Vai ir iespējams izmanto wirless režīmu, ja man ir D3100 un sb 600? Vai sb 600 spēs zibsnīt, ja tā tiks nolikta citur un nozibsnīs pēc iebūvētās zibspuldzes zibšņa? Šito lietu vēl kārtīgi neēsmu sapratis...es jau mēģināju visu izdarīt un man nesanāca, iespējams, kko esmu izdarījis ne tā?
D80 ar SB600 viss notiek. Bet vai D3100 zibsnim ir Komandiera Mode gan nemācēšu teikt..
P.S. Apskatīju, IR
COMMANDER MODE - Unlike its predecessor, the D3100 has the ability to control off-camera flash units using its pop-up flash. This will work with SB-900, SB-800 (discontinued), and SB-600 flash unit. This feature has been around in the mid-level Nikon DSLRs and it is fantastic. Unlike a D3s or D3x, you don’t need to have a controller flash unit mounted to your hotshoe. Simply pop up your flash and you can control not just one, but a series of flash units. I’m really glad to see Nikon bring this feature to the entry-level cameras because it really allows photographers to explore more options in creative lighting. That’s a highlight of some of the new features in the D3100. The MSRP for the camera is actually set $50 higher than the D5000, at $699.95. No word yet on when it will be in stores but I would look to some time in September. If you want to read more about the camera and its feature you can check out Nikon’s D3100 web page.
atver iebūvēto zibeni Fočukā Menu zem "zīmuļa" 22 opciaja Built-in Flash izvēlamies Commander Mode Built-in liekam -- Group A vai B (atkarībā kāda grupa uz zibenes uzlikta, defaultā A) liekam AA, TTL vai M, tur gan viss atkarīgs no situācijas un zibesnes novietojuma, gaismām utt.. Uz zibenes vienlaicīgi ZOOM un "-" ar + - uzrulējam līku (viļņotu) būltiņu un ar MODE uzslēdzam ON
un tālāk методом научного втыка mēģinam kamēr sanāk tas ko vēlamies....
Gabiz, nevis metodom nauchnogo tika, bet tad kad tu tiec ilidz " uzrulējam līku (viļņotu) būltiņu - tad i nospiezham "SEL" un ejam uz leju lidz REMOTE, atkal spiezham "SEL" .... un ir zustaadiira REMOTE mode zb .... njikogo nauchnogo tika
P.S. Nu ja - 600taja tas celjsh vareetu buut savadaaks....
P.P.S. Schenider, ja nezini Nikon zb sisteemu, tad droshi vari to manuaali nolikt dzilji plauktinjaa;-ppppp
Jā! D3100 iebūvētā zibene NEMĀK strādāt commander modē un tas ir "labi". Labi tas ir tāpēc, ka ja būtu pretēji, tad daudzi nepirktu dārgākus Nikonus un tas Nikonam varētu ļoti nepatikt. (:
Nezinu kur tādu SVIESTU Gabiz bija izracis, bet user manuāli nav nekas līdzīgs stāstīts. Vienīgā opcija, kā ar D3100 panāk commander modi, ir uzlikt virsū toļi SU-800, toļi kādu dārgā gala 800, 900o zibeni, kas pašas maksā oi, oi, oi... (salīdzinājumā ar D3100)
Metz piedāvā slave mode pašā zibenī - ar vienu vadošo vadīt a un b. Bet cik sapratu, ka pacientam īnterese palaist vienu vienīgo zibeni attālināti, bez vada. Mērieties vien ar saviem krāniņiem (saviem manuāla zinātniskajiem atklājumiem).