Savajadzējies te pēkšņi saknipsēt dažus interjerus, tapēc vēlējos palūgt padomu par lētāko dabonamu stiklu, ar kuru varētu taisīt pieklājīgas bildes šaurās vietās (ideāls būtu tāds variants, ko lieto nekustamo īpašumu fotogrāfi, ar kuriem pat šaurā hruščovkā sanāk tādi halles efekti ka prieks, piedevām bez mucas kropļojumiem).
Pieejamais aparāts EOS 1000d - kāda veida stiklu meklēt?
Nu Sigma 10mm sākas no 300ls iekš salīdzini.lv, un to es arī apmēram saprotu ar 'budžeta'. Uzreiz jautājiens - kā ar mucas kropļiem - vajadzīga būs vēl pēcapstrāde?
Citādi es tā skatos, ka varbūt pat izdevīgāk labāk nolīgt puisi ar attiecīgu aparātu, nevis pirkt stiklu, kas pēcāk uz plaukta putekļus krās.. :/
sigma,ja vien nespecializējies tikai uz portretiem,putekļus diez vai krās.Da i notirgot šitos var vienmēr. Par kropļiem - loģiski ka vajadzēs apstrādi.Pats minimums - ar objektīva profilu iekš lighroom/ACR,ja par maz,tad ar roku šopā vēl. Paskati testu photozone.de,tur lieliski redzams cik liels ir kroplis.
Artanis:Nu Sigma 10mm sākas no 300ls iekš salīdzini.lv, un to es arī apmēram saprotu ar 'budžeta'. Uzreiz jautājiens - kā ar mucas kropļiem - vajadzīga būs vēl pēcapstrāde?
Citādi es tā skatos, ka varbūt pat izdevīgāk labāk nolīgt puisi ar attiecīgu aparātu, nevis pirkt stiklu, kas pēcāk uz plaukta putekļus krās.. :/
Prātigs funktieris iespējams,jo tu par lauciņu runā ,kur ne katrs var
Šams ir daikts,kuram es neatradu,kur piesieties,pēc cenas spriežot platīna bajonete
Artanis:... Savajadzējies te pēkšņi saknipsēt dažus interjerus, tapēc vēlējos palūgt padomu par lētāko dabonamu stiklu ...
jautājums cik ir "daži"? ja "daži" >10, un tas vismaz x30Ls par vienu darbu, tad derēs sigma 10-20. ja "daži" ir vēl vairāk, tad tokina 11-16 vai pat canon 10-22.
ja daži <10, tad labāk noalgot kādu kam tāds jau ir un bēdu nezināt.
Artanis:Nu Sigma 10mm sākas no 300ls iekš salīdzini.lv, un to es arī apmēram saprotu ar 'budžeta'. Uzreiz jautājiens - kā ar mucas kropļiem - vajadzīga būs vēl pēcapstrāde?
tieši tā, labāk nolīgsti mani, es kāreiz regulāri tādus mazus darbiņus daru vienai kompānijai. Un jā, protams, ka būs visvisādi efekti, ja nebūsi jēdzīgi nobildējis............turklāt tizlākos no tiem ne ar kādu fotošopu vairs neizmainīsi
Statīvu ar pano galvu un 1.8/50 pietiks, pārējo compūters automātiski izdarīs. Telpās, kur ar FF 17 mm par šauru, gan pakrāmēties nāksies, bet ne neiespējami. Un nekādu mucu vai ķiseņu, kaut mūsdienu panorāmas efekts var gadīties (bilde bez sākuma un beigām).