Sveiki , labdien. Vajadzigs Jusu padoms par fotosesiju norisi. ka to darit pareizak, ka notiek bilzu izvele no klienta puses un ka ar izcenojumu, kadas bildes atdot klientam. Nebija doma nodarboties ar fotosesijam, bet tik ilgi ludzas kamer nacas piekrist. Ludzu palidziet ar padomiem.
glumikis:Sveiki , labdien. Vajadzigs Jusu padoms par fotosesiju norisi. ka to darit pareizak, ka notiek bilzu izvele no klienta puses un ka ar izcenojumu, kadas bildes atdot klientam. Nebija doma nodarboties ar fotosesijam, bet tik ilgi ludzas kamer nacas piekrist. Ludzu palidziet ar padomiem.
nu - klients satiekas ar Juri, visu sarunā un bildējot provē ielīst biksītēs...........
glumikis:ko piedavat klientam. Apstradatas bildes vai lai atlasa no visas sesijas pats kuru apstradat? Ja visas jaapstrada, tad ...
Atlasi brāķus un kuras nav interesantas, pārējās apstrādā, vienkārši, kadrējums, gaismas, kontrasti, sharpness, lielākās pumpas noņem, un dod klientam Vari piedāvāt kādu no bildēm apstrādāt speciāli, īpaši ar viņu ņemoties, bet tas jau atkarīgs no tavām photoshopa spējām, un vēlmes tam veltīt laiku
Parasti esmu dzirdējis, ka iesācēji fotogrāfi ņem ~25 ls apr 1-2 stundām fotosesijas, neskaitot braukšanu Bet parasti tas laiks precīzi nav noteikts, un gadās par to pašu summu vairāk laika pavadīt
Cik ņem profesionāļi ? Domāju dažādi, atkarībā no līmeņa. Ir tādi, kuri uztaisa tikai 3-10 bildes superīgas, apstrādātas, no fotosesijas, pārējās neatdod, un ir tādi kuri atdod vienkārši apstrādātu reportāžu-fotosesiju ar visām bildēm
Neko nevajag atlasīt - iztīri kartiņu klienta datu nesējā un muldi cik spēka kāds Tu ercens un cik glaunas bildes viņi dabū.
Pasūtītājs kurš izvēlas *glumiki* nepērk bildes - viņš pērk leģendu, stāstu, pasaku - jo brašāku to viņam uzbursi jo laimīgāks viņš būs.
99% bildētāju fotopreču veikalā taču arī nepērk tādu fotokameru kādu viņiem vajag, bet to par kuru dūšīgi fleitē pārdevējs (kuram arī ir miglains priekštats par mantām kuras jams tirgo)
Maris:Neko nevajag atlasīt - iztīri kartiņu klienta datu nesējā un muldi cik spēka kāds Tu ercens un cik glaunas bildes viņi dabū.
Pasūtītājs kurš izvēlas *glumiki* nepērk bildes - viņš pērk leģendu, stāstu, pasaku - jo brašāku to viņam uzbursi jo laimīgāks viņš būs.
99% bildētāju fotopreču veikalā taču arī nepērk tādu fotokameru kādu viņiem vajag, bet to par kuru dūšīgi fleitē pārdevējs (kuram arī ir miglains priekštats par mantām kuras jams tirgo)
Komercijas pamatā ir vīzija ne produkts.
es jau sāku ticēt ka tu savus megakrutos grillus spēj pārdot pat vegāniem
Manuprāt idiotiski ir parādīt klientam visu šņagu kas ir safočēts. Tieši tā visi "Atlaižu klubi" ir sačakarējuši tirgu piedāvājot 5 apstrādātas bildes un visas pārējās ierakstot CD. Ok, es neesmu cilvēks, kas ar fočēšanu pelna maizīti, tomēr, man pēdējā laikā bieži gadās, kad cilvēki nāk un saka - Man vajag kaut vai vienu labu bildi nevis 200 bildes konvejera režīmā. Katrs protams var darīt kā viņš grib, bet es atlasu bildes, kas patīk man nevis klientam, tās apstrādāju un atdodu. Kaut vai tā ir viena bilde, lai gan reāli 15-20. Man neintersē, ko domā par to klients. Nekad neviens neredzēs nevienu bildi kas neiet cauri manai kritikai. Tas nozīmē, ja klients parādīs saviem draugiem manis taisītās bildes un viņi gribēs fočēties pie manis, tad viņi saņems līdzīgu rezultātu, jo tas būs mans skatījums, nevis tas, ko klients būs izvēlējies. Man vispār ir pofig ko klients grib, jo ja viņš nāk pie manis kā pie mākslinieka, tad viņš arī saņems to ko es viņam došu, nevis to ko viņš izvēlēsies. Ticiet vai nē, bet cilvēkiem tas patīk, un par bezdarbību es nevaru sūdzēties. Viss ir atkarīgs no pieraduma. Atlaižu klubi ir patiešām sačakarējuši prātus daudziem cilvēkiem. Es cenšos cilvēkiem dot bildes, lai tās būtu viņiem nozīmīgas nevis vienkārši pofigā safočētas.
es jau sāku ticēt ka tu savus megakrutos grillus spēj pārdot pat vegāniem
vegāni ēd arī ceptu.. svaigēdājiem varētu būt mazāk interese.. kaut gan, Mara grills varētu būt arī kā vienkārši dekoratīva uguns vieta, nav noteikti kautkas jācep..
Man parasti klienti reāli redz ko bildējam uz paliela monitora , pēc tam taisām ātru atlasi uzmetam tehnisku apstrādi un pēc ~1-2h laikā notiek atlase apstrāde ieraksts DVD tad materiāls tiek atdots klientam apmaiņā pret $$$ un viss izdzēsts , neko no komerciāla apmaksāta materiāla nepaturam NEKAD. Pamatā sesijas ir "Privātas" , ja ir 100% drošība klientam mēdz rasties jautras IDEJAS , samaksā un SAŅEM nafig mums sveša privātās izklaides tāpēc vienmēr visu uzreiz klienta klātbūtnē izdzēšam Vispār nesaprotu tieksmes kolekcionēt vienveidīgus komerc pasūtijumus , SAMAKSĀ atdod un AIZMIRSTI Kolekcionēju naudas zīmes , ne svešas bildes.
Manējie neredz un neredzēs nekad ko es esmu fočējis sesijas laikā. Forši ir ja var tā safočēt, ka bez problēmām var visas bildes sacept CD un atdot klientam nekautrējoties, ka cilvēks tās bildes kādam kādreiz parādīs un pateiks kas ir fočējis. Man kaut kā tā nesanāk. Laikam pieredzes trūkums.
Skatoties fotosesiju bildes draugos, emu sapratusi, ka nedrikst dot divas, 3, 5 lidzigas bildes... tak visu ieliks... aizmigt var skatoties Kaut gan ir ari "fotografi" kas lepni saliek 30 bildes no vienas sesijas ar dazadiem galvas pagriezieniem un roku novietojuma... piekritu sfreimanis!
sfreimanis:Manuprāt idiotiski ir parādīt klientam visu šņagu kas ir safočēts. Tieši tā visi "Atlaižu klubi" ir sačakarējuši tirgu piedāvājot 5 apstrādātas bildes un visas pārējās ierakstot CD. Ok, es neesmu cilvēks, kas ar fočēšanu pelna maizīti, tomēr, man pēdējā laikā bieži gadās, kad cilvēki nāk un saka - Man vajag kaut vai vienu labu bildi nevis 200 bildes konvejera režīmā. Katrs protams var darīt kā viņš grib, bet es atlasu bildes, kas patīk man nevis klientam, tās apstrādāju un atdodu. Kaut vai tā ir viena bilde, lai gan reāli 15-20. Man neintersē, ko domā par to klients. Nekad neviens neredzēs nevienu bildi kas neiet cauri manai kritikai. Tas nozīmē, ja klients parādīs saviem draugiem manis taisītās bildes un viņi gribēs fočēties pie manis, tad viņi saņems līdzīgu rezultātu, jo tas būs mans skatījums, nevis tas, ko klients būs izvēlējies. Man vispār ir pofig ko klients grib, jo ja viņš nāk pie manis kā pie mākslinieka, tad viņš arī saņems to ko es viņam došu, nevis to ko viņš izvēlēsies. Ticiet vai nē, bet cilvēkiem tas patīk, un par bezdarbību es nevaru sūdzēties. Viss ir atkarīgs no pieraduma. Atlaižu klubi ir patiešām sačakarējuši prātus daudziem cilvēkiem. Es cenšos cilvēkiem dot bildes, lai tās būtu viņiem nozīmīgas nevis vienkārši pofigā safočētas.
Visu cieņu Tev un tam ko Tu dari. Nācās sakarties ar situāciju, kad pieredzējis fotogrāfs taisa fotosesiju, kurā objekts ir absolvents un radi un kura ievelkas četrarpus stundu garumā. Kam seko paziņojums ka jāsēžas pie datora un jāatlasa bildes kuras vēlas. Nu tas manuprāt ir absurdi izvēlēties bildes no tā lielā bara un kuras piedevām nav pat apstrādātas , pat ne malas apgrieztas ( redzams fona papīrs un siena). Tas jau izskatās tāpat kā savulaik ar celtniecības un remonta darbiem - kuram ir kāds instruments uzreiz ir baigais meistars un lietpratējs un cenas saskrūvē tādas ka mati ceļas stāvus. Un tagad tajā jomā vairs neiet tik gludi, tad nu iepērk kādu fotoaparātu Nikon vai Canon un jūtas kā baigie speci - murgs. Konkrētajā situācijā par bildi tiek prasīts divi lati un tiek ielikts kautkādā elkorfoto vai kā viņu tur sauc, un klientam tiek iedots links kur tās bildes var novilkt. Vai tas ir normāli? Manas domas - pilnīgi garām. Un tādam māksliniekam derētu atņemt fotoaparātu uz mūžu.
Lunis:Man parasti klienti reāli redz ko bildējam uz paliela monitora , pēc tam taisām ātru atlasi uzmetam tehnisku apstrādi un pēc ~1-2h laikā notiek atlase apstrāde ieraksts DVD tad materiāls tiek atdots klientam apmaiņā pret $$$ un viss izdzēsts , neko no komerciāla apmaksāta materiāla nepaturam NEKAD. Pamatā sesijas ir "Privātas" , ja ir 100% drošība klientam mēdz rasties jautras IDEJAS , samaksā un SAŅEM nafig mums sveša privātās izklaides tāpēc vienmēr visu uzreiz klienta klātbūtnē izdzēšam Vispār nesaprotu tieksmes kolekcionēt vienveidīgus komerc pasūtijumus , SAMAKSĀ atdod un AIZMIRSTI Kolekcionēju naudas zīmes , ne svešas bildes.