forum.gif
Ķīpsalas halle!!!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Ķīpsalas halle!!!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 18.06.12 11:58
 citēt
f-foto:
serjoga:
Nu ok i cik tad tas gaishais stikls vinjam iisti dos priekshrociibu? Un ar pamatigu asuma dziluma zaudejumu

Ja draudzenes skaistums būs iekadrēts kādas 2,8 caurules fokusā, gan jau dalabonbongas iztiks bez asa pumpainā Jura tēla trešajā rindā. Ja ir elkoņi, liek virsū 50mm un kadrē tik nost. Ievēro, ka šobrīd tur ir @130mm/f5,6.

Tieši tā. Paskaties Ulda, kurš 85mm, bildes. Tieši uz mazo asuma dziļumu spēlē.
Publicēts: 18.06.12 12:00
 citēt
Pa ļubomu, vispirms jātiek skaidrībā ar zāles setup un gaismām. Šobrīd atbildes ir no sērijas, kas būtu, ja būtu. Viena lieta, kad ir izstādes ar labi izgaismoutiem baltiem stendiem, otra lieta izlaidums, kurš 100% nebūs pa visu halli, nafig izlaidumam futbola laukumu? Tātad visdrīzāk būs kāds sektors ar melnām drapērijām norobežots.... gan jau ka būs apaļie galdi, deju placis un skatuvīte. Teorētiski skatuve būs vislabāk izgaismota. Tur ir cerība, viss pārējais - stipri bezcerīgi.
Publicēts: 18.06.12 12:01
 citēt
Fotogrāfē vairāk portretus, uzliedz zibenei difūzeri un būs pietiekami Var paņemt statīvu ar trigeri un lietussargu, un tad gaismu vari laist no kurienes vēlies :)
Nu jā, lai kopbildi uztaisītu, varbūt paņem statīvu fočikam. Un ja ir iespēja, tad 2 lietussargus katru no sāna (neilvn.com...)
Nu kautkā tā.

Cik man saprasšanas, tad grūtākais ir izgaismot grupu bildes, bet ar portretiem problēmu nevajadzētu būt.
Publicēts: 18.06.12 12:02
 citēt
Viss vienkāršāk ir to visu nofilmēt un tad labākos kadrus izgriest ārā ;)
Vai izmantot sentēvu-fotogrāfu metodes telpu izgaismošanai ;) :grimace:
Publicēts: 18.06.12 12:03
 citēt
Sapper:Pa ļubomu, vispirms jātiek skaidrībā ar zāles setup un gaismām. Šobrīd atbildes ir no sērijas, kas būtu, ja būtu. Viena lieta, kad ir izstādes ar labi izgaismoutiem baltiem stendiem, otra lieta izlaidums, kurš 100% nebūs pa visu halli, nafig izlaidumam futbola laukumu? Tātad visdrīzāk būs kāds sektors ar melnām drapērijām norobežots.... gan jau ka būs apaļie galdi, deju placis un skatuvīte. Teorētiski skatuve būs vislabāk izgaismota. Tur ir cerība, viss pārējais - stipri bezcerīgi.

ir tā,ka tur beidz vesela augstskola-EKA. Varētu būt,ka ļaužu būs daudz...un telpa nebūs norobežota
Publicēts: 18.06.12 12:04
 citēt
Oliss:Viss vienkāršāk ir to visu nofilmēt un tad labākos kadrus izgriest ārā ;)

tas tā kā ar svecēm???
Publicēts: 18.06.12 12:07
 citēt
dalabonbongas:

tas tā kā ar svecēm???

A kāpēc gan ne ? Tikai atšķirība tā, ka katram iedot svecīti, tā lai seja būtu nogaismota :)
Publicēts: 18.06.12 22:44
 citēt
sasmidinaja ieteikums par stativu un zonkjiku...diez ieteicejam ir skaidrs cik stopu atskjiriba ir vai draudzene ganisies 3 m no zonta un pēcāk 15m...var to reāli daba vizualizet??
Publicēts: 19.06.12 09:43 labots
 citēt
es ņemtu pārīti savu fiksu, blici/es uzliktu ar trigeri stratēģiski izdevīgā vietā ( man ir feins daiktiņš, kas gaismu izšķiež visapkārt, lietussargi var gadītieska tur neder ) i sjo.
Oficiālās bildes gan tikai ar lietussargu bildētu.
Esmu tur bildējis dažādos variatos, no fotostenda ar studijas lampu, līdz reportam ar to gaismu, kāda ir, daudz darba pēcapstrādē.
Publicēts: 20.06.12 12:06
 citēt
dalabonbongas:zibeņa settingi???
zibeņa settingi nelīdzēs, ja nemauksi ne taisni virsū, ne ar Metz-60 pie lieliem ISO - griesti augsti un tumši.
Publicēts: 20.06.12 12:42
 citēt
Katram jau savas "fiškas", man personīgi lielās telpās ar tumšiem griestiem (un ne pārāk lieliem attālumiem) patīk vecais labais Lumiqest kliedētājs ar aizklātiem "griestu gaismas caurumiem".

Ja vajag tālāk, nākas aizmirst par "mākslām" un bliezt tiešā tēmējumā.
Manuprāt, padomi operēt ar gaišo fiksu reportāžā ar nezināmu apgaismojumu nav nopietni jemami...:face-wink:
Publicēts: 20.06.12 13:41
 citēt
reiz Ķīpsalas hallē 2 dienas padarbojos, bez iepriekšējas pieredzes..abās hallēs.. reoprtāžas par frizierdarbiem, darba process, skates, bariņu un individuālas pabildēšanas un kaut kas savam priekam.....
aprīkojums Nik D90, Nikkor 50 mm f1,4 un 70-200 mm f2,8 .... ja var skraidīt riņķī vislabāk patika 50 mm, pie mēles biju spiests izmantot 70-200 :).......... atradu stūrīti, kur uzliku statīvu ar lietussargu un sabildēju nelielas grupiņas un individuālos gribētājus
reportāžās ekspozīcija pēc punkta, min slēdža ātrums 1/100.....
Publicēts: 20.06.12 13:44
 citēt
jāņem līdzi Oliss par gaismotāju... izgaismos... nu tā izgaismos....:face-grin:
Publicēts: 20.06.12 15:20
 citēt
talavietis:jāņem līdzi Oliss par gaismotāju... izgaismos... nu tā izgaismos....:face-grin:

Vai tad Olisam arī šādas gaismas ir? Sazin kāda tām krāsu tepmeratūra? . :face-grin:

Publicēts: 20.06.12 19:28
 citēt
dalabonbongas:

tas tā kā ar svecēm???

Ar magniju un vēl šoto... Svečugaismā omes tusēja... UN par magnija versijām Olisss specs. Paņem kilo uz lāpstas, izgaismos kā bez drēbēm čiksas, i par draudzeni aizmirsīsi.:face-devil-grin:
Publicēts: 20.06.12 19:46
 citēt
talavietis:jāņem līdzi Oliss par gaismotāju... izgaismos... nu tā izgaismos....:face-grin:

Pirmā bilde pa smuko, nākamās jau Frīda kolēģi fotografēs...:face-grin:
Publicēts: 20.06.12 20:56
 citēt
Friidis:

Vai tad Olisam arī šādas gaismas ir? Sazin kāda tām krāsu tepmeratūra? . :face-grin:

šitādas tikai krietni maziņākas es arī māku :big_smile: bet tai bildei temperatūra ir ap 10 000 grādi :grimace:
Publicēts: 21.06.12 13:05
 citēt
Elmarss:

Pirmā bilde pa smuko, nākamās jau Frīda kolēģi fotografēs...:face-grin:

:D
Publicēts: 21.06.12 16:35
 citēt
Friidis:Katram jau savas "fiškas", man personīgi lielās telpās ar tumšiem griestiem (un ne pārāk lieliem attālumiem) patīk vecais labais Lumiqest kliedētājs ar aizklātiem "griestu gaismas caurumiem".

Ja vajag tālāk, nākas aizmirst par "mākslām" un bliezt tiešā tēmējumā.
Manuprāt, padomi operēt ar gaišo fiksu reportāžā ar nezināmu apgaismojumu nav nopietni jemami...:face-wink:

Esi jutis atšķirību, vai priekšā tai "lāpstai" liek audumu vai neliek? T.i. atšķirība starp lāpstu un mini softbox'u?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):