Tātad lieta sekojoša: Skatoties skatumeklētājā var novērot neasu attēlu, taču nofotogrāfējot un apskatot bildi datora ekrānā viss ir perfektā asumā - (bildējot auto fokusā), taču, kad auto fokuss ir atslēgts, nofokusējot attēlu tādu, kādu tam vajadzētu būt galarezultāts ir neass. Pūlos izdomāt, kur ir tā vaina, objektīvā visticamāk, ka ne, jo tad bildējot ar AF bildes nebūtu asas (kaut arī skatumeklētājā skats ir neass). Esmu arī regulējis skatumeklētāja asumu ar to rimbuli, taču nekā - tādu, kādu man vajag neizdodas iegūt. Problēma nav arī manās acīs, arī citi cilvēki to ir teikuši, bildējot ar manu kameru. Starp citu kamera EOS 20D. Kādam ir kādi varianti kā šo sīko, taču uzmācīgo problēmu atrisināt, kur slēpjas pati problēma?
Lunis:Ha ha CIRVJI VISDRIŽĀK ka 99% izgrozijies DIOPTRIJU korektors blakus KAMERAS ACTIŅAI ir tāds ritenis kas īapšnieka "Redzes defektus" koriģe
Man tā arī bija pirmā doma, bet tad lasot tālāk tika minēts - viņš tak ar manuālo fokusu var dabūt bildi asu! Ja dioptrijas būtu sakruķītas, tad asu bildi nekad neieraudzītu tajā skatumeklētājā.