forum.gif
SONY nex-5
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / SONY nex-5
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.06.12 14:44
 citēt
Sveiki visiem!
Esmu jauns gurkis un no fotografesanas parak daudz nesaprotu , bet gribu iegadaties fotokamaeru Sony nex-5!
Gribu dzirdet jusu viedokli par so kameru , kada ir attelu kvalitate?
Es gribu laj bildes ir kvalitativas un laj var manuali regulet , bet negribu lielu fotoaparatu , un Sony nex loti patik pec dizaina!

Gaidu jusu viedokli !
Publicēts: 05.06.12 15:07
 citēt
Par pašu aparātu man nav ko teikt, jo neesmu liettojis.
Es tik par to "lielumu"- pats aparāts jau nav diez ko liels, bet gabarīti var būtiski mainīties atkarībā no izmantojamā objektīva. Nebūs nekāda dižā starpība ar nelielu spoguleni, tjipa Canon 1100D utml. Vai ir vērts ?
Publicēts: 05.06.12 15:09
 citēt
alvis1981:
Esmu jauns gurkis un no fotografesanas parak daudz nesaprotu , bet gribu iegadaties fotokamaeru Sony nex-5!

Nebūs ritīgi - Tev ir visas canonista pazīmes - tā ir marka kuru lieto cilvēki kas neko nesaprot - klausi Frīdi.
Publicēts: 05.06.12 15:11
 citēt
a kālab ne jauns tomāts?

pievienojos, canon. sony - cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.
Publicēts: 05.06.12 15:30
 citēt
Tad kadus canon jus man iesakat?
1100d vaitad ir mazina? man nepatik tie lielie maizes kukuli! :(
Un kapec vieglak iesacejam ar canon nevis sony?
Publicēts: 05.06.12 15:37
 citēt
Lai saprastu kapec nevajag pirkt KIT vajag nopirkt KIT, tas pats bus attiecinams par Sony :) Un kad Tu vinu izdomasi pardot (un TU izdomasi), tad ari sapratisi savu kludu un atceresies viru ieteikumus :D
Publicēts: 05.06.12 15:43
 citēt
Nav nozīmes aparātam, tas tak jau n-tās reizes izrunāts. Ja ir vēlme fočēt, tad arī mobilka būs ok, to starp citu serjoga www.fotoblog.lv... pierāda ar savām bildēm ;)
Publicēts: 05.06.12 15:49 labots
 citēt
alvis1981:Tad kadus canon jus man iesakat?

Pričom te "klasiskās" muļķības par brendiem- atrunas priekš diletantiem, plātīzeriem un iegansts forumu jokdariem..:face-wink:
Prasmīgs fotogrāfs ar jebkuru normālu brendu normāli sabildēs.

Lasi uzmanīgāk - es rakstīju tikai par to, ka Sony NEX korpusa mazais gabarīts pats par sevi neko nenozīmē, jo "sistēmas" kopējo izmēru tomēr noteiks objektīvs. Pieliec tam NEX'im klāt kādu lielo telezūmu un būs tāds pats monstrs, kā spogulene.
Canon 1100D minēju tikai piemēra dēļ- salīdzinājumā ar manu 40D tas body tiešām ir daudz mazāks.
Arī citiem brendiem sākumlīmeņa body ir diezgan mazi.
Tādēļ personīgi pieturos pie uzskata, ka optimāli ir 2 aparāti- "parasta" spoguļkamera ar pieejamo objektīvu komplektu un patiešām mazs, bet kvalitatīvs ziepis, kuru var reāli iebāzt krekla krūšu kabatā.
Kas der visam....:face-wink:
Publicēts: 05.06.12 16:18
 citēt
Nebūs ritīgi - Tev ir visas canonista pazīmes - tā ir marka kuru lieto cilvēki kas neko nesaprot - klausi Frīdi.

Oi, bļin, guru!
Publicēts: 05.06.12 16:24
 citēt
Maris:
alvis1981:

+1
Publicēts: 05.06.12 16:58
 citēt
Friidis:pats aparāts jau nav diez ko liels, bet gabarīti var būtiski mainīties atkarībā no izmantojamā objektīva. Nebūs nekāda dižā starpība ar nelielu spoguleni, tjipa Canon 1100D utml. Vai ir vērts ?

Bij uz pāris dienām ieprovēšanā. Frīdim taisnība, kā uzmauc stiklu, tā viss megakompaktums pazūd. Pie tam, e-mount stiklu piedāvājms nemaz nav tik plašs šobrīd, aber, ja gribi uzlikt normālās a bajonetes lēcas - pērc dārgu adapteri (pats daža laba fiksa izmēros), plus mauc virsū standarta izmēra spogulenes stiklus.

Par bildes kvaitāti sūdzēties nevar, ja bliež RAW. Lietošanā gan jokaina, pēc spogulenes nevar pierast bliezt kā ar ziepi izstieptās rokās.
Publicēts: 05.06.12 17:45
 citēt
Maris:

Tev ir visas canonista pazīmes - tā ir marka kuru lieto cilvēki kas neko nesaprot

Vai Tu savus "kursantus" arī šādā stilā skolo?..:face-wink:
Publicēts: 05.06.12 17:50
 citēt
Uzmeisu aci tam canon 1100d!!
Es jav netaisos but nez kads tur fotografs vienkarsi gribu laj focejot sanak normala bilde , un laj var kadu ainavu nofocet!!
Un prieks ainavu fotografesanas kadus objektivus jaizmanto?
Publicēts: 05.06.12 17:55
 citēt
alvis1981:Tad kadus canon jus man iesakat?

canon ir pilnīgi vienalga kādu kameru jo pērkot galvenais ir uzraksts ''canon''.

ja Tev ir svarīgi uztusēt ar citiem canon lietotājiem, tad noteikti pērc maksimāli nesen ražošanā palaistu kameru.

Ja rūp ekonomiskais aspekts, tad jo lielāks sensora laukums jo lēnāk krīt cena.

sony pircējs... tas vairs nav košers - starp tiem var gadīties kāds kas zin kāpēc pircis sony (piemēram grib bildēt ar Zeiss AF optiku) - a canon tā ir tīra diagnoze - verņaks.
Publicēts: 05.06.12 17:57
 citēt
Paldies nemsu vera jusu info!
Publicēts: 05.06.12 18:03
 citēt
Friidis:
Maris:

Tev ir visas canonista pazīmes - tā ir marka kuru lieto cilvēki kas neko nesaprot

hm.. uz šito jau var atbildēt tik viņi paši, bet šķiet atturos vērtēt jebkādu ražotāju :big_smile:
Publicēts: 05.06.12 18:04
 citēt
Zeiss AF - līdz tam vel jāaug i pašam, i makam. Bet, kad pagājšgad mainīju sistēmu, iemesls iet uz Sony bija elementārs līdz vēmienam - tobrīd a580 likās labākais sensors tai cenā. Un, kad labi parocies un pacietīgi ķemmē vietas, Minoltas stikli medz trāpīties ļoti lēti priekš tās kvalitātes. Piemēram 70-210 f4 tika par nepilniem £40, 50 f1.7 na haļavu kopā ar 7000i body, nupatās paķēru 800si komplektā ar 28 f2.8 un sigmas 70-300 APO Macro Super II par £30. Tam vēl komplektā nāca minoltas 35-80, bet tas uzmauksies uz 7000i body un ies atpkaļ uz ebay. Kapitālāks štrunts par to cauruma aizbāzni vēl nav redzēts :face-grin:
Publicēts: 05.06.12 18:07
 citēt
Friidis:
Maris:

Runā, ka nē, jo šie piķi maksā. Nu, un tad jau cits bazars.
Publicēts: 05.06.12 18:14
 citēt
HdiviO:
Friidis:

Nebūs taisnība -

A. šobrīd pie manis var tikt tikai caur valsts, bezmaksas programmu.
B. Kad bija maksas kursi tad, uz tiem, nāca tik dīvaiņi kam interesē attēla uzbūve - tai tak uzraksti uz kameras nav svarīgi.
Publicēts: 05.06.12 18:31
 citēt
Maris:
HdiviO:

Nebūs taisnība -

A. šobrīd pie manis var tikt tikai caur valsts, bezmaksas programmu.
B. Kad bija maksas kursi tad, uz tiem, nāca tik dīvaiņi kam interesē attēla uzbūve - tai tak uzraksti uz kameras nav svarīgi.

A. Tu esi dikti pieprasīts vecis. Tas skaidrs.
B. Šeit tu rauj šķērsām pats sev, jo, tiešām -"uzraksti uz kameras nav svarīgi".
Publicēts: 05.06.12 18:34 labots
 citēt
alvis1981:Uzmeisu aci tam canon 1100d!!
Es jav netaisos but nez kads tur fotografs vienkarsi gribu laj focejot sanak normala bilde , un laj var kadu ainavu nofocet!!
Un prieks ainavu fotografesanas kadus objektivus jaizmanto?

Lai sanāk laba bilde, pirmkārt- jāpamācās- kaut vai mēģini ar Māri sarunāt. Viņs tikai šeit tā ampelējas, realitātē gana zinošs fotogrāfs.
Ja nē- pērc populāru fotoliteratūru un mācies patstāvīgi. Vismaz būs sajēga, ar kādiem objektīviem parasti mēdz ainavas bildēt...:face-wink:
Ja tiešām ieskatījies tajā Canonā, domāju ka iesācējam ainavām (un ne tikai) pilnīgi pieņemams būs "kit" objektīvs, tikai obligāti ar IS (EFS 18-55 IS). Vismaz par to naudu pietiekami labs. Līdzīga diapazona nopietnāki objektīvi maksās ap 10x dārgāk :face-crying:. Vecās sērijas kitinieki bija krietni sliktāki.
Ja fotolieta iepatiksies, vēlāk varēsi krāt naudiņas nopietnākai optikai, ja nē- vismaz skāde mazāka. :face-wink:
Publicēts: 05.06.12 18:35
 citēt
Māri, tas RDMV pasāciens par kadra būvēšanu jau laikam diez vai būs aktuāls? Un maksas kursus nedomā atjaunot? Interesētu tā trešā daļa, par uzbūvi/lasīšanu... Tik tagad vairs izbraukāt man nav reāli.

PS. A kad tā pēdējā nodarbība ar jancīgajām gaismām? :bad_smile:
Publicēts: 05.06.12 18:43
 citēt
Kādu Laiku lietoju Nex-3.Laba,maza kamera.Ja patīk tas,ka visas regulācijas ir noslēptas kkur izvēlnē,tad droši ņem,bet ja tas tomēr neiet pie sirds,tad pameklē vēl.Tas Nex3 ar savu Kit objektīvu bija krietni mazāks par 20d ar 50mm f.14,kas arī nav nekāds milzenis un ,protams,tā sony svars.Pēc Canona to nemaz rokās nejuta.Bet bildēšanas process daudz patīkamāks bija uz lielā Canona
Publicēts: 05.06.12 19:02 labots
 citēt
HdiviO A. Tu esi dikti pieprasīts vecis. Tas skaidrs.
B. Šeit tu rauj šķērsām pats sev, jo, tiešām -"uzraksti uz kameras nav svarīgi".

A. Nē - es pievelku tik minoritātes - pēc interesentu skaita, noteikti ir lērums pieprasītāku kursu.
B. Tajā brīdī, kad nezin ko pērk, svarīgi ir tikai uzraksti uz kameras, izskats, svars - teikt, ka vispirms vajadzētu apjēgt kas ir kas (a tur infas vairāk nekā forumā var, pa ašo, ieteikt) ir nehumāni/aizskaroši - nu tad ko? Izeja ir ieteikt LV lokāli populārāko brendu zem kura karoga ēēē... nenoliedzami tur ir sava taisnība.. tiešām ir ievērojams uzraksta pircēju īpatsvars. Kāds nieks līksmības par jēdzošo canonistu (un nejēdzošo necanonistu) pašūmēšanos + ja nu gluži Ixus nenopirks, tad pašai nabaga kamerai jau nekā traki slikta nebūs.

versatile:Māri, tas RDMV pasāciens par kadra būvēšanu jau laikam diez vai būs aktuāls? Un maksas kursus nedomā atjaunot? Interesētu tā trešā daļa, par uzbūvi/lasīšanu... Tik tagad vairs izbraukāt man nav reāli.

PS. A kad tā pēdējā nodarbība ar jancīgajām gaismām? :bad_smile:

Nezinu vēl ... ja kas būs ta tak būs arī spams.

Jancīgās gaismas sirgst ar grūtu koordinēšanu - brīvasGaismas/patsBrīvs/citiBrīvi. Tiesa it kā ir iedalītas finanses to brīnumu komplekta iegādei, bet ēēē... ko tur teikt hop ja pagaidām ir tik paraksti uz čupas birokrātisku papīru. Ir arī alternatīvs projekts pārdaugavā kur, iespējams, kas līdzīgs varētu parādīties.
Publicēts: 05.06.12 19:03
 citēt
ja lielums baigi uztrauc, tad varu nomierināt, ka tāpat to nex 5 kabatā neiebāzīsi tāpat. vajadzēs maciņu, siksniņu.. utt tākā principā mav vajadzība pēc tāda štruntiņa. ņem tik dslr un miers. ērtāks rokā, lielākas iespējas tālāk ko darīt ar jamu.
Publicēts: 05.06.12 22:13
 citēt
Palasījos, pasmaidīju. Labāk vienreiz redzēt, izmēģināt, nevis gudrīgi spriedelēt, balstoties uz vecām un neobjektīvām teorijām. Bija rokās Sony NEX - 5N. Secinājums - uz šo brīdi vislabākā matricas / cenas attiecība. Ar stikliem problēmas, ja nav mērķis lietot kā aizmuguri augstas proves fiksiem no CZ / Leica. Adapteris ar A bajonetes stikliem - te jau straupenieks precīzi novērtēja. Kamera sīka, slikti guļ rokās, mēģināju ar pankūku un telezoomu. Absolūti nepieņemama garā iestādīšanas procedūra caur Menu. Pilnībā zūd jebkāda operativitāte pasākumu bildējot,lai gan kameras veiktspēja ir labā līmenī.
Publicēts: 05.06.12 22:18
 citēt
Voldemorts:Palasījos, pasmaidīju. Labāk vienreiz redzēt, izmēģināt, nevis gudrīgi spriedelēt, balstoties uz vecām un neobjektīvām teorijām. Bija rokās Sony NEX - 5N. Secinājums - uz šo brīdi vislabākā matricas / cenas attiecība. Ar stikliem problēmas, ja nav mērķis lietot kā aizmuguri augstas proves fiksiem no CZ / Leica. Adapteris ar A bajonetes stikliem - te jau straupenieks precīzi novērtēja. Kamera sīka, slikti guļ rokās, mēģināju ar pankūku un telezoomu. Absolūti nepieņemama garā iestādīšanas procedūra caur Menu. Pilnībā zūd jebkāda operativitāte pasākumu bildējot,lai gan kameras veiktspēja ir labā līmenī.
piemet šitam klāt vēl to, ka nav skatu meklētāja, tas ir - nav dabiska atbalsta punkta pie galvas. uzliec garaak zuumu, izstiep roķeles un paskaties kā viss trīc...:face-devil-grin:
Publicēts: 06.06.12 00:51
 citēt
Bildes, ne visi tā var izmantot "dabisko" atbalsta punktu. Piespiežot kameru briļļu stiklam (tās daudziem jālieto), pēdējam izmainās leņķis, zūd acij fokuss. Pierasts pie skatu meklētāja - ir NEX-7, NX 20 ( 4/3 kameras neizskatu). Par "izstieptajām rociņām" - neesi laikam mednieks, zinātu, kā izpilda normatīvu "skrejoša mežacūka". Pa kalašņikovu un šaušanas tehniku pa kustīgo siluetu nerunāšu - jaunie par to zina no TV un video. Īsi - stāja 1/4 pagrieziens, kreisā roka balsta stobru (telezumu), elkonis pret korpusu, siksnas cilpa nospriegota ap apakšdelmu. Sekojot mērķa kustībai, plūdens korpusa pagrieziens - kā klasiskajā panningā. Par vingrinājumiem ar 9mm Luger vispār nerunāsim. Izstieptā rokā, un viss notiek.. Neviens neiedomāsies spiest pie acīm, aizslēgs pārlādējot zibenīgi nāk atpakaļ. Tieši acī. Ar visām no tā izrietošām sekām.:face-wink:
Publicēts: 06.06.12 01:25
 citēt
Voldemorts:Bildes, ne visi tā var izmantot "dabisko" atbalsta punktu. Piespiežot kameru briļļu stiklam (tās daudziem jālieto), pēdējam izmainās leņķis, zūd acij fokuss. Pierasts pie skatu meklētāja - ir NEX-7, NX 20 ( 4/3 kameras neizskatu). Par "izstieptajām rociņām" - neesi laikam mednieks, zinātu, kā izpilda normatīvu "skrejoša mežacūka". Pa kalašņikovu un šaušanas tehniku pa kustīgo siluetu nerunāšu - jaunie par to zina no TV un video. Īsi - stāja 1/4 pagrieziens, kreisā roka balsta stobru (telezumu), elkonis pret korpusu, siksnas cilpa nospriegota ap apakšdelmu. Sekojot mērķa kustībai, plūdens korpusa pagrieziens - kā klasiskajā panningā. Par vingrinājumiem ar 9mm Luger vispār nerunāsim. Izstieptā rokā, un viss notiek.. Neviens neiedomāsies spiest pie acīm, aizslēgs pārlādējot zibenīgi nāk atpakaļ. Tieši acī. Ar visām no tā izrietošām sekām.:face-wink:
zini, jaunajiem gurķiem armijā neļāva ar kalašņikovu šaut kārtās, jo gāja pa gaisu un tad 360 grādu leņķī. a mums desantā vēl bija īsie, ar atlocāmu laidni. mums fotogrāfi tādi paši kā fašisti padomju filmās - ievainoti, guļus un ar šmeiseri vienā rokā pļauj labos partizānus...
Publicēts: 06.06.12 08:23
 citēt
Bildes, iepriecināji! Tad jau Tu tomēr lieliski zini šos trikus. Blakus, aiz sētas, bija Alitas desanta pulks, trijos gados labi iepazinu kaimiņu dzīves īpatnības. Mums, kā MVD pārstāvjiem, bija limits - pa divām lodēm max. kārtā. Vienalga, kalaška vai rocenieks. Trāpījos r.ložmetēju rotā, 15 km. marši bija aizraujoši! Toties diennakts nodarbības Pabrades (Lietuva) desantnieku poligonā bija ik pa pāris mēnešiem, pa pilnu programmu. ieskaitot - ar gāzmasku (tai, riebīgajai vēsākā laikā stikli kapitāli aizsvīda). Bet bijām jauni, labs kolektīvs - letiņi un ļeņingrādieši, garlaicīgi nebija!:face-smile:
Publicēts: 06.06.12 08:31
 citēt
visarhaiskaka teorija shaushanai pa kustigu merkji, kuru esmu dzirdejis.
patiesiba - 3-4 tukstoshi shavienu gada, abas acis valjaa un shaut tieshi tur, kur skaties...nu ja un galvenais shavieja bridi neapturet ierocha kustibu;)
Publicēts: 06.06.12 11:52
 citēt
Maris:visas canonista pazīmes - tā ir marka kuru lieto cilvēki kas neko nesaprot.

kā nesaprot - anglofōnie izlasa - wow, lielgabals, mūsējais. krievi a var salasīt - смотри, какой фотоапарат - сапоп! :face-grin:
Publicēts: 07.06.12 11:13
 citēt
Paldies par sniegtajam atbildem !
Nezinu es tomer pieturos pie sony nex serijas , nepatik man tas spogulenes! :(
Patik nex-5 vaj nex c3!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas