Esmu vēl glupiņš,sakiet lūdzu ar kādu režīmu ir vislabāk fotogrāfēt telpās.Ar auto režīmu diez tik labas bildes tomēr nesanāk kā gribētos.Man ir sony DSC-H50
Nu bildes sanāk tādas kā tumšas un nedaudz kā graudainas.
liec kameru uz statīva vai zirņu maisa, uzliec iso 100 un bildē ar taimeri - telpa būs asa un bez grauda - cilvēki (dzīvie) pierādīs, ka viņi vēl kustas.
Nu telpās bildēju pārsvarā cilvēkus,un rīt jābrauc uz izlaidumu,un baidos,ka atkal nekas jēdzīgs nesanāks.Pasākums notiks sporta zālē
Brīnišķīgi,ka vēl palikuši cilvēki,kas tic brīnumiem Diemžēl brīnuma nebūs,ja pats nezini elementāras fotolietas un kamera arī nepārāk piemērota augšminētajiem apstākļiem. Vienīgais kas atliek ir bildēt,kā sanāk un cerēt,ka tevi sapratīs un tev piedos ...
armis:
Nu telpās bildēju pārsvarā cilvēkus,un rīt jābrauc uz izlaidumu,un baidos,ka atkal nekas jēdzīgs nesanāks.Pasākums notiks sporta zālē
Brīnišķīgi,ka vēl palikuši cilvēki,kas tic brīnumiem Diemžēl brīnuma nebūs,ja pats nezini elementāras fotolietas un kamera arī nepārāk piemērota augšminētajiem apstākļiem. Vienīgais kas atliek ir bildēt,kā sanāk un cerēt,ka tevi sapratīs un tev piedos ...
Nu laikam gan,ka tev ir taisnība,ka ar kameru pa 200ls neko jēdzīgu nedabūšu.
Nu tad manas smadzenes neder fotolietām,lai uztaisītu normālas bildes
Smadzenēm ar ne vainas... Tik fotolietas pietiekami sarežģitas, lai pāris teikumos paskaidrotu. Atrodi kādu, kas to izdara lēnām un secīgi. Par maksu(kursi) vai kā (paziņa fotogrāfs). Par problēmu, noskaidrojam max ISO, pie kā trokšus var noņemt nesačakarējot bildi, lietojam, ar zipeni piegaismojam priekšplānu, pēctam apstrāde... Baudam rezultātu. Lai veicas.
Nu tad manas smadzenes neder fotolietām,lai uztaisītu normālas bildes
Vispirms izlasi foparāta manuāli, SAPROTI, kas tur rakstīts, eksperimentē un galu galā uztici pasākuma fotografēšanu kādam zinātājam un ej par asistentu. Tikai tā var mācīties un nesačakarēt pasākumu. Lai veicās!
armis:Esmu vēl glupiņš,sakiet lūdzu ar kādu režīmu ir vislabāk fotogrāfēt telpās.Ar auto režīmu diez tik labas bildes tomēr nesanāk kā gribētos.Man ir sony DSC-H50
ja katrs pikselis sapņo................tad tā jābūt !
armis:Esmu vēl glupiņš,sakiet lūdzu ar kādu režīmu ir vislabāk fotogrāfēt telpās.Ar auto režīmu diez tik labas bildes tomēr nesanāk kā gribētos.Man ir sony DSC-H50
ja katrs pikselis sapņo................tad tā jābūt !
Katrs pikselis sapņo izaugt liels un par Maļēviča kvadrātu kļūt... Tu TO gribēji teikt?
tikko piedaliijos savas meitas izlaiduma, lai kaut cik izdotos grupas bilde biju spiests palugt fotografejamo baru paskatities uz centru Nevis katram luret uz visam pusem, pieligtais fotografs tikai mulsi smaidija, kamera par 1,5 shtukam...tak ka dargums nav izshkjiroshs...
imgfoto:tikko piedaliijos savas meitas izlaiduma, lai kaut cik izdotos grupas bilde biju spiests palugt fotografejamo baru paskatities uz centru Nevis katram luret uz visam pusem, pieligtais fotografs tikai mulsi smaidija, kamera par 1,5 shtukam...tak ka dargums nav izshkjiroshs...
Man vakar bij otrādi-jaunizceptie absolventi bij pārak steidzigi,lai pagaidītu 10min,kamēr izlikšu arā studijas blices un ģeneratoru. aiznesās pa krūmiem bildēties paši. šiem par to atsevišķa maksa nebij prasīta
tehnika man līdzi bij krietni vairāk kā uz 1,5 štuku-ļauzu prāti ir neizdibināmi