Uggga:Jābliež auto režīmā, ka pāris stundās var apmācīt?
Tā kā tiek izmantots pastāvīgais apgaismojums, nevis impulsu gaismas (zibspuldzes), tad jā, var fotogrāfēt auto režīmā (tas var izrādīties mūsdienu aparātiem gudrāks par tavu diafragmas prioritāti, ar kuru galā netiec!). Vienīgais- jānorāda fokusa punkts uz objektu, izmantojot touchscreen.
Uggga:Jābliež auto režīmā, ka pāris stundās var apmācīt?
Tā kā tiek izmantots pastāvīgais apgaismojums, nevis impulsu gaismas (zibspuldzes), tad jā, var fotogrāfēt auto režīmā (tas var izrādīties mūsdienu aparātiem gudrāks par tavu diafragmas prioritāti, ar kuru galā netiec!). Vienīgais- jānorāda fokusa punkts uz objektu, izmantojot touchscreen.
+ jācer, ka priekšmeti un foni nav ne traki tumši, ne traki gaiši... citādi var nākties mēnesi mācīt +/-
Smalks darbs un galvenais par baltu velti. ibio, vai nav kauns, kur vēl nodokļi nomaksājami un mazāk kā stipendiāts saņems. Rezulktātā, fotogrāfs nemazgājies, neēēdis (jo nebūs par ko) līdīs bildēt produktus un meitenes ur produktiem.
blaac:Smalks darbs un galvenais par baltu velti. ibio, vai nav kauns, kur vēl nodokļi nomaksājami un mazāk kā stipendiāts saņems. Rezulktātā, fotogrāfs nemazgājies, neēēdis (jo nebūs par ko) līdīs bildēt produktus un meitenes ur produktiem.
Normāla alga par šādu darbu. Diemžēl "treknie gadi" un sociā audzināšana jaunatni ir sabojājuši - daudzi domā, ka algai ir jābūt tādai lai varētu dzīvot pēc viņu sadomātiem standartiem. Turklāt no sākuma jābūt algai un pēc tam tik darba rezultātam. Lai gan patiesībā viss ir otrādi - alga ir atkarīga no tā cik lielu pievienoto vērtību var radīt un cik liela strādāt gribētāju un varētāju ir uz konkrēto amatu. Tai nav nemazākā sakara ar to kā vēlas dzīvot šīs algas potenciālais saņēmējs
Pievienotā vērtība? Smieklīgi skan. Ko tad tā pievienotā vērtība un pie kā pievienota dod, ja par to nemaksā. Brēka milzīga. Latvijā nav produktiem pietiekami augsta pievienotā vērtība. Visgarākā darba nedēļa un vismazākā alga. Treknie gadi. Pietiek murgot. Tie ne tuvu nesasniedza to līmeni, kuru piespiež izpildīt Grieķiem. Mūsu pensionāriep 1100 ēriki mēnesī pat sapņos nav rādījušie, bet šamiem liekas ka bads klāt. Jaunieši pareizi skatās uz dzīvi. Pilns visādu pašizceptu biznesmeņu, kas vairāk tendēti uz īstermiņa biznesu, plus vienkārši apčakarētāju. Nedomāju, ka šamiem kāda ideja liek strādāt pa nieka 110 latiņiem, ja nu tika palūrēt uz skuķiem, kuriem pat šampanieti nevar uzsaukt.
ArmandsK_: Apmaksa 1,50 Ls stundā, dienā jāstrādā 6-8 stundas. Darbs ilgam laikam.
annainanny@inbox.lv
Principā minimālā (pat mazliet vairāk) alga cits par tādu strādā veikalā par preču-pieņēmēju - gruščiku. Cita par kasieri bez cerībām dabūt ko labāku. Tā ka normāli, ja nekas diži pašam nav jāsmadzeņo.
Laikam visi tie,kas sapņo par pro fotogrāfa darbu un pagaidām ir tikai pilnīgi iesācēji,bez štukas nemaz nerunā.Esmu dzirdējis stāstus,ka jaunie aktieri un operatori esot bijuši ar mieru par velti kinostudiju slaucīt,lai tikai būtu tuvāk savam sapnim.Un cerējuši,ka gan jau ar laiku tiks augstāk par garderobistu.Tagad jaunajiem naudu pa priekšu un tad es apskatīšos vai ir vērts.
Viecha, jau sen atpakaļ visiem bija skaidrs, ja uz stroiku atnāk jauns gurķis bez jebkādām iemaņām, tad jāmaksā 500 Ls bija šā kā tā... a Tu te gribi, lai vēl ar mākslinieka dvēseli, kāds ietu atdoties!
talavietis:Viecha, jau sen atpakaļ visiem bija skaidrs, ja uz stroiku atnāk jauns gurķis bez jebkādām iemaņām, tad jāmaksā 500 Ls bija šā kā tā... a Tu te gribi, lai vēl ar mākslinieka dvēseli, kāds ietu atdoties!
Un maksāja ar! Bet tāpat šie šķībi uz poļiem lūrēja, kam par to pašu 4LVL/h maksāja.
Skaidrs,ka maksāja.Es arī.Tikai tagad tie viņu džipi jau sen kā atņemti,bet paši Īrijā.Bet savā mājā remonta defektus un brāķus es palēnām esmu atklājis un ar Dievu uz pusēm novērsis.
viecha:Laikam visi tie,kas sapņo par pro fotogrāfa darbu un pagaidām ir tikai pilnīgi iesācēji,bez štukas nemaz nerunā.Esmu dzirdējis stāstus,ka jaunie aktieri un operatori esot bijuši ar mieru par velti kinostudiju slaucīt,lai tikai būtu tuvāk savam sapnim.Un cerējuši,ka gan jau ar laiku tiks augstāk par garderobistu.Tagad jaunajiem naudu pa priekšu un tad es apskatīšos vai ir vērts.
Viedi vārdi 200 ls/mēnesi daudzi knapi saņem, bet rukā kā zvēri. Šitādā darbiņa 2 mēneši... šo to vēl palasi, paštuko, un skat, jauns Binde var rasties
Mēs beidzamos gadus modelim tas ir cilvēkiem kurus izvēlams darbam pēc iesūtītiem FOTO maksājam 25Ls par darba SESIJU. VIŅUS tas visnotaļ apmierina Jūs stipri paspīlējat PRASĪBAS šādam "Fotogrāfam" māna mācību laika 90 gadu sākumā TĀDUS darbus darīja ASISTENTI / PRAKTIKANTI par FOTOGRĀFU pat runas negāja , taka CIPARS nekvalificētam specam NORMĀLS un darbs tieši tāds pats KVALIFIKĀCIJU nekādu praktiski neprasošs , šai gadījumā 90% darba izdara DATORISTS
spriezhot pēc darba apraksta- izcils piedāvājums , mans meituks tagad pirms augstskolas veikalu shrubi un kastrs cilā par ludzigu atalgojumu, skaidrs ka labāk focheet.
"из-за неимения лучшего" pieteiktos, kaut ceņņiks ne tas labākais. bet šobrīd personālas dabas iemēslu dēļ nevaru parakstīties uz full-time un pat ne uz 1/2-time jobu uz kuru arī sava pakaļa jāvelk katru dienu.
viecha:Laikam visi tie,kas sapņo par pro fotogrāfa darbu un pagaidām ir tikai pilnīgi iesācēji,bez štukas nemaz nerunā.Esmu dzirdējis stāstus,ka jaunie aktieri un operatori esot bijuši ar mieru par velti kinostudiju slaucīt,lai tikai būtu tuvāk savam sapnim.Un cerējuši,ka gan jau ar laiku tiks augstāk par garderobistu.Tagad jaunajiem naudu pa priekšu un tad es apskatīšos vai ir vērts.
Viedi vārdi 200 ls/mēnesi daudzi knapi saņem, bet rukā kā zvēri. Šitādā darbiņa 2 mēneši... šo to vēl palasi, paštuko, un skat, jauns Binde var rasties
Bindes gan tā nerodās, dzirdēju stāstu, ka viņš vienu laiku provēja strādāt kinostudijā par fotogrāfu. Bet no turienes palūdza aiziet, jo bildes neatbilda širpotreba prasībām. Labākajā gadījumā tā var iemācīties fočēt elementāras lietas. Nezinot daudzas, it kā viekāršas fiškas, rezultāts izpaliek.
talavietis:Viecha, jau sen atpakaļ visiem bija skaidrs, ja uz stroiku atnāk jauns gurķis bez jebkādām iemaņām, tad jāmaksā 500 Ls bija šā kā tā... a Tu te gribi, lai vēl ar mākslinieka dvēseli, kāds ietu atdoties!
man jau šķiet, ka tiem retajiem fotogrāfiem, kuri tiešām taisa mākslu, tas konveijers ir neizturams + notruliošs