ko mees domaajam par saadu riiku? www.dpreview.com... atsauksmes ir diezgan truuciigas un neviennoziimiigas. canon 90-300 pie 300 ir vnk nozeelojams, varbuut kaads ir meegjinaajis, vai sis pie 200 ir labaaks vai nee? atradu nepieciesamiibu pie zoom leecas ar platu un sauru galu zema budzeta apstaakljos. gaidu atsauksmes.
Man tādā diapazonā ir Sigma 18-200. Vismaz tā ir stipri viduvēja- garajā galā it sevišķi (mans ziepis Fuji F550EXR zīmē labāk ). Izmantoju ceļojumos "skrejamā režīmā" un dropītēs. Citur ar tādu nav jēga no spogulenes.
Skatoties, ko uzskata par kvalitāti. Ja diapazonu - ja nemaldos ir pat Tamron 18-270.... Bet brīnumi pasaulē nenotiek un fiziku (optiku) piemānīt nevar (vismaz pagaidām). Tik liela diapazona zūms nevar būt optiski kvalitatīvs. Tā kā būs vien jāizdara izvēle- vai nu universāls, vai kvalitatīvs...
Friidis:Skatoties, ko uzskata par kvalitāti. Ja diapazonu - ja nemaldos ir pat Tamron 18-270.... Bet brīnumi pasaulē nenotiek un fiziku (optiku) piemānīt nevar (vismaz pagaidām). Tik liela diapazona zūms nevar būt optiski kvalitatīvs. Tā kā būs vien jāizdara izvēle- vai nu universāls, vai kvalitatīvs...
man pietiktu ar 18-120, vairāk par 200 tok nav vajadzības
Pats neesmu taustījis, bet tauta runā, ka nav diži labs. Es jau rakstīju, ka brīnumi optikā nenotiek..
šitas pēc skata atgādina spēļmantiņu, lai pirktu, vispirms viennozīmīgi jāietestē, savādāk (ja nu tāds padrankjiigs) pat pazīmēties nevar ar smuku objektīvu
Domāju, ka nevienam no tēmā aprunātajiem hiperzūmiem nav vajadzīgs īpašs tests, lai apstiprinātu nu jau vairākkārt rakstīto- nekad nebūs vienlaicīgi labs, lēts un universāls. Un arī veco patiesību- neesam tik bagāti, lai pirktu lētas mantas- tas īpaši būtiski optikas pirkšanai. Tie hiperzūmi jauni maksā pie 200-300 Ls robežās. Pa tādu pašu naudu var nopirkt lietotu 70-200/4L. Bet tas pirkums, atšķirībā no hiperzūma, ir tiešām kvalitatīvs pirkums uz ilgu laiku (vismaz es esmu ar to apmierināts). Bet ar hiperzūmu paspēlēsies, nospļausies un iemetīsi skapī. Es savu Sigmu 18-200 pa naudu nepirku, bet iemainīju man izdevīgā barterī. Un nopietnām lietām viņu neizmantoju- tikai "skrejamiem" ceļojumu brīžiem un tusiņiem- kad nav laika un iespēju mainīt optiku.
Friidis:Domāju, ka nevienam no tēmā aprunātajiem hiperzūmiem nav vajadzīgs īpašs tests, lai apstiprinātu nu jau vairākkārt rakstīto- nekad nebūs vienlaicīgi labs, lēts un universāls. Un arī veco patiesību- neesam tik bagāti, lai pirktu lētas mantas- tas īpaši būtiski optikas pirkšanai. Tie hiperzūmi jauni maksā pie 200-300 Ls robežās. Pa tādu pašu naudu var nopirkt lietotu 70-200/4L. Bet tas pirkums, atšķirībā no hiperzūma, ir tiešām kvalitatīvs pirkums uz ilgu laiku (vismaz es esmu ar to apmierināts). Bet ar hiperzūmu paspēlēsies, nospļausies un iemetīsi skapī. Es savu Sigmu 18-200 pa naudu nepirku, bet iemainīju man izdevīgā barterī. Un nopietnām lietām viņu neizmantoju- tikai "skrejamiem" ceļojumu brīžiem un tusiņiem- kad nav laika un iespēju mainīt optiku.
jaa, lietotu L seeriju vareetu meegjinaat, bet arii var ieberzties.. tas kaartiigi jaapsver.. tikko skatiijos testus taa sigma tiek pieliizinaata 18-55 kitam, ko es jau sen vairs rokaas nenjemu, taada kvalitaate ar nav vajadziiga.. laikam jau buus meenesi jaapiipee mazaak un jaasavelk josta, lai vareetu pajemt kaadu lietotu L..
Ieberzties var arī uz ielas, dabonot ar ķieģeli pa galvu... Man ir 8 objektīvi, visus pirku lietotus un ne reizes nesmu ieberzies. Kādēļ Tev būtu jāieberžas? Ir taču galva uz pleciem un iespēja pārbaudīt..: Un fotogrāfi pārsvarā takš nav kā čigāni, kas vecus kleperus mēģina iesmērēt.
Friidis:Ieberzties var arī uz ielas, dabonot ar ķieģeli pa galvu... Man ir 8 objektīvi, visus pirku lietotus un nessmu ieberzies. Kādēļ Tev jāieberžas. Ir taču galva uz pleciem un iespēja pārbaudīt..: Un fotogrāfi pārsvarā takš nav kā čigāni, kas vecus kleperus mēģina iesmērēt.
toties objektīvam zobu nav, ko skatīties... Canon 18-135, pēc kvalitātes atbilst 17-85 abus pāris gadu esmu lietojis...