Bildes:mans viedoklis? fotoaparāts bez skatu meklētāja ir sūds.
Un skatumeklētājs bez fotoaparāta vispār ir жопа
starp citu - nee. Savulaik, kad Rīgas Kinostudija vēl bija pilnās burās, daži operātori, tie, kas insenētāji, staigaaja riņķī ar skatu meklētājiem. Un vienkārši meklēja kadrus. Tak poņimaješ, ne? Bija tādi verķi, attāli līdzīgi monoklim, tikai ar kantainu, nevis apaļu kadru.
f-foto:Cilvēku, kas mācīs pieredzējušu plaši pazīstama brenda komercproduktu ražotāju kā dzīvot, netrūks nekad. Vienmēr ir iespēja balsot ar maciņu.
jā. un galdauts - celiņš. un man pat ir pilnīgi paralēļi ar ko kurš fotografē, kā un, vēljovairāk, kālab. Bet nu viedoklīti paprasa, tad jāatbild. Zinu daudzus, kas domā līdzīgi.
Te nu nāk prātā stāstiņš par to ka meitenei ir viegli pievērst sev apkārtējo uzmanību. Atliek tikai uzvilkt sarkanu kleitu. Arī vīrietim ir viegli, atliek tikai uzvilkt sarkanu kleitu
Ehhhh, es to gribēju pietaupīt par argumentu, ja kāds sāktu nikni ar mani strīdēties, tagad šī pēdējā patrona jau izšauta...
Par pakaļas atstiepšanu kad galva zem lupatas - ja XIX gs. notiktos praidi, un tie būtu populārs fotografēšanas objekts, šis faktors stipri veicinātu skatumeklētāju attīstību.
Jāā, dziļi būtiska un augsti principiāla problēma…. Bija laiks (un dažā vietā vēl tagad esot), kad vīrieši krāsojās uz nebēdu. Mežģines pasaulē vispirms parādījās tieši vīriešu apģērbā. Atstiepta pakaļa joprojām vērojama, fotografējot no statīva, līdz šim tādēļ gaišzilas asociācijas nebija prātā nākušas, laikam pietrūka tā mellā lupata. Kaut arī visi līdz šim lietotie digitāli fočuki bijuši papildus „pareizajam” skatu meklētājam apgādāti ar grozāmu (tas būtiski) monitoru, apmēram 70% gadījumu lieku grabuli pie aces, bet atlikuši sadalās divējādi. Ap 20% - knipsējot „no vēdera”, pāri galvām, vai citādi turot aparātu tur, kur galva netiek, atlikušie 10% - no… statīva, tā vismaz daļēji pasargājot pakaļu no kāriem skatiem. Tāpēc principiālajā strīdā par pareizo aparāta turēšanu piedalīties nevaru, turu, kā ievajadzējies. Knipsētājs, ne fotogrāfs.
60uz5komats6:
Un skatumeklētājs bez fotoaparāta vispār ir жопа
starp citu - nee. Savulaik, kad Rīgas Kinostudija vēl bija pilnās burās, daži operātori, tie, kas insenētāji, staigaaja riņķī ar skatu meklētājiem. Un vienkārši meklēja kadrus. Tak poņimaješ, ne? Bija tādi verķi, attāli līdzīgi monoklim, tikai ar kantainu, nevis apaļu kadru.
Starpcitu zinu,pašam gribētos linhofa zūmskatumeklētājā iedzīvoties,noderētu,kad bildē peizāžu ar lielo filmkameru.