forum.gif
Canon 17-40 uz crop
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Canon 17-40 uz crop
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.07.12 18:41
 citēt
Sveiki !

Vēlējos uzzināt jūsu viedokli par to, vai 17-40mm 4L objektīvs ir savas cenas vērts uz crop kameras (kā manā gadījumā - 600D). Vai nebūs ta, ka platais gals būs knapi ievērības cienīgs?

Paldies !
Publicēts: 05.07.12 18:45
 citēt
Kas kuram skaitās plats, man 50mm uz FF ir gana plats gandrīz visam, ko vēlos bildēt, 17-40mm viens no visretāk izmantotajiem objektīviem...
Publicēts: 05.07.12 18:56
 citēt
Būs tas pats kā norietajam KIT objektīvam. Nav vienkāršak paskatīties,nekā uzklausīt dažādas vīzijas par tēmu ?
Publicēts: 05.07.12 19:26
 citēt
1 mm dēļ pirkt stiklu, kurš platajā galā ir pat tumšāks...............nunu.
Vienīgi pretgaismā labāks....
Publicēts: 05.07.12 19:35
 citēt
NilsS:1 mm dēļ pirkt stiklu, kurš platajā galā ir pat tumšāks...............nunu.

Vēl jau ir izšķirtspēja, mikrokontrasts, krāsas. ne jau velti TĀDA cenu starpība.:face-sad: es jau ar gribētu no kita eLkas bildes, un par kita cenu.... Nevajag visus, kas to elku pērk par lohiem uzskatīt.:face-smile:
Publicēts: 05.07.12 21:15 labots
 citēt
Foršs pamatnieks uz cropa.
Publicēts: 05.07.12 22:33 labots
 citēt
Man ir okēj. Brīžiem jau prasās platajā galā tos 12 vai pat 10 mm priekš crop, bet tas stipri atkarīgs ko bildē... ar plastmasas korpusa aizbāžņiem, domāju, nebūs korekti salīdzināt, bet nupat kalnos bija situācija, kur kit plastmasa būtu aizgājusi lupatās, bet 17-40 tikai bikk noskrambāts :)
Un vēl - nākotni zīlēt nav mana mīļākā nodarbe, bet, ja pāriesi kkad nebūt uz FF, tad Tev jau būs viens platumplats stikls ko visādas platas reportāžas šaurās telpās bliezt par piemēru... (ja vien nokadrēsi stūrus pēcāki no` - tie gan tur būs pabriesmīgi uz FF)
Publicēts: 05.07.12 22:56
 citēt
viencmuzikanc:Man ir okēj. Brīžiem jau prasās platajā galā tos 12 vai pat 10 mm priekš crop, bet tas stipri atkarīgs ko bildē... ar plastmasas korpusa aizbāžņiem, domāju, nebūs korekti salīdzināt, bet nupat kalnos bija situācija, kur kit plastmasa būtu aizgājusi lupatās, bet 17-40 tikai bikk noskrambāts :)
Un vēl - nākotni zīlēt nav mana mīļākā nodarbe, bet, ja pāriesi kkad nebūt uz FF, tad Tev jau būs viens platumplats stikls ko visādas platas reportāžas šaurās telpās bliezt par piemēru... (ja vien nokadrēsi stūrus pēcāki no` - tie gan tur būs pabriesmīgi uz FF)

Paldies ! Iedrošināji :)
Publicēts: 06.07.12 15:01 labots
 citēt
Elmarss:
NilsS:1 mm dēļ pirkt stiklu, kurš platajā galā ir pat tumšāks...............nunu.

Vēl jau ir izšķirtspēja, mikrokontrasts, krāsas. ne jau velti TĀDA cenu starpība.:face-sad: es jau ar gribētu no kita eLkas bildes, un par kita cenu.... Nevajag visus, kas to elku pērk par lohiem uzskatīt.:face-smile:

Tu tiešām to visu redzi, vai tikai skaiti ko izlasīji ?
17-40 ir gana universāls uz ff, ne jau apgrieztajai matricai
Es ieteiktu pa to naudu kādus 2-3 fiksus.
Publicēts: 06.07.12 15:20
 citēt
NilsS:
Elmarss:

Vai ir kādi konkrēti iesakāmi fiksi?
Publicēts: 06.07.12 15:26 labots
 citēt
NilsS:

Kā jau ierasts- "lielmeistaru" foruma dižošanās...:face-grin:
Gribas vilkt paralēles ar auto forumiem- cilvēks prasa, kādu ģimenes pikapu nopirkt, bet šam iesaka Poršu vai Lendkrūzeri...::face-grin:

Diez kādus pieklājīgus 3 fiksus (izņemot 50/1,8) var pa 300 Ls nopirkt? :face-crying:

Un vēl- kaut arī pilnīgi piekrītu fiksu tehniskās kvalitātes un zīmējuma pārākumam, reportāžā tie ir pilnīgi garām- kamēr atradīsi somā riktīgo stiklu- kadrs projām. Labāk zīle rokā.....:face-wink:
Publicēts: 06.07.12 16:40
 citēt
IvoS:
NilsS:

Vai ir kādi konkrēti iesakāmi fiksi?

Protams, 35/f1,4 + 24/f1,4 + 50/f1,2 UN esi laimīgs.... Pat aklais, ne tikai es, saredzēs atšķirību.
Ja nopietni, tad kāreiz uz cropa 17-40 ir labs uz FF stūri ir briesmīgi...:face-smile:
Publicēts: 06.07.12 17:21 labots
 citēt
Friidis:
NilsS:

Kā jau ierasts- "lielmeistaru" foruma dižošanās...:face-grin:
Gribas vilkt paralēles ar auto forumiem- cilvēks prasa, kādu ģimenes pikapu nopirkt, bet šam iesaka Poršu vai Lendkrūzeri...::face-grin:

Diez kādus pieklājīgus 3 fiksus (izņemot 50/1,8) var pa 300 Ls nopirkt? :face-crying:

Un vēl- kaut arī pilnīgi piekrītu fiksu tehniskās kvalitātes un zīmējuma pārākumam, reportāžā tie ir pilnīgi garām- kamēr atradīsi somā riktīgo stiklu- kadrs projām. Labāk zīle rokā.....:face-wink:

tokina 17 mm Rokvela kungs slavēja, ir pat trīs šādi fiksi, ražoti dažādos laikos. Ebajā līdz 200 ls var atrast, pat lētāk.
Jā, 50 mm 1.8
20, 24 vai 28 mm sigma, man izdevās atrast 28 1.8 mm sigmu pa 100 ls un tā zīmē feināk par bijušo 16-35 mm ( stūros atšķirība ir dramatiska ) + labāk patīk krāsas.
Vai arī pat 30 mm 1.4 sigmu vai 35 mm 2.0 canon, pēc vajadzībām un ieskatiem.
Manas kompetences ietvaros šie ir visnotaļ pieklājīgi fiksi.
Un ar fiksiem bildē reportāžas, varbūt ne visur un ne vienmēr...........vismaz 70% kāzu dienas es nobildēju ar fiksiem.
Tiesa ir pasākumi kuros īstais darba zirgs ir 70-200, bet tā jau ir galīgi ārpus tēmas diskusija, kuru es ar Frīdi labprāt risinātu Ogrē, pie kāda laba dzēriena un bildēm
Publicēts: 06.07.12 17:29 labots
 citēt
Diemžēl, tēmas autors nav "nodeklarējis" savs prioritātes.
Nesteidzīgai mākslai vienmēr būs labāks atbilstoša fok. attāluma fikss, reportāžai- ērtāks ir zūms, jo interesants reporta kadrs ir krietni vērtīgāks par viduvēju kadru, kurā redzams tikai smuks "bokeh"..:face-wink:

Personīgi man ienākumi ir pārāk mazi, bet interešu loks pārāk plašs, lai tērētu lielas naudas lepniem objektīviem.
Es tā- pa vidam- labāk aizbraucu vēl vienā ceļojumā ar mēreni dārgu stikliņu, nekā sēžu mājās ar lepnu objektīvu...:face-wink:
Publicēts: 06.07.12 20:40
 citēt
Friidis:
Es tā- pa vidam- labāk aizbraucu vēl vienā ceļojumā ar mēreni dārgu stikliņu, nekā sēžu mājās ar lepnu objektīvu...:face-wink:

Labas bildes var aizvest neviena vien foršā ceļojumā! :)
Publicēts: 06.07.12 21:38
 citēt
mrproxy:
Friidis:

Labas bildes var aizvest neviena vien foršā ceļojumā! :)

Skatoties kāda satura bildes- dažas var aizvest arī neceļos...:face-wink:
Publicēts: 07.07.12 00:35
 citēt
Friidis:Labāk zīle rokā.....:face-wink:

labāk mednis kokā, nekā pīle zem gultas! :grimace:
Publicēts: 07.07.12 03:39
 citēt
haralds:
Friidis:Labāk zīle rokā.....:face-wink:

labāk mednis kokā, nekā pīle zem,
gultas! :grimace:

Un tas ir viss, ko vari pateikt? :) Ja nav ko teikt, labāk būu klusējis...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):