Čau visiem! Iespējams muļķīgs jautājums, bet ar šo saskaros pirmo reizi. Lieta tāda, ka ieliekot fočikā SD karti, tas prasa viņu formatēt, bet kad gribu formatēt, tad bļauj, ka nav iespējams. Arī caur kompi mēģināju, tas pats. Īsti jau nav ko zaudēt, varētu to karti izmest, bet kaut kā jocīgi, ka pēkšņi tāda problēma viņai parādījās. Ir kādi varianti viņu vēl atdzīvināt vai tās ir kartes beigas? Paldies.
f-foto:SD kartes ir viegli sabojāt, tāpēc labāk jau tās turēt ierīcē un datu kopēšanai izmantot vadu. Formatēšana jāveic pēc datu atgūšanas. Turklāt formatēšanu vienmēr iesaka veikt pašā fotoaparātā nevis kaut kādās ārējās programmās, lai nodrošinātu atbilstību fotoaparātā izmantojamajai failu sistēmai utt.
f-foto:SD kartes ir viegli sabojāt, tāpēc labāk jau tās turēt ierīcē un datu kopēšanai izmantot vadu. Formatēšana jāveic pēc datu atgūšanas. Turklāt formatēšanu vienmēr iesaka veikt pašā fotoaparātā nevis kaut kādās ārējās programmās, lai nodrošinātu atbilstību fotoaparātā izmantojamajai failu sistēmai utt.
Ko var SD kartei sabojāt?
Liekot karšu lasītājā fiksatorus, kontaktus. Un tiešām bieži tas notiek.
Kā jau rakstīju, baigi nepārdzīvošu, ja viņa nonāks miskastē, bet ja var saglābt, tad to var izdarīt. Bet fočiku vienmēr slēgt pie kompja ar vadu man principā negribas, ērtāk karti izņemt un ielikt attiecīgajā vietā + tas ir ērtāk, ja faili jāpārkopē uz vairākiem datoriem (mājas, darba u.t.t.), vismaz nav fočiks jāstaipa līdzi. Bet taisnība vien ir, droši, ka tāpēc arī nomira. Bet godam arī 2 gadus ir izturējusi.
Ja ir vēl kādas idejas kā paildzināt kartes mūžu, laipni rakstīt. Paldies.
JaanisM:Kā jau rakstīju, baigi nepārdzīvošu, ja viņa nonāks miskastē, bet ja var saglābt, tad to var izdarīt. Bet fočiku vienmēr slēgt pie kompja ar vadu man principā negribas, ērtāk karti izņemt un ielikt attiecīgajā vietā + tas ir ērtāk, ja faili jāpārkopē uz vairākiem datoriem (mājas, darba u.t.t.), vismaz nav fočiks jāstaipa līdzi. Bet taisnība vien ir, droši, ka tāpēc arī nomira. Bet godam arī 2 gadus ir izturējusi.
Ja ir vēl kādas idejas kā paildzināt kartes mūžu, laipni rakstīt. Paldies.
Kā var sačakarēt kontaktus SD kartei, ja tie ir plastmasā iekausēti un salauzt tos var tikai tad, ja sadala karti pa sastāvdaļām? (Elmār, ja nav grūti, parādi kādu bildīti, kur var redzēt šos salauztos kontaktus ) Man tieši šāds gļuks bija ar pilnīgi jaunu karti. Tagad tā kalpo, lai datora karšu lasītājā netiktu putekļi iekšā.. Mājās būs jāpamēģina korner ieteiktais links...
Korner, karte palika fočikā, kas savukārt atrodas mājās. Tā kā pamēģināt sanāks tikai vakarā.
Man jau ar liekas, ka nekam tur nevajadzētu būt, vizuāli karte ir bez bojājumiem. Nezinu, pirmo reizi tāds gļuks viņai.
Trakāk bija ar pirmo. Tai bija tas puļķītis uz "Lock" palicis un pēc tam viņš izkrita un pazuda. + bildes kartē. Tas gan bija neatgriezeniski visādos veidos.
Lietoju dažādas kartes. Pavisam beigtas ir tikai SD - mehāniskas traumas, bet tādas, kuras pat nemana. SD ir vārīgas. CF ir stipras.
Iespējams, es nemāku SD kartes lietot (vai arī lietoju pārāk mazu laiku). Ir lasīts par CF kartēm, kam saloka visādas kājiņas un nevar vairs nekur iespraust. Vienīgo SD karti, kas man nestrādā, esmu salauzis fiziski - mētājās kabatā pie sīknaudas un sadalījās vairākās daļās (da i tad varēja visu nolasīt no tās kartes. Ierakstīt nesanāca).
Tiesa, pēdējā laikā ir vairākas problēmas ar pilnīgi jaunām SD kartēm - nevēlas īsti labi rakstīt informāciju. Bet tur diez vai kas fiziski varētu būt noticis. Izņemts no iepakojuma un ielikts fotoaparātā, un noformatēts. Pat nekāds sekss ar iekšā/ārā/iekšā/ārā Pēc nelielas pierunāšanas 2 kartes darbojas plusmīnus ok, viena kalpo par putekļu aizsargu (bet šo ar korner linka palīdzību ceru šovakar mainīt)
Uzinstalēju, noformatēju, ieliku fočikā - 3x parāda - memory card error.. Pēc tam aizgāja.. Kas nozīmē, ka karte ir derīga visādu nenozīmīgu figņu bildēšanai... Bet nu vismaz labāks pielietojums nekā putekļu vāciņš
Bzh:Uzinstalēju, noformatēju, ieliku fočikā - 3x parāda - memory card error.. Pēc tam aizgāja.. Kas nozīmē, ka karte ir derīga visādu nenozīmīgu figņu bildēšanai... Bet nu vismaz labāks pielietojums nekā putekļu vāciņš
Manuprāt, tas nozīmē, ka karte "it kā aizgāja". Ka derīga bildēšanai, pāragri spriest, jo neko ārā jau kopējis neesi.
Ja nu parādās pazīstamais "truncated file" vai kas cits?
SD karte maksā mazāk, kā latu par GB, ir vērts riskēt ar savām neatkārtojamām bildēm?? Filma - 36 kadri maksā tikpat, cik 4GB karte. Katrs pats var sarēķināt, cik bilžu tai kartē saiet.
F-foto, tāpēc saku, ka maznozīmīgai figņai derīga (bet citu es nemaz nebildēju ) Parasti gan ir tā, ka ja redzu bildīti fotoaparāta ekrānā, tad var arī no kartes laukā dabūt.. Bet pēc nākamās riteņbraukšanas apskatīšos - cik slikti ir..
Ko jūs te lejat, kā var SD kartei kontaktus sabojāt, tas ir jāmāk. Visneizturīgākās ir CF kartes, un tām kontaktu sačakarēšana ir visizplatītākā kaite.
Bet vispār - CF kartes ir vēsture - to izmēra un neizturīguma dēļ. Diez vai vēl daudz kameras būs ar CF karttēm, būs tikai ar SD un XQD.
Cik ir bijušas CF kartes- neviena nav erorējusi.. SD- kāda bez īpašas "palīdzības" ir sadalījusies uz pusēm, kāda pilnīgi jauna bildes "atdod" tikai ar aparāta starpniecību..No lasītāja uzrāda error.. nu tā.. Piebilde: visas formatētas aparātā.
Viena Atmiņas Nūja (Memory Stick) man šitā uzvedas. No aparāta kopē ārā visu slaidi. Tiklīdz kādā lasītājā, tā pakopē dažus kadrus, uztaisa kaut kādus 10-20 nesaprotamus kartes atslēgšanas ciklus un apstājas. Sunim nav dota.
Taisni tā.. Varbūt ir kāds gudrs, kas var kādu sakarīgu padomu dot?.. Par jaunas pirkšanu, tas pašam skaidrs. Tikai nav nekādas garantijas, ka jaunā līdzīgi neuzvedīsies.