Tēma - nobildējam savu mīļāko (tuvāko) cilvēku darām savu mīļāko darbu/hobiju, respektīvi nevis vienkārši portretu, bet gan cilvēks darbībā, līdz svētdienas (29.jūl.) 24:00 liekam bildi galerijās ar nosaukumu "Gabiz konkursam". No katra autora pa vienai bildei, autoram jābūt reģistrētam FB vismaz mēnesi, būtu jauki, ja bilde būtu svaiga "neapputējusi". Neatbilstošas bildes gan jau skatītāji paši izkomentēs, ja ne, atstāju aiz sevis tiesības subjektīvam viedoklim. Ja no viena autora (niks, ip etc.) būs konstatētas vairākas bildes - diskābelis. Bildes vērtēs nefoto, pat ne bloga cilvēki, tas ir skatītāji no malas. Subjektīvi, jā!, tas ir konkursa mērķis, nevis "matemātiski" pareiza bilde, bet gan tāda, kas vienkāršam skatītājam patīk. Uzvarētājs tiks paziņots līdz 31. jūlijam. Balva - pēc spējām un vēlmes - izjāde uz zirga pa laukumu vai uz mežu, protams "instruktora" pavadībā. Balvas saņemšanas vieta Mārupes-Jaunmārupes ceļš (maps.google.com...)
P.S. Konkurs tapa ekspromtā, ja kas nepatīk, kritiku varat atstāt pie sevis un uzrīkot labāku konkursu. Es piedāvāju, gribi piedalies, negribi ne....
P.P.S. Pat sarunāju "sponsoru" , uzvarētājam papildus būs rozete > ttl.lv...ttl.lv...
f-foto:"Bildes vērtēs nefoto, pat ne bloga cilvēki, tas ir skatītāji no malas. "
???
Kas vērtēs?
P.S.
Slinkums piedalīties. Mani portreti vairs neinteresē. Es labāk papļāpāšu forumā ar Sapper.
Kā jau rakstīju - vērtēs skatītāji no malas, pat nevērtēs, vienkārši rādīs ar pirkstu kuras bildes patīk, es tikai saskaitīšu "punktus". Vērtētāji būs mājsaimniece, atslēdznieks, ofisa administratore, jātniece, noliktavas darbinieks utt.. Cilvēki, kuri nepazīst Jūs un Jūs viņus. Tā pat atgādinu, vērtējumi būs subjektīvi, nekādas "matemātiskās" mākslas, plika subjektivitāte. Vēl jo vairāk, ja vērtētājos iesaista kādu no bloga iemītniekiem, būs sava "zupa" savā "virtuvē", tādēļ "man patīk" dalīs pilnīgi nesaistīti cilvēki. Personīgi man ir dziļi pie kājas kas uzvarēs, tā pat kā pie kājas vai kāds domā ka notiks šmaukšanās vai ne. Piedalīties vai ne ir Jūsu pašu ziņā...
f-foto, kamdēļ Tu spied fotoaparāta slēdža pogu... noķertā momenta vai inscenēta skata vēlākai matemātiskai izpētei vai vizuālai baudai? Ja vienkāršs skatītājs nespēj saskatīt Tavās bildēs skaistumu, ja Tavas bildes cilvēkiem nepatīk, ja Tavas "mākslas" izpratnei ir vajadzīgs mākslas kritiķa grāds... piedied, veci, нахуй Tu fotoaparātu vispār rokās ņem?!
f-foto: Tātad šādā konkursā uzvarēs tas, kurš sagriezīs spilgtas krāsas un ar DOF vai ar programmu izpludinās fonu. Tāda, kas iebliezīs pa acīm. Atslēdznieks un noliktavas darbinieks nobalsos par pup-and-cisk.
Un neuzvarēs melnbalta bilde ar arhetipiskiem slāņiem, bet domāšanu un ieskatīšanos pieprasoša. To jau puslīdz var prognozēt, kā vērtēs mājsaimniece. Veiksmes formula gatava!
Bet kas liedz organizēt savu konkursu ar vērtēšanas komisiju, kura pratīs novērtēt foto, kas atbildīs kritērijam "melnbalta bilde ar arhetipiskiem slāņiem, bet domāšanu un ieskatīšanos pieprasoša"?
f-foto,tev ,kur sāp ? Cilvēki ņemas un paldies Dievam. Būs bildes tepat galerejā,tak varēsi ievērtēt. Man fāters, prasts lauku vecis šādās situācijās mēdz teikt; "Kauc kā kuņa rudzu laukā" Bīdi savu un vērtē pats!
Bik besī tas, ka fotoamats ir pacelts bezmaz vai Dieva darbu līmenī. Un ka dažs sadomājies ka, redz, mājsaimniece no "mākslas" neko nesaprot... Ja jau Tu baidies, ka mājsaimniece ar LA diplomu, reklāmas un mārketinga koledžu beidzis noliktavas darbinieks, vai jātniece kas savā stallī uz šķēršļa ar eļļas krāsām glezno skaistāk nekā Tu fotografē nesapratīs Tavu "mākslu".. pat nezinu, moš nošaujies
Es pat ĻOTI piekrītu f-foto teiktajam par balsošanas rezultātiem. Arī "smalkajos" konkursos, lai uzvarētu, ir jāpapēta žūrija un viņu gaume, jo galu galā nu nav tāda mākslas etalona, pēc kā visus darbus varētu pielīdzināt!!!! Nesen kā Binde palika mazākumā, kuram ļooooti patika viena mana bilde, bet pārējie žūrijas locekļi balsoja pavisam par ko citu. Toties es tiku pie Bindes speciālās balvas;-)))) Tāpat arī ar tautas līmeni - jārēķinās ar to, kuri balsos. Neviens jau nesaka, ka tauta neko nesaprot no mākslas - tautai citi kritēriji.
Gabiz, tu apjēdz, cik tev būs grūti, ja balsos tik dažādi cilvēki?;-))))
man ir tikai filmu fotoaparāti un tik ātri tikt pie bildēm nevar, tā kā........ šis vis domāts priekš digitālistiem
Oliss ir štruntīgs filmu slavinātājs, ja paļaujas tikai uz svešām rokām svešā laboratoriijā. Iemācies takš vienreiz tīstīt pats un stundas laikā būs bildes rokā...
man ir tikai filmu fotoaparāti un tik ātri tikt pie bildēm nevar, tā kā........ šis vis domāts priekš digitālistiem
Oliss ir štruntīgs filmu slavinātājs, ja paļaujas tikai uz svešām rokām svešā laboratoriijā. Iemācies takš vienreiz tīstīt pats un stundas laikā būs bildes rokā...
Ar baltmelno nav problēmas, bet krāsainās negribās ņemties, nekas labs nav sanācis
Oliss: man ir tikai filmu fotoaparāti un tik ātri tikt pie bildēm nevar, tā kā........ šis vis domāts priekš digitālistiem
Kādreiz, vēl padomju laikos bija ļoti stilīgi sabildēt kāzas vai kādu citu pasākumu, tad fiksi aizšaut uz mājām, sataisīt bildes un vakarā jau atrādīt.. Mūsdienās tak nekas no procesiem daudz lēnāks nav palicis..
Kādreiz, vēl padomju laikos bija ļoti stilīgi sabildēt kāzas vai kādu citu pasākumu, tad fiksi aizšaut uz mājām, sataisīt bildes un vakarā jau atrādīt.. Mūsdienās tak nekas no procesiem daudz lēnāks nav palicis..
Nu nazinu gan- pāris melnbaltās bildes nebija diža problēma uztaisīt stundas laikā, bet lielāku daudzumu gan grūtāk. Un kāzās jau tas varēja iziet cauri tikai ar k`da asistenta palīdzību, kamēr pats fotogrāfs bildē tālāk.
Nu nazinu gan- pāris melnbaltās bildes nebija diža problēma uztaisīt stundas laikā, bet lielāku daudzumu gan grūtāk. Un kāzās jau tas varēja iziet cauri tikai ar k`da asistenta palīdzību, kamēr pats fotogrāfs bildē tālāk.
Bet uz konkursu tak pietiek ar vienu bildi... katrā ziņā, nav nekāda diskriminācija, ja ir iespējams risinājums... grūtāk, ja nav tas mīļākais ko bildēt..
Ar baltmelno nav problēmas, bet krāsainās negribās ņemties, nekas labs nav sanācis
Es jau tikai paķircinājos Olisa stilā, taču mana skepse pret filmu ir reāla. Jo sevišķi pēc vismaz 30 gadiem, "nomocītiem" pa tumšo un slapjo ūķi... Priekš kam mocīties ar ķīmiju pašam vai "dot Sašam", ja ar digitālo viss notiek elementāri. Un ar mūsdienu kamerām taču praktiski nekādas atšķirības. Pretējo apgalvo tikai īpašie "estēti", snobi , vai galīgie vecie dumie stagnāti, kas vairs nespēj iebraukt datorlietās un spēj tikai "gozēties uz vecajiem lauriem" ...
+ Frīdim. Un vispār, konkursa noteikumus neapspriež. Kas nolikumā teikts, tas jāizpilda, ja grib piedalīties. Ja ne, piedalās citos konkursos vai organizē paši (un sanāx akkurāt tāda pati ja ne vēl smalkāka "diskriminācija")
Dansig, es vienkārši saskaitīšu "punktus". Pašā sākumā izklāstīju savus noteikumus, patīk, gribi - piedalies, nepatīk, negribi - nav spiesta lieta. Vērtējums būs subjektīvs, es brīdināju, vērtēs dažādi cilvēki, centīšos sarunāt pēc iespējas vairākus, lai iegūtu vidēji "statistisko" uzvarētāju. Līdz ar to, vērtēšanas kritēriji visiem ir skaidri, uzvarēs bilde, kura patiks (vienkāršiem) cilvēkiem, mietpilsoņiem, nevis "apzvaigžņotiem gudri daiļdirsējiem"... gribu redzēt mākslu priekš tautas nevis priekš pārgudriem jampampiņiem. Paskaidrošu savu pozīciju, ja sarunāt kādu vietējo "apzvaigžņoto", vai pieturēties pie kopējā vērtējuma cipara, te būs vārīšanās savā sulā, nekas vairāk. Un tā kā mana attieksme pret lielāko daļu vietējo "autoritātīvo vērtētāju" ir visai nievājoša, jo apdirst citus fotogrāfus, modeļus un gaumes viņi prot, bet kad paši "piedzemdē šedevru", tad saproti ka daiļi dirst viņiem padodas daudz labāk. Lidz ar visu augstāk izklāstīto, ja kādu biedē vērtēšanas "komisija", Jums ir tiesības nepiedalīties un klusiņām vērot no malas, vai arī uzrīkot konkursu ar sev tīkamiem noteikumiem.
P.S. Oliss, un ja konkursā gribētu šie puiši > www.youtube.com... piedalīties, tad ko, termiņš uz pusgadu?
dansiga:Gabiz, izlasi manis rakstīto vēlreiz un ļoti lēni un ar maniem uzsvariem ;-))))
P.S. Palides par komplimenitem arii manaa daarzinjaa (par tiem apdirseejiem - bet pie shii titula es jau sen esmu pieradusi ;-pp;-) ... )))))))
Tas nebija gluži par Tevi, Tev vēl pēc kā tiekties Dansig, iedziļinies manis teiktajā. Mani ir piebesījis tas, ka mākslu, tas ir estētisko un emocionālo baudījumu padara par kaut ko saskaitāmu, izmērāmu. Gribu emocijas, gribu lai, piemēram Tu nobildē savu meitu piemēram ņemoties ar bērniem TĀ lai man kaklā iemetas kamols, lai izspiežas prieka asara acīs, lai es gribu apskaut savu meitu mīļāk nekā parasti, lai es to bildi varu ielikt savā albumā kā "LAIMES" paraugu...
Kādreiz, vēl padomju laikos, tā ir bijis pierasts, ja? Tas ir kuros gados - 1950., 1960., 1970., 1980.? Interesanti, man atkal būs, par ko parunāt ar vienu tos laikus pieredzējušu fotogrāfu.
konkrētais gadījums bija ap 1980-o.. un tas nebija "pierasts"- tajā gadījumā tā tika pasniegta kā ekstra.. ar pieredzējušiem fotogrāfiem noteikti ir interesanti parunāt..