nikona. nezinu vai tas bija gļuks, vai fīča. Vēl kolēģis novīlēja kaut ko zem jupitera bajonetes, ar aizgāja uz urrā!
Kautrīgs jautājums - vai tālu Tavs Maskutov-Cassegrain (tā šo lamā trūdošie kapitālisti) aizgājis. Ir interese paeksperementēt uz kompakta (izmēri). Vēl - mirrorlenses zinātājiem! Minolta 250mm F5,6AF. Vai ir kāds ir redzējis / bildējis / dzirdējis par viņu. Esot vienīgais spoguļobjektīvs ar autofokusu. Tīri tehniska interese.
Voldemorts:Lai ar M42 lēcām uz Nikon kameras fokusētos uz bezgalību, adapterim iebūvē optisko elementu (lēcu).Rezultāts - ir bezgalība. Fokusa attālums palielinājies aptuveni par 20%, samazinājušies reālie diafragmas soļi. Tas viss tikai tāpēc. ka M42 darba nogrieznis (no filmas/matricas līdz aizmugures lēcai) ir 45,5 (45,46 +/-0.01) pret Nikona 46,5mm. Kvalitatīvas lēcas un čipu liek Nowoflex. Dārgs + sūtīšana.
kaadam jaabuut m42 viitnes objektiivam, lai par paarsimts dolaariem/latiem pirktu nowoflex adapteri???
MaVi:man bija 3M-5A-MC ar kuru varēja fokusēt uz bezgalību no nikona. nezinu vai tas bija gļuks, vai fīča. Vēl kolēģis novīlēja kaut ko zem jupitera bajonetes, ar aizgāja uz urrā!
Kautrīgs jautājums - vai tālu Tavs Maskutov-Cassegrain (tā šo lamā trūdošie kapitālisti) aizgājis. Ir interese paeksperementēt uz kompakta (izmēri). Vēl - mirrorlenses zinātājiem! Minolta 250mm F5,6AF. Vai ir kāds ir redzējis / bildējis / dzirdējis par viņu. Esot vienīgais spoguļobjektīvs ar autofokusu. Tīri tehniska interese.
Cik atceros ,tad 500mm AF spoguļnieks arī bija.Kajons ar tādu bildēja kādreiz.
Voldemorts:Kautrīgs jautājums - vai tālu Tavs Maskutov-Cassegrain (tā šo lamā trūdošie kapitālisti) aizgājis.
tālu gan, nopārdevu par sviestmaizi, ar diegiem nav aršana. Praktiski nelietojams objektīvs, ellīgi tumšs, no rokas nepašaudīsies, statīvā ar tolkam tādu bluķi nenostiprināsi. zinu zinu, tūlīt atnāks lunis un teiks, kā viņš 1987. gadā ar tādu ralliju bildēja pustumsā un viss bija ok. es tomēr esmu izlutināts, man nepatīk mocīties ar lietām, ar kurām nevajadzētu mocīties
Ja nemaldos, tad vismaz civilizētās zemēs ražotos objektīvus (pamatā-tele) taisa ar toleranci attiecībā pret materiālu termisko izplešanos/saraušanos. Tāpēc parasti kāds kriksītis aiz bezgalības mēdz būt. Manuālajiem objektīviem gan tas var radīt problēmas, jo nereti ir parasts īpaši nedomājot griezt līdz galam, lai tiktu uz bezgalību.
Pieļauju, ka padomju laikā ražotajiem objektīviem ir tāda variācija kvalitātē, ka dažus noteikti varēs uzstellēt bez optiskās pārejas. Citiem jau kopš dzimšanas var nebūt iespēja fokusēties līdz tai bezdelībai. Viss atkarīgs, kā nu meistars todien juties un vai stipri steidzies.
RudeWolf:Ja nemaldos, tad vismaz civilizētās zemēs ražotos objektīvus (pamatā-tele) taisa ar toleranci attiecībā pret materiālu termisko izplešanos/saraušanos. Tāpēc parasti kāds kriksītis aiz bezgalības mēdz būt. Manuālajiem objektīviem gan tas var radīt problēmas, jo nereti ir parasts īpaši nedomājot griezt līdz galam, lai tiktu uz bezgalību.
Pieļauju, ka padomju laikā ražotajiem objektīviem ir tāda variācija kvalitātē, ka dažus noteikti varēs uzstellēt bez optiskās pārejas. Citiem jau kopš dzimšanas var nebūt iespēja fokusēties līdz tai bezdelībai. Viss atkarīgs, kā nu meistars todien juties un vai stipri steidzies.
vot, vot - man ir viens 9ais jupiters, kurš līdz tai bezgalībai nevelk ne uz filmas, ne uz digas - smieklīgākais, ka tuvākos attālumos šo varētu pat saukt par asu
9tais Jupīters uz nikona velk līdz 7~8 metriem,bet optiskais bloks nodrošina bezgalību,tātad vai nu jāmodificē dzimtais helikoīds,vai optiskais bloks jāiesēdina citā,piemērotākā helikoīdā.
MaVi, paldies! Nupat tiku pamēģināt. Arī mana interese par šo spoguļstiklu samazinājās. Bija līdzīgs uz zenīta, reportos ir saglabājusies bilde no Rīgas spīdveja stadiona. Laikam arī es esmu kļuvis izlutināts....
Maris:kāpēc nevarētu beigt muldēt pesteļus un abstrakcijas, bet pievērsties iemeslam kurš saucas *objektīva darba attālums*?
iemācītos atšķirt lineāla iedaļas un pie viena pielektu kā darbojas makrogredzeni.
+++ Jaizlasa šito, tad objektīvu zobos un pie smalkmehāniķa prom... Ja būs biezā aizmugure metāla gredzenam , tad ~ 2 mm var noņemt (starpība darba attālumiem + pārejas gredzena biezums). Vienīgo krievu, kuru zinu ir Granit 11, kuram aizmugures flancis maināms, un ir dabonams tieši ar Nikon bajoneti.
zinu, ka Jupiter-9 var izljaukt un izņemt kādu starplikas gredzenu, lai lietotu normāli ar pārejas gredzenu līdz bezgalībai...tepat blogā bija apraksts, kā to darīt, autors laikam bija shautra....pats neizmēģināju, jo nopārdevu tepat vienam blogerim. Un otrs ir Jupiter 37A, kuram noskrūvēju 42mm un tā vietā pieliku ebajā no Ukrainas pirktu oriģinālo Nikon stiprinājumu...tagad mans 37A ir kā no sākuma domāts Nikona objektīvs (nevis ar pārejām) www.ebay.co.uk...
Adapter KP-A/N changeable mount Allows to use any Russian lens with index "A" : Jupiter-9A, Jupiter-11A, Jupiter-21A, Jupiter-37A, Mir-1A, Mir-10A, Mir-20A, Peleng 2.8/17A, Tair-3A, Tair-11A, Telemar-22A, ZM-5A, MTO-500A,MTO-1000A, MTO-11 CA, Rubinar 4.5/300, Rubinar MC MACRO 5.6/500, Rubinar MC MACRO 8/500, Rubinar MC MACRO 8/1000
Voldemorts: Minolta 250mm F5,6AF. Vai ir kāds ir redzējis / bildējis / dzirdējis par viņu. Esot vienīgais spoguļobjektīvs ar autofokusu. Tīri tehniska interese.
Tas bija Minolta 500/8. vēl kādu laiku to arī Sony ražoja, bet nu laikam tomēr nonemuši no strīpas
vlado:UN kā ar Industar-61L/Z? Kāds ir pārtaisījis?
Diez vai , viņam visa optiskais bloks tieši pie aizmugurējās plaknes tur minimālas variācijas iespējas , kaut gan stikls ĻOTI labs ja trāpās labs eksemplārs. Es vienu nupat pārdevu tādu FILMĒTAJIEM , ilgi bij meklējuši LABU , notestēja un bija baigi priecīgi ka atraduši.