forum.gif
Spoguļkameru vai kameru bez spoguļa?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Spoguļkameru vai kameru bez spoguļa?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 16.10.12 16:00 labots
 citēt
Voldemorts = Bloga Fototehniskais Moceklis...

trūkst vārdu.....

ps. a taa - meanwhile - bildes no visādiem tusiņiem paliek arvien briesmīgākas...
Publicēts: 16.10.12 16:20
 citēt
Voldemorts:
f-foto:
Kur to var redzēt?

Tikko kā paņemsi rokās, uzliksi stiklu (kurš tevi interesē), nedaudz piešausies - redzēsi Vismaz visi reālie lietotāji to apgalvo vienā balsī. Sevišķi pikkinga lielisko darbu. Savu Helios 58/2,0 vēl neesmu uzlicis. Paņēma cilvēks testam, lai saprastu, kāda fokusa garuma MF stiklus turpmāk iegādāties.

Ko tur ellee *nedaudz pieshausies*? Kaapeec kaadam vajadzeetu pieshauties drachiit ar dzhoistiku AF punktu + zoomot kropu apskatiitos ir asums vai nav??? Tas der nekustiigu produktu reklaamas bildeejot - man K-5 visas shiis fignjas ir - loti eerti lietojamas ja caur HDMI piesleedz monitoru - bet ne jau cilveekus bildeet

Rezultaataa Tev VISAS 7 peedeejaa reporta bildes ir braakji - 2/3 roka drebeejusi 1/3 fookjis auzaas + aizpeldeejusi arii ekspoziicija un baltaa balanss - tur noshauties ne pieshauties vajag.

Njemam visvecaako 6Mpix Pentax *istD (kas kopaa ar kitu maksaa 70-100LVL) un izpogaajam sho reportaazhu ar kreiso roku caur padusi.
Publicēts: 16.10.12 16:36
 citēt
To *pikkingu* vairaakas reizes izpogaa jebkursh telefons kas darbojas ar *4to andriiti* - tachscreenam es uzsitu ar pirkstu pa punktu, uz kuru veelos fokusu, un fokuseesanaas notiek mirklii + sho fokusa punktu ir vairaak - taa ir fiicha bezspogulja kameraam - gan jau kaadai ir tacscreens.
Publicēts: 16.10.12 16:51
 citēt
f-foto:
Bildes:ažām ir, ja kas.

vislielaakaa bauda ir iebāzt galvu zem apmetņa koka kastē

Izklausās pēc apraksta orālajam seksam ar biktstēvu, bet tikai izklausās.
zinu. bet es no bēniņiem vienu tādu kasti nonesu. tik kur ņemt tātas plates apm. 15x20...
Publicēts: 16.10.12 17:06 labots
 citēt
Maris:To *pikkingu* vairaakas reizes izpogaa jebkursh telefons kas darbojas ar *4to andriiti* - tachscreenam es uzsitu ar pirkstu pa punktu, uz kuru veelos fokusu, un fokuseesanaas notiek mirklii + sho fokusa punktu ir vairaak - taa ir fiicha bezspogulja kameraam - gan jau kaadai ir tacscreens.

Ar telefonu bildēju bieži - autobusu, vilciena sarakstus (infai), bez "andrīšiem"un tachsreena Pamēģināju Nex-sam, nav priekš manis. Sony arī no pēdējiem modeļiem Nex-7 un Nex-6 izsvieduši. Raksta - pie OLED klases EVF absolūti nevajadzīgs pribambass. Darbā ikdienā lietojam Canon S 95. Iebāžu roku ar mazulīti retro motocikla karterī - nofokusējās, ar z/spuldzi piegaismo. Bildi tieši no kameras i-netā un klientam (uz Jaunzēlandi, Kanādu u.c.). Savam priekam gan zemāk par APS-C līst negrasos.:face-sad: P.S. Par to rokas / kameras drebēšanu - tas ir visnopietnākais no lasītā, pārējo puslīdz zināju / paredzēju. Smieklīgākais - kamerā ir matricas stabilizators, taču to ieslēgt prāta man nav pieticis (pirmā kamera ar tādu iespēju, tādu stiklu arī nav bijis). Paldies, noteikti izmantošu, sevišķi - ar 58/2,0.
Publicēts: 16.10.12 17:50
 citēt
Izskatās, ka Fujifilm x-e1 ir kaut kas super truper kruts...
Publicēts: 16.10.12 19:54
 citēt
Bildes:
f-foto:
Izklausās pēc apraksta orālajam seksam ar biktstēvu, bet tikai izklausās.
zinu. bet es no bēniņiem vienu tādu kasti nonesu. tik kur ņemt tātas plates apm. 15x20...

Ja centimetros - tad laikam 13x18cm, ja collās - tad 5x7collas. Stiklus ņem parastajā stiklu darbnīcā, pats ar savām rociņām apstrādā, un tad lej nu virsū ko nu vēlies,
p.s. Ja tavos bēniņos atrodas kāda kaste kurās var ielikt 18x24cm vai 8x10collu plates, tad neko neprasot par izvešanu esmu ar mieru Tevi no tādas atbrīvot.
Publicēts: 16.10.12 20:04
 citēt
Voldemorts:
Maris:To *pikkingu* vairaakas reizes izpogaa jebkursh telefons kas darbojas ar *4to andriiti* - tachscreenam es uzsitu ar pirkstu pa punktu, uz kuru veelos fokusu, un fokuseesanaas notiek mirklii + sho fokusa punktu ir vairaak - taa ir fiicha bezspogulja kameraam - gan jau kaadai ir tacscreens.

Ar telefonu bildēju bieži - autobusu, vilciena sarakstus (infai), bez "andrīšiem"un tachsreena Pamēģināju Nex-sam, nav priekš manis. Sony arī no pēdējiem modeļiem Nex-7 un Nex-6 izsvieduši. Raksta - pie OLED klases EVF absolūti nevajadzīgs pribambass. Darbā ikdienā lietojam Canon S 95. Iebāžu roku ar mazulīti retro motocikla karterī - nofokusējās, ar z/spuldzi piegaismo. Bildi tieši no kameras i-netā un klientam (uz Jaunzēlandi, Kanādu u.c.). Savam priekam gan zemāk par APS-C līst negrasos.:face-sad: P.S. Par to rokas / kameras drebēšanu - tas ir visnopietnākais no lasītā, pārējo puslīdz zināju / paredzēju. Smieklīgākais - kamerā ir matricas stabilizators, taču to ieslēgt prāta man nav pieticis (pirmā kamera ar tādu iespēju, tādu stiklu arī nav bijis). Paldies, noteikti izmantošu, sevišķi - ar 58/2,0.

Nee... nesaku, ka jaabildee ar telefonu - saku, ka fokuseeties ar tacscreen ir stipri ashaak - var buut sirmajos nexos procesori bij leeni - shaabriizha telefons to dara traki ashi - tiesa 3' lcd var buut par mazu shai fiichai... nu bakstiit ar dzhoistiku un zoomeet asuma punktu ir aarpraataa leens pasaakums

Nu knipseeju ar *stabilizeetu* Pentax vairaak kaa 5 gadus... (k20, k5) taa nu nav taa fiicha ar Pentax vai Sony vareetu lepoties...

Patiik Pentax dazhi stikli, patiik RAW faila kraasu infa, nepliishana (tfu,tfu,tfu...), augstie ISO, pieciitim arii AF - bet ne dzhoistikasums vai stabilizaacija - taas taadas marketinga drazas.
Publicēts: 16.10.12 22:41
 citēt
Citagaisma:
Bildes:inu. bet es no bēniņiem vienu tādu kasti nonesu. tik kur ņemt tātas plates apm. 15x20...

Ja centimetros - tad laikam 13x18cm, ja collās - tad 5x7collas. Stiklus ņem parastajā stiklu darbnīcā, pats ar savām rociņām apstrādā, un tad lej nu virsū ko nu vēlies,
p.s. Ja tavos bēniņos atrodas kāda kaste kurās var ielikt 18x24cm vai 8x10collu plates, tad neko neprasot par izvešanu esmu ar mieru Tevi no tādas atbrīvot.
sasmīdināji... un kādu optiku vēlaties tai kastei klāt???
Publicēts: 16.10.12 22:44
 citēt
Bildes:
Citagaisma:
sasmīdināji... un kādu optiku vēlaties tai kastei klāt???

Kādu Petzvālu varētu mēģināt..
Publicēts: 16.10.12 23:16
 citēt
Maris, noteikti jau Tev taisnība. Nikonam stabilizētais 50-150/2,8 vēl nebija izlaists, nepārzinu. Uz nelielu stabilizācijas efektu ceru, kad bildēšu ar MF stikliem, pie atvērtas fragmas un slēdzi +/- 1/60 sek. Fokusējoties pagaidām iztieku piefiksējot fokusu un iespējami akurāti pārkadrējoties , džoistiks pavisam nav priekš manis. Jaunajam K-5II sola vēl atrāku AF. Jaunu, jaudīgāku proci esot uzlikuši. Principā manu iespēju (un vajadzību) robežās K-01 bija vispiemērotākais, jo darbā stāv piejams K-10D, ar abiem kitiem un z/spuldzi (vēl kastē, neapgūta). Varēšu ziemā lēnītēm darboties, laiku īsinot.:face-wink:
Publicēts: 17.10.12 08:54
 citēt
Valda bildēm nav asuma pat uz visstatiskākajiem sižetiem, kāds tur ātrais AF??? Es nesaprotu, vai viņš fokusējas ar roku, ar plato AF zonu vai kas, bet neasas bildes viņam bija gan Sienā gan šeit. Tūlīt pateiks, ka es kašķi meklēju, bet nu tas tā IR!
Kādēļ tehnisku brāķi publicēt - tur cits jautājums.
Publicēts: 17.10.12 15:36
 citēt
Schneider:Valda bildēm nav asuma pat uz visstatiskākajiem sižetiem, kāds tur ātrais AF??? Es nesaprotu, vai viņš fokusējas ar roku, ar plato AF zonu vai kas, bet neasas bildes viņam bija gan Sienā gan šeit. Tūlīt pateiks, ka es kašķi meklēju, bet nu tas tā IR!
Kādēļ tehnisku brāķi publicēt - tur cits jautājums.
++++
Publicēts: 17.10.12 15:45
 citēt
Schneider:Valda bildēm nav asuma pat uz visstatiskākajiem sižetiem, kāds tur ātrais AF??? Es nesaprotu, vai viņš fokusējas ar roku, ar plato AF zonu vai kas, bet neasas bildes viņam bija gan Sienā gan šeit. Tūlīt pateiks, ka es kašķi meklēju, bet nu tas tā IR!

Tā esot lielākā pentaxa problēma - centrālais punkts esot par lielu un tāpēc reizēm asums varot būt kaut kur citur. :)) Stabilizācija varot nostabilizēt uzņemšanas brīdī sensoru, taču nevar nostabilizēt centrālo punktu uz vienu objektu un, tā kā tas punkts esot tik liels, procesors apjūk un reizēm aizbīda fokusu prom no tās pareizās vietas :)
Publicēts: 17.10.12 16:08 labots
 citēt
Un tu gribi pateikt, ka ar šitādu te izmēru

aizņemošs punkts var aizšaut garām cilvēkam, kurš kadrā aizņem šitik: www.fotosiena.lv...
www.fotosiena.lv...
Publicēts: 18.10.12 07:19 labots
 citēt
Bzh! Tikai nestrīdies, es Tevi lūdzu! Kā RU saitos saka - nebaro trolli.:face-wink: Ir gadījies izprovocēt, diskusija nenotiek. Nestrīdies, jo savas "taisnībiņas" pierādīšanai ir gatavs kā bomzis pa miskasti rakāties - pievestie piemēri ir dzēsti kā neaktuāli. Pēdējo labi atceros - Margarita Fedinas kundze ar "Art Camp " videooperatoru, tuvu man garāmejot. Kadrs izsmērēts, problemātisks. biju ielicis īslaicīgi, pasākuma norises pilnīgākai atainošanai. Sen miskastē. :face-sad: Nestrīdies, objektivitāti nesagaidīsi - topiks ir tehnisks, par izvēli starp spoguļkameru un kompromisu, kuram spogulis izmests. Nekāda sakara ar Valda bilžu asumu. Lielāku vai mazāku.:face-wink: Nenosodu šādu stilu, varbūt tiek izmantots kā drošības vārsts, lai "nolaistu tvaiku". Lai vecas! Tikai - turpmāk bez manas līdzdalības. P.S. Arī pēdējam piemēram - AF punktiem nav nekāda sakara ar izmantotās kameras Nikon D40 AF trijiem punktiem. Nekas, tāda ir dzīve - skaista, bet īsa un nežēlīga.
Publicēts: 18.10.12 08:53
 citēt
Voldi - kā jau teicu - Tu i reāls tehniskais moceklis. nezinu iemeslu - vnk frīks vai arī neko nevari atļauties, bet visu Tavu manuālo brīnumu sausais atlikums ir vienkārši pabriesmīgs - tas ir objektīvi un bezkaislīgi pazaveroties Tavās reportāžās. Diemžēl, ne tikai tehniski, bet arī saturiski ir nopietnas problēmas, iespējams, ka pie vainas ir tieši aizraušanās ar tehnisko mazohismu, kas neatstāj laika padomāt par saturu un formu...
Publicēts: 18.10.12 09:38
 citēt
Man pašam ar šāds jautājums bija uznācis uz brīdi, bet izsecināju, ka tomēr DSLR ir cita tabāka. Man vēl kājas jaunas un svars galīgi nebaida. Laiganjā, dažbrīd liekas spogulene pārāk neveikla attiecībā pret ziepjiem. ja runa par rotu, produktu bildēšanu studijā es dotu priekšroku zepim. Tur nav ar ko spogulenei pārsist.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas