forum.gif
Meklējam darbu.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Meklējam darbu.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.08.12 17:50
 citēt
meduslacis:
Oliss: Varu piedāvāt trauku mazgātājas darbu.....

..Cik Tu laipns....:haha:..Pataupi vien sev-ja nu noder..:big_smile:

tu neminēji ka gribi sausā galdiņa urbēju-dīkdieņu darbu......

p.s. laboratorijas trauku mazgātājas saņem pietiekoši labu atalgojumu ;)
Publicēts: 09.08.12 18:10
 citēt
meduslacis:
Oliss: Varu piedāvāt trauku mazgātājas darbu.....

bet es, aizvien piedāvāju nedarbu .... :face-kiss:
Publicēts: 09.08.12 18:50 labots
 citēt
Oliss:
meduslacis:

tu neminēji ka gribi sausā galdiņa urbēju-dīkdieņu darbu......

p.s. laboratorijas trauku mazgātājas saņem pietiekoši labu atalgojumu ;)

Tad Tu pacc vareetu piestraadaat darbu apvienoshanas kaartibaa..Sanaaktu Tev naudinja foto pasaacieniem,a to muuzdien lasu,ka naudinjas truukst..:face-sad:
Publicēts: 09.08.12 19:01
 citēt
ak34:
ja potenciļais darbinieks atsūta CV, kur gandrīz visi iepriekšējie darbi ir mazāk par 1 gadu, tad nemaz nepūlos tādu saukt uz interviju - neko labu šāda pieredze par darbinieku nepasaka. Izaugsme vai ne izaugsme, bet tik ātra attīstība reti kad ir iespējama kādā amatā.

konkrētā darba meklētāja pieredze gan tāda nav, protams. izskatās cerīgāk, tikai man neder

Ja mazāk par gadu, tad protams, nenopietni...
Publicēts: 09.08.12 19:41
 citēt
f-foto:
ak34:
minimālajai algai nav nekāda sakara ar mazāk pelnošo darbinieku labklājības nodrošināšanu - drīzāk otrādi. tā samazina iespējas atrast darbu. vienīgais minimālās algas mērķis ir noteikt minimālo socnodokļa maksājumu. pārējais viss ir tikai PR.

Tas nav PR, bet gan slieksnis, zem kura nedrīkst nolaisties ar likumu. Piemēram, lai daži slikti neizdomātu piedāvāt darbiniekam algu 1 santīms dienā, bet pēc tam nekauktu forumos, uzprasoties uz tesiņu, cik slinki Latvijā ir cilvēki - negrib strādāt. Lai strādā mehānismi. Cilvēkiem ir jādzīvo.

Man ar to visu darīšana maza, bet stāsti par šādiem santīmpisējiem un gudriniekiem, kas citkārt velk savas kretīna miesas uz visu veidu birojiem ar frāzi "es jau varētu pats, bet ..." /seko 10 iegansti, kādēļ viņš grib maksāt mazāk/ nonāk arī pie manis. Es piedāvāju šo tautas daļu (daži no tiem nopietni domā, ka viņi, šādi kaulējoties, audzē sevī biznesam nepieciešamas iemaņas) aizlaist vecpuišu un bezbērnu atmatā vai sterilizēt uz vietas šādā birojā - bez maksas, kā kundziņš vēlējās. :)

Neesi iedomājies, ka ir tādi darbi, kur cilvēks nav spējīgs nopelnīt tos 500 Ls mēnesī, lai saņemtu minimālo algu? Pie mums, protams minimālā alga nav tik liela, lai tas radītu masveida problēmas, bet tomēr zināmu iespaidu uz bezdarbu tā atstāj. Tad nu sanāk, ka tādi darbi vairs legāli pastāvēt nevar un vai nu cilvēks ir bezdarbnieks vai strādā nelegāli. Rezultātā cietēji ir tieši mazākapmaksātie darbinieki, lai cik dīvaini tas neliktos un ko nestāstīti pārrijušies arodbiedrību līderi un "cīnītāji" par sociālo taisnīgumu.

Protams, var teikt - uzņēmējs slikts, jo nevar radīt darbavietas ar pietiekami lielu pievienoto vērtību, bet nevajag aizmirst, ka viņš strādā šajā tirgū un neietekmē klientu maksāšanas vēlmes. Var, protams, iedomāties, ka dzīvojam ideālā sabiedrībā un visi uzņēmēji sarunā, ka tā kā ir palielinājusies minimālā alga - draudzīgi pacelsim cenas. Un arī šādā pasākumā rezultāts būs tāds, ka mazo algu saņēmēji pēc visa cikla būs sliktākā stāvoklī kā pirms tam.

Bļāvēji par minimālās algas pacelšanu ignorē to, ka alga nav dāvana vai kaut kas kas pienākas darbiniekam par to, ka viņš ir piecēlies no rīta un ieradies darbā. Alga ir jānopelna un parasti tā nāk no tās naudas, ko uzņēmums saņem no klientiem. Un tas ir atkarīgs gan no tā cik klients gatavs maksāt, gan no tā kā strādā visa ķēdīte līdz tiek radīts tas ko var pārdot.
Publicēts: 09.08.12 20:56
 citēt
f-foto:Šobrīd īsi un bez liela entuziasma.
Par sociālo taisnīgumu. Tad vienkārši nedeklarēsim valstiski (un melīgi), ka mūsu mērķis ir Ziemeļvalstu modelis.
Par arodbiedrībām. Tās šobrīd labākajā gadījumā ir darbinieku tūrisma braucienu organizēšanas klubiņi, cik nu zinu. Tas nav spēks, tam nav vadoņu.
Par minimālās algas un cenu celšanās korelāciju. Energonesēju cenu pieaugums, savienoto trauku efekts (dalība ES) u.c. faktori cenu celšanos nodrošina šā vai tā.
GINI indeksa tendences tiešām pierāda, ka mazo algu saņēmēji Latvijā ir, būs un paliks sliktā stāvoklī.
Tikai viens Lunis ir redzējis klientus, kas ir gatavi maksāt un pārmaksāt. :)

Kurā brīdī es rakstīju, ka man kaut kāds ziemeļvalstu modelis vajadzīgs? ;) Turklāt, ja man jautātu - arodbiedrību jēdziena izņemšana no likumdošanas nāktu tik par labu. Pat ja tās darbojas kā iecerēts - labus no tām ir tikai viduvējiem strādniekiem, bet gan mazo algu saņēmēji, gan produktīvie dabū mazāk kā bez tām.

Savukār ja par GINI indexu - diezgan bezjēdzīgs indekss, kas gandrīz neko prātīgu nepasaka un ikdienas dzīvē mazo algu saņēmēju maz interesē, ja nu vienīgi ja grib bojāt sev nervus un salīdzināt savu algu ar lielo uzņēmu vadītāju algām, piemēram. Svarīgākais ir, ka mazo algu saņēmēji tagad dzīvo labāk kā 10 gadus atpakaļ, tie kas saņēma mazās algas desmit gadus atpakaļ, noteikti dzīvo labāk par tiem, kas mazās algas saņēma 20 gadus atpakaļ utt.
Publicēts: 10.08.12 21:27
 citēt
Darbu vēljoprojām meklē mana draudzene.
Publicēts: 10.08.12 21:46
 citēt
omulis:Darbu vēljoprojām meklē mana draudzene.

ew ew - i jpats jau atradi!?!?!? nu padalies!;-)
Publicēts: 10.08.12 21:58
 citēt

šodien redzēju izkārtni ka Dzirciem ielas rimi vajadzīgas pārdevējas.....
Publicēts: 10.08.12 22:05
 citēt
Izvēlējos dizainakresli.lv . Zināma sfēra un labi nosacījumi :)
Publicēts: 10.08.12 22:32
 citēt
omulis:Izvēlējos dizainakresli.lv . Zināma sfēra un labi nosacījumi :)

nu lai veicaas;-)
Publicēts: 11.08.12 20:08
 citēt

DRAUDZENI STUDIJĀ !
Publicēts: 17.12.12 22:56
 citēt
Meklē darbu sievas māsa, iespējams kāds var palīdzēt!?

Iepriekšējā darba pieredze:
* Viesmīle- 2 gadi.
* Pārdevēja- 1 gads.
* Galvenā grāmatveža asistents- šobrīd ( prakse)

Izglītība:
Pēdējā kursa studente RTU- Finanšu inženierija.

Vadītāja apliecība- ir.

Nepieciešamības gadījumā nosūtīšu pilnu CV.
Publicēts: 17.12.12 23:04
 citēt
Meklēju kārtīgu veci, nopietniem nolūkiem, CV sūtīt PM ! :face-kiss:
Publicēts: 17.12.12 23:16
 citēt
Tante:Meklēju kārtīgu veci, nopietniem nolūkiem, CV sūtīt PM ! :face-kiss:

Pašas CV studijā, lai redzam, ka esi kārtīga vecene, ne tāda špidrilka....:face-devil-grin:
Publicēts: 17.12.12 23:19
 citēt

O!

man vajag 4 bāra un 4 ar atzveltni finierniekus... :)
Publicēts: 17.12.12 23:32
 citēt
Izvēlies modeli, saki vēlmes ar apdarēm un raksti pm ;)
Publicēts: 17.12.12 23:55
 citēt
uzdrukāju :)
Publicēts: 18.12.12 09:00
 citēt
Gabiz:Žēl, ka darbs un naudas pelnīšana ne vienmēr ir viens un tas pats...

Ko tik cilvēki nav gatavi darīt naudas dēļ, pat katru dienu iet uz darbu. :face-kiss:
Publicēts: 18.12.12 10:08
 citēt

Cik pie Jums maksā šis - Look me baby chair?
Publicēts: 18.12.12 14:20
 citēt
f-foto:Šobrīd īsi un bez liela entuziasma.
Par sociālo taisnīgumu. Tad vienkārši nedeklarēsim valstiski (un melīgi), ka mūsu mērķis ir Ziemeļvalstu modelis.
Par arodbiedrībām. Tās šobrīd labākajā gadījumā ir darbinieku tūrisma braucienu organizēšanas klubiņi, cik nu zinu. Tas nav spēks, tam nav vadoņu.
Par minimālās algas un cenu celšanās korelāciju. Energonesēju cenu pieaugums, savienoto trauku efekts (dalība ES) u.c. faktori cenu celšanos nodrošina šā vai tā.
GINI indeksa tendences tiešām pierāda, ka mazo algu saņēmēji Latvijā ir, būs un paliks sliktā stāvoklī.
Tikai viens Lunis ir redzējis klientus, kas ir gatavi maksāt un pārmaksāt. :)

Arodbiedrības pasargā darbu dabūjušu slaistu no viņa konkurenta bezdarbnieka. Arī to tikai tad, kad atliek laiks no galvenā darba – savu klerku labklājības nodrošināšanas.
Uzņēmējam, nu tam maitam darba devējam darba vietas izmaksas sastāv ne tikai no algas, minimālās vai citādas, bet arī no izdevumiem par iekārtām, telpām, aprīkojumu u.t.t. Šo izdevumu summa ir tas minimums, kas jāienes darba ņēmējam, lai viņu vispār atmaksātos ņemt. Cipars dažāds, (darba vieta tālbraucējam šoferim var būt dārgāka, kā superzvaigznei advokātam) . Mana nodarbošanās neprasa lielus tēriņus par darba vietu – vienreizējie izdevumi radīšanai ap Ls 7000, tad mēnesī ap Ls 300. Tālāk katrs var izrēķināt, par cik jāpieaug maniem ieņēmumiem, (neaizmirstam nodokļus), lai varētu maksāt kaut kādu minimālo algu, pat necerot uz peļņu. Bet – ja peļņas nav, priekš kam man tas darbonis? Viņš taču var mēģināt pats – tad iztiks bez vergtura asinssūcēja. Pats sev iztaisīs tādu sociālo taisnīgumu, ka pat GINI indeksam varēs uzspļaut.
Publicēts: 18.12.12 14:54
 citēt
f-foto: Tikai viens Lunis ir redzējis klientus, kas ir gatavi maksāt un pārmaksāt. :)

BŪTISKA atškirība vai LUNIS redz KLIENTUS vai KLIENTI redz Luni. Manā pieredzē BŪTISKI lai Klients redzu LUNI ne otrādi:):) Par šo saprašanu esmu pateicīgs VIENAM konkrētam cilvēkam visiem vienmēr saku kā viņu sauc MĀRIS BOGUSTOVS kurš reiz pauda savu patiesību "Mans mērķis nav STRĀDĀT bet NOPELNĪT" pieturos pie šī principa jau 25 gadus un LAIMĪGS un apkārtējie LAIMĪGI jo "Darbus" kuros nav iespējas NOPELNĪT taču var VAREN PASTRĀDĀT es dāsni ATDODU CITIEM un vini ir laimīgi un pateicīgi KĀ JAU LATVIJĀ kur valsts līmenī ir IDIOTA princips "Galvenais DARĪT !"
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):