forum.gif
Tehnika iesācējam
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Tehnika iesācējam
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 14.08.12 16:27
 citēt
ZInu, zinu, ka iespējams šeit jau ir bijuši neskaitāmi temati par šo tēmu, bet nu tomēr, ko Jūs ieteiktu iesācējam foto uzņemšanas jomā, ja vēlos uzņemt labas un kvalitatīvas bildes gan gaismā, gan tumsā. Sveros par labu Canon EOS 450d, un sakiet vai šai kamerai kko vēl vajag piepirkt klāt? vai arī Jūsu variants par labu kameru iesācējam?
Publicēts: 14.08.12 16:30
 citēt
Atkarīgs no tā, ko tu pats uzskati par "kvalitatīvas bildes... tumsā".
Publicēts: 14.08.12 16:47 labots
 citēt
Publicēts: 14.08.12 16:48
 citēt
pilnīgā tumsā melnu kaķi var bildēt ar jebkuru fotoaparātu, tāpat tas kaķis nebūs redzams :grimace::big_smile:
Publicēts: 14.08.12 18:39
 citēt
sinii20:ZInu, zinu, ka iespējams šeit jau ir bijuši neskaitāmi temati par šo tēmu, bet nu tomēr, ko Jūs ieteiktu iesācējam foto uzņemšanas jomā, ja vēlos uzņemt labas un kvalitatīvas bildes gan gaismā, gan tumsā. Sveros par labu Canon EOS 450d, un sakiet vai šai kamerai kko vēl vajag piepirkt klāt? vai arī Jūsu variants par labu kameru iesācējam?

Ej labāk nošaujies !
Publicēts: 14.08.12 18:48 labots
 citēt
Vai nav vienkāršāk nopirkt un sākt kaut ko darīt... tad jau redzēs. Pat ar ziepi var saziepēt tīri labus kadrus.
Ko tad vēl piepirkt klāt ja neesi izpētījusi kameru... Objektīvs un kaut kāda maza zibspulde jau nāk klāt...
Piepirkt klāt var statīvu...
Publicēts: 14.08.12 19:05
 citēt
50 mm f 1.8 objektīvu un/vai zibspulidzi
Publicēts: 14.08.12 19:11
 citēt
OKfoto:50 mm f 1.8 objektīvu...

Un ko tas iesācējs ar to 50-nieku uz kropa darīs? Atklās, ka istabā vairāk par 3 cilvēciņiem kadrā dabūt nevar, jo traucē siena, kur atkāpties, arī no ainavas tikai viens meža stūris lien kadrā, par plašu debesi nemaz nerunājot.
Publicēts: 14.08.12 21:15
 citēt
Luuk mans ieteikums iesācējam. www.fotoblog.lv... Tehnikas revjuu un samplji komentaaros zem bildes
Publicēts: 15.08.12 00:40 labots
 citēt
IMHO (no nakts bildēšanas dabā/ārā skatu punkta - t.i. tiešām tumsā):

Skaties lai ir gaišs skatu meklētājs - prizmas, nevis spoguļu, paņem vairākas kameras blakus un salīdzini, kurā sliktā apgaismojumā tu labāk redzi (pie vienāda objektīva/F nummura). Kam labāk pārskatāms skatu meklētājs, kā tumsā strādā LiveView.
Komplektā tam vajag arī gaišu objektīvu. F2.8 vai labāku.

Tas lai vispār spētu tumsā kaut ko iekadrēt.
Publicēts: 15.08.12 00:49
 citēt
litijs:IMHO (no nakts bildēšanas dabā/ārā skatu punkta - t.i. tiešām tumsā):

Skaties lai ir gaišs skatu meklētājs - prizmas, nevis spoguļu, paņem vairākas kameras blakus un salīdzini, kurā sliktā apgaismojumā tu labāk redzi (pie vienāda objektīva/F nummura). Kam labāk pārskatāms skatu meklētājs, kā tumsā strādā LiveView.
Komplektā tam vajag arī gaišu objektīvu. F2.8 vai labāku.

Tas lai vispār spētu tumsā kaut ko iekadrēt.
fragmas tak visiem normaaliem stikliem visu laiku valjaa staav :D
Publicēts: 15.08.12 01:43
 citēt
Un es kā muļķis nevarēju saprast, kāpēc objektīviem raksta F3.5-F5.6 un domāju kāpēc tikai ar vienu, sliktāku cipariņu F4 maksā dārgāk...
Publicēts: 15.08.12 14:43
 citēt
interesanti, ka neviens nepiedāvā paskatīties arī uz t.s. mirrorless kamerām - mikro 4/3 no Olympus, Panasonic un Sony Nex sēriju.
Publicēts: 15.08.12 14:52
 citēt
Reti kurš ir paprovējis, droš'vien.
Publicēts: 15.08.12 14:59
 citēt
edgarsj:interesanti, ka neviens nepiedāvā paskatīties arī uz t.s. mirrorless kamerām - mikro 4/3 no Olympus, Panasonic un Sony Nex sēriju.

Pentaxi aizmirsi ar savu 1.6x crop matricu un nejeedziigo Nikonu ar savu 0.05x crop matricu
Publicēts: 15.08.12 14:59
 citēt
Tā laikam gan ir.

Es pats sevi skaitu pie iesācējiem, pirkšu kameru un izvēlēšos tieši starp augstāk minētās sērijas Olympus OM-D EM-5 vai Sony Nex 7.
Tā jau būtu skatījies uz Canon 650D, bet sapratu, ka līdzi to nenēsāšu un kvalitāte kamerām diezgan līdzīga.
Publicēts: 15.08.12 15:08
 citēt
martins_goncars:

Pentaxi aizmirsi ar savu 1.6x crop matricu un nejeedziigo Nikonu ar savu 0.05x crop matricu

Ir jau vēl arī Samsungi ar APS-C
Publicēts: 15.08.12 15:40
 citēt
"vai arī Jūsu variants par labu kameru iesācējam?"

Canon EOS 1100D

ES ar to filmēju.
Publicēts: 15.08.12 15:46
 citēt
serjoga:
ES ar to filmēju.

Tu filmē vai kamera filmē??? :amazing::amazing::amazing:
Publicēts: 15.08.12 15:46
 citēt
edgarsj:interesanti, ka neviens nepiedāvā paskatīties arī uz t.s. mirrorless kamerām - mikro 4/3 no Olympus, Panasonic un Sony Nex sēriju.

bezspoguļa kamērām nav ne vainas. tām pat ir priekšrocības salīdzinot ar spoguļkamerām, bet diez ko lētas tās nav ja salīdzina ar lētā gala spoguļkamerām.
Publicēts: 15.08.12 15:48
 citēt
Oliss:
serjoga:
ES ar to filmēju.

Tu filmē vai kamera filmē??? :amazing::amazing::amazing:

es tai pogas spaidu :shame:
Publicēts: 15.08.12 21:18
 citēt
www.youtube.com...

Var atvieglot izvēli...
Jauns tematsAtbildēt