Ir sanācis baigi nelāgi. Brīdi kad vēlējos sabildēto materiālu iedabūt datorā CF nemaz neatpazīst, to ieliekot aparātā uzrādās CF error. BIldējot pēdējo reizi sanāca tā, ka vienā brīdī rādija vel kādus 10-15 kadrus , bet te jau CF full, steigā nomainiju [iespējams , ka neizslēdzu aparātu, neatceros] un bildēju tālāk ar otru karti.
A ko darīt tagad ? Iekš aparāta formatēt negribas, jo nezinu kā tas iespaidos datu atgūšanas iespējas . + uz PC to nemaz neatpazīst.. Varbūt kādam ir pieredze ar šo ?? Kā labāk rīkoties lai dati paliek dzīvi.
Karte Kingston elite PRo 1 Gb - lietota aptuveni gadu, grūti pateikt , jo man tādas divas vienādas.
Vaicāju te, jo steiga, cilvēki bildes gaida.. paralēli meklēšos vel googlē. VArbūt kāds var palīdzēt.
Ne, nu redz, kad formate, visa informacija tiek aizstata ar tam nullitem un vieniniekiem, bet tas programmas jau ari nav stulbas, mak atgriez to visu atpakalj uz pareiziem datiem. Gruti to taa paskaidrot, bet pats esmu no formateta cietnja atguvis savus referatus un bildes. Pats galvenais pec formateshanas netaisit nekadas jaunas bildes uz tas kartes, jo tas stiiiipri samazinas iespejas atgriezt bildes.
Vairak info par visam shitam padarishanam ieksh boot.lv var uzzinat.
kad formatee, tiekl nodzeesyta infa par failsistemu. Principaa, ja galigi nekaa, var formateet un tad, ja atpazist, lasit. Bet labak tomer megjinat ar citu lasitaju tikmer, kamer kaut vai cyclic redundancy error met aaraa. un tad skeneet. *nix ari neredz?
2 veidu formatēšana viena ir pārakstīšan pāri jau ar minētajām 0 un 1 un tad datu atjaunošana ir ļoti sarežģīta un bieži nesekmīga.
Otrs variants ir tā sauktā ātrā formatēšana, ka failu sitēmā norāda, ka viņa ir tukša kautgan visi dati vēl virsū stāv, bet tiklīdz tiek pārakstīts pāri atkal problēmas atjaunot datus būs lielas.
Iesaku pamēģināt * Runtime GetDataBack * Easy Recovery Pro
PS. Ja vajaga viņu dabūt PM
Esmu daudz reizes no sava cietā diska atguvis datus. Ļaunākais ir visa bilžu kolekcija salikta vienā mapē ar nosaukumiem 00001.jpg utt. Labi, ka vismaz EXIF saglabājas
Bezmaksas PC Inspector File recovery, atjauno pēc formatēšanas pazaudētos datus-protams ja virsū nekas nav rakstīts(lai gan šo to tā pat var atgūt). Ja jau neatpazīst karti tad gan jau failu sistēma ir nograuta, un ne jau no tā ka mainot neizslēdzi(es nekad neslēdzu ārā aparātu) bet drīzāk no tā ka varbūt esi pamanijies izvilkt tikmēer kamēr no bufera vēl kaut ko raksta kartē. principā jau vajadzētu varēt atgūt ja vien pati karte nav "čau"
Bezmaksas PC Inspector File recovery, atjauno pēc formatēšanas pazaudētos datus-protams ja virsū nekas nav rakstīts(lai gan šo to tā pat var atgūt). Ja jau neatpazīst karti tad gan jau failu sistēma ir nograuta, un ne jau no tā ka mainot neizslēdzi(es nekad neslēdzu ārā aparātu) bet drīzāk no tā ka varbūt esi pamanijies izvilkt tikmēer kamēr no bufera vēl kaut ko raksta kartē. principā jau vajadzētu varēt atgūt ja vien pati karte nav "čau"
Svarīgākais, ka viņa kā ierīce vismaz ir atpazīta.