pie teiktā un sacītā piebilstu: manuprāt, [labi] apgūt fotogrāfa amatu nav ne iespējams, ne arī vērts bez patiesas izpratnes [arī un it īpaši!] par to, kas notiek fotoojektīvam otrā (ne filmas / matricas!) pusē.
haralds:pie teiktā un sacītā piebilstu: manuprāt, [labi] apgūt fotogrāfa amatu nav ne iespējams, ne arī vērts bez patiesas izpratnes [arī un it īpaši!] par to, kas notiek fotoojektīvam otrā (ne filmas / matricas!) pusē.
Vēl viens ingredients: skatītāja vēlme redzēt tikai kaut ko konkrēti sev tīkamu/saprotamu.
Jēēēē,kad man šitais pieleca,kļuva skaidrs,ka nekad nebūšu profiņš foto jomā. Ja es tam ziedoju visu savu laiku un līdzekļus,tad gribu bildēt ,kā ES REDZU UN GRIBU Ja ar kaut kādiem ļaužiem skatījums sakrīt,labi-nesakrīt sorry
f-foto:Vēl viens ingredients: skatītāja vēlme redzēt tikai kaut ko konkrēti sev tīkamu/saprotamu.
ne jau caur kameru skatītāja un domātāja, kurā brīdī spiest slēdža pogu, vēlme? [bilžu iegūšanas brīdī vēl potenciālā] bilžu skatītāja vēlme. noteikti. un, saprotams, skatītāja vēlme redzēt to, ko viņš radis redzēt, redzēt to, ar ko iebarots, redzēt to, kas apstiprina, ne apgāž viņa priekšstatus par Pasauli un savu vietu un f-ju tajā. nu, tas arī tas, kam nevaig pakļauties, tak, ko jāzina / ar ko jārēķinās.
sorry, es te izplatījos domādams otru linku - nezināju, ka Liepiņš visu Dienu pierunājis. ir dažādas fotoamatieru un foto profesionāļu definīcijas, tak galvenais, ka amatierim 1X sanāk ģeniāli un citreiz "не шмогла!" un amatierim tas ir normaļoks. professionālim, ja nebūs, noraus pautus. nu, to pašu jau "глаголю", ko Liepiņš, tikai mazliet īsāk.
Kuras profesijas pārstāvji vēl tik dikti cepas par profesionālisma jēdzienu?Bez fotogrāfiem vēl politiķi,jo raug mūsējais ir pro,bet jūsējais-sievasmātes brālis jeb ieliktenis.Pārējos darbos visiem ir skaidrs,kas ir profesionālis un neviens nekādus paskaidrojumus un definīcijas neizgudro un necenšas pierādīt.Nav vajadzības.Vienīgi sludinājumos tagad saradušies kaudzēm profesionāli santehniķi,piemēram,kas atnāk uz šepti un jautā vai tev nav stellatslēga?
Cerēju, ka ja nopietns, profesionāls cilvēks, nopietnā, profesionālā lapā ir tērējuši savu laiku, tad jau laikam ir vēlējušies pateikt kaut ko svarīgu un NODERĪGU. Aber nekā! Tik vien, ka ūdens ir ūdeņains.