forum.gif
Krāsu profili `n` shit
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Krāsu profili `n` shit
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.06.12 00:20 labots
 citēt
Canon 350d, bildēju RAW, uzstādījumos sRGB.

Tiklīdz atveru fotošopā tā krāsas kaut kādas preteklīgas uzreiz. Mainu tur tos krāsu profilus RAW logā, bet nekas nemainās.

Ja atver to RAW'u ar parastu attēlu programmu, tad krāsas ir riktīgas.

Bilde salīdzinājumam (pievērst uzmanību galda virsmas krāsai):

Bildes links: dl.dropbox.com...

Ko darīt, lai dabūtu 1:1?
Publicēts: 23.06.12 00:38 labots
 citēt
Vai tik nav problēma PS Color settings?
Publicēts: 23.06.12 02:29 labots
 citēt
Paeksperimentēju ar Edit -> Color settings, bet nekas nemainījās...

Lietoju CS4
Publicēts: 23.06.12 08:21 labots
 citēt
Tai bildē RAW konvertors redzams... Tak uzliec pareizu baltā balansu un esi laimīgs. (Labajā pusē augšējie divi bīdņi: Teperature; Tint).
Cik saprotu, kamerā tas Adobe sRGB bildējot RAWā vispār pie kājas attiecībā uz bildi.:face-smile:
BET, ja Tu pačakarējies pa krāsu profiliem šopā, pareizā balansa uzlikšana var būt pagrūti realizējams process.
Publicēts: 23.06.12 11:34 labots
 citēt
briedis:Canon 350d, bildēju RAW, uzstādījumos sRGB.

Tiklīdz atveru fotošopā tā krāsas kaut kādas preteklīgas uzreiz. Mainu tur tos krāsu profilus RAW logā, bet nekas nemainās.

Ja atver to RAW'u ar parastu attēlu programmu, tad krāsas ir riktīgas.

Bilde salīdzinājumam (pievērst uzmanību galda virsmas krāsai):

Bildes links: dl.dropbox.com...

Ko darīt, lai dabūtu 1:1?

Tev ir par 180 grādiem nepareizs secinājums, jo netiek ņemti vērā šādi faktori:
1) RAW fails satur visa spektra sRGB, aRGB ProPhotoRGB u.t.t. uz to neattiecas ko tu esi iestādījis fočikam JPG failu skatīšanai.
2) Irfanviews nerāda RAW failus. Tas rāda RAW failā esošo "preview" bildīti, kas ir maziņš attēliņš, tamdēļ tas spēj salīdzinoši ātri to bildi parādīt, bet Camera RAW ver to bildi vaļā ilgāk.

Par cik uz RAW failu ICC profili neattiecas, attiecīgi RAW programma Tev rāda pareizu bildi, bet "pareizā" bilde ko redzi Irfanā ir nepareiza.

p.s. Šeit nesen bija diskusija, kur cilvēki pilnā nopietnībā sprieda par to, ka kalibrēt monitoru nav jēgas. Priecājies, ka tev monitors nav ar tādu kārtīgi paplašinātu krāsu spektru, vispār nošautos. :grimace:
Publicēts: 23.06.12 11:35
 citēt
manuprāt windows nepareizu profilu izmanto kaut kur. pārliecinies, ka Color Management kādefolta profils ir sRGB priekš ICC un WCS vai kaut kā tā.
Publicēts: 23.06.12 11:59
 citēt
serjoga:manuprāt windows nepareizu profilu izmanto kaut kur. pārliecinies, ka Color Management kādefolta profils ir sRGB priekš ICC un WCS vai kaut kā tā.

Ja tu par šo zini kaut ko vairāk, tad uzraksti precīzāk.
Pēc manas sapratnes (pēdējo gadu neesmu googlējis un mocījies ar krāsām) windows vispār nekā neuztur krāsu profilus. Attiecīgi Explorerī thumbnailīši ir šķībās krāsās un tamlīdzīgi.
Publicēts: 23.06.12 16:27
 citēt
Vaards:
1) RAW fails satur visa spektra sRGB, aRGB ProPhotoRGB u.t.t. uz to neattiecas ko tu esi iestādījis fočikam JPG failu skatīšanai.
2) Irfanviews nerāda RAW failus. Tas rāda RAW failā esošo "preview" bildīti, kas ir maziņš attēliņš, tamdēļ tas spēj salīdzinoši ātri to bildi parādīt, bet Camera RAW ver to bildi vaļā ilgāk.

Par cik uz RAW failu ICC profili neattiecas, attiecīgi RAW programma Tev rāda pareizu bildi, bet "pareizā" bilde ko redzi Irfanā ir nepareiza.

1) To es pieļāvu - jo raw taču ir raw (jēls)
2) To es zinu, ka raw'ā ir embedēts thumbnail attēls

Karoč, man vienalga, kas tur patiesībā ir, bet es gribu dabūt to RAW, lai izskatās kā "nepareizais" JPG. Kā to panākt? Ar WB un tint kruķīšanu nu nesanāk!
Publicēts: 23.06.12 16:34
 citēt
briedis:
Vaards:

Karoč, man vienalga, kas tur patiesībā ir, bet es gribu dabūt to RAW, lai izskatās kā "nepareizais" JPG. Kā to panākt? Ar WB un tint kruķīšanu nu nesanāk!

Tak elementāri, uzliec kamerai AWB, saglabāt JPG, un esi laimīgs... Tā tumbnaiļa superīgās krāsas takš kamerā piedzimst..:face-smile:
Publicēts: 23.06.12 19:09
 citēt
briedis:
Vaards:

a) Apskaties bildi (aptuveni tavs monitors)

b) Paplašināts krāsu spektrs

Ja krāsu profilu neuztur, tad konkrētās sRGB vērtības windows NEpārrēķina un pieņem, ka srgb ar monitoru ir identisks. attiecīgi bildes konkrētās sRG vērtības pa tupo rāda monitora vērtībās. kas a) gadījumā nozīmē nelielu krāsu nobīdi (Jo monitora trijstūris ir bišķi uz kreiso pusi). Tavā gadījumā sanācis, ka šī nobīde ir acij tīkama.

Ja tev būtu b) variants, tad pieņemot, ka pēc konkrētās JEPEGA sRGB vērtības ir patīkami dzeltenzaļš, uz monitora tā vērtība būtu kudi aizgājusi zaļajā - sanāktu mentu vestes zaļi spilgts normāli svaiga zāliena vietā.

...bet es gribu dabūt to RAW, lai izskatās kā...

Vispirms jāsparot priekšam tu gribi?
a) lai uz tava konkrētā monitora tā izskatās( Bildē JPG un dzēs ārā visu profila info bildei).
b) lai tādas krāsas būtu "patiesībā"? Tad ir jākalibrē monitors (augstāk apksaidroju, ka tu tur patiesībā redzi kaut kādu pilnīgu huiņu un nekā mēs nevaram palīdzēt, jo mēs uz saviem moniotriem nezinam kāda tev tā huiņa ir, kas tik ļoti patīk), tālāk ir jāmeklē veids kā sašopot bildi tā, lai tā izskatītos tāda kā tev patīk.

Zināma fiška varētu būt kalibrējot monitoru apskatīties kā monitora profils atšķiras no sRGB. attiecīgi tu redzēsi kā tie trijstūri atšķiras un izejot no tā var arī izdomāt uz kuru pusi būtu reālās bildes informācija jāpavelk - zaļāku, zilāku vai sarkanāku.
Publicēts: 23.06.12 21:08
 citēt
Irfanaa tieshaam Tu redzi to, ko kamera ir sakrukjiijusi pa savam. No taa rawa var dabuut identisku bildi, jo tie algoritmi peec definiicijas ir identiski, jaamaak tik krukjiit. Var meegjinaat saprast to uzbuuves principu. Camera rawaa var staaveet nedaudz savaadaaki uzstaadiijumi, bet ja nemaldos, tad var uzlikt taadus, kaadi defoltaa staav kameraa prieksh taa jeepega, kas naak liidzi rawam. Ar visadiem kraasu profiliem gan te nebuus nekaada sakara, vismaz tajaa faazee ko redzi irfanaa versus camera raw
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):