Makrogredzeniem man šķiet nav lielas nozīmes- kādi. Pa lielam asumu tāpat visi manuāli iestata. Man ir kaut kādi Danubia 31,21 un 13mm-viss normāli darbojas
Derēs jebkādi, kas ir ar elektroniskajiem kontaktiem. Ķipa tādi: www.ebay.com...
Bet es arī ieteiktu no sākuma apgūt makro štelles ar pliku 60mm objektīvu (nu nav jau tas 1:1 palielinājums iesākumā tik štruntīgs - lielai daļai parasto kukainīšu pietiek atliektiem galiem) un tik vēlāk ķerties pie makrogredzeniem, jo varbūt tā īsti neapgūstot 'pliku' objektīvu var būt vilšanās ieliekot starpgredzenus (jo nekas sakarīgs nesanāks). Galu galā makro foto palielinājums ir tikai viena (mazākā) daļa no uzvaras - lielāka nozīme ir apgaismojumam. Ja nebūs gaismas (dabiskas vai mākslīgas), tad 'čiks' vien sanāks un būs vilšanās (protams, nezinu - var būt pienācīgs apgaismojums jau ir arsenālā).
Jā, šiem ir kontakti - tad jau derēs. Kontaktus vajag nevis priekš AF, bet gan lai var diafragmu no kameras vadīt un fokusēties ar atvērtu diafragmu nevis aizvērtu, kad skatumeklētājā ir tumšs kā nēģera dibenā