forum.gif
Crystal plikbildes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Crystal plikbildes
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.06.12 12:07
 citēt
www.sokolovstudio.lv...

Pats mākslinieks saka tā: "Šai kamerai ir ļoti interesanta un unikāla īpašība ..... objektīvu un filmu plāksnes var kustēties neatkarīgi viena no otras. Parastai fotokamerai tās vienmēr ir paralēlas. Šādi fotografējot var brīvi regulēt asumu, ko nav iespējams panākt ar pēcapstrādes palīdzību."

Un tagad apskatiet, piemēram, bildi Nr.4. Man domāt - tak tas pats Lensbaby princips. Vai arī es kļūdos?
Un kas tur tik unikāls?

Bet bildes kopumā nev nemaz sliktas (izņēmot tās dažas, kurām vellsviņzin uz ko ir fokuss...)

p.s. man kaukā gadās te Sokolovu popularizēt. Tas netīšām - vienkārši lasīju delfus un uzdūros bildēm...
Publicēts: 05.06.12 12:17 labots
 citēt
"lensbaby princips" :D:D:D Jauns fizikas/foto termins.

Protams, ka tilt/shift iespēja ir abām tehikām - gan lensbeibim, gan 20x30 kardānkamerai... Pirksts un loceklis tak arī - abi apaļi, āda apkārt, kauls pa vidu :haha:
Publicēts: 05.06.12 12:17
 citēt
Parastai lielfomāta kamerai objektīvu un filmu plāksnes var kustēties neatkarīgi viena no otras. Arī vidējā formātā ir sastopama šāda iespēja.
Bet unikāls ir tas, ka ir cilvēki, kuri to nosauc par "Lensbaby principu".:-))))
Publicēts: 05.06.12 12:19
 citēt
tāpēc jau es jautāju...
kā sauc šo principu?
Publicēts: 05.06.12 12:21
 citēt
Nu ko jaunietis vienkārši nebija kardānkameru redzējis,vot i atlkājums un unikāla īpašība,kas citiem zināma vairāk kā 150 gadus. :)
Publicēts: 05.06.12 12:23 labots
 citēt
H ehe he , 90% nemaz nav ar filmeni bet gan ko digitālu:):) Tatad formātām TIEŠĀM ir ļoooti specifisks optiskas īpašibas es pieēram 24x30 kameru meklēju sev jau 2 gadus . Lensbabijam CITS princips , šeit var dabūt ASUMU / PERSPEKTĪVU pilnīgi nereālu un asu pa visu laukumu , optisko perspektīvu kāda prātā ienāk. LABĀM kamērām jau grozās ne tikai horizontālā un vertikālā bet principā JEBKURA plakne kaut pa diagonāli . Lensbaijam tika konkrētās vietās parejais šmigā.
Publicēts: 05.06.12 12:30
 citēt
Ir vēl arī tilt shift objektīvi, otrs vienkāršots variants lensbaby.
Publicēts: 05.06.12 12:39
 citēt
Priekšvēsture : club.foto.ru...

Un rezultāts : club.foto.ru...

:)
Publicēts: 05.06.12 12:43
 citēt
versatile:"lensbaby princips" :D:D:D Jauns fizikas/foto termins.

Protams, ka tilt/shift iespēja ir abām tehikām - gan lensbeibim, gan 20x30 kardānkamerai... Pirksts un loceklis tak arī - abi apaļi, āda apkārt, kauls pa vidu :haha:

Vot, ja Tu man parādīsi, kur loceklim ir kauls.... :D
Publicēts: 05.06.12 12:51
 citēt
Bzh:

Versatīļiem ir!
Publicēts: 05.06.12 12:55
 citēt
Lunis: es pieēram 24x30 kameru meklēju sev jau 2 gadus .

Un ko tu tur iekšā lādēt taisies?Pa taisno uz papīra manuprāt pošļeņko,a vosj uz ambrotipiem skaties? Un jautājums rodas,ko pēc tam ar to negatīvu iesākt,A3 skaneri ir eksotika,atliek tikai kontaktus kopēt.
Relatīvi bezproblēmu formāts ir 8"x10",bet tad gan nerādi šeit tās bildes,ka nenosauc par MPS,vismaz vienu manejo no 18x24 stiklenes tieši tā nodēvēja :) :) :)
Publicēts: 05.06.12 13:00
 citēt
Bzh:

Moš implants uz bačām ;D
Publicēts: 05.06.12 13:03
 citēt
imgfoto:
Bzh:

Moš implants uz bačām ;D
sausiņi tak neies bačām tērēties... :cry:
Publicēts: 05.06.12 13:09
 citēt
imgfoto:
Bzh:

Moš implants uz bačām ;D
60uz5komats6:
Lunis: es pieēram 24x30 kameru meklēju sev jau 2 gadus .

Un ko tu tur iekšā lādēt taisies?Pa taisno uz papīra manuprāt pošļeņko,a vosj uz ambrotipiem skaties? Un jautājums rodas,ko pēc tam ar to negatīvu iesākt,A3 skaneri ir eksotika,atliek tikai kontaktus kopēt.
Relatīvi bezproblēmu formāts ir 8"x10",bet tad gan nerādi šeit tās bildes,ka nenosauc par MPS,vismaz vienu manejo no 18x24 stiklenes tieši tā nodēvēja :) :) :)

A kas vainas kontaktiem?;-0
Publicēts: 05.06.12 13:13
 citēt
Nekāda,bet tomēr 3-5 reižu palielinājims arī ir iespaidīgs,jo sevišķi no lielformāta
Publicēts: 05.06.12 13:18 labots
 citēt

tev TOČNA tā ir ? :face-glasses::face-glasses::face-glasses:
Publicēts: 05.06.12 13:22
 citēt

Loceklis - tas ir domāts ķermeņa daļa ar locītavu vai to ko loka?
Publicēts: 05.06.12 13:32 labots
 citēt
Dubultloceklis ir divattieksmju teikuma loceklis. Tam vienmēr ir divējas sintaktiskas attieksmes: ar dubultlocekli nosauktā pazīme attiecas gan uz kādu lietvārdu vai vietniekvārdu, gan arī uz darbības vārdu. Lielākoties lietvārds vai vietniekvārds, uz kuru attiecas dubultloceklis, teikumā lietots par teikuma priekšmetu vai papildinātāju, bet darbības vārds - par izteicēju vai galveno locekli. Tā teikumā Diena vilkās gara un gausa. dubultlocekļi gara un gausa raksturo ar lietvārdu izteikto teikuma priekšmetu diena, norādot priekšmeta īpašību, un ar verbu izteikto izteicēju vilkās, norādot darbības veidu.

Dubultloceklis var būt izteikts ar īpašības vārdu, divdabjiem, lietvārdiem, skaitļa vārdiem, vietniekvārdiem un dažiem apstākļa vārdiem. Dubultlocekļi ir vienkārši un paplašināti.
Publicēts: 05.06.12 13:54 labots
 citēt
Citagaisma:

A kas vainas kontaktiem?;-0

VO !!! Tu mani saprati :) !

Man reāli negribas neko citu kā KAMERU un viņas iespējas , pārējos posmus izslēdzot pilnībā vai minimalizējot. Tad nu nu sanāk 24x30 kontaktā vai tāds pats Skanējums :face-wink::face-grin: Un drukā cik lielu gribi :face-wink::face-grin: Bet pamata doma ir tasīt 1:1 kontaktus. Taka ja kādam ir zināma vismaz 24x30 ceļojumu kamera LIETOJAMĀ kondīcijā ar kasetēm būtu interesēts iegādē.
Publicēts: 05.06.12 14:26
 citēt
Bilde Nr 1 rada interesantu veidojumu no tēla uz leju :D...
Publicēts: 05.06.12 14:27
 citēt
Jā vot galvenais lai ar kasetēm!Tas baigo klapatu aiztaupa.Likšu aiz auss,visādi brīnumi dažreiz gadās.
Publicēts: 05.06.12 14:36
 citēt
Nu re, bija dubulthotdogi, tagad ir dubultlocekļi :) Viss čiki :)

Btw, kā ar tiem lensbeibijiem - ir iespēja dabūt cilvēcīgi asumā vienu plakni, nevis punktu? Un vai joprojām pa malām pretīgi ziepē?
Publicēts: 05.06.12 16:32
 citēt
Lunis: Taka ja kādam ir zināma vismaz 24x30 ceļojumu kamera LIETOJAMĀ kondīcijā ar kasetēm būtu interesēts iegādē.

Pa āmurkāņu ebay neizdodas pašam sakomplektēt? Parasti tur var atrast dajebko un sanāk krietni lētāk, kā cerēt ko gatavu tūlīt lietošanai.
Publicēts: 05.06.12 16:42 labots
 citēt
jtphoto:
Lunis: Taka ja kādam ir zināma vismaz 24x30 ceļojumu kamera LIETOJAMĀ kondīcijā ar kasetēm būtu interesēts iegādē.

Pa āmurkāņu ebay neizdodas pašam sakomplektēt? Parasti tur var atrast dajebko un sanāk krietni lētāk, kā cerēt ko gatavu tūlīt lietošanai.

DIEMŽĒL tur vairs nav kā agrāk vienmēr dabonami šie tuvu A4 formāti , tikai līdz 13x18 bet vairumā 4x5 kas ir 9x12 + formāts. un tad tik lielās 30x40 . Man redz nevajag STUDIJAS bet gan CEĻOJUMU variantu kas kompakti saliekas . Jeņķiem bija tāda armijas kamera formātā 24x30 kuru ražoja ARMIJAI vēl 1940 gados pietam no metāla un bakelīta , ievietojās pec gabarītiem ļoti līdzīga KRIEVU FOTO SOMAI SOMĀ kopā ar 3 divpusējām kasetēm. Latvijā zinu vienu čali kam tāda ir MAN NAV IZDEVIES atrast . Latvijā tādas bija KOKA taču pamata izpirka TELPU DIZAINERI "Interjeriem" kasetes parasti izmestas vai pazaudētas , NE KOMPLEKTĀ nav vērts pirkt sakomplektēt praktiski nav reāli .Būtībā tas ir Kodak Master 8 X 10 agrīna versija . Rekā isstās darbībā youtu.be...
Publicēts: 05.06.12 18:01
 citēt
Lunis:
jtphoto: Pa āmurkāņu ebay neizdodas pašam sakomplektēt? Parasti tur var atrast dajebko un sanāk krietni lētāk, kā cerēt ko gatavu tūlīt lietošanai.

DIEMŽĒL tur vairs nav kā agrāk vienmēr dabonami šie tuvu A4 formāti , tikai līdz 13x18 bet vairumā 4x5 kas ir 9x12 + formāts. un tad tik lielās 30x40 . Man redz nevajag STUDIJAS bet gan CEĻOJUMU variantu kas kompakti saliekas . Jeņķiem bija tāda armijas kamera formātā 24x30 kuru ražoja ARMIJAI vēl 1940 gados pietam no metāla un bakelīta , ievietojās pec gabarītiem ļoti līdzīga KRIEVU FOTO SOMAI SOMĀ kopā ar 3 divpusējām kasetēm. Latvijā zinu vienu čali kam tāda ir MAN NAV IZDEVIES atrast . Latvijā tādas bija KOKA taču pamata izpirka TELPU DIZAINERI "Interjeriem" kasetes parasti izmestas vai pazaudētas , NE KOMPLEKTĀ nav vērts pirkt sakomplektēt praktiski nav reāli .Būtībā tas ir Kodak Master 8 X 10 agrīna versija . Rekā isstās darbībā [url=http://youtu.be/_opUz17YSUc

Vispār]http://youtu.be/_opUz17YSUc

Vispār[/url] jau tās kameras nav tik sarežģītas, un tās kasetes arīdzan, lai tepatās Latvijā kāds galdnieks neuztaisītu. Tik vajaga rasējumus un naudu, un būs Tev prieks, laime un A3 formāta kontakti.:-) Tik ,manuprāt, grūtāk par kasetnēm un kamerām dabūt ir atbilsošu objektīvu par nekosmisku cenu.
Publicēts: 05.06.12 18:16 labots
 citēt
Citagaisma:

Vispār jau tās kameras nav tik sarežģītas, un tās kasetes arīdzan, lai tepatās Latvijā kāds galdnieks neuztaisītu. Tik vajaga rasējumus un naudu, un būs Tev prieks, laime un A3 formāta kontakti.:-) Tik ,manuprāt, grūtāk par kasetnēm un kamerām dabūt ir atbilsošu objektīvu par nekosmisku cenu.

Tas tik tā liekas , reku moderna tāda KOKA www.chamonixviewcamera.com... , cena sākot no 3500 USD un nesakarīgs ļurceklis saspridzinājumā ar Kodak dzelzeni youtu.be...

OBJEKTĪVI kā reiz nav problēma , cik uziet un pa labām cenām.
Publicēts: 05.06.12 18:57
 citēt
Lunis:
Citagaisma:

Vispār jau tās kameras nav tik sarežģītas, un tās kasetes arīdzan, lai tepatās Latvijā kāds galdnieks neuztaisītu. Tik vajaga rasējumus un naudu, un būs Tev prieks, laime un A3 formāta kontakti.:-) Tik ,manuprāt, grūtāk par kasetnēm un kamerām dabūt ir atbilsošu objektīvu par nekosmisku cenu.

Tas tik tā liekas , reku moderna tāda KOKA www.chamonixviewcamera.com... , cena sākot no 3500 USD un nesakarīgs ļurceklis saspridzinājumā ar Kodak dzelzeni youtu.be...

OBJEKTĪVI kā reiz nav problēma , cik uziet un pa labām cenām.

No Tevis neviens gudrs laiakm nevar tikt. Tad Tev vjaga senu kameru, tad dod norādes uz jaunajām un sarežģītajām... Oprediļitesj tovaršķ..
Publicēts: 05.06.12 18:58
 citēt
p.s. Tanī linkā redzamās kameras ir dikti jau nu līdzīgas ķīnieši shen hao darinājumiem.
Publicēts: 05.06.12 19:02
 citēt
Citagaisma:p.s. Tanī linkā redzamās kameras ir dikti jau nu līdzīgas ķīnieši shen hao darinājumiem.

Tās arī ir ķīniešu kameras,krievu forumos šīs par īsti labām esam neatzīst.
Publicēts: 05.06.12 20:43
 citēt
60uz5komats6:
Citagaisma:p.s. Tanī linkā redzamās kameras ir dikti jau nu līdzīgas ķīnieši shen hao darinājumiem.

Tās arī ir ķīniešu kameras,krievu forumos šīs par īsti labām esam neatzīst.

Pēc viģika grabaža pilnīga
Publicēts: 06.06.12 00:05 labots
 citēt
Par cik tur viss duper precīzais ir objektīvā,pieļauju ka kaimiņzemē kāds onka pa 2000 zaļajiem no zagtām lidmašīnas duralumīnija un titāna detaļām varētu uzčinīt krutāku wisner-polevoi kamerashnikof
Publicēts: 06.06.12 00:08
 citēt
Publicēts: 06.06.12 12:08
 citēt
60uz5komats6:Voooot......

http://shurca-spb.livejournal.com/

NU TAM uzvārds atbilst 100% izdarībām :):) LABAIS!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):