Tātad esot jau uz vietas, un tulīt kā jau jāfotografē, nonācu pie secinājuma ka mans objektīvs ir noklāts ar putekļiem, sniedzoties pēc mikrošķiedras lupatiņas un to jau satverot rokā(labajā), ar kreiso turu objektīvu, tā lai visiem skaidrs. Ar apļveida kustībām protams no sākuma pulksteņrādītāja virzienā, pēcāk jau pret pulksteņrādītājvierzienu tīru objektīvu, laukā spīd lieliska saule, pūš dienvidrietumu vējš ar ātrumu ap 3 metri sekundē. Tīrot tomēr neizdodas tā kārtīgi iztīrīt un te nu mans jautājums, man to mikrošķiedras lupatiņu mazgāt(ja jā, tad kā?) vai arī prasīt jaunu?
Tikai alū un obligāti lācplēša zelta, skalojot lēzenām kustībām no labās uz kreiso un tad uz augšu, BET bezvējā. Ceru, ka mana atbilde ir adekvāta jautājumam, paldies.
Jautājums nopietns, arī par virzieniem ir adekvāts. Nebiju iedomājies, ka labāk abos virzienos. Es lupatiņas mazgaju ar ziepēm, rūpīgi skaloju, izkaru bezputekļu vidē žūt.
Par visām ziepēm reklāmās plātās, ka tajās ir visādas ginko-bilobas eļļas un šī sviests, tādēļ es lietoju mātes skapī atrasto tīras kokvilnas šņepeļnieku, kuram vēl bija klāt cedele ar kauko tipa "Швейная фабрика Красная текстильщица. Цена 25 коп.", kuru mazgāju ar dzeramo sodu. Ja stiklā iebraukts ar taukainu pirkstu vai ceptas desas gabalu, tad ģimenes ārstei esmu paskaidrojis savu vajadzību, viņa man izrakstīja recepti uz Spiritus aethylicus, kuru aptiekā pārdod 150 g par 1,70 Ls, ar to tad arī tīru. Bet prātīgākais - nēsāt labu UV filtru, tad par objektīva stikliem nebūs jāuztraucas.