Šodien var nopirkt kameru ar kuru iespējams bildēt pilnīgā tumsā, kameras pašas atrod sejas (tā, lai tā būtu asumā), piedāvā izvēlēties WB, slēdža ātrumu, fragmu, piedāvā jau bildi apstrādāt kamerā utt.. rodas jautājums, A kur ir rezultāts??? Pa ilgiem laikiem pārgāju pāri izvietotajām bildēm fotoblogā - palika skumji.. pilnīga un galīga garlaicība. Pliekanas krāsas, pliekanas idejas, puse bildes miglainas - eh.. viss šausmīgs. Vai man vienam tā šķiet vai arī latvieši (vairums)vairs kā hobiju fotogrāfi nerullē (šobrīd neiet runa par pro fotogrāfiem)
nekad neesmu sapratis šādus tekstus. Man šķiet, ir vērts sekot savai izaugsmei, nevis nostāties jaunā māxlinieka pōzā, lai pavēstītu - man apkārt VISS ir sūds.........starp citu - nav izslēgts, ka kāds pēta tavus gara darbus un domā tāpat.... Acīmredzamo gan nevar noliegt, bloga bildes 90 un % ir baudāmas tikai pašam un sašam, bet tā taču ir bijis vienmēr un būs. Un kāpēc gan lai cilvēki neliktu bildītes, kuras silda viņu estētiskās jūtas....
Viss ir ļoti vienkārši.....tāda nu ir digitālisma sliktā puse jo neviens fotoknipsētājs digitālists, pofig vai pro vai nepro, par skatu kuru grib bildēt nepiedomā tik spaida pogu, pēc tam mājās kompī 80% izdzēš Filmu laikos pie katra kadra piedomāja, jo uz dullo spaidīt pogu bija dārgi un arī tagad ir padārgi.......
Un par izstādēm ir vēl bēdīgāk, jo tādas var taisīt jebkurš fotoknipsētājs kuram ir nauda vai sponsori, nekādas kritiskas atlases nav žēl.... un līdz ar to kvalitāte ir pabriesmīga Un jaunie fotoknipsētāji no šādiem dīkdieņiem izstāžu taisītājiem arī macās....un ko viņš iemācās??? figņas bildēt
Iedot jums un pārējiem digipistiem filmiņu izbildēt.... dirsā būtu
Iedot jums un pārējiem digipistiem filmiņu izbildēt....
MIERĪGI!
Un ko tad ar filmu muļķi nevar laist? Nav sen ar linhoffu un yashihu empēesus pa Ķegumu maucām. Nu i kas? Normāla izklaide,nekāds suports un žņauga,no tā,ka filma neiestājās.
Oliss:Viss ir ļoti vienkārši.....tāda nu ir digitālisma sliktā puse jo neviens fotoknipsētājs digitālists, pofig vai pro vai nepro, par skatu kuru grib bildēt nepiedomā tik spaida pogu, pēc tam mājās kompī 80% izdzēš Filmu laikos pie katra kadra piedomāja, jo uz dullo spaidīt pogu bija dārgi un arī tagad ir padārgi.......
plika dirš.na ! Padomju laikos fotoamatieru netrūka un viņi taisīja tādus pat mPsSusSSS kā tagad. Sūda pārdesmit kap. par filmiņu nebija problēma NEVIENAM turklāt bija ļoti attīstīta fotopulciņu/klubu kustība. Tajos, savukārt, šo to dabūja pat par velti..... tāpat kā tagad, lielākā daļa kapāja ar smenu uz pilna auto. Un bija starā par tizli eksponētām, lielākoties arī neasām bildēm.....
Oliss:Viss ir ļoti vienkārši.....tāda nu ir digitālisma sliktā puse jo neviens fotoknipsētājs digitālists, pofig vai pro vai nepro, par skatu kuru grib bildēt nepiedomā tik spaida pogu, pēc tam mājās kompī 80% izdzēš Filmu laikos pie katra kadra piedomāja, jo uz dullo spaidīt pogu bija dārgi un arī tagad ir padārgi.......
plika dirš.na ! Padomju laikos fotoamatieru netrūka un viņi taisīja tādus pat mPsSusSSS kā tagad. Sūda pārdesmit kap. par filmiņu nebija problēma NEVIENAM turklāt bija ļoti attīstīta fotopulciņu/klubu kustība. Tajos, savukārt, šo to dabūja pat par velti..... tāpat kā tagad, lielākā daļa kapāja ar smenu uz pilna auto. Un bija starā par tizli eksponētām, lielākoties arī neasām bildēm.....
jā un viņi visi savas bildes publicēja internetā un izstādija izstādēs Es nerunāju par bērniem, skolēniem, bet gan par pāraugušiem bērniem unpieaugušajiem.........
Oliss: jā un viņi visi savas bildes publicēja internetā un izstādija izstādēs Es nerunāju par bērniem, skolēniem, bet gan par pāraugušiem bērniem unpieaugušajiem.........
Tad kas ir pie vainas? Digikameras, kur varu izbielzt 8GB neskatoties, vai tomēr interneta pieejamība, kur varu publicēt savu nobiezto drazu. Varbūt drusku vairāk konsekvences (lai gan piedod, konsekvenci var prasīt cilvēkam, kas kaut ko saprot).. Ja būtu iespēja publiski parādīt savus cepešus un lazanjas virtuvē, ļaujot saprast garšas un smaržas nianses, tad puse pasaules būtu pavāri. Un tam nav nozīmes, ir digi vai analogās pannas
Nespringstiet , elpojiet dziļi KA GRIBĀS ta maunam Es piemēram rādu tikai TO ko gribas un KĀ GRIBAS un kad gribas paradīt MOŽ PĒC 2 MIN MAN TĀ UN TO vairs negribēsie srādīt tad ja nebūsū slinks izņemšu ja būsu tad neko DZĪVO BRĪVI
Tikko redzēju TV repostāžu par cirvja svētkiem. Tur arī īstais amatnieks-profesionālis lielījās, kā baļķus un citus kokus apstrādā tikai ar cirvi, nekad nelieto elektriskos instrumentus Tātad - modernu ierīču lietošana nav tikai fotomeistāru dziļā problēma
Vēl jau bik smadzenes pakustinot nav grūti saprast,ka foto misija ir izmainījusies pēdējos gados un pilda savas funkcijas savādāk. Vienkārši tas notika tik ātri,ka daiļdirsēji nav paspējuši visu sazelēt. Ja agrāk,lai paplātītos bija mēle jākulsta,tipa siltajās zemēs biju un pliku mulati redzēju,tagad var netā iegrūst pāris štukas bilžu.
es savukārt kā neta bilžu postētājs un skatītājs no 2003. gada, teikšu, ka līmenis ir dikti audzis. Ja runāju par tiem, kurus redzēju pirms daudziem gadiem sākot un salīdzinot kā bildē šobrīd. Iesācēji bija toreiz un un ir tagad. Tāpat kā tolaik daudzi sākušie vairš šodien nepostē praktiski neko vai beiguši bildēt.. Varu attiecināt šo tekstu arī uz Fotoblogu, jāmāk tikai saskatīt...
f-foto:Vienā intervijā krievu fotožurnim Viesturs Links stāstīja, kā savulaik gājis VEF fotostudijā ar kādu fotogrāfiju. Pāreksponēta, šķība, cilvēki brien jūrā. Šis joka pēc izkopējis kadru kaut cik to saglābjošā veidā un pievienojis diplomu un medaļu jau gaidošo autoru darbiem. Starptautisko medaļu dabūjis tas vājais darbs. Tie acīmredzot bija citi laiki.
Ko Links stāsta - tas nu stipri jāfiltrē da vēl žurnālistiem ;-))))
talavietis:es savukārt kā neta bilžu postētājs un skatītājs no 2003. gada, teikšu, ka līmenis ir dikti audzis. Ja runāju par tiem, kurus redzēju pirms daudziem gadiem sākot un salīdzinot kā bildē šobrīd. Iesācēji bija toreiz un un ir tagad. Tāpat kā tolaik daudzi sākušie vairš šodien nepostē praktiski neko vai beiguši bildēt.. Varu attiecināt šo tekstu arī uz Fotoblogu, jāmāk tikai saskatīt...
es arī novēroju ko līdzīgu, starp citu ! Attapības uzdevums - vienā valstī ( pieņemsim, ka Kanādā ) ir anormāli daudz hokeja fanu un arī spēlētāju. Cik liela ir iespēja, ka tieši šajā valstī arī turpmāk augs hokeja zvaigznes ? Citā valstī ( pieņemsim Austrālijā ) ripas dzenāšana pa ledu ir pīļknābja sūda vērtē. Cik lielas ir izredzes sagaidīt hokeja zvaigznes rašanos šeit ? Šajā kontekstā iesaku izvērtēt gaušanos par biezo laju slāni mūsdienu Latvijas fotoārēs...
jā un viņi visi savas bildes publicēja internetā un izstādija izstādēs Es nerunāju par bērniem, skolēniem, bet gan par pāraugušiem bērniem unpieaugušajiem.........
tev salutējot nav zudusi daļa pelēkās vielas kapacitātes ? Starp citu - psrs bija ļoti reāla fotoentuziastu kustība. To es saku kā šāda entuziasta dēls, apkārt bija daudz cilvēku, kuriem patika fočēt. Dīvaini, tie bija lieli onkas..............bija arī izstādes, protams. Tās taču nekad nav bijis grūti saorganizēt, ne jau izstādes, vai to skaits ir kāds rādītājs. Drīzāk jau saturs.
Lutums:Šodien var nopirkt kameru ar kuru iespējams bildēt pilnīgā tumsā, kameras pašas atrod sejas (tā, lai tā būtu asumā), piedāvā izvēlēties WB, slēdža ātrumu, fragmu, piedāvā jau bildi apstrādāt kamerā utt.. rodas jautājums, A kur ir rezultāts??? Pa ilgiem laikiem pārgāju pāri izvietotajām bildēm fotoblogā - palika skumji.. pilnīga un galīga garlaicība. Pliekanas krāsas, pliekanas idejas, puse bildes miglainas - eh.. viss šausmīgs. Vai man vienam tā šķiet vai arī latvieši (vairums)vairs kā hobiju fotogrāfi nerullē (šobrīd neiet runa par pro fotogrāfiem)