forum.gif
PH Frankenstein trešajā gadu tūkstotī.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / PH Frankenstein trešajā gadu tūkstotī.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.07.12 10:06
 citēt
Giordano Morganti, fotoizstāde.
5.07 - 5.08 2012, Rīga, Happy Art Museum, Dzirnavu 67, 5 stāvs.
Autors ar 30 gadu pieredzi, slavenību bildēšanā, publicēts visos redzamākajos žurnālos.
Izstādē skatāmi jaunākie darbi, par delikātām tēmām.Psihiskās slimnīcas, bērni ar Dauna sindromu, homoseksuāļu un lezbiešu mīlestība, pašizpausme kā arī cilvēki uz ielas, kuriem liktenis uzgriezis muguru.
Autors izsaka cerību, ka viņa māksla palīdzēs cīņā ar sociālajiem stereotipiem , nezināšanu / neizglītotību un augstprātību.
P.S. Paldies, Harald, par dalību izstādes iekārtošanā ( patika vidū izvietotās, zemāk izliktās bildes - reizēm cilvēkam ir derīgi piezemēties no sava augstā skatupunkta) un reportāžām. :face-wink:
Silti iesaku visiem, kam tuva un patiesa interese par notiekošo fotomākslas vidē Eiropā, pie mazākas iespējas apmeklēt pasākumu un pabūt nopietnu fotogrāfiju pasaulē..
Publicēts: 12.07.12 10:47
 citēt
Atvainojos piemirsās (laikam jau šeit pareizi rakstīja: "...kaljkjiic nenaak 1ns." :face-wink:
Būtībā ekspozīcijā apvienotas trīs tēmas. Vēl ir izteikti dekoratīvi dabas elementu atainojumi un cilvēka ķermeņa fragmentiņu kolosāli kvalitatīvais skatījums. Tēmas izvērsti skatāmas trijos turpat izstādes telpā uz simpātiska galdiņa mītošos albumos. Domājams, arī iegādājamus personīgai kolekcijai. kolekcijai.:face-smile:
Publicēts: 12.07.12 10:58
 citēt
f-foto:Šobrīd te un internetā redzētais, manuprāt, gan neliecina, ka viņa fotogrāfijas "atspoguļotu Eiropas fotomākslā notiekošo".

Nepatīk arī moralizēšana par neizglītotību. Katrā sabiedrībā ir apt. 5% cilvēku ar garīgām saslimšanām, tikai augstos mākslas plauktiņos dzīvojoši fotogrāfi tādus ikdienā neredz. Visi pārējie gan redz un ir pat spiesti sadzīvot vienā mājā, ielā, rajonā ar tādiem cilvēkiem. Tāda tipiska bagāto rietumeiropiešu izklaide par tēmu "tādi arī pasaulē dzīvo".

Kad lēnām, detalizēti apskata ekspozīciju un iedziļinās tekstuāli, domas mainās. Arī es, ejot turp, domāju gandrīz līdzīgi.:face-smile:
Moralizēšana? Pavērojot Latvijā valdošo neiecietību, pat rupjību, pret jebko, ko cilvēks vienkārši nesaprot, nav iedziļinājies, piedzīvojis? Stereotipi, mīti, daļas pēcauseklīšu laikā izglītojošos stipri zemā dzīves izpratne (neskatoties uz neizmērojami lielo informatīvo plūsmu i-netā) redzami ik dienu, ik brīdi.:face-sad:
Publicēts: 12.07.12 12:54
 citēt
Pats autors arī ir ļoti interesanta personība! :)
Ļoti novērtēju to, ka fotorāfijas taisījis pats, savā laboratorijā!
Šī gluži nav izstāde, par kuru var teikt "patīk", drīzāk liek padomāt!
Man patika autora komentārs, ka savā ziņā ieejot viņu, šo slimo cilvēku pasaulē Tu viņus iepazīsti un tad rodas jautājums kur īsti sākas tas, ka cilvēks ir vesels vai slims, normāls vai nenormāls.
Izstāde noteikti nav par kaut kādiem nabadziņiem, nē. Tā ir par dvēseli, ķermeni un saknēm. Kas mēs esam, ar ko mēs atšķiramies un kas mēs varam būt.
Publicēts: 12.07.12 13:04
 citēt
Varu tikai piebilst - tāda līmeņa darbus līdz šim, vismaz no Latvijas meistaru atrādītā, neesmu redzējis. Šajā gadījumā nav runa par ģenialitāti, bet attieksmi un formu, kā šādi temati tiek pasniegti.Par cilvēku un cilvēcību, visbeidzot.
Publicēts: 12.07.12 13:10
 citēt
Voldemorts, tieši tā.
Savā ziņā nelielais apmeklējums no skatītāju puses parāda to, ka mūsu sabiedrība vēl nav tādā intelektuālajā līmenī, lai saprastu un novērtētu šo mantu, kas mums tiek sniegta.
Tajā pašā Stokholmas fotogrāfijas muzejā.. kādas tik viņiem tur nav tēmas... un viņiem cilvēki iet, dažāda vecuma, iet un interesējas, izglītojas, bauda, pavisam cits līmenis.
Mēs vēl neesam līdz tam laikam izauguši, tas skumji.
Publicēts: 12.07.12 13:33
 citēt
f-foto:Izrādās, ka izvēles un attieksmes brīvība ir pareiza tikai ar nosacījumiem. Mēs neesam izauguši, mums vēl nav izaudzis... kam tas viss? Pārmest citiem par stereotipiem ir sava veida stereotips.

Zini kāds ir ātrākais IQ tests? jautājums - kādus seriālus Tu skaties? Ja atbilde ir - hameleonu rotaļas, gossip girl un cita h**ņa tad jau viss ir skaidrs.
Tas nav stereotips, bet tas man ļoooti labi daudz ko pastāsta par cilvēku - kādu kultūras dzīvi viņš bauda, ko apmeklē un vai vispār apmeklē. Un jā, šajā gadījumā es pilnīgi droši drīkstu spriest, ka mūsu valsts sabiedrība nav tam izaugusi, loģiski, jo mums ir krīze un visi streso par naudas trūkumu un protams, ka daudziem neatliek laika tādām lietām kā savai izaugsmei personīgajai. Un tas viss ir ļoti labi saprotams. Tas pats, ka dzimstība valstī parāda arī intelektuālo līmeni. Un tas nav stereotips. Tā ir. Jo mazāka dzimstība bērnu, jo vairāk tas parāda, ka vecākiem ir svarīgi plānot un izlemt kad un kāpēc tas ir vai nav vajadzīgs, piemērs ir kaut vai Beļģija.
Es nepārmetu, es konstatēju situāciju. Tā ir, bet mēs lēnām gan jau attīstīsimies un iesim uz priekšu.
Publicēts: 12.07.12 13:53
 citēt
vēsturiskā sapratnē Frankenšteins bija literārais varonis - dakteris, kurš mākslīgā ceļā radīja cilvēku, kurš sanāca ne īsti tāds, kā gribēja pats tā autors - tā saukto Frankenšteina monstru...

www.fotoblog.lv...
reportāžas 8.bildē redzamais izstādes apmeklētājs ir vairāk monstrveidīgs, kā garīgie slimnieki...
Publicēts: 12.07.12 14:25
 citēt
f-foto:
Mollija:
Zini kāds ir ātrākais IQ tests? jautājums - kādus seriālus Tu skaties? Ja atbilde ir - hameleonu rotaļas, gossip girl un cita h**ņa tad jau viss ir skaidrs.
Tas nav stereotips, bet tas man ļoooti labi daudz ko pastāsta par cilvēku - kādu kultūras dzīvi viņš bauda, ko apmeklē un vai vispār apmeklē. Un jā, šajā gadījumā es pilnīgi droši drīkstu spriest, ka mūsu valsts sabiedrība nav tam izaugusi, loģiski, jo mums ir krīze un visi streso par naudas trūkumu un protams, ka daudziem neatliek laika tādām lietām kā savai izaugsmei personīgajai. Un tas viss ir ļoti labi saprotams. Tas pats, ka dzimstība valstī parāda arī intelektuālo līmeni. Un tas nav stereotips. Tā ir. Jo mazāka dzimstība bērnu, jo vairāk tas parāda, ka vecākiem ir svarīgi plānot un izlemt kad un kāpēc tas ir vai nav vajadzīgs, piemērs ir kaut vai Beļģija.
Es nepārmetu, es konstatēju situāciju. Tā ir, bet mēs lēnām gan jau attīstīsimies un iesim uz priekšu.

Viss vienuviet.

Seriālus skatās tādus, kādus rāda. Loģiski. Daži nopērk vai nopumpē visu sezonu diskus. Tie tad skatās tādus seriālus, ko tobrīd nerāda. Es skatos Lie to me, bet sāk jau apnikt. Tā vietā es labāk skatos vecu m/b itāļu kino. Kāds tieši sakars būtu starp seriāliem un izstādēm? Neredzu.

Normālam vīrietim un normālai sievietei ieņemt bērnu nav problēma. Latvijā dzimstība ir divreiz zemāka par mirstību, tāpēc te kaut ko šajā ziņā programmēt var un vajag tikai pretējā - nācijas pieauguma - virzienā. Beļģija lai dzīvo pēc savas baznīcas grāmatas. Mēs - pēc savas. Lai gan, apskatoties uz beļģu sievietēm, savā ziņā top saprotams, kāpēc tā. :)

Tev galvā daudz domu, tikai plauktiņu nepietiek.

Ahhh...... tas, ka piemēram, Tu skaties seriālus kaut vai piedāvātos, kas ir h*iņa, tas nozīmē ka Tev ir laika un vēlme skatīties sūdu un tas parāda tavu intelekta līmeni, ka mērcē savas smadzenes sūdos. Get it?

Es laikam tikko sapratu, ka es vairs to negribu darīt (lūrēt h*iņu) un loģiska mana rīcība ir dzēšanās no šī portāla!
Publicēts: 14.07.12 13:25
 citēt
f-foto:Varam jau reizi gadā uzdziedāt "We are the world"

ja, ja. kā vienā filmā tulkoja no angliešu valodas - varam iet uz ielas un dziedāt "Mēs esam miers!"! :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):