Radās ideja, ka varētu noorganizēt kādu fotoekspedīciju Cēsu pusē, vairāk jau ar domu savākt kopā tos, kas dzīvo Cēsu tuvumā, bet var piedalīties visi, kuriem tas interesētu. Kopumā galevā diena tāda - ejam pārgājienā ar ugunskuru vakarā un nakšņošanu teltīs, distance ~15 - 20Km gar ainavisku upes krastu. Izmaksas cik nu kurš apēd, izdzer utt., var arī nakšņot kempigam paredzētā vietā, kur jāmasā par teltsvietu kāds lats. Par datumiem un visu pārējo var vēl diskutēt. Ja neviens nenāks, iešu viens pats
Maršrutu biju iedomājies gar Amatas krastu no Melturiem līdz pat ceļam, kurš ved uz Skaļupēm, šajā posmā ir lielākais vairums Amatas iežu, krauju, visvairāk akmeņu, arī kukaiņu netrūkst Nakšņošana brīvi izvēlētā vietā kaut kur krastā, vai arī telšu vietās pie Zvārtes ieža, Otrajā dienā sanāk finišēt ap pusdienlaiku, bet ja ir jauda, var iet arī līdz Rakšupītei vai Gaujai.
backspin:Maršrutu biju iedomājies gar Amatas krastu no Melturiem līdz pat ceļam, kurš ved uz Skaļupēm, šajā posmā ir lielākais vairums Amatas iežu, krauju, visvairāk akmeņu, arī kukaiņu netrūkst Nakšņošana brīvi izvēlētā vietā kaut kur krastā, vai arī telšu vietās pie Zvārtes ieža, Otrajā dienā sanāk finišēt ap pusdienlaiku, bet ja ir jauda, var iet arī līdz Rakšupītei vai Gaujai.
Maršruts it kā ok - vienīgi, ja piesakās arī Rīdzinieki (es, Armands u.c.), tad tas maršruta finišs sanāk tā 'nekurienē', kas sarežģī tikšanu atpakaļ uz Rīgu. Jāpapēta kartē kādi vēl varianti tur ir.
backspin:Maršrutu biju iedomājies gar Amatas krastu no Melturiem līdz pat ceļam, kurš ved uz Skaļupēm, šajā posmā ir lielākais vairums Amatas iežu, krauju, visvairāk akmeņu, arī kukaiņu netrūkst Nakšņošana brīvi izvēlētā vietā kaut kur krastā, vai arī telšu vietās pie Zvārtes ieža, Otrajā dienā sanāk finišēt ap pusdienlaiku, bet ja ir jauda, var iet arī līdz Rakšupītei vai Gaujai.
Maršruts it kā ok - vienīgi, ja piesakās arī Rīdzinieki (es, Armands u.c.), tad tas maršruta finišs sanāk tā 'nekurienē', kas sarežģī tikšanu atpakaļ uz Rīgu. Jāpapēta kartē kādi vēl varianti tur ir.
CerambyX: Maršruts it kā ok - vienīgi, ja piesakās arī Rīdzinieki (es, Armands u.c.), tad tas maršruta finišs sanāk tā 'nekurienē', kas sarežģī tikšanu atpakaļ uz Rīgu. Jāpapēta kartē kādi vēl varianti tur ir.
Ar to problēma maza, var sarunāt lai kāds atbrauc pretī uz finišu un tā pat arī aizved līdz starta vietai no pilsētas. Līdz startam/finišam maksimāli 15km no pilsētas centra.
Tā pat varētu arī sarunāt, lai "vakariņas" un teltis kāds piegādā pie Zvārtes ieža, ja nakšņo tur, lai viss smagums nav jāstiep līdz, jo fototehnika, pusdienas un dzeramais jau arī šo to sver
Jā, ar to laiku ir kā ir, patiesībā - paskatīju, ka vismaz divas nākamās pēc-Jāņu nedēļas nogales jau ir aizsistas ar velo-ekspedīcijām Darbadienā jau droši vien neviens netiek.
No Melturien līdz Gaujai droši var tikt pa vienu riktīgu dienu, var pa 3 dienām, ja iet 3x lēnāk... Iešana smuka, gandrīz kā pa dabas taku, nesaspringstot. Bija arī telts vietas pa ceļam, pie Vanagu tilta jau nu noteikti. Pa ceļam var piestāt pie Bērziņa lauku mājās, tur gan laikam iepriekš jāpiesakās...
Esmu ar kājām nogājis no Melturu dzelzsceļa tilta līdz Amatas ietekai Gaujā. Fotogrāfējot un filmējot gandrīz katru iezi. Faktiski nesteidzoties man pagāja 3,5 dienas. Ja tomēr ir doma par vienu dienu, Iesaku Rauni. No Vaives dzirnavu puses līdz Veselevas ceļa tiltam. Var vienkārši vasarā ar zandelēm brist pa upi. Pats esmu trīs reizes nogājis šo posmu. Transportu gan derētu atstāt gan startā gan finišā. ja grib uz divām dienām, tad var pieķert klāt arī Raunu ar skaistajiem lejteces krastiem.
Ļoti kārdinoši..īpaši garais Raunas variants...zemā ūdenī pa upes gultni.... domāju, ka pāris autiņu atrastos, kas visus savāktu un izvadātu... ja pasāciens augustā - piedalos un piedāvāju transporta pakalpojumus... (jūlijs pilnībā aizlikts)