Savu makro objektivu pardevu, bet tagad jutu ka dazreiz tomer noderetu. Ka ir ar tiem gredzeniem? Man it ka nemaz istu makro nevajag, bet ja netieku tuvak objektam, ari nepatik. Kas notiek ar autofokusu? Un kapec parasti pardodas pa 3?
Friidis:Pārāk nekonkrēts jautājums, lai būtu jēga nopietni atbildēt...
paldies! labi, gribu close up bildesanai kautkadu uzparikti. Vai macro gredzens bus ta istais? Kadu izveleties? Varbut kads piedavajums tepat? Nu nemaku es citadi izskaidrot
lafoto:Savu makro objektivu pardevu, bet tagad jutu ka dazreiz tomer noderetu. Ka ir ar tiem gredzeniem? Man it ka nemaz istu makro nevajag, bet ja netieku tuvak objektam, ari nepatik. Kas notiek ar autofokusu? Un kapec parasti pardodas pa 3?
Pavērojot Tavu galeriju, nācu pie secinājuma - īsto macro, mērogā 1:1 (kukaiņa acss pa visu monitoru, pakropojot) varbūt nemaz nevajadzēs. Ikdienā, dabas unikālo skaistumu fiksējot, piemērotāks varētu būt max. tuvplāns. Šeit nav nepieciešams dārga macrolēca un spoguļkamera. Paskaties luiscastaneda.com. Daudz publikāciju luminous-landscape.com. Lieliskas tuvplānu bildes, uzņemtas ar Panasonic kompaktu. Noslēpums ir tur, ka macro ir šās klases stiprākā puse (fizikas likumi) pārī matrica - objektīvs. Vēl neatsverama priekšrocība ir kameras izmērs un svars (ikdienā nēsājams līdzi), arī fokusēšanās uz jaunajiem grozāmajiem ekrāniem ar palielinājumu līdz 10 reizēm. Varbūt, iespēju robežās, ir vērts šo jautājumu pārdomāt.
Voldemorts, paldies! Man ir kanons, un citu aparatu pagaidam netaisos pirkt. Un es jau saku, ka makro ka tadu man nevajag, bet trauce tas ka mani patreizejie objektivi nelauj man uznemt tuvplanus... tapec ari ludzu pec padoma
lafoto:Voldemorts, paldies! Man ir kanons, un citu aparatu pagaidam netaisos pirkt. Un es jau saku, ka makro ka tadu man nevajag, bet trauce tas ka mani patreizejie objektivi nelauj man uznemt tuvplanus... tapec ari ludzu pec padoma
Tepat viens pārdod Raynox-150, super verķis Close-up bildēm. Sarunā šo, pamēģini, varbūt iepatīkas.... www.fotoblog.lv...
nu ta iepērc tos makroriņķus - tas jau arī ir visvienkāršākais paņēmiens (+ lēcas priekšā stiklam bildi čakarēs vairāk) tik jārēķinās, ka izšķirtspēja kritīs (jo uz matrici projecēsies mazāka daļa no stikla veikuma), gaisma kritīs, fokusēšanas diapazons būs ierobežots utt.
Ja slinkums domāt, tad vienkāršāk ir nopirkt makro stiklu - tur izšķirtspēja aš palielināsies - vienīgi makro stikli nefokusu zīmē pretīgi ja sadomā tos lietot kā universālus stiklus un fokusēties tālāk par 3 metriem.
Tepat viens pārdod Raynox-150, super verķis Close-up bildēm. Sarunā šo, pamēģini, varbūt iepatīkas.... www.fotoblog.lv... paldies! Tik man vajag uz 72 un 77 Maris, paldies! Tad jau laikam vienkarshs gredzens bus variants, jo makro objektivs man bija, nesen tik noputejushu pardevu.