Padalieties pieredzē, kādi Displeja parametri nepieciešami/vēlami veiksmīgai foto apstrādei, ja runa iet par portatīvo datoru. Domāju šeit vairāk par krāsu diapazonu.
kas briesmīgs izmantot portatīvo datoru bilžu apstrādei? lielākā daļa bilžu kuras ikdienā vidējais iedzīvotājs redz tā arī tiek apstrādātas - uz portatīvajiem datoriem. preses un ziņu aģentūru fotogrāfi tak ne ar ko citu nestrādā ikdienā.
ja man jāizvēlas - 15" collu macbook pro ar high res antiglare ekrāna opciju. runā arī ka jaunie retina displeji maciem ir diezgan ok. notiekti neņemtu tagad populāros spīdīgos. un ja nu tiešām vajag labu monitoru pieslēgt - maciem pielnīgi noteikti ārējā monitora ports kuram var DVI monitoru pieslēgt
Man gan patīk vienmēr tie salīdzinājumi, kur MacBook tiek salīdzināti ar citu ražotāju ekvivalentiem dzelžiem (arī moņa krutums) par 3x zemāku cenu vai cenas ziņā, kur dzelžos sanāk 3x krutāks portatīvais. Zin, jācilā vecais jautājums - nafig to maku vispār kāds pērk?
Disfigurator:Man gan patīk vienmēr tie salīdzinājumi, kur MacBook tiek salīdzināti ar citu ražotāju ekvivalentiem dzelžiem (arī moņa krutums) par 3x zemāku cenu vai cenas ziņā, kur dzelžos sanāk 3x krutāks portatīvais. Zin, jācilā vecais jautājums - nafig to maku vispār kāds pērk?
portatīvajiem ekvivalenti pc maksā tik pat vai kādus pacmit procentus lētāk. 3x lētāk var nopirkt sūdu, kas vizuāli ir līdzīgs portatīvajam datoram. datoru, kas ir daudz maz saucams par portatīvo var nopirkt par kādiem 50-75% no lētākā macbook pro cenas
MacBook = poratīvais, kas konstanti maksā reizes 3 vairāk par dzelžos adekvātu neiekosto ābolu. Kā pats teici, "ja man jāizvēlas - 15" collu macbook pro" - so, runāju par portatīvajiem. Protams, ka PC būs lētāk un labāk nokomplektējams - par to nav šaubu.
Bet, ja par ļapķapiem, tad par tiem
Viens no tādiem humoristiskajiem salīdzinājumiem ar cenas ziņā "visnotaļ līdzīgu", bet dzelžos pārāku neiekosto ābolu:
Disfigurator, Un? Konkrēti ko gribēji ar šo salīdzinājumu pateikt? Ir jaudīgāks. Bet vai mehāniski ir līdzvērtīgs - eņģes, klaviatūra, korpuss, mātes plate utt.? Ir man bijusi pietiekama pieredze ar dažādiem portatīvajiem dažādās cenu kategorijās. Ja jāizvēlas portatīvais, tad bez Apple alternatīva vēl ir Dell. Tie ir daudz maz OK, bet cenas ziņā tikai nedaudz lētāki.
Un ja cenā ierēķina programmas, tad macs vairs nav tik dārgs un var sanākt pat lētāks.
Es jums teixšu tā jau ~7 gadus lietoju VIENĪGI DELL ražojumus tie kas nav MAC , viss cits tiešām ir kaka. Vēl kas Mobīlā variantā Kemperī un mikriķi lietojam DELL portatīvos + 23 collu DELL monitorus , un viss rādās strādā SUPER Teicami var kontrolēt bildi starp PORTATĪVO un normālu lielo monitoru , DRUKĀT laukā raxstīt DVD klientēm UZREIZ bez problēmām . DELL man nobiris tik vienreiz pa 7 !!! Gadiem akurāt pagājušo nedēl stacionārajam vai nu baroklis vai māte nobira , taga sēžu normāli pie mājas vecum vecā DELL D810 ar 23 lielo moni un VISS NOTIEK Ja nav jāapstrdādā grēdām bilžu PIETIEK arī 1Gb operatīvā un 1.6 procis ;D
Pašam vislabākās atsauksmes par Lenovo X sērijas eņģēm. LLietošanā abijušais baltais makbuks (vecs, bet tur jau tā sāls - ilgi lietots) blakus stāvēja, be kopējā korpus kvalitāte bija zema. Alumīnija makbukiem jābūt labākiem... Bet tā kā OEM windowsu laikam ar to dzelzi nopirkt nesanāks, tad neko darīt, jāpērk vien nākamais būs Lenovo x1 vai līdzīgs.
ak34:Un? Konkrēti ko gribēji ar šo salīdzinājumu pateikt?
To, ka produkts ir nesamērīgi (dzelži, jauda) dārgs "inovatora" radījums, kura korpusa kvalitāte noteikti nav ārpuszemes izcelsmes, tādējādi ir mierīgi salīdzināma ar citiem produktiem, kas spēcīgāki un veiklāki enīvei. Bet nu, kretinē mazliet, ka Apple produkti tiek rekomendēti arī foto aprindās, jo tas esot fakin trū.
Plīst visa tehnika, neredzu nekādu iemeslu maksāt par brendu teju ~600 zaļo vairāk, sevišķi, ja tā performance ir zemāka, kas ir tā kā kritiski šopam un citiem RAM apēdājiem.
kopš MacBookPro vienā rītā nepiecēlās no 'sleep' ar nosprāgušu mātes plati un remontu uz Ls400... kautkā vairs par viņiem nefanoju.
nav tādu datoru brendu, kas nelūzt. no tiem macbookiem, kurus esmu pircis 2 ir mainītas mātes plates. vienam garantijas laikā, bet otram jau pēc tā. brīnos ka Tev tas tik dārgi maksāja, jo par maiņu 2010.gada i7 samaksāju nedaudz virs 300 Ls.
Savukārt par citiem brandiem - kādu laiku atpakaļ pirku darbiniekiem HP, jo cena bija OK. Gandrīz neviens neizvilka vairāk par 2 gadiem. Un tie kas izvilka bija ar pusbeigtām klaviatūrām un eņģēm. tagad biroajā esam pārgājuši tikai uz maciem - stipri mazāk čakara ar uzturēšanu. tie vienkārši strādā. turklāt Windows no programmu viedokļa ir diezgan pliks - diezgan daudz vajag papildus un daļa maksā dārgi.
visādā ziņā kā dators bilžu ātrai rediģēšanai ārpus biroja 15" Macbook pro ar metēto ekrānu ir pietiekami ātrs un ērts. protams, ja jāizvēlas starp portatīvo un stacionāro datoru - labāk un ātrāk ir ar stacionāro, bet to līdzi nepaņemsi.
Par to remonta cenu - mans bija 2007 gada Core 2 Duo, un tas cipars bij servisā nosauktais. Tā arī viņu nesataisīju, bet veiksmīgi nopārdevu ar visu beigto m-plati. Pircējam vajadzēja ekrānu un vēl dažas daļas. Jāatzīst, tas gan Mac plus, pat beigts viņs maksā ievērojamu ciparu
Disfigurator, Katrs datoru izvēlas sev pēc viņam svarīgiem parametriem. Ja Tev neder macs - tad tas neder.
Un ja sāk runāt par veiktspēju salīdzinot, piemēram i7 procesoru paaudzes, tad gan var pasmaidīt - pēdējos 5-6 gados vienīgais reālais uzlabojums veiktspējā datoriem foto apastrādei ir iespēja ielikt vairāk operatīvās atmiņas un lietot SSD diskus. Abas lietas gan PC, gan Maciem maksā vienādi. Šobrīd man ir parasts divkodolu i7 portatīvais ar 8GB atmiņas un ar to ļoti mierīgi varu nopublicēt pirmās bildes no, piemēram, hokeja jau pirmajā pārtraukumā un visas spēles reportāžu 10-15 minūšu laikā pēc spēles beigām, ieskaitot apstrādi un aprastīšanu. Un tas ar parasto cieto disku - nedomāju, ka 4-6 kodoli un piemēram 16 vai 32GB atmiņas šo procesu būtiski paātrinās.
palasos par macbook remontiem un domāju, tad jau labāk palikt pie DELL... nolietoju veselus 3 gadus dienndienā un nekas nelūza, kaut gan, šobrīd lietoju Dānijā pirktu HP un ar jau 3 gadi.. un nekādu remontu, tad par ko man tādu nelaimi kā Mac?
ar datoriem kā ar visu - var paveikties un var nepaveikties. Man vēl ar vien ir strādājošs Toshiba Satellite kuru pirku 2000.gadā - pārs desmiti GB cietais disks un 128MB atmiņas. Bet, protams stāv plauktā. Savukārt 2003.gada IBM Thinkpad T41, kas vairākkārt paceļojis apkārt zemezlodei un vēl ar vien tiek lietots. Ir arī vairāki Macbooki un citi mac datori kas bez problēmām un remontiem strādā jau no 2006 - 2007.gada. Ir arī divi 6 gadus veci Lenovo T-sērijas Thinkpadi, kas vēl ar vien tiek ik pa laikam lietoti. Ja nemaldos visi tie bija cenu kategorijā > 800 Ls. Daļa stipri dārgāka. Savukārt 300-400 Ls HP "biznesa" klases datori visi ir beigti un netiek remontēti, jo arī mehāniski nav izturējuši vairāk par pārs gadiem.
Nedomāju ka paātrinās. Šovasar kā reizi nomainīju HDD uz SSD - ir ātrāk, bet nedomāju ka iegūšu vairāk par kādām 1-2 minūtēm kopumā, kas ir pietiekami nebūtiski.
ak34:talavietis, Nedomāju ka paātrinās. Šovasar kā reizi nomainīju HDD uz SSD - ir ātrāk, bet nedomāju ka iegūšu vairāk par kādām 1-2 minūtēm kopumā, kas ir pietiekami nebūtiski.
Nedomāju ka paātrinās. Šovasar kā reizi nomainīju HDD uz SSD - ir ātrāk, bet nedomāju ka iegūšu vairāk par kādām 1-2 minūtēm kopumā, kas ir pietiekami nebūtiski.
tachu pilna guugle ar testiem, kur ssd ieliek hdd vienos vaartos, iznjemot cenas. kaa reizi tagad esmu pie datora, kuram ir hdd un, zini, atshkjiriiba ir milziiga, ja peedeejo gadu esi straadaajis ar ssd
Rakstīju, ka jau nomainīju HDD pet SSD portatīvajam. Protams, ir ātrāk, bet ne tik ātri lai būtiski paātrinātu darbu. Protams, būs nedaudz ātrāk, bet ne tā lai būtiski paātrinātu visu procesu. ieguvums ir uz programmu startēšanu un datora ieslēgšanu. tiklīdz sāc strādāt ar konkrētajām bildēm starpība vairs nav būtiska, ja ir pietiekami operatīvās atmiņas - bildes ir diezgan mazas uz diska - JPG 2-4MB un RAW 10-20MB. Ja no diska jālasa tikai šie faili, tad to dators var izdarīt ļoti ātri - kamēr skaties vienu, kāds bariņš jau ir ielasījies.
visādā ziņā photo mechanic strādā ātri gan ar hdd, gan ar sdd un ssd ieguvums tik vienkārši uz aci nav konstatējams. un tās dažas desmit bildes, kuras nokļūst aperture apstrādei un eksportam ir gatavas stipri ātrāk kā paspēju uzrakstīt ievadtekstu vienīgais varbūt kur būs kāds ieguvums - varēs vairāk spēles laikā slinkot un papļāpāt ar līdzjutējam, neatlasot bildes fotoaparātā, jo varētu samazināties bilžu ielādes laiks datorā - varēs ātri visu karti ielasīt. tas viss protams, ja nenoslinkošu un iešu bildēt hoķi šosezon
Ja gribās iztikt ar vienu kasti tad ir jāņem Dell Precision M6600 ar IPS matricu, jo standarta matrica diemžēl ir baigā kaka. Vienīgi cena LV būs apmēram ap 2.5k Ls. Bet tā jau kaste feina, ar SSD 3 disku viss lido ļoti labi. Kopā kastē var iemontēt 3 HDD, tā ka par vietas trūkumu uz HDD, kādu brīdi nebūs jādomā
Kopā kastē var iemontēt 3 HDD, tā ka par vietas trūkumu uz HDD, kādu brīdi nebūs jādomā
Laba doma- glabāt līdzi nēsājamā ļaptopā foto arhīvu uz 3 HDD , lai vienā jaukā brīdī to visu pazaudētu (zaglis, pažars, bērnu palaidnības utt utml). ...
Es laikam esmu pārāk vecs stagnāts- uzskatu, ka katram darbam paredzēts savs štruments. Nopietniem darbiem- stacionārais dators ar nopietnu monitoru, portatīvais- "avārijas" gadījumiem. Nav jau tik daudz to situāciju, kad fotomīlim ārpus mājas nopietni datordarbi jāveic. Es savu 15" ļaptopu vispār pret 10" netbuku samainīju un nenožēloju. Ja jau portatīvs, tad tiešām reāli portatīvs...
Laba doma- glabāt līdzi nēsājamā ļaptopā foto arhīvu uz 3 HDD , lai vienā jaukā brīdī to visu pazaudētu (zaglis, pažars, bērnu palaidnības utt utml). ...
domaaju, ka noopietni fotoviiri glabbaa dublikaatus
Uuuu: Es gribētu redzēt Luņa bildi, kur viņš tajā kemperī ar laptopiem apkrāvies, viss biznesā...
Istenībā skats nav pardabisks , parasi cilvēki pat neastškir monitors vai televizors , nereti braucot filmas lūram uz lielā monoitora kura pirms tam bildes rediģejām klaviatūra bezvadu plakanā pielipinata pie galda , pele bezvadu Vienīgais vads ir no kompja uz monitoru . Pats portatīvais parasti tiek ilikts pusatvērts koferī zem galda Diezgan ērti šancēt pat braucot , kautgan parasi šancēju kad nebraucam Mikriķi biški stromīgāk , tur braucot nepašancēsi jo nav išti kur lielo monitoru nostiprināt BET nākangad itkā plānots vens Opel Vivaro ar stacionāru vietu monitoriem lai var braucot gan bilde rediģet gan video montēt ;D
Kā ar ekrānu? Nevajag bilžu apstrādei, bet negribas baigo %#$@... Kādi parametri ir jāskatās? Kat kas ar melno krāsu, kontrastu? Vienu noskatīju, bet par monitoru nekas labs rakstīts nav :
The measured black level lies at 1.42 cd/m², which comes with a very bad contrast of 131:1. Blacks are therefore not very dark, but have more of a gray glimmer.
Neesmu arī redzējis, ka norādītu, vai ir matēts vai glancēts ekrāns... Tas tagad ir būtiski, ja ir visādi pretspīduma pārklājumi?
Domāju par 14 collu portatīvo. Līdz 500 ls (kopā ar Windows 7).
domaaju, ka noopietni fotoviiri glabbaa dublikaatus
Nopietni fotovīri bildes izdrukā un ievieto pareizos seifos slāpekļa vidē un bildes pārcietīs arī trešo pasaules karu.......
Ja dikti patīk MAC OS, tad macbook, protams, ieteicams. Man personīgi daudzas lietas MAc sistēmā nepatīk, tāpēc vienīgais loģiskais variants ir Lenovo Thinkpad sērija. Pārējais viss ir rotaļlietas.
Ja pa nopietno, tad jeb kurš portatīvais ir tikai normālas darba mašīnes aizvietotājs, un priekš normālas bilžu apstrādes nav jēgas iegrūst kādus 700-1000ls tjapļapā lai ar to apstrādātu bildes. Par daudz lētāku cenu var salasīt labu staceonāro un par atlikušo iegādāties labu monitoru. Līdz ar to ja nu vajag portatīvo tad puilnīgi pietiek ar kādu 15" par aptuveni 300-350ls, bet tas tikai kā mobilais variants un vis. Kas attiecas uz 17", tad šie datori ir ļoti neērti lietošanā, jo svare ir plus mīnus 4kg līdz ar to staipīt līdz nav nekas patīkams.
chukmasoff_f:Ja pa nopietno, tad jeb kurš portatīvais ir tikai normālas darba mašīnes aizvietotājs, un priekš normālas bilžu apstrādes nav jēgas iegrūst kādus 700-1000ls tjapļapā lai ar to apstrādātu bildes. Par daudz lētāku cenu var salasīt labu staceonāro un par atlikušo iegādāties labu monitoru. Līdz ar to ja nu vajag portatīvo tad puilnīgi pietiek ar kādu 15" par aptuveni 300-350ls, bet tas tikai kā mobilais variants un vis. Kas attiecas uz 17", tad šie datori ir ļoti neērti lietošanā, jo svare ir plus mīnus 4kg līdz ar to staipīt līdz nav nekas patīkams.
Zelta vārdi.
Ritz, pirms pērc, padomā, cik bieži dators tiešām tiks izmantots portatīvi un cik bieži nē. Bieži cilvēki nopērk portatīvo un tas visu laiku stāv pieslēgts pie barošanas uz galda + vēl pie ārējā monitora. Pašam bija līdzīgi, vajag, nopirku, sapratu, ka lietoju tikai stacionāri, pārdevu -15% un nopirku stacionāro.
Ritz:Kā ar ekrānu? Nevajag bilžu apstrādei, bet negribas baigo %#$@... Kādi parametri ir jāskatās? Kat kas ar melno krāsu, kontrastu? Vienu noskatīju, bet par monitoru nekas labs rakstīts nav : Neesmu arī redzējis, ka norādītu, vai ir matēts vai glancēts ekrāns... Tas tagad ir būtiski, ja ir visādi pretspīduma pārklājumi?
Lētie glancētie parasti ir labāki par lētajiem matētajiem, labāks kontrasts, spilgtākas krāsas. Man reiz bija notebooks ar matētu ekrānu, vairāk nemūžam! Melnā spilgtumu testos bieži mēra pie max gaišuma - tādu ikdienā nelieto, pagriezot nedaudz tumšāku melnais atkail paliek par melno. Lielākā problēma notebooku ekrāniem ir krāsu gamma, kas ir visai ierobežota. It kā ok, bet, ja blakus noliek ipadu ar to pašu fočeni, stipri jūt atšķirību.
Nav nekādas vainas 17" portatīvajam. Uz vecā 15" ekrāna ar mazu izšķirtspēju photoshops suck! Tā kā man sanāk pa pasauli dauzīties riņķī, esmu ļoti apmierināts ar savu Dell N7110, nekāds svars vai izmērs netraucē, pieliku vēl operatīvo atmiņu, SSD ar drīz būs klāt un viss čikiniekā! Kad sanāk pa mājām dzīvoties tad ar hdmi vadu slēdzu klāt 23" ārējo Dell moni un man sanāk tip' stacionāra darbstacija. Tā ka priekš interneta pasažieriem ko skatīties bildes ar portatīvo pilnīgi pietiek. Galvenais lai lielāka izšķirtspēja ekrānam!
aiko99:Nav nekādas vainas 17" portatīvajam. Uz vecā 15" ekrāna ar mazu izšķirtspēju photoshops suck! Tā kā man sanāk pa pasauli dauzīties riņķī, esmu ļoti apmierināts ar savu Dell N7110, nekāds svars vai izmērs netraucē, pieliku vēl operatīvo atmiņu, SSD ar drīz būs klāt un viss čikiniekā! Kad sanāk pa mājām dzīvoties tad ar hdmi vadu slēdzu klāt 23" ārējo Dell moni un man sanāk tip' stacionāra darbstacija. Tā ka priekš interneta pasažieriem ko skatīties bildes ar portatīvo pilnīgi pietiek. Galvenais lai lielāka izšķirtspēja ekrānam!
Vis ok, ja nevajag ar lieliem failiem ņemties var protams ari tā, bet ja viens PSD fails sver pāri 1Gb tad poirtatīvais sāk bremzēt, pat ļoti jaudīgs, es uz MacPro pat nevareju pavilkt dažus lielos failus kur bijā kādi 60 layeri.