°nu 50 uz crop =~85 uz ff, 35 uz crop ir ~50 uz ff; uzliekot uz kameras 50, vini tev bus tadi pashi ka tava kita 50 uz kropa gan man liekas drizak labaks ir 35mm, jo 50 telpās neder, bet portretiem arī īsti neder(šeit gan tāpat kā 35)
Janisz, tagad turu rokas divas kameras - ff un crop un EF 50mm objektivu. Tos 50mm dabuju uz ff, bet uz cropa man redzesloks ekvivalents tam, kas butu pie 85mm uz ff. Ta bilde ir murgs kaut kads
serjoga:Nu ja, mainas jau lenkji, mm paliek tie pashi.
Janisz, tagad turu rokas divas kameras - ff un crop un EF 50mm objektivu. Tos 50mm dabuju uz ff, bet uz cropa man redzesloks ekvivalents tam, kas butu pie 85mm uz ff. Ta bilde ir murgs kaut kads
Jā 50nieks uz kropa nebūs tas universālākais stikls
serjoga:Nu ja, mainas jau lenkji, mm paliek tie pashi.
Fokusa attālumu ne velti raksta uz objektīva, tas viens no šī priekšmeta parametriem, raksturlielumiem vai konstantēm, sauciet kā gribat, tieši tāpat kā lēcas (vai lupas) fokusa attālums. Tomēr to var izmainīt, piemēram, iemērcot objektīvu vai lēcu ūdenī!
GunarsII:Fokusa attālumu ne velti raksta uz objektīva, tas viens no šī priekšmeta parametriem, raksturlielumiem vai konstantēm, sauciet kā gribat, tieši tāpat kā lēcas (vai lupas) fokusa attālums. Tomēr to var izmainīt, piemēram, iemērcot objektīvu vai lēcu ūdenī!
ja reportiem, tad platais gals tam 28-75 būs gauži par šauru uz kropa... ņem kko, kas ar 18mm sākas - nikoniem tas būs slavenais 18-200, ja nemaldos...