forum.gif
Par fotografēšanu sabiedriskā vietā sods 250Ls ?!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par fotografēšanu sabiedriskā vietā sods 250Ls ?!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.07.12 23:45
 citēt
4.jūlija raidijums "Bez tabu" akurāt pats pirmais sižets

www.tv3play.lv...
Publicēts: 04.07.12 23:51
 citēt
DAFUQQQQQ. JARIKO FLESHMOBS!
Publicēts: 05.07.12 00:04
 citēt
Ne jau par pašu fotografēšanu.
Un ne sods.
Tā ir tava atbildība, ja pret tevi kāds cels prasību tiesā pēc panta par personas neaizskaramību.
Bet tas vēl jāpierāda, jāapmaksā tiesas izdevumi, advokāti, pretprasība...
Publicēts: 05.07.12 00:05
 citēt
Canon 700d, 70d, 7d mark II uzklausot tautas balsi būs ar seju atpazīšanas un tūlītējas izsmērēšanas funkcijām,kā arī tiek rudens tokinas izstādei gatavots jauns objektīvs 85/1.4L soft face IS
:exciting:
Publicēts: 05.07.12 00:09
 citēt
Rolands66:Canon 700d, 70d, 7d mark II uzklausot tautas balsi būs ar seju atpazīšanas un tūlītējas izsmērēšanas funkcijām,kā arī tiek rudens tokinas izstādei gatavots jauns objektīvs 85/1.4L soft face IS

Kā arī auto numuru automātisku izsmērēšanu... Gūgles kartē daži smieklīgi gadījumi, kad tiek smērēti ne tikai numuri...
Publicēts: 05.07.12 00:11
 citēt
Rolands66:Canon 700d, 70d, 7d mark II uzklausot tautas balsi būs ar seju atpazīšanas un tūlītējas izsmērēšanas funkcijām,kā arī tiek rudens tokinas izstādei gatavots jauns objektīvs 85/1.4L soft face IS

Vsjo, gar zemi ;D
Publicēts: 05.07.12 08:56 labots
 citēt
60uz5komats6:4.jūlija raidijums "Bez tabu" akurāt pats pirmais sižets

http://www.tv3play.lv/play/276340/

Plūmiņa no DVI vai nu neko nesaprot vai arī apzināti melo. Zinot šī kantora juristus - visticamāk ir pirmais variants. Sabiedriskā vietā var fotografēt cik uziet. Vienīgais ierobežojums attēlu publicēšanā - reklāma. Par šo tēmu dažus gadus atpakaļ jau izteicās ES tiesa.

Ar sabiedrisku vietu ir jāsaprot vieta, kur cilvēks nevar uzskatīt, ka apkārt nav citu cilvēku - līdz ar to, ja nobildēsiet meičas, ka pa piko sauļojas kādā klusā pludmalē kur parasti nav cilvēku, tā netiks uzskatīta par sabiedrisku vietu. Savukārt uz ielas, sabiedriskos pasākumos u.c. cilvēkam nav pamata uzskatīt, ka viņu nefotografēs.

Savukārt par Plūmiņas sarunātajām muļķībām - fizisko personu datu aizsardzības laikums regulē fizisko personu datu apstrādi. fotografēšana nav šo datu apstrāde. uzskatu, ka arī publicēšana nav, bet par šo man ar to kantori ir domstarpības, ko iespējams vēl risināsim ;) Bet lai nesanāktu domstarpības - publicējiet resursos, kas atrodas ASV vai vismaz ārpus Latvijas. Tur mūsu likumdošana nedarbojas. Jēgas no tā kantora praktiskā dzīvē nav nekādas - to tanti sen vajadzēja nomainīt pret kādu, kas ir kompetents un spējīgs kaut ko prātīgu izdarīt nevis tikai gudri runāt TV
Publicēts: 05.07.12 09:14
 citēt
Jēgas no tā kantora praktiskā dzīvē nav nekādas - to tanti sen vajadzēja nomainīt pret kādu, kas ir kompetents un spējīgs kaut ko prātīgu izdarīt nevis tikai gudri runāt TV

Kopā ar ar daudziem citiem kantoriem :face-grin:
Publicēts: 05.07.12 11:13
 citēt
ak34:
60uz5komats6:4.jūlija raidijums "Bez tabu" akurāt pats pirmais sižets

http://www.tv3play.lv/play/276340/

Plūmiņa no DVI vai nu neko nesaprot vai arī apzināti melo. Zinot šī kantora juristus - visticamāk ir pirmais variants. Sabiedriskā vietā var fotografēt cik uziet. Vienīgais ierobežojums attēlu publicēšanā - reklāma. Par šo tēmu dažus gadus atpakaļ jau izteicās ES tiesa.

Ar sabiedrisku vietu ir jāsaprot vieta, kur cilvēks nevar uzskatīt, ka apkārt nav citu cilvēku - līdz ar to, ja nobildēsiet meičas, ka pa piko sauļojas kādā klusā pludmalē kur parasti nav cilvēku, tā netiks uzskatīta par sabiedrisku vietu. Savukārt uz ielas, sabiedriskos pasākumos u.c. cilvēkam nav pamata uzskatīt, ka viņu nefotografēs.

Savukārt par Plūmiņas sarunātajām muļķībām - fizisko personu datu aizsardzības laikums regulē fizisko personu datu apstrādi. fotografēšana nav šo datu apstrāde. uzskatu, ka arī publicēšana nav, bet par šo man ar to kantori ir domstarpības, ko iespējams vēl risināsim ;) Bet lai nesanāktu domstarpības - publicējiet resursos, kas atrodas ASV vai vismaz ārpus Latvijas. Tur mūsu likumdošana nedarbojas. Jēgas no tā kantora praktiskā dzīvē nav nekādas - to tanti sen vajadzēja nomainīt pret kādu, kas ir kompetents un spējīgs kaut ko prātīgu izdarīt nevis tikai gudri runāt TV

Kompetenta vai nekompetenta,bet šito raidijumu skatās daudz cilvēku un tas tikai nostiprina plašo tautas masu pārliecību,ka viņiem IR TIESĪBAS un PIENĀKUMS iet uz ielas klāt fotografējošai personai un apturēt šo LIKUMPĀRKĀPUMU ar JEBKURIEM līdzekļiem.
Publicēts: 05.07.12 11:25 labots
 citēt
ak34:
Plūmiņa no DVI vai nu neko nesaprot vai arī apzināti melo. Zinot šī kantora juristus - visticamāk ir pirmais variants.

Pieredze rāda, ka otrais variants visos šādos kantoros pēc noklusējuma izriet no pirmā.
Publicēts: 05.07.12 11:29
 citēt
60uz5komats6:
ak34:

Kompetenta vai nekompetenta,bet šito raidijumu skatās daudz cilvēku un tas tikai nostiprina plašo tautas masu pārliecību,ka viņiem IR TIESĪBAS un PIENĀKUMS iet uz ielas klāt fotografējošai personai un apturēt šo LIKUMPĀRKĀPUMU ar JEBKURIEM līdzekļiem.

Nuja, Ja muļķim liek Dievu lūgt, šis sev pieri sasit... Pamazām tuvojamies amīšu vājprātam, kad palaist sievieti pa priekšu tulko kā seksuālu uzmākšanos un sūdz tiesā... Amērika takš sapņuzeme, ar visiem tās vājprātiem... arī dažai amatpersonai, kuras intelekta attīstība aizkavējusies vētrainajā bērnībā.:face-grin:
Publicēts: 05.07.12 12:08
 citēt
Ok piekrītu ka esmu muļķis un lohs,kas uz ielas uzprasās uz nepatikšanām,fotografējot svešus privātīpašumus,bet kad jūs cienītie parastas darbadienas vidū uz Barona ielas pretī mūzikas akadēmijai par fotografēšanu šajā vietā ieskatīsieties uz sevi pavērsta apsardzes darbinieka kalašņikova stobrā,varbūt domāsiet savādāk.
Publicēts: 05.07.12 13:43
 citēt
f-foto:Pastāsti, lūdzu, kā Tu rīkojies pēc tam, kad Tev bija piedraudējuši ar šaujamieroci?

Protams izpildiju prasību aizvākties.Tolaik būdams žurnālists divos preses izdevumos,piezvaniju uz Iekšlietu ministrijas preses centru (jo draudētājs bija Valsts policijas firmas "Apsardze" darbinieks),komentārs bija:nu viņš jau arī ir cilvēks un viņš jau ir sabiedrības daļa un kāda ir sabiedrība tādi arī ir policijas darbinieki,nu jūs jau varat rakstīt iesniegumu...(bet sekoja mājiens,ka man jābūt gatavam ilgstoši staigāt un sniegt liecības un rezultātā tāpat nekas panākts netiks,jo policisti-apsargi tur bija kādi 5 un viņu liecības varētu atšķirties no manejām.Nu un laidni jau viņš pie pleca nepielika,tikai pagrieza stobru uz mani)
Bildēju starpcitu toreiz no pretējās ielas puses,kad tiku pamanīts,tad viens no viņiem mani brutāli aiz škvarņika pārvilka pāri uz pretejo pusi pie pārejiem apsargiem,tas bija kaut kur ap 2000. gadu
Publicēts: 05.07.12 14:12
 citēt
"Ja tu pareizi saproti",tad tas ir tikai viens atgadijums,man tā kolekcija ir skaitāma desmitos,pēdejā reizē esmu padzīts no Alberta ielas par arhitektūras pieminekļa neatļautu un nesaskaņotu fotografēšanu no pretējās ielas puses.Vēl varu pastāstīt stāstiņu kā vienu kolēģi,zināmu un cienijamu fotovīru izgājšvasar aizturēja uz ielas ar apsūdzību pedofīlijā,kad viņš pašvaldības uzdevumā fotografēja pašvaldības iekārtoto bērnu rotaļlaukumu(kopskatā ar mājām,tobiš pa labu gabalu).policija viņu aizturēja jau labu gabalu no fotografēšanas vietas un cilvēks nākošās vairākas stundas izbaudija aizturēta pedofīla piedzīvojumus.Mēģinājums paskaidrot situāciju,piezvanot pašvaldības atbildīgajam darbiniekam,beidzās ar policista izteiktu piedāvājumu pasūtītājam "ja jūs gribat fotogrāfu kan nebūs problēmu ar policiju,tad es jums tādu varu piedāvāt".
Publicēts: 05.07.12 14:31
 citēt
f-foto:Mani vairāk uztrauc šis: [url=http://www.diena.lv/tautas-policija/divainibas/par-klavieru-spelesanu-daudzdzivoklu-nama-piemero-101-latu-sodu-13956211
]http://www.diena.lv/tautas-policija/divainibas/par-klavieru-spelesanu-daudzdzivoklu-nama-piemero-101-latu-sodu-13956211[/url]
Tas no sludinājumu sērijas, Pensionārs ar grafomānijas tieksmēm "juridiski" izčakarēs visu un visus, ja saņemšu nelielu samaksu, darbu turpināšu līdz nāvei...:face-devil-grin: Un ja tur gadās policis ar D sindroma pazīmēm, rezultāts būs graujošs.:face-grin:
Publicēts: 05.07.12 14:34
 citēt
Situāciju atrisināja pāris stundu pratināšana iecirknī,kas beidzās ar "vari iet".Zvans pasūtītājam notika turpat uz ielas un klausule tika iedota policistam,pilnu sarunu fotogrāfs nedzirdēja,jo runātājs sarunas laikā diezgan attālinājās ,savukārt fotogrāfa mēģinājumu sekot policistam ,kurš ar viņā telefonu nepārprotami attālinās,pārejie policisti nepieļāva.
Publicēts: 05.07.12 16:59
 citēt
kURŠ ZINA,kāds blabla mps-zin saimas lēmums jāizdrukā un jānēsā kabatā lai tos gadmariļļus atšūtu ????

vismaz daļu.....:amazing:
Publicēts: 05.07.12 17:11
 citēt
Rolands66:kURŠ ZINA,kāds blabla mps-zin saimas lēmums jāizdrukā un jānēsā kabatā lai tos gadmariļļus atšūtu ????

vismaz daļu.....:amazing:

Teorētiski satversmes (100?) pants par informācijas brīvu iegūšanu.Jo fotografēšana skaitās informācijas iegūšana,kurpretīm Krievijā konstitūcija garantē katram pilsonim tiesības uz brīvu radošu izpausmi,manuprāt fotografija drīzāk ir radoša izpausme nekā informācijas iegūšana.Pietam mēģinājums agresīvam ambālim uz jautājumu "ko tu te dari" paskaidrot "brīvi iegūstu informāciju" var beigties bēdīgāk,kā paskaidrojums "taisu mākslu" :) Bet laikam jau Latvijā neviens likums NEATĻAUJ "taisīt mākslu"(neaizliedz jau protams arī,bet kā zināms RAKSTISKA ATĻAUJA ir vienīgais,kas dod tiesības kaut ko darīt :) )
Publicēts: 05.07.12 18:58
 citēt
Sanāk,ka iestāties kādā fotoklubelī un dabūt apliecību ar kaut kādu zieģelīti, nav tas dumjākais gājiens............... :)
Publicēts: 05.07.12 19:01
 citēt
Latvja rullē.
Salīdzinājumam – nupat pavasarī Teherānā (tajā pašā, kas ISLAMA REPUBLIKAS Irānas galvaspilsēta, nu agresīva un tumsonīga skaitās bez gala)) rāmā pastaigā no visām pusēm knipsēju viņu NAFTAS MINISTRIJAS māju un netālu esošās „NACIONĀLĀS GĀZES KOMPĀNIJAS” augstceltni ar visu galveno ieeju. Vēl tajā cienījamā rajonā dažu banku, kompāniju kantorus un, pielīdis pie žoga, vairākas jaunceltnes no pamatiem un karkasa līdz fasādes detaļām un dažu būvmeistaru aktīvā darbā (darba drošība tur gracioza).
Pieķēra un pratināja, protams, arī mani, tikai ne viņu daudzkrāsainie poliči, bet… trīs studentes – pamanījušas, ka visādas būves knipsēju, vai tik man neesot kāds sakars ar celtniecību? Kāpēc studentes - tajā zemē Allahs sievietēm bez vajadzības uzrunāt uz lielas svešu vīreli ne visai atbalsta (tāpat kā daudz ko citu), poliči cieši čeko dreskodu un citas izdarības, bet studentu sabiedrībā pieņemts tos aizliegumus aktīvi rasēt. Kas man cits atlika, kā atzīties, tomēr mājās tiku, lai arī rakstiskas atļaujas nebija. (Uz tīri militāriem objektiem šoreiz gan neuzrāvos, tos tiešām neesot brīv, bet ir man kolekcijā i viņu zenītbaterijas no droša attāluma, i karabāzes no pakalniņa, tikai bildes nesmukas).
Nuja, bet tur nav ne personu datu aizsardzības kantora, ne cilvēktiesību uzraugu, tumša zeme, ne tā kā mēs.
Publicēts: 05.07.12 19:07
 citēt
Kā jau rakstīju - mierīgi iegāju kādā Brīvibas ielas iekšpagalmā, paskatīties šo to, paknipsēt. Uztaisīju baaaaigi smuku logu bildes, devos prom un te pa durvīm izskrien apsargs un bļauj "ko tu te fotografē, kādam nolūkam, tevi meklēs DP, jādzēš ārā fotogrāfijas". Izrādās, ka iekšpagalmā viena no sienām piederēja kaut kādai MINISTRIJAI, par kuru nebija ne norādes, ne plāksnes, ne skaidri redzamas zīmes, ka ministrija, un ka nedrīkstot fotografēt. Uz tā arī uzstāju, ka nenodrošināja ar informāciju, ka konkrēti šo ēku nedrīkst knipsēt, likumā rakstīts, ka varu bildēt VISU ko, ja vien neiestājas lokāli foto ierobežojumi. Nu šamais draudēja man ar Drošības Policiju un daaaaudz ko, es mierīgi aizgāju. Pietika klausīties slima cilvēka murgus.

Jej bogu, idiotiska valsts ar padomju totalitārisma atraugām.
Publicēts: 05.07.12 19:19
 citēt
serjoga:Kā jau rakstīju - mierīgi iegāju kādā Brīvibas ielas iekšpagalmā, paskatīties šo to, paknipsēt. Uztaisīju baaaaigi smuku logu bildes, devos prom un te pa durvīm izskrien apsargs un bļauj "ko tu te fotografē, kādam nolūkam, tevi meklēs DP, jādzēš ārā fotogrāfijas". Izrādās, ka iekšpagalmā viena no sienām piederēja kaut kādai MINISTRIJAI, par kuru nebija ne norādes, ne plāksnes, ne skaidri redzamas zīmes, ka ministrija, un ka nedrīkstot fotografēt. Uz tā arī uzstāju, ka nenodrošināja ar informāciju, ka konkrēti šo ēku nedrīkst knipsēt, likumā rakstīts, ka varu bildēt VISU ko, ja vien neiestājas lokāli foto ierobežojumi. Nu šamais draudēja man ar Drošības Policiju un daaaaudz ko, es mierīgi aizgāju. Pietika klausīties slima cilvēka murgus.

Jej bogu, idiotiska valsts ar padomju totalitārisma atraugām.

Jaunaiscilvēk, par to padoju nevajag. Toreiz idiņi ar stobriem nevazājās pa ielām, tas pirmkārt, visi puslīdz zināja ko nedrīkst fočēt, tas otrkārt, specifiskos objektos vienkārši brīdināja par nedrīkst, ja uz to nedrīkst uzrāvās, mierīgi tevi profi savāca, bez ekscesiem, vai vienkārši laipni palūdza sagaismot filmu.
Trakākais, ka tagad analfabēts mēģina saprast, kā jāpiemēro cita analfabēta radīts murgs, ko šie par likumu uzskata.:face-smile:
Publicēts: 05.07.12 19:28
 citēt
Padomju laikā problēmātiskās vietas bija aptuveni prognozējamas,šobrīd jebkas var izrādīties svētais privātīpašums ar agresīvu,bieži vien bruņotu apsargu/īpašnieku.
Man jautrākais atgadijums bija vienā centra pagalmā,uzlieku statīvu,kameru un ķeros pie dažādu monokļlēcu testbildēm,pēc brīža klāt ir apsargs un stāsta,ka privātīpašums un fotografēt aizliegts,šī nu bija tā reize,kad biju noskaņots viņu nokaitināt līdz maksimumam un ja iespējams eskalēt situāciju līdz apsardzes brigādes un policijas iesaistīšanai,diemžēl vai nu nepaspēja atbraukt,vai šis tā arī neizsauca.No savas puses centos kā varēju un nepārprotami liku saprast,ka viņš ir mēsls un lai tinās nahuj prom no kurienes izlīdis,starpcitu aiztinās (tiesa draudot ar papildspēkiem,kuri tā arī neparādijās.Iespējams ka šī ir labākā stratēģija sakarē ar tiem idiotiem.)
Droši vien rodās jautājums kādēļ es atļāvos tādu ar huligānismu robežojošos rīcību,pavisam vienkārši,tas ir mans pagalms,kurā dzīvoju un kurš domājamo daļu veidā ir arī mans privātīpašums,a apsargs bija no blakus esošās ofisumājas un viņam nebija ne mazākās teikšanas par to vietu kurā es biju nolicis savu statīvu :)
Publicēts: 05.07.12 19:35
 citēt
nu vo, apdirsos :(
Publicēts: 05.07.12 19:38 labots
 citēt
serjoga:nu vo, apdirsos :(

Kā teica Rainis, nav kauns nezināt, kauns ir negribēt zināt.... Par to padomju TOTALITĀRISMU daudz pasaku, arī par toreiz cenzūru un tagad "vārda brīvību", par ko varu tik paņirgt. Pat vētstures mācību grāmatās muļķības sarakstītas.:face-grin:
Tik viens fakts, ka padomju Latvijas skolās krievu valoda NEBIJA obligātais priekšmets, bet vācu vai angļu bija...:face-grin:
Publicēts: 05.07.12 19:42
 citēt
Padumajos laikos mans lielākās bildēšanas laiks bija armija. Neskatoties uz to,ka regulāri bija"šmoni" un atrastos kamerveidīgos daiktus mauca pret grīdu un ar zābaku pielīdzināja-"kaptjorkā" neskarts stāvēja palielinātājs un beigās visi sabildējām ,ko sirds vēlas.Ar momentu,kad llecam no IL-72 cik zinu nevienam nekas jēdzīgs nesanāca,tādus kadrus nopirkām no vietējā fototirgoņa. Pārējo visu,tehniku lidenes u.c. paslepšus,bet bez bailēm par disbatu

:anger:
Publicēts: 05.07.12 19:45
 citēt
Rolands66:Padumajos laikos mans lielākās bildēšanas laiks bija armija. Neskatoties uz to,ka regulāri bija"šmoni" un atrastos kamerveidīgos daiktus mauca pret grīdu un ar zābaku pielīdzināja-"kaptjorkā" neskarts stāvēja palielinātājs un beigās visi sabildējām ,ko sirds vēlas.Ar momentu,kad llecam no IL-72 cik zinu nevienam nekas jēdzīgs nesanāca,tādus kadrus nopirkām no vietējā fototirgoņa. Pārējo visu,tehniku lidenes u.c. paslepšus,bet bez bailēm par disbatu

:anger:

Nuuu tur fotogrāfs bij DIEVS, no gsvg viens leitnants fotopapīru atveda metru platu rulli un kādus 50 metrus!!! Ar zāģi griezām... CIK bildes sanāca dembeļu albūmiem...:face-grin:
Publicēts: 05.07.12 19:54
 citēt
padomju laikos ar varas iestādēm un foto nekonfliktēju, jo gāju tik skolā un naudas fototehnikai nebija. bet pārdomām - krievijas pierobežā (Latvija bija PSRS pierobeža) vēl ar vien ir jāizņem speciālas atļaujas lai fotografētu ar teleobjektīviem.

Vienīgā reize, kad bija izdevība kaut ko militāru tuvumā nofotografēt, bija augusta puča laikā, kad ar draugiem bjā uzkāpuši uz deviņstāvenes jumta, laikā kad pa rajonu lidoja daži Mi-24 (en.wikipedia.org...). Tie bija atlidojuši atbalstīt BTR kolonu, kas lejā pa ielu braukājās. Tad lai dabūtu šos aparātus normāli kadrā pietiktu arī ar 50mm objektīvu - vienīgo kas man bija uz zenīta. Bet izdomāju, ka labāk nekaitināt šos ;)

Savukārt par mūsdienu apsargiem - kad bildē vajag izskatīties gana nopietnam, lai šiem nemaz neienāk prātā prasīt ko dari. ja tiešām nelīdīsi iekšā apsargātā teritorijā - likst tevi mierā. un ja tomēr atnākt prasīt ko dari - nevajag taisnoties, bet pastāstīt, ka tas ko bildē nav viņa darīšana un ja ir kādi jautājumi - lai zvana savam priekšniekam vai vēlams priekšnieka priekšniekam. un pēc tam viņu ignorēt, kamēr nav sadabūjis priekšnieku.
Publicēts: 05.07.12 20:02
 citēt
Ehh... kā atceros Šveika epizodi ar fotografēšanu...
Publicēts: 05.07.12 20:07
 citēt
ak34:padomju laikos ar varas iestādēm un foto nekonfliktēju, jo gāju tik skolā un naudas fototehnikai nebija. bet pārdomām - krievijas pierobežā (Latvija bija PSRS pierobeža) vēl ar vien ir jāizņem speciālas atļaujas lai fotografētu ar teleobjektīviem.

Vienīgā reize, kad bija izdevība kaut ko militāru tuvumā nofotografēt, bija augusta puča laikā, kad ar draugiem bjā uzkāpuši uz deviņstāvenes jumta, laikā kad pa rajonu lidoja daži Mi-24 (en.wikipedia.org...). Tie bija atlidojuši atbalstīt BTR kolonu, kas lejā pa ielu braukājās. Tad lai dabūtu šos aparātus normāli kadrā pietiktu arī ar 50mm objektīvu - vienīgo kas man bija uz zenīta. Bet izdomāju, ka labāk nekaitināt šos ;)

Savukārt par mūsdienu apsargiem - kad bildē vajag izskatīties gana nopietnam, lai šiem nemaz neienāk prātā prasīt ko dari. ja tiešām nelīdīsi iekšā apsargātā teritorijā - likst tevi mierā. un ja tomēr atnākt prasīt ko dari - nevajag taisnoties, bet pastāstīt, ka tas ko bildē nav viņa darīšana un ja ir kādi jautājumi - lai zvana savam priekšniekam vai vēlams priekšnieka priekšniekam. un pēc tam viņu ignorēt, kamēr nav sadabūjis priekšnieku.

Varbūt nerunā par nesaprotamo... Latvija nekad nav bijusi kautkāda pierobeža, šodienas Krievijā tikpat kretīnu, cik šodienas Latvijā. Šodien Latvijas pierobeža ar attiecīgām zīmēm atzīmēta ir daaaaudz platāka kā PSRS... neskatoties uz teritoriju būtisko atšķirību. Pat teleobjektīviem, tak toreiz MTO-1000 bij širpotrebs, un NEKĀDAS atļaujas šam nevajadzēja, pat nerunāju par astronomu - amatieru izgatavotajiem teleskopiem.
Publicēts: 05.07.12 20:15
 citēt
Padomju laiku apjūsmotājiem laikam piemirsies jēdziens „aizliegtā zona”. Pašam vistrakāk gāja, ka 1881. gada vasarā mani paņēma ciet Rīvā. Ja būtu šmonījuši mašīnu, tajā atrastu pirmskara Mantenieka kartes (jebkura karte ar kaut vienu precīzu koordinātu un augstuma atzīmi skaitījās slepena) KSEROKOPIJU. Ja kāds atceras, kur un kā tajos laikos tika turēti un uzraudzīti kopējamie aparāti, tas sapratīs – par to vismaz 3 rumpjiem ar darba zaudēšanu vien neizlīdzēties. Labi, ka šie noslinkoja.
Atļauju iebraukt Sļiteres rezervātā pie čoma varēja atteikt tikai tāpēc, ka lūdzējam dzimšanas vieta – Sibīrija.
Par krievu valodas NEobligātumu skolās – ui, cik daudz toreiz bija tādas kārtības, kas nekur nebija rakstīta, bet nez kāpēc neviens pat nedomāja neievērot. RPI arī formāli varēja sākt studēt bez krievu valodas, bet nevienam kaut kā nesanāca. Pat tā laika konstitūcijas bija gana smukas un „ģermokrāķiskas”. Tik jaukas, ka tur pat ierobežojumi ārzemju (tās pašas DDR) apmeklēšanai nebija ierakstīti. Kādi bija rakstītie, un kādi nerakstītie noteikumi „pielaides” saņemšanai un kādos darbos bez tās nevarēja strādāt – nu laimes zeme 3dibenu augstumā.
Publicēts: 05.07.12 20:16
 citēt
Par atļauto un aizliekto padumjlaikos. No šīs te grāmatas s017.radikal.ru... redzam, ka в то время, когда наши космические корабли бороздят просторы Вселенной, spēkā vēl ir likumi no laikiem, kad padumjā Krievijā proletariāta diktatūra iznīcināja tautas gaišākos prātus: s017.radikal.ru... savepic.net...
Tā, ka par mēģinājumu nobildēt Staro Rīga laikā izgaismoto tiltu varēja atrauties uz бесплатную путевку в Сибирь.
Publicēts: 05.07.12 20:19
 citēt
Ui, te jau virsotne – „…Varbūt nerunā par nesaprotamo... Latvija nekad nav bijusi kautkāda pierobeža…”. Iģeji parķiji živut i pobeždājut.
Publicēts: 05.07.12 20:22 labots
 citēt
"...padomju Latvijas skolās krievu valoda NEBIJA obligātais priekšmets..."
Paša pieredze ap 7-8.klasi, biju kaukādu šeizi sataisījis krievu valodā (kurā, vispār jau, runāju brīvi), skolotuve piedraudēja ar divnieku ceturksnī, bet tas automātiski nozīmējot neapmierinošu uzvedību liecībā.
Publicēts: 05.07.12 20:29 labots
 citēt
Elmarss, kā tad nebija pierobežas zona? Pludmales uzara, liela daļa piekrastes bija ar speciālu caurlaižu režīmu. Uz Liepāju, Ventspili, Kolku, Enguri utt tūrisma braucienā nevarēja tā vienkārši aizbraukt uz pāris dienām vai uzbildēt saulrietu Kurzemes piekrastē

Teleobjektīvi bija pieejami privātpersonām, bet lielākā daļa tā vai tā nevarēja tos atļauties finansiāli vai veikalā atrast bez blatiem nopirkt.

Nedomāju, ka bez sekām beigtos to izmantošana lielā daļā Latvijas teritorijas. Ja skatos kur tagad izmantoju teleobjektīvus - ne Engures ezerā, ne Kurzemes piekrastē, ne te pat pie Rīgas ļoti daudzās vietās. Kaut vai Tukuma apkārtnē, kur tagad bieži braucu dzīvniekus fotografēt diez vai varētu ar tiem brīvi fotografēt. Tagadējās problēmas ar apsargiem nav salīdzināmas ar to, kas bija krievu okupācijas laikā
Publicēts: 05.07.12 20:34
 citēt
Elmarss:
serjoga:nu vo, apdirsos :(

Kā teica Rainis, nav kauns nezināt, kauns ir negribēt zināt.... Par to padomju TOTALITĀRISMU daudz pasaku, arī par toreiz cenzūru un tagad "vārda brīvību", par ko varu tik paņirgt. Pat vētstures mācību grāmatās muļķības sarakstītas.:face-grin:
Tik viens fakts, ka padomju Latvijas skolās krievu valoda NEBIJA obligātais priekšmets, bet vācu vai angļu bija...:face-grin:

kaut kā neatceros, ka krievu valoda nebija obligāts priekšmets. Patiesībā pat izvēlēties starp vācu un angļu valodām nebija iespējams. Manā skolā A un D klases "mācījās" vācu valodu, bet B & C - angļu. Krievu mācījās visi un nevienam nejautāja gribi vai negribi
Publicēts: 05.07.12 20:39
 citēt
Schneider:Par atļauto un aizliekto padumjlaikos. No šīs te grāmatas s017.radikal.ru... redzam, ka в то время, когда наши космические корабли бороздят просторы Вселенной, spēkā vēl ir likumi no laikiem, kad padumjā Krievijā proletariāta diktatūra iznīcināja tautas gaišākos prātus: s017.radikal.ru... savepic.net...
Tā, ka par mēģinājumu nobildēt Staro Rīga laikā izgaismoto tiltu varēja atrauties uz бесплатную путевку в Сибирь.

nosauc kaut VIENU, kas uz to sibīriju aizbrauca.... PAR TO... Lielākais, ko par to varēja dabūt, ir nelaišanu uz GDR, ja paspīdēja ceļazīme....:face-grin:
Publicēts: 05.07.12 20:53
 citēt
Schneider:"...padomju Latvijas skolās krievu valoda NEBIJA obligātais priekšmets..."
Paša pieredze ap 7-8.klasi, biju kaukādu šeizi sataisījis krievu valodā (kurā, vispār jau, runāju brīvi), skolotuve piedraudēja ar divnieku ceturksnī, bet tas automātiski nozīmējot neapmierinošu uzvedību liecībā.

Paķēra puišeli uz ponta... UN???
Man patīk AK34...
Varētu domāt, ka šodien bomārs spirtika vietā garu, baltu rori var atļauties...:face-grin:
par valodas izvēli:
redz neviens netraucēja pāriet no A uz B, vai kā tur, cita lieta laukos, BET, ar bij skolotājs, kas to angleni mācīja tim, kas no kautkurienes ieklīduši, ja skolā vispār vāceni mācīja....
Par krievu, es to zosi nah pasūtīju, neatestēts biju, un direktore tā arī pateica, ja to ar vāceni atļautos, izlidinātu, bet tagad nevaru...:face-grin:
Bij slēgtās zonas, jā arī rezervātos TĀ nevarēja vazāties, jā starp Gauju un Lilasti nevarēja vazāties, poligons, citur gar jūru, bet tas bija visiem, nevis kā tagad pēc atsaldeņa īzjūtām"...:face-sad:
Publicēts: 05.07.12 20:55
 citēt
Ja krieviski lasīt nemāki, tulkoju:
7. Par šī rīkojuma 2, 3. un 4.punktu pārkāpšanu paredzēta kriminālatbildība.

Izlasi punktus, ja nesapratīsi, pasaki, iztulkošu. Arī likuma sākumā atzīmēti gadi, vari palasīties vēsturi, kādi kriminālsodi tajos laikos bija iecinītākie ОГПУ pārziņā esošajās lietās.
Publicēts: 05.07.12 21:03 labots
 citēt
Schneider:Ja krieviski lasīt nemāki, tulkoju:
7. Par šī rīkojuma 2, 3. un 4.punktu pārkāpšanu paredzēta kriminālatbildība.

Izlasi punktus, ja nesapratīsi, pasaki, iztulkošu. Arī likuma sākumā atzīmēti gadi, vari palasīties vēsturi, kādi kriminālsodi tajos laikos bija iecinītākie ОГПУ pārziņā esošajās lietās.

Kārtējais "vēsturnieks" nevajag man tulkot, to valodu zinu perfekti, tik padomā KAD beidzās OGPU laiki.... Nu nav tas padomija... visa. Jā bija vājprāti, bet nevajag muļķības runāt...bērni klausās, tādi kā Serjoga un tic onkuļiem.:face-grin:
Kad no skolas sešdesmito vidū uz semināru(mūsdienu izpratnē) biju, par foto, tā arī pateica, lielākais uz ārzemēm netiksi, ja tiltus un citus dzelzsceļus fočēsiet...:face-devil-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):