41 pikselis par 400+lašiem!Ņečego sebe!Humoriņš jau vien tas ir.Bet šitāds mārketings stabili sagroza galvu jaunajiem censoņiem.Nu kādam mārrutkam man tur būtu kas jāštuko un jāpēta par visādām ekspokorekcijām,ja ar vienu sitienu es nolieku gar zemi visus vecos perdunus?Un nestāstiet man,ka pikseļi vēl neko daudz nenozīmē!
Bet nez vai Nokia saglābs savu klientūru ar pikseļiem vien, jo gan aparāta lielais svars, gan biezums, gan ekrāna izšķirtspēja, gan baterija nav tie krutākie. Pats es nupat pirmo reizi mūžā ar sāpošu sirdi atteicos no Nokias un pārgāju uz Samsungu S III, jo mobilā interneta laikmetā labs un liels ekrāns tomēr pieveica citus izvēles kritērijus.
kasparsf:papētiju testus un secināju ka dažās pozīcijās mans 5D mark II tomēr ir labāks! galvenais nesākt rēķināt kvalitātes / svara attiecību!
kāpēc gan nesākt rēķināt kvalitātes/svara attiecības? vai te diskutē tikai kamieļi, kas nes uz kamiešiem kilogramus stiklu un dzelžu, lai baigu galā dabūtu bildi, kas knapi turas līdzi lētākā 100-gramīgā samsunga telefona radītajai bildei?
kāpēc gan nesākt rēķināt kvalitātes/svara attiecības? vai te diskutē tikai kamieļi, kas nes uz kamiešiem kilogramus stiklu un dzelžu, lai baigu galā dabūtu bildi, kas knapi turas līdzi lētākā 100-gramīgā samsunga telefona radītajai bildei?
Tāpēc, ka nevar "obņaķ ņeobjatnoje, posķič ņepastežimoje un vpihnuķ ņevpihujemoje"
Kamēr jābildē labā gaismā statisks kadrs, pie mūsdienu tehnoloģiju attīstības, var normāli nobildēt kaut ar kaķa pakaļu. Tajā brīdī, kad jābildē telpā latīņamerīkas deju dejotāji, Hilarijas Klintones iznākšana uz Brīvības ielas pie tautas, aviošovs vai gols futenē, jautājums "ar ko bildēt " kļūst neaktuāls.
P.S. Atnes sava brīnumtelefona reportāžu no Kurzemes rallija, tad runāsim tālāk par stiklu kilogramiem un kur var iebāzt telefonus....
Tāpēc, ka nevar "obņaķ ņeobjatnoje, posķič ņepastežimoje un vpihnuķ ņevpihujemoje"
Kamēr jābildē labā gaismā statisks kadrs, pie mūsdienu tehnoloģiju attīstības, var normāli nobildēt kaut ar ķaķa pakaļu. Tajā brīdī, kad jābildē telpā latīņamerīkas deju dejotāji, Hilarijas Klintones iznākšana uz Brīvības ielas pie tautas, aviošovs vai gols futenē, jautājums "ar ko bildēt " kļūst neaktuāls.
P.S. Atnes sava brīnumtelefona reportāžu no Kurzemes rallija, tad runāsim tālāk par stiklu kilogramiem un kur var iebāzt telefonus....
+
telefons ir domāts runāšanai (ok, der kādu ikdienas foto piefiksēšanai), fotoaparāts bildēšanai
kam vajadzīgi 41mpix, man pat ar 16pix ir par daudz un viss spēks ir bumbās, t.i. glāzēs, ko skrūvē pie tiem mpix klāt
šķiet, tauta nav iebraukusi to 41 pikseļu jēgā - jeb kāpēc rezultātā bilde ir tikai 5mpix...
Ceļojumiem telefons ir ideāls verķis. Un to, ko nevar ar tel nobildēt var nopirkt uz pastkartes - parasti tāpat labāk nobildētu, nekā pašam būtu sanācis.
Man mazais skuķis drausmīgi daudz ceļo.Nu un bija pasācis fotografēt.Sākumā ziepītis,tad jau labāks ziepītis,beigās bija pat kaut kāds xxxD spogulis.Stiepa man rādīt,es tur kādu vārdu pateicu,drusku pasēdējām pie datora-ko tur pakadrējām,pataisnojām,leveļus-kontrastus pagrozījām.Nu vārdu sakot amatierisms.Ar laiku jūtu bildes kļūst jau sakarīgākas un tā...Tagad nopirka debilo telefonu un cauri ir-no Kanādas tādu lažu sūta ka riebj.Nu viss degradējies atkal uz absolūtu primitīvismu un vietas vai fakta fiksāciju-te es dzīvoju,šitā mana draudzene,te mēs pie Monreālas halles ,te piknikā gaļu cepam...viss pavirši,šķībi,kājas apgrieztas,kaut kā pļeckaini(kā nu tas verķis nomērījis),kaut ko pati apstrādāt pat nedomā,krāmē tik pa feisbukiem.Toties esot baigi viegli nēsāt līdz to aifonu!Absolūta paviršība un degradācija.Negribu teikt,ka visi tik nevērīgi izturas pret to ko paši bildē.Bet apgalvoju-tehnoloģija nes sev līdz attieksmes mainīšanos un daudzos gadījumos ar lielu mīnusu.
smieklīgi. tik daudz viedokļu, bet neviens pat nepainteresējas kā funkcionē šis 41 mega pikselis. Mans sapņu telefons, trūkst tikai windows operētājsistēma.
getLost: smieklīgi. tik daudz viedokļu, bet neviens pat nepainteresējas kā funkcionē šis 41 mega pikselis. Mans sapņu telefons, trūkst tikai windows operētājsistēma.
-
par to jau tika sen atpakaļ izdiskutēts.
Skaidrs, ka tas ir viens no veidiem, kā no maza matricas laukuma dabūt asu un detalizētu bildi, ja gala rezultāts ir tikai piem. 5 MP rezolūzija uz ekrāna.
beidzot cilvēkiem mobīlās bildēs ir mati, nevis brūni/melni/balti pleķi uz galvas
----------
... es atveru to bildi kur vakarsaulē sēž džeks ar dāmu un tā uz 5MP pie 800 Iso vēl tik putraina, tad kāda tā izskatītos uz 41 MP? Gan jau, ka šī metode tiks izmantota arī fočukos. Bieži vien tehnoloģijas pieslīpējas kaut kādos neprofesionālos variantos un dzelžos, pirms nopietnie to palaiž savos... Tādā veidā jau var cīnīties, bet vienalga, stikls ir galvenais šīs detalizācijas nodrošinātājs... un ne velti canon pēdējos gados maina vienu pēc otra savus L objektivus, jo pixseļus ar detalizāciju vairs nenodrošina vecie stikli..