Tā jau ir kā Tu saki, bet nedomāju ka tas attiecas uz topika autoru. Topika autor, kā tur ir, Tu apstrādā fotošopā 1Gb failus ar 100 slāņiem? p.s. jebkurā gadījumā, būtu interesanti kādreiz dzīvē pavērot kā profi apstrādā bildes!
chesniigi nespeeju saprast kampe javelk liidzi 60 laijeri.
par porkjikiem...dajebkuru suudu ar 4gb atminju...pietiks nejeegaa. par latiem ~300 ieej jebkuraa veikala no ielas un staav...pat ar i3proci, kas gan shopam ir pajaat. bet ta skaidrs, ka normals kompis ir jaliek stacionarais. par tiem 300 ls var salikt ahuuno lidmashiinu tieshi prieksh shopa..
imgfoto:chesniigi nespeeju saprast kampe javelk liidzi 60 laijeri.
par porkjikiem...dajebkuru suudu ar 4gb atminju...pietiks nejeegaa. par latiem ~300 ieej jebkuraa veikala no ielas un staav...pat ar i3proci, kas gan shopam ir pajaat. bet ta skaidrs, ka normals kompis ir jaliek stacionarais. par tiem 300 ls var salikt ahuuno lidmashiinu tieshi prieksh shopa..
60 slāņi ir vēl maz reizēm ir daudz vairāk, jo liekamas ir kopā bildes no kādfām 20-30 fotogrāfijām, tad vēl katrai dsetaļai liekamas klāt ēnas un izgaismojumi un tad kad vis kopā sagrupējams pa mapēm sanāk kādas 20 grupas. Bez tam vienlaicīgi ar shopu ja ir darbinams LR, kompī stāv vaļā skyope, e-pasta klients virtuālais servaks un vēl visādi sīkumi tad nu ir kā ir ar resursiem. Nesaku ka to visu vajag darbināt vienlaicīgi, bet gadās kad pacientam autorana salikts vis iespoējamais par ko šams pat pa daļai nezin. Apkalpoju kompīšus vienai profesionālai dizainerei, tad tur shops un corel ir tikai sīkums, ka paskatās cik web lapu vienlaicīgi ir atvērts. Kompis ar i7 proci, ssd disku un 16Gb RAM , strādā knapi dzīvs.
aiko99:Tā jau ir kā Tu saki, bet nedomāju ka tas attiecas uz topika autoru. Topika autor, kā tur ir, Tu apstrādā fotošopā 1Gb failus ar 100 slāņiem? p.s. jebkurā gadījumā, būtu interesanti kādreiz dzīvē pavērot kā profi apstrādā bildes!
Bet rezervei tomēr jabūt, jo neviens nezin ko rīt sadomās darīt.
Izdomāju, ka man arī kaut kas jāpasaka. Pat lietoju Acer dārgo galu nu jau 3o, vai paga jau 4o gadu - nesūdzos. Bet gadu giatā caur rokām gājuši daudzi kompīši =- lētie aceri - iebūvētā videokarte, čips nobīdās, remonts 60-90, bez garantijām. HP Paviljoni, un 6000, 9000 utml - tieši tas pats stāsts + klaviatūrām čau gadās, kā ar čomu smejamies, nevienam datoram tā nepazūd taustiņi, kā HP. DELL - pagaidām nesūdzās neviens, izņemot LMT pirkto DELL'u - kropls kopš paņemšanas no veikala, čoms slinko un nenes mainīt...neiet vispār, karas un klepo un mirst. Paša kompim ir i5-430m procis, 4gb rams + 23 collu samsung monis. Nesūdzos, patīk un ir ērti. ak jā, par SSD diskiem - kāds man var paskaidrot, kāpēc viņi tik un tā mirst?
Ritz:Un kā ar skata leņķi ekrānam? Būs liela atšķirība starp modeļiem vai visi +-vienādi?
Kā nu kuram tur tā pat kā monitoriem, lētajam galam skata lenķis parasti ir šaurāks, man te pašam viens tads ir sakariem lietojams kad uz ilgāku ibraucu kaut kur, vis ok, bet bildēm apstrādāt ne visai der. Zinātu konkretu summu tad varētu pateikt kādu optimāolo modeli var ieteikt.
mreinis:Izdomāju, ka man arī kaut kas jāpasaka. Pat lietoju Acer dārgo galu nu jau 3o, vai paga jau 4o gadu - nesūdzos. Bet gadu giatā caur rokām gājuši daudzi kompīši =- lētie aceri - iebūvētā videokarte, čips nobīdās, remonts 60-90, bez garantijām. HP Paviljoni, un 6000, 9000 utml - tieši tas pats stāsts + klaviatūrām čau gadās, kā ar čomu smejamies, nevienam datoram tā nepazūd taustiņi, kā HP. DELL - pagaidām nesūdzās neviens, izņemot LMT pirkto DELL'u - kropls kopš paņemšanas no veikala, čoms slinko un nenes mainīt...neiet vispār, karas un klepo un mirst. Paša kompim ir i5-430m procis, 4gb rams + 23 collu samsung monis. Nesūdzos, patīk un ir ērti. ak jā, par SSD diskiem - kāds man var paskaidrot, kāpēc viņi tik un tā mirst?
Par tiem dargajiem un lētajiem galiem ir tā, ja procis ir AMD un chipsets Nvidia, tad mirst, tieši tā pat kā Intels ar Redionu negrib labi draudzēties. Paviljoniem problēma ar dzesēšanu, nu tur neko nedarīt it īpaši 6000 sērija spragst nost. Aceriem biku savadak, retāk tas vis notiekas. Pats optimālākais ir ASUS no vidējās cenu grupas , no 400-500ls cenā.
SSD kapēc mirst? Kāds ražotājs to taisijis. Es ne vienu citu ražotāju kā INTEL neesmu izmantojis, un līdz ar to nav bijušas ne kādas sūdzības par SSD. Lasijis esmu ka ir dažādi ražotāji lētais gals reizēm un tur tā pat kā ar RAM kura maksā lētāk par Kingston gandrīz vai uz pusi, un ari gljuko.
SSD kapēc mirst? Kāds ražotājs to taisijis. Es ne vienu citu ražotāju kā INTEL neesmu izmantojis, un līdz ar to nav bijušas ne kādas sūdzības par SSD. Lasijis esmu ka ir dažādi ražotāji lētais gals reizēm un tur tā pat kā ar RAM kura maksā lētāk par Kingston gandrīz vai uz pusi, un ari gljuko.
Nēesmu laptopu fans, tomēr apstākļu dēļ pagātnē (Jan-2008) ir nācies iegādāties Toshiba Satellite. Par spīdīgo moni sajūsmā nebiju, toties ar pārējo - nekādu problēmu...iet rūkdams vēl šobrīd...bez neviena remonta Protams bilžu precīzai apstādei pamatā izmantoju iMac'u.
Kāda ražotāja SSD liek Acer Aspire one?
Nepateikšu, jo tur var būt dažādi, jaskatās pašā kompī tur parādās pie dzelžiem ražotājs un modelis.