Nu jā, bija tā, ka manai jaunākajai fotogrāfijai visi vērtējumi ir 5 5 5, izņemot vienu, kurš ir 3 3 3. Intereses pēc sāku skatīties, kādus vērtējumus šis blogeris liek citiem. Un jūs neticēsiet - visi, kurus es ātrumā sameklēju (4/5) bija novērtēti ar 3 3 3. Kāpēc man tas šķiet neobjektīvi? Manuprāt, vērtējumam ir jāatšķiras, ņemot vērtā to, kāds ir foto, un nevar visus vērtēt vienādi. Ne ar 5 5 5, ne ar 4 4 4, ne ar 3 3 3. Manuprāt, vērtēšana ir tieši tādēļ, lai radītu autoram objektīvāku priekšstatu par foto, bet nu tas ir mans subjektīvais viedoklis. Vsimaz prieks, ka šo komentāru pēc mana lūguma paskaidroja, bet nu k-kā dīvaini šķiet.
Patiesībā 555 ir reāla sērga, un komentārs bez atzīmes ir daudzkārt vērtīgāks, cits jautājums ka šeit visi ir pieraduši pie vērtējuma 555 un uz 554 vai 444 jauskatās ar aizdomām-un kur ta 333!!! Karaul. Nu lai kādu neaizvainotu tā dziļi es tādas bildes kas nepatīk vai nu vispār nevērtēju vai tikai komentu uzrakstu, bet paša bildēm nekas nebūtu pret arī sliktām atzīmēm ja tik uzraksta kļūdas .Tā inetresantāk man šķiet
Runa iet par 0nkulis vai ne? Ja tā, tad viņš ir viens no retajiem cilvēkiem, kurš vērtē pēc oriģinālās skalas.(3 - hmm, ne šis, ne tas. Kaut kā vienalga ...)
Viņa vērtējums izveļās, jo pārējie vērtē īpaši nedomājot - aka ja patīk, tad 555, ja nepatīk, tad neko nevērtē.
Nav ko uztraukties :wink:
P.S. un tas ir tikai normāli un pozitīvi, ja savas bildes patīk. Kāda jēga fotogrāfēt, ja nepatīk gala rezultāts. Taču nedrīkst aizmirst par nemitīgu attīstību. Neviena bilde nav ideāla.
Es vispār reti kad lieku atzīmi, tikai komentāru. Ja nu vienīgi ieraugu kādu patiešām LABU (vai arī tieši pretēji) darbu un mani arī neietekmē atzīme, kurai nav komentāra klāt, ja vien pats nerdzu ka tas (mana bilde) ir baigais sūds. Reizēm pat tā "riebīgā" atzīme atļauj paskatīties uz savām bildēm no kritiskāka viedokļa.
Jā, Onkulis gan Es jau nesaku, ka man ir baigie iebildumi, ja novērtē ne ar 5 5 5, ebt kaut vai 3 3 3, tikai tad, ja tiešām paskaidro kāpēc un ko vajadzētu citādāk. Manuprāt, normāli ir vērtēt bildes skalā no 1-5, nu 1 gan es neveinam neesmu ielkusi, bet 2 gan. Kāpēc likt visiem 5 5 5? Kāpeč likt visiem vienādas atzīmes, ja darbi nav vienādi? Es uzskatu, ka vērtējums ir svarīgs, taču komentārs ir daudz, daudz svarīgāks, jo slikts vērtējums bez nekāda komentāra nedod neko, izņemot parāda konkrēta cilvēka attieksmi.
Animi, pārkāp tam pāri un nedomā vairāk par to...tavs jautājums, temats ir sindroms vienai nāvīgai slimībai...nesaslimsti, jo kad biju tavā lapā, neredzēju iemeslu tēmai.