Ko gan vēl iebilst, ja tik "gudrs", "inteliģents" un "varonīgs" "vīrieša" cilvēks jau sevi parādījis visā krāšņumā...
Kārtējo reizi nožēloju, ka neņemu vērā dzīves pieredzi un "kāpju uz veciem grābekļiem". Ir substances, kurās labāk neiekāpt un cilvēki, ar kuriem neielaisties strīdos- tik un tā nošmucēsies...
Vilks:Pārgāju no 600D uz Olympus OM-D EM-5, bet radās sajūta, ka esmu pārlecis četras xxxD paaudzes. AF fantastisks, griež kā ar nazi 9 no 10. Bet pats galvenais, varu iebāzt jakas kabatā!!
Friidis: Ak34. Neesmu praktiski tos bezspoguļus lietojis, taču vismaz "teorētiski" bildēs labi redzu un noprotu viņu izcilo "ergonomiku".
Uzsvars uz "...Neesmu praktiski tos bezspoguļus lietojis...". Un tā pārsvarā gadījumu. Neesmu lietojis/redzējis utml., bet viedoklis IR! Kā kaut kādā krievu laiku filmā - Liecinieki ir? IR! Bet kas notika???
Skatīt, sākot no beigām un tur, kur lielāks ūdens.
Par tematu: neredz brendu - C/N vēlmi izmantot lielo kameru būves pieredzi lieliskas bezspogulenes ražošanā. Manuprāt, tiks izspiesta pēdējā sula no visvairāk pirktajām sākumklases spogulenēm. Pavisam cita situācija ražotājiem ar nopietnu pieredzi fotojomā, bet spogulenes neražojošiem. Uz daudziem jautājumiem interesenti pavisam drīz varēs saņemt interesantu, profesionālu skatījumu. Dean Mouhtaropoulos, 9. gadus bijis oficiālais Stapt. Olimpiskās komitejas sporta fotogrāfs, Londonas Olimpiskajās spēles bildēs ar Panasonic Lumix DMC - G5 kameru. Komplektā ar 7-300 mm (ekvivalents 14-600) un 12-35/2,8 (ekvivalents 24/70). Bildes būs apskatāmas [url=www.panasonic.co.uk]www.panasonic.co.uk[/url] /Brīvā stilā no publikācijas d'preview/.
tad nu beidzot reāla lietotāja pieredze, atziņas un secinājumi. Jau sen bija mendelis pēc otrās kameras, kas varētu būt kompakta nevis otra spogulene. Zināmi apstākļi paātrināja šo procesu un pēc neta čekošanas tiku pie NEX C3 ar 16mm f2,8. cenā kā finepix X10 bet sajūtas nesalīdzināmi labākas. 1. šajā izpildījumā kabatā liekams izmērs 2. platleņķis ar 16 mpx, ļauj arī izkadrēt vajadzīgo 3. lietošanā ātrs, ērts, saprotams.... 4. ar pāreju lieku virsū visus savus nikoniskos objektīvus, manuālās fokusēšanās atbalsta sitsēmas reāli strādā un ar zināmām redzes problēmās var atgriezties interese par manuālajiem objektīviem. Tatrus izbraucu ar Nexu un 28-200 Tamronu.... un bija labi 5. Bačene !!!!! netā stāv rakstīts 400 kadri... kalnos pēc 500 kadriem bačene uzrādija 50%. 6. kā otrā kamera ar platleņķi ļoti labi nostrādāja arī pa kāzām ..... sev domātos uzdevumus veic teicami....un kā otrā kamera sevi pilnībā attaisno spoguleni pārdot netaisos :P
negatIvs:pēdējais laiks, sākt mēģināt tikt vaļā, no spogulenēm.... izskatu piedāvājumus , sākot no Canon markiem, 150, un zemāk Ls.
markiem un citām dārgajām spoguļkamerā diez vai, bet lētā gala spogulenes diez vai ir prātīgs pirkums vidējam pilsonim, kam gribas ik pa laikam priekš ģimenes albuma kādu bildi uzbildēt, lai ir kvalitatīvāk kā ar telefonu. ja jau bildes kvalitātes (krāsas, dinamiskais diapzons, trokšņi) ziņā pēdējais Fuji mazās matricas bezspoguļu aparāts iekabina Canon 5D mark III un citos, kā piemēram detalizācijā neatpaliek īpaši, ir par ko padomāt spoguļkameru sakarā
lētā gala spogulenes diez vai ir prātīgs pirkums vidējam pilsonim, kam gribas ik pa laikam priekš ģimenes albuma kādu bildi uzbildēt, lai ir kvalitatīvāk kā ar telefonu. ja jau bildes kvalitātes (krāsas, dinamiskais diapzons, trokšņi) ziņā pēdējais Fuji mazās matricas bezspoguļu aparāts iekabina Canon 5D mark III un citos, kā piemēram detalizācijā neatpaliek īpaši, ir par ko padomāt spoguļkameru sakarā
Domāju, ka nav dižas jēgas minēt, kuram lietotājam kura sistēma vairāk būs pie sirds. Katram sava gaume, katram savs maciņš.... Katrā ziņā, ne jau tie pirks relatīvi dārgo "bezspoguli", kuriem gribas tikai "kvalitatīvāk kā ar telefonu" ģimenes albumam. Drīzāk jau galvenie pircēji būs pietiekami labi situēti un fotolietās saprotoši cilvēki- kā alternatīvu (vai dublieri) spoguļkamerai. Ģimenes albumam mazais universālais lētā gala ziepis vairumam vēl krietnu laiku būs aktuālāks (IMHO).
Friidi, nepareizi uz to skaties. telefoni šobrīd bildē ar kvalitāti kādu var dabūt no ziepjutraukiem. tāpēc, ja cilvēks grib kaut ko kvalitatīvāku, tad skatās tieši uz šīm bezspoguļu sistēmām. daudziem esmu ieteicis M4/3 aparātus tieši ceļojumiem un tusiņiem. un visi ir apmierinātu un patīkami pārsteigti par bildes kvalitāti, ko no tik maza aparāta var dabūt ārā. un neviens no viņiem nav fotogrāfs.
Par spoguļkameru sistēmām zinu tik par Canon - ir skaidrs, ka vienīgās spoguļkameras, kuras šobrīd vispār ir jēga pirkt ir tās kam ir 1 cipras pirms burta D. Un arī tad jādomā ko bildēsi, jo ne vienmēr tā būs piemērotākā kamera. Savukārt par pārējām - jāšaubās vai tiešām vajag staipīt līdzi tik lielus un smagus komplektus. Protams, vienmēr ir \m/ \m/ faktors no sērijas - patīk spoguļa skaņa utt. Stāsts par optisko skatumeklētāju ar ir pārdomu vērts - vai nav labāk ar elektronisko redzēt visu bildi, ko fotografē, nekā tikai daļu no tās.
ak34, pievērs uzmanību 4 burtiņiem IMHO teksta beigās . Tās ir tikai manas domas un mana personīgā pieredze, es nebūt nepretendēju uz vienīgo patieso viedokli! Tomēr nedomāju, ka nopietnā reportāžā kāda alternatīvā sistēma tik drīz "izspiedīs" spoguļkameras. Par ceļojumiem u.c. vaļaspriekiem- pilnīgi Tev piekrītu.
Par Canon 1D arī piekristu, ja būtu nevis penzis, bet firmas boss...
Galīgi aplama diskusija. Profesionāļi zina kādas kameras viņiem vajadzīgas un viņi tās pērk un lieto, un šamiem ir gan lielformāta filmas, gan mazformāta ziepīši ja ar tiem var veikt darba uzdevumu. Savukārt fotomīlētajiem principā pietiek ar telefonā iebūvēto matricu, jo bildes tāpat nedrukā un pie sienas nekar. Protams, ir saprotams ka tik spilgtā saulē sanāk pārāk kontrastainas bildes un tamdēļ labāk pasēdēt pie datora un pafleimot.
Izdevīga padarīšana- nav jātērējas dārgajām tapetēm...
Cik es zinu, tad tapetes līmē, bet manas bildes karina. Var jau būt, ka ir arī vēl citas, tikai Tev vien zināmas, tapešu piestiprināšanas tehnoloģijas, bet par tām mani neesi informējis. Savukārt aiz ko cilvēki manas bildes pie sienas kar, vairs nav tik ļoti aktuāli man. ..galvenais ka patīk un karina.
Friidis:ak34, pievērs uzmanību 4 burtiņiem teksta beigās (IMHO). Tās ir tikai manas domas un es nebūt nepretendēju uz vienīgo patieso viedokli! Tomēr nedomāju, ka nopietnā reportāžā kāda alternatīvā sistēma tik drīz "izspiedīs" spoguļkameras. Par ceļojumiem u.c. vaļaspriekiem- pilnīgi Tev piekrītu.
Par Canon 1D arī piekristu, ja būtu nevis penzis, bet firmas īpašnieks...
ir jau vēl 5D un 7D. bet ne par to stāsts.
un ja runā par reportāžām - domāju, tad ļoti mierīgi varētu fotografēt reportāžas ar savu bezspoguļa aparātu ne sliktāk kā ar 1D. Vairumā gadījumu pat labāk. Sports varētu sagādāt problēmas, bet arī ne visi sporta veidi. Pat tādos ātros sporta veidos kā basketbols vai hokejs var iztikt ar bezspoguļa aparātu bez gariem teleobjektīviem dažreiz - būtu mazāka momentu dažādība, jo vietas no kurām bildēt būtu mazāk, bet nedomāju, ka būt sliktāk kā ar Canon 1D-<dajebkas>.
Ja grib tikt pie kādas bezspoguļa kameras, tad varianti ir šādi? 1) Olympus OM-D E-M5. 4/3 sensors 2) Canon EOS M. Problēmas ar objektīviem, vai ne? 3) Sony Alpha NEX-5N +Vēl kādi Nex modeļi? 4) Samsung NX1000. 4/3 sensors? 5) Fujifilm X-Pro1 Pats dārgs, objektīvi dārgi!? 6) Fujifilm X-E1. Vēl nav pārdošanā 7) Kas ir Panasonic Lumix kamerām? 8) Citi modeļi? Piemēram, Fujifilm x100?
Man pagaidām divi būtiskākie jautājumi: 1) Vai 4/3 sensori var "sacensties" ar APS-C sensoriem? 2) Cik būtisks ir skatu meklētājs? Viegli ir bez tā iztikt?
Bet tā vispār var smadzenes izmežģīt lasot informāciju par šīm kamerām - ir/ nav skatu meklētājs; sensora izmērs; pieejamie objektīvi un to cenas; specifikācija, piemēram, slēdža aizture; ir/ nav zipene...
snapsort.com... nu, izskatās, ka šitas fudžiks kabina visiem. Kaut kādi NEXi vēl ir alternatīva, bet man personīgi īsti negribas - sāksies atkal objektīvu medības, utt, utjpr.
Lai gan... mazais NEX body un kaut kāds 500mm spoguļobjektīvs... Seksīgs paskats
Rolands66:Būtu lieka sīcene,noteikti kādu paķertu. Savulaik bij apmātiba,krutāku ,krutāku,naff tagad tas ir pārgājis,bet sitūcijas,kad gribētos ātri ,operatīvi ar kaut ko mazu kompaktu,-gadās arvien biežāk
Roland,draugs! Nu saņemies! Tev ( vai jebkuram citam blogerim) atdodu savu MX100, ar visiem adapteriem (M42-NX un M39-NX). Par cenu - sarunāsim! Man galvenais, lai visādi citādi labā kamera nonāk pareizajās rokās. Jā, ir arī ekrāna šahta, saulainam laikam. Salikta lieliski sargā ekrānu. Esošais stikls - 20-50/3,5-5,6 ir pietiekoši kompakts un (i-nets:samsung.NX lenses) kvalitatīvs. Vēl kompaktāk - 30/2,0, par smieklīgu cenu (pasuti.lv). P.S. Pailgi bildēju ar Sony R1. Kolosājs stikls, precīzas krāsas. Mīnusi svars. EVF patika ar to, ka jebkura uzstādījumu izmaiņa bija tur redzama, ko neteikšu par OVF (Pentax K10). Liela lāga/ attēla kavēšanās. Jaunos modeļus interesantiem iesaku izvēlēties TIKAI ar OLED sistēmu. Pēc sava NX100 ar OLED ekrānu - jaunais NX1000 ar LCD pavisam neapmierina. Sevišķi- skatoties uz cenu starpību. Pēc i-neta datiem - OLED sistēma ir 10 K (desmīt tukstoš) reižu ātrāka par veco LCD. Praktiski ātrums neatpaliek no OVF redzamā, bet is uzreiz redzams, ko saglabāsi flaškartē, ja nospiedīsi slēdzi. Man, kā amatierim - kardināla atšķirība.
Ritz:Ja grib tikt pie kādas bezspoguļa kameras, tad varianti ir šādi? 1) Olympus OM-D E-M5. 4/3 sensors 2) Canon EOS M. Problēmas ar objektīviem, vai ne? 3) Sony Alpha NEX-5N +Vēl kādi Nex modeļi? 4) Samsung NX1000. 4/3 sensors? 5) Fujifilm X-Pro1 Pats dārgs, objektīvi dārgi!? 6) Fujifilm X-E1. Vēl nav pārdošanā 7) Kas ir Panasonic Lumix kamerām? 8) Citi modeļi? Piemēram, Fujifilm x100?
Man pagaidām divi būtiskākie jautājumi: 1) Vai 4/3 sensori var "sacensties" ar APS-C sensoriem? 2) Cik būtisks ir skatu meklētājs? Viegli ir bez tā iztikt?
Bet tā vispār var smadzenes izmežģīt lasot informāciju par šīm kamerām - ir/ nav skatu meklētājs; sensora izmērs; pieejamie objektīvi un to cenas; specifikācija, piemēram, slēdža aizture; ir/ nav zipene...
Sasmīdināji - Samsam NEKAD nav bijusi4/3 matrica. APS-C, no laika gala. Jautājums ir tikai par stikliem. 60.2,8 Macro neinteresē. Pro klases 85/1,8 padārgs (man). Gaidu jauno 45/1,4. FujiX100 patestēju,labs (nav mana budžeta ietvaros), bet jaunais Fuji X-E1 varētu būt demokrātiskāks. Spogulenes - profesionāļiem. Tādām kamerām, ar atbilstošiem stikliem, ir jādod pienesums ģimenes budžetā.
Nu nezinu man jau visas tas 4x3 kameras liekas ŠTRUNTI pēc definīcijas tāds "Mākslīgs" formats veco monitoru un televīzoru FANIEM , taka šaka es uz viņam nemaz neskatītos jau sākotnēji , ja ņemtu tad ņemtu Fujifilm FinePix X100 un miers mājās
Lunis:Nu nezinu man jau visas tas 4x3 kameras liekas ŠTRUNTI pēc definīcijas tāds "Mākslīgs" formats veco monitoru un televīzoru FANIEM , taka šaka es uz viņam nemaz neskatītos jau sākotnēji , ja ņemtu tad ņemtu Fujifilm FinePix X100 un miers mājās
Ļoti uzmanīgi papētīju arī šo sistēmu (Mikro 4/3). Ir paliela stiklu izvēle. Ja prioritāte ir video, manuprāt, labākā izvēle - pēdējais Panasonic modelis. Palietoju iepriekšējo modeli, video jomā jau tad viņam konkurentu nebija. Arī foto ir tīri apmierinošs. Patīk multimatrica (faktiski - aplis) Visi izmēri, ieskaitot 1:1. ir ar maksimālu iespējamo laukuma izmantojumu. Vēl- ar lielu interesi pētu Pentax K-01. Patestēju, speciāli braucu uz "Elkor". Tur gan trāpījās šarps , dienvidnieku tautības klerks: Nu, pirksi vai nepirksi Uz ko atteicu - jaunekli, aizej uz kafijas pauzi. Kad atgriezīsies, abi lēnām un prātīgi, ar manu flaškarti, patestēsim šo jaukumu. Ja neko sakarīgu nevarēsi pateikt, būšu spiests lūgt Tavas tiešās priekšniecības konsultācijas.. Reakciju paši variet iedomāties, mani pat pa veikalu palaida bildēt, atslēdzot no galda. Secinājums (pēc izpētes i-netā, jo RU jau ir daudz reālu lietotāju atsauksmes). 1) Lieliski guļ rokā (man), atšķirībā no turpat testētiem Sony NEX5N (savādāk- mans favorīts vērtējumā - cena/kvalitāte). Pat Sony NEX 7 ir par mazu, ekrāns (16:9) pavisam nepatika. 2) Škietami biezais korpuss dod iespēju pievienot jebkuru Pentax stiklu, bez adaptera. Ja lietosi jebkuru MF stiklu, CZ Jena ieskaitot - adapteris ir tieši tik biezs, kā Pentax bajonete. 3) šajā korpusā ir praktiski visa elektronika no flagmaņa - Pentax K5. 4) kamera lieliski strādā augsro ISO zonā - 1600 paraugi no veikala - praktiski bez trokšņiem. Pluss - iebūvētā z/spuldze. Mehāniski ļoti stabila, salīdzinoši augst. Manuprāt, pilnīgi pietiekama fil-in režimam. Veiksmīgu dienu, dāmas un kungi!
sasmidinaja AK koments par mezhacuukam, kuras varot nobadiit tauta, vieniigais mezha zveers, kuram vajadzeetu mest liikumu pie mums ir alnis rudenii...nu jaa varbuut nevajag kjert un bazt fotosoma stripainu sivenu...bet tas taa reti jau kursh varetu but TIK aptaureets
IR JĀPAGAIDA!Šie visi ir teorētiski spriedelējumi.Tad,kad par pieņemamu cenu plaši būs pieejamas kameras bez spoguļa,pilna izmēra,ar optiskajiem skatumeklētājiem un bez būtiskiem trūkumiem,tad arī redzēsim.Principā piekrītu viedoklim,ka spogulis ir izmirstoša lieta advancēto amatieru un entuziastu tirgū.Šauri specifiskām vajadzībām kā 600 un vairāk mm sportam,reproducēšanai,makro utml.-tā cita lieta.Tāpat kā "plašas tautas masas" ar telefoniem un visiem i-dēļiem,video utt.Nu nav reālas vajadzības man staipīt līdzi spoguli lai taisītu t.s. radošo fotogrāfiju-plikņus,strītu,portretus,ainavas un visu pārējo...cik no FB bildēm nav iespējams uztaisīt bez spoguļa?Domāju procentus 0,1 un mazāk.IR JĀPAGAIDA un nav jāķer katrs jaunais modelis,kas tikko parādījies.Gan jau viss ieņems savu vietu.
Lūk. kārtīga vīra valoda! Tāpēc atkārtoju - provei ( kā ziņģē - kurš pirmais brauks, tam piederēšu) paņemiet manu NX100. Ar visu apsolīto. Cena - Jūsu (nevēlos atdot pārpircējam), dažu latu starpība nebūs man kritērijs. Pastāstīšu visu (tehniķis) pieredzi. Nesaudzīgi, neko neslēpjot - ir pieredze ar citām kompaktkamerām. Ja nepatiks par šo(dempinga cena, pirkts šogad, B FS) cenu vienmēr palaidīsiet. Pieredze lietojot varētu noteikt nākošo izvēli. Mana vēlme būtu - uz Jaungadu sagaidāmais jaunais Fuji , bez OVF. Arī šādi kastrēts - nav mana budžeta kamera...
f-foto:Skatos vietējās Pentax K-01 bildītes, aparāts tā kā būtu no šīs sugas, - neuzrunā nemaz. Vairums neasas, toņi pilnīgi nekādi. Labi, ieliktas acīmredzot ir pilnā izmērā un FB ir samazinājis pēc savas saprašanas, bet nu tomēr ... Nebiju ko tādu no Pentax gaidījis. Digitālais Pentax nerullē.
Nez, ar savu K-01 vēl tikai iepazistos. Secinājums - kameras Jpeg (noklusējuma uzstādījumos) nav ne labākas, ne sliktākas par līdzīgu matricu kamerām. Menju piedāvā iespaidīgas iespējas uzlikt savus režīmus. Par RAV (DNG) nerunāsim, tā ir cita tēma. Pirms iegādes, skatoties profesionālu testeru atsauksmes, uzkrītoši bija izcilie dabūtās bildes vērtējumi. Ir viena īpatnība - AF ir lēnāks (bet ne neprecīzāks) par flagmani K5, no kura ir pārņemta faktiski visa ektronika un vadība. akumulatoru un kameras motoriņu ieskaitot (bajonete atļauj likt JEBKURU K-mount un M42 lēcu. Tās ir dažādu AF - fāzes un matricas īpatnības. Nupat uzliku jauno programmas atjauninājumu - AF apmierina. Viena no galvenajām kameras priekšrocībām - darbā ar MF fiksiem. Vibrāciju (matrica) dzēsējs jebkurai lēcai, Pikking režīms precīzai un ātrai manuālai fokusēšanai, Live View režimā - perfektā kontrole par ekspozīciju, parādot vissīkākās izmai'mas. Pat nemainot ekspopāri, tikai mainot kameras leņķi telpā.
Sūds beidzamais - Ņemam k-5 - izsviežam skatumeklētāju (atiecīgi sajājot arī visu autofokusa sistēmu), izsviežam lērumu ērtu pogu un iebāžam to korpusā kuru neērti/drebelīgi turēt.
Dabonam kameru ar kuru var nobildēt *tik pat kvalitatīvi* kā ar K-5 tikai riktīgi lēnāk un ar baigo čakaru.
K-01 ir tikai viena laba īpašība - tas nedeldējot mehānismus spēj klapēt taimlapšus. Nu moška vēl no statīva var bildēt ar pulti nelietojot 2sek mirror up taimeri - viss cits ir tikai sajāts.
Vispār nav saprotams nafig taisīt bezspoguļa kameras kurām likt virsū spoguļa kameru stiklus??? Darba attālums ta nemainās, attiecīgi izmēri lieli un kvalitāte ta neceļās - cita lieta kā Leica taisa šādu kameru tālmēra stikliem ar daudz tuvāku stiklu darba attālumu - tur tad arī parādās bildīte no platleņķiem par kuru neviena spogulene nevar sapņot.
Gaumes lieta, negādāju to priekš bučošanas, tam man ir cits objekts. Dizaina autora teiktais - šis ir lētākais no tiem izstrādājumiem ko esmu radījis un ko Jūs esat spējīgi iegādāties. Un viņa ampluā un spējas ir iespaidīgas. Rokā turēt - daudz ērtāk kā NEX-sus, ar tiem vispār par darbošanos ar pogām ( ta nav viņu) vispār nerunāsim. Nikon D3100 nebija ne par matu ērtāk lietojams, pieņemu - kritiķi nav ar kameru darbojušies. Par stikliem - pie esošā plānā (h=9,0mm) 40/2,8 komplektēšu ar 21/3,2 un 70/2,4 Limited. Pilnībā nosedz manas vajadzības. Protams, vēl pāris MF stikli. Gaišie, par adekvātu cenu. Uz pārējo kompaktkameru "kompaktumu" jau uzrāvos ar NX100. Lieliska kamera, ar "pankūku" 30/2,0 (platā gala faniem - 20/2,8 un 16/2,4, pilnai laimei). Liekot 58/2,0 nepieciešams adapteris (labi, ka nebija jāpērk, pats izgatavoju)ar augstumu 20,0 (+/-0.01). Kopā sanāk tieši kā pentaksim.
Viena no galvenajām kameras priekšrocībām - darbā ar MF fiksiem. Vibrāciju (matrica) dzēsējs jebkurai lēcai, Pikking režīms precīzai un ātrai manuālai fokusēšanai, Live View režimā - perfektā kontrole par ekspozīciju, parādot vissīkākās izmaiņas.
Kur to var redzēt?
Tikko kā paņemsi rokās, uzliksi stiklu (kurš tevi interesē), nedaudz piešausies - redzēsi Vismaz visi reālie lietotāji to apgalvo vienā balsī. Sevišķi pikkinga lielisko darbu. Savu Helios 58/2,0 vēl neesmu uzlicis. Paņēma cilvēks testam, lai saprastu, kāda fokusa garuma MF stiklus turpmāk iegādāties.