forum.gif
MPS
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / MPS
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.07.12 18:01
 citēt
Jau no alu laikiem ir salīdzināts veiksmīgākais mednieks, gaļas gabals un gan jau arī vēl kaut kas... :D
Publicēts: 03.07.12 20:00 labots
 citēt
Citagaisma:
Sapper:
A man patīk cilvēki , kas domā paradoksāli. tādi, kas mēģina visu sistemeatizēt un salikt pa plauktiņiem zem savām zemajām debesīm ir draaausmīgi garlaicīgi....

Bet paradoksāliem taču arī ir zems lidojums, jo viņu redzējumā arī ir sava sistēma...

sistēma gan... starpība ir tikai mērogos....
Publicēts: 03.07.12 20:32 labots
 citēt
f-foto:" domāšanas principi visiem cilvēkiem ir vienādi un ir pilnīgi pofig, kā to lietu nosauc, tur vai te"

Tas neattiecas uz abstraktām izpausmēm un lietām. Ja domāšanas principi būtu tik vienkārši, tad nebūtu problēmu viegli iztulkot vācu filozofu darbus latviski, tomēr tas tā nav - ir grūti.

Tu tikai apstiprini manis sacīto. Problēma jau ir tā, ka izglītots latvieša cilvēks, kaz labi zin vācu valodu, perfekti sapratīs Kanta domu, bet latviski nespēs tik par kodolīgi pateikt, jo problēma ir lingvistiskajā valodā - terminoloģijā, nevis domu valodā. :D problēma nav saprast, problēma ir iztulkot... Tās ir dažādas lietas :)

Metaforas pašas par sevi ir paradoksālas - saka vienu domā citu... Kāpēc nebļauj par liekulību??? varbūt tomēr neesi tik muļķis un to saproti? Kāpēc tad mps+ patīk rada tik šausmīgas dvēseles ciešanas?
Publicēts: 03.07.12 20:45
 citēt
Sapper:
Citagaisma:
Bet paradoksāliem taču arī ir zems lidojums, jo viņu redzējumā arī ir sava sistēma...

Starpība var būt un var arī nebūt, jo tas Tevis minētajā rakusrsā atkarīgs tikai no mērogotāja un viņa lidojuma.
Publicēts: 03.07.12 20:54 labots
 citēt
f-foto, zini, kur ir tava problēma, Tu to mpsošanos uztver dziļi personiski un aizej tik tālu, ka esi pat gatavs bloga atpūtnieku - klaunu Olisu salīdzināt ar impresionisma dzimšnas laika mākslas kritiķiem. Sorry mērogu neatbilstība, nevajag pirkstu ar hadronu kolaideri mērīt. :D

Tev kā impresionisma specam būtu bijis jāredz atšķirība starp jaunu paradigmu 19. gs otrās puses mākslā un degradāciju fotoblogā.... žēl, ja nespēj.... :( (bez jokiem) Esmu gatavs saderēt, ka pēc 100 gadiem neviens neatcerēsies nevienu no empēesiem, kurus tā nodēvēja Oliss, bet impresionisti būs topā forever...

Lielu patiesību no triviālas jūs abi kopā ar Leruā arī neatšķirat. Lielas patiesības otra puse vienmēr ir cita liela patiesība, Vecmeistari ir kruti/ impresionisti ir kruti. Bat triviālas patiesības otrā pusē ir nepatiesība. :D Mps ir māksla/ mps nav māksla.
Redzi atšķirību????
.
Publicēts: 03.07.12 20:55
 citēt
MPS pirmais ieviesa, ja nemaldos, NordikTicher, miers viņa pīšļiem, ja vien nav atdzimis kkādā citā veidolā. Vēl bez MPS figurēja arī "Ziemeļu skola" (no vārda "nord" - ziemeļi), kas izcēlās ar smidzināšanu virsū visādiem centieniem no "sūda taisīt pīrādziņu" ((c) Leonīds Vīgners) un skaidri pozicionēja nostāju - kā es bildēju, tā ir labi, pareizi, ģeniāli un āmen.
Nu, kkā tā... cik saprotu, tiek skaldīti atkal mati?
Publicēts: 03.07.12 20:56 labots
 citēt
veči, paskatās, kas ārā par gaismu! Iet` uztais` kād` bild`, nesēž pie komj`, ibio... es eju!
Publicēts: 03.07.12 21:04 labots
 citēt
Citagaisma:
Sapper:

Starpība var būt un var arī nebūt, jo tas Tevis minētajā rakusrsā atkarīgs tikai no mērogotāja un viņa lidojuma.

...arī no pieejas. vecās skolas sistematizētājiem raksturīgs ir redukcionisms. Viņi domā, ka izanalizējot detaļas viņi iegūs infu par to kā sistēma darbojas kopumā. Tas ir apmēram tas, ko f-foto dara. Viņš domā, ka atradīs sastāvdaļas, kas kopumā veido labu bildi... Līdz zināmai robežai tas darbojās.. bet līdz robežai... Beigts cilvēks no dzīva ne ar ko netašķirās, visas detaļas ir tādas pašas... bet frankenšteins nav dzīvs... IMHO tāpat ar bildi, vari savākt kopā visas šedevram nepieciešamās detaļas, bet vienalga ne sūda nebūs! Jo kaut kas pietrūkst...
Publicēts: 03.07.12 21:35
 citēt
Sapper:
Citagaisma:

...arī no pieejas. vecās skolas sistematizētājiem raksturīgs ir redukcionisms. Viņi domā, ka izanalizējot detaļas viņi iegūs infu par to kā sistēma darbojas kopumā. Tas ir apmēram tas, ko f-foto dara. Viņš domā, ka atradīs sastāvdaļas, kas kopumā veido labu bildi... Līdz zināmai robežai tas darbojās.. bet līdz robežai... Beigts cilvēks no dzīva ne ar ko netašķirās, visas detaļas ir tādas pašas... bet frankenšteins nav dzīvs... IMHO tāpat ar bildi, vari savākt kopā visas šedevram nepieciešamās detaļas, bet vienalga ne sūda nebūs! Jo kaut kas pietrūkst...

Atvaino, es nespēju uzturēt diskusiju par cilvēku, kuru nepazīstu. Varu parunāt par mērogošanu, paradoksiem, par cilvēka paustajiem uzskatiem vai bildēm, bet par pašiem cilvēkiem lai runā citi...
Publicēts: 03.07.12 21:55
 citēt
Citagaisma:

Atvaino, es nespēju uzturēt diskusiju par cilvēku, kuru nepazīstu. Varu parunāt par mērogošanu, paradoksiem, par cilvēka paustajiem uzskatiem vai bildēm, bet par pašiem cilvēkiem lai runā citi...

es ne par cilvēku, par metodi... :D
Publicēts: 03.07.12 22:20
 citēt
Kurš teica,ka no sūda vasku neizspiedīsi?Redz,ka pavisam mierīgi to var izdarīt.Vajag tik piedzejot divas lapas forumā par neko un galā gatava filosopija!:face-smile:
Publicēts: 03.07.12 22:40 labots
 citēt
f-foto: ir situācijas, kurās citi nepārliecinoši cenšas "apvārdot zobus", kaut ko iestāstīt, uzskatīt savu rīcību par pašpietiekamu. Tādas, manuprāt, nedrīkst pieļaut dzīvē vispār. Pieļausi te, tādas būs arī citur. Un tad cietīs darba vai personiskās attiecības. Tāpēc labāk jau pieraduma veidā nepieļaut, ka tev kāds savu ne ar ko nepamatoto, slinko viedokli iebaro tā, ka tavu klusēšanu viņš iztulko kā piekrišanu vai argumentu trūkumu. Tāpēc ir jāatbild.

Nu re, kas krievam labi, vācietim nāve.... (metafora, saku, lai nesekotu jautājums, kurš no mums ir kurš) :D Ja par filosofu tulkošanas problēmām daudz kur var Tev piekrist, tad par tēmu atbildēt vai paklusēt, mūsu viedokļi ir diametrāli pretēji. Tur kur Tu saskati vājumu es redzu spēku. Es palikšu pie tā, ka cilvēku var apgrēcināt tikai tas, kas no viņa iziet, bet itin:shame: nekas, kas viņā ieiet, tāpēc uztraukums, ka tik kāds ko ne tā padomās, ja nesperšu atbildi pretī, mani galīgi neuztrauc. Ja Tu lepojies, ka dod vienmēr pretsparu, man ir kauns, ka tāpat kā visi citi neesmu bez grēka un bieži neizmantoju iespēju paklusēt kad vajadzētu... mea culpa.. :(
Bet ši tak ir vieta diskusijām, ne klusēšanai, vai ne? :big_smile:

Vopšem beidz cepties, paņem līdzi Bildes un braucam svētdien Cenas tīrelī bildēt Masterpīsus. :grimace:
Publicēts: 03.07.12 23:29 labots
 citēt
Sapper, man ir alerģija pret odiem, zāli, putekļiem. Man, lūdzu, pilsētu, kondicionieri un jūru. Nopietni - purvi nav priekš manis. Bet tāds aicinājums ir visnotaļ patīkams. Man pat ir nopirkts ritenis. bet ar masterpīsiem es tā kā vairāk tagad esmu uz Instagramu pārvācies :)

ps. Tagad es saprotu, kāpēc Vecajam gribas vemt no Tevis... :face-wink:

pps. starp citu, sen nav manīts... dzīvs?
Publicēts: 03.07.12 23:46 labots
 citēt
Bildes:Sapper, man ir alerģija pret odiem, zāli, putekļiem. Man, lūdzu, pilsētu, kondicionieri un jūru. Nopietni - purvi nav priekš manis. Bet tāds aicinājums ir visnotaļ patīkams. Man pat ir nopirkts ritenis. bet ar masterpīsiem es tā kā vairāk tagad esmu uz Instagramu pārvācies :)

ps. Tagad es saprotu, kāpēc Vecajam gribas vemt no Tevis... :face-wink:

pps. starp citu, sen nav manīts... dzīvs?

Putekļainākas vietas kā LV pilsētas ir jāpameklē. Te kaut kur pie veloempēsistiem uzpeldēja ideja par braucuenu uz Saulkrastiem, tā kā seko topikam :) A par klāt neesošo fotobiedru, ko piemini, viss ok, Pirts tusā vienā bijām, visi sveiki veseli bez savstarpējām pretenzijām. Un vispār, tas kurš no mums nav tik "vrednijs", ka spēj oponentu tā mazliet uzkurināt, tas lai pirmais met akmeni.... :D
Publicēts: 04.07.12 00:12 labots
 citēt
f-foto:

Runājot par terminoloģiju un to, ko jebkurš, kas zina vācu valodu, saprastu Heidegera vai Kanta darbos,...

Stop, lai Dižgari dus Mierā. Viss izrādās bija daudz vienkāršāk. Hā...... Bingo.... es sapratu šo puzli, kad saliku visas detaļas kopā...... :D

Oliss pie f-foto bildes par skapīša un sienas simbiozi un mijiedarbību, ņihuja nedomājot pieliek "MPS". Tik tālu viss figņa. Tā vietā, lai āxtu ignorētu, vai galu galā tieši pajautātu, kāpēc bilde būtu pie MPS pieskaitāma, autors satraukumā un taisnās dusmās uzdod jautājumu "kas ir mps?", ar to domājot pavisam ko citu - kāpēc mps texts piekomentēts pie šīs bildes? Sirdi plosa jautājums - kāpēc, par ko tāds vērtējums??? ( tas parādās pie vēl viena dunduka "dzēst") A tauta ta šo storiju un jautātāja sāpi nezinot, arī mēģina godīgi atbildēt precīzi uz jautājumu, kas ir mps viņu izpratnē. Rezultātā autors saņem atbildes, kuras pieņem nevis kā atbildes uz jautājumu kas ir mps, bet uztver to kā vēl papildus uzbraucienu savai bildei, kas to nemaz nav pelnījusi... tas parādās f-foto komentos uz atbildēm, jo neviena atbilde jautātāju neapmierina, jo viņš gaida atbildi uz "kāpēc", bet atbildes ir uz "kas". Loģiski, ka tās neapmierina... Tālāk jau bočka paņeslasj, pukaķilasj... Viens runā par siltu, otrs par pūkainu.... :face-wink:
Publicēts: 04.07.12 08:27
 citēt
Bildes:māsterpīss
burtiskā pārvedumā no ārzemu (angliešu) valodas "mākslas galals". :big_smile:
Publicēts: 04.07.12 08:34
 citēt
sanāk, draugs, ka Tu pieprasi sev īpašu attieksmi. man biežāk gribas pieprasīt pamatojumu vērtējumam "patīk" nevis "dzēst". un mani neapmierina tāds = nu vnk patīk!!!

Nepieļauj domu, ka esi izvēlējies nepareizo mēdiju kur turpināt iesākto, kur gaidīt nākamo soli, sarunas pabeigšanu? Pēc šīs shēmas te jau puse viens otru būtu apsituši, jo bieži nākamais lōģiskais solis būtu doties ciemos un sasist seju.

Bet Tu vēlies ar sms paaudzi atrisināt globālus jautājumus, turklāt ierastajā formā - ievads, iztirzājums un nobeigums.

Gan jau Tu saproti, kādā vietā atrodies, saproti šeit valdošās likumsakarības, piedalies satura veidošanā (ievieto darbus = sagaidi komentārus/vērtējumus) - tātad, ir mērķis. Kāds?
Publicēts: 04.07.12 09:15
 citēt
Vai tad Tev ir jaunums tas, ka pūli nepatīkami uzbudina intelekts? :cry::cry::cry:
Publicēts: 04.07.12 09:50
 citēt
Varbūt jāaiziet, iemācīšos "pa īstam" fotografēt....

www.tvnet.lv...
Publicēts: 23.08.12 12:11
 citēt
MPS > www.mps.gov.lv :bad_smile: ..... mans dzimtais paGasTS
Publicēts: 23.08.12 12:19
 citēt
MPS
Mans Personīgs Skatījums!:)

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 23.08.12 12:42
 citēt
f-foto:Tātad problēma nav tik daudz vienā pajoliņā, kas pats neko neražo, bet tajā, kā pret to izturas citi. Ja MPS x 1000 iet cauri bez domāšanas un iebildumiem, tad peļķei arī jāiet cauri. Ja vien te atklāti nešķiro cilvēkus.

f-foto
Fotogrāfēšanas pieredze: nav
Fotoaparāta modelis:
Pilsēta:
Reģistrācijas datums: 16.08.2010.
Fotogalerijas bildes: 10
Fotoreportāžas: 1
:bad_smile::bad_smile::bad_smile:
Ja jau tev nav uzrādīta pilsēta tad esi vai nu beduīns vai bomzis.........:bad_smile:
divu gadu laikā 10 + 4 (reportāžā) bildes uzbildējis.........tas laikam ir ĻOTI daudz :D
Publicēts: 23.08.12 13:22
 citēt
f-foto:Man FB patlaban ir ielikti 32 kadriņi, tikai visi nav redzami. Reportāžu nav, tā viena neskaitās.

Ko tu ar to gribēji teikt? Ka man nav publicējamu fotogrāfiju? :)

"Nav pieredzes" ir pašnovērtējums. Nenovirzies no tēmas par taviem MPS plūdiem. Un vispār - mani interesē, kā Eltons izlocīsies.
Eltons Tev locīsies izklausās tikpat ticami kā Lunis = gejs
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas