forum.gif
Kāzas kļūst dārgākas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kāzas kļūst dārgākas
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.08.12 12:18
 citēt
Profesionāli fotogrāfi :D :D :D :D :D :D :D profesionāli fotoknipsētāji būtu precīzāk :haha:
Publicēts: 20.08.12 12:24
 citēt
Oliss:Profesionāli fotogrāfi :D :D :D :D :D :D :D profesionāli fotoknipsētāji būtu precīzāk :haha:

Visi? Vari konkrēti? Jeb atkal uz dullo grabi?
Publicēts: 20.08.12 12:26
 citēt
Rolands66:
Oliss:Profesionāli fotogrāfi :D :D :D :D :D :D :D profesionāli fotoknipsētāji būtu precīzāk :haha:

Visi? Vari konkrēti? Jeb atkal uz dullo grabi?

publiskā vidē vārdus un uzvārdus neminu......ja tie cilvēki nav savārījuši kādus kriminālus sūdus :grimace:
Publicēts: 20.08.12 12:27
 citēt

Un cik profesionāls fotogrāfs esi pats, ja jūties tiesīgs vērtēt citus?
Publicēts: 20.08.12 12:33
 citēt
Schneider:

vai tad Oliss nav eksperts visās jomās?
Publicēts: 20.08.12 12:41
 citēt
Schneider:

es neesmu fotogrāfs bet to saucamo "profesionāļu" sniegumus esu redzējis daudz :D
Publicēts: 20.08.12 12:48
 citēt
Oliss:
Schneider: Un cik profesionāls fotogrāfs esi pats, ja jūties tiesīgs vērtēt citus?

es neesmu fotogrāfs bet to saucamo "profesionāļu" sniegumus esu redzējis daudz :D

Redzot, kādas bildes Tev patīk - nav jau arī brīnums ;-pppp
Publicēts: 20.08.12 12:58
 citēt
dansiga:
Oliss: es neesmu fotogrāfs bet to saucamo "profesionāļu" sniegumus esu redzējis daudz :D

Redzot, kādas bildes Tev patīk - nav jau arī brīnums ;-pppp

Būtu jau nu klusējuse MāKsLiNiEcE :D :D :D :D
Publicēts: 20.08.12 13:02
 citēt
f-foto:Es arī esmu kaut ko redzējis: Zilākalna Martu, gadiem neatkorķētu šņabja pudeli, viltotu divlatnieku un ķirzaku ar divām galvām.
Gaisu visi elpo, bet rdzēt to nevar. Vai viss ir jāredz?
Publicēts: 20.08.12 13:26
 citēt
Oliss:es neesmu fotogrāfs bet to saucamo "profesionāļu" sniegumus esu redzējis daudz :D

Nākamais jautājums: cik profesionāls foto jomas kritiķis esi, ja jūties tiesīgs citu profesionalitāti likt pēdiņās?
Publicēts: 20.08.12 16:06
 citēt
Schneider:

Mja. Tu kad kurpes gribi pirkt arī kurpnieku akadēmijā studē, vai vienkārši pielaiko???? Morāle: nejau tas kam pāris "personālizstādes" Žmerinku kultūras namā, tiesīgs vērtēt fotogrāfus. Tieši otrādi, kāzu foto vērtē klients BEZ jebkādas Māxlas sapratnes... Ar svarīgāko balsojamo: savu maku.:face-grin:
Publicēts: 20.08.12 16:57
 citēt
Elmarss:
Schneider: Un cik profesionāls fotogrāfs esi pats, ja jūties tiesīgs vērtēt citus?

Mja. Tu kad kurpes gribi pirkt arī kurpnieku akadēmijā studē, vai vienkārši pielaiko???? Morāle: nejau tas kam pāris "personālizstādes" Žmerinku kultūras namā, tiesīgs vērtēt fotogrāfus. Tieši otrādi, kāzu foto vērtē klients BEZ jebkādas Māxlas sapratnes... Ar svarīgāko balsojamo: savu maku.:face-grin:

Klients pa rkonkrētu fotogrāfu. Oliss jau VISU fotogrāfus noliek un viņš nav nekāds klients! Tātad - kritiķis ....
Publicēts: 20.08.12 17:21
 citēt
dansiga:
Elmarss:

Klients pa rkonkrētu fotogrāfu. Oliss jau VISU fotogrāfus noliek un viņš nav nekāds klients! Tātad - kritiķis ....

Kurpes- amatnieka radītas; Salūts- arī; fotobilde-arī. Tik jautrība, ka, vien fotoamatnieks savam darbam mākslu piekabina, un izstādes organizē...
Man pagalmā reizēm fotograferi plenērojas... Pasāciens rezultējas ar izstādi kultūrasnamā. Centrālā bilde: bomārs, paģirainu, neskūtu feisu, bijušais virpotājs... Nesaprotu kāpēc šo tā nebildēja, kad cilvēks strādāja, un patiešām labi to darīja... Perversa Māxla nesanāca, vai tad nevarēja demonstrēt domu: re, kāds šis, bet es vēl tīri neko....:face-grin:
Publicēts: 20.08.12 17:28
 citēt
vispar cipari shogad tiesham labaki, parunajos ari ar vienu otru...tas pats, jo nahaligi lielaku ciparu nosauc, jo tauta ka satrakojusies
Publicēts: 20.08.12 19:09
 citēt
Ja kāzas kļūst dārgākas,tad turpmāk precēšos retāk!
Publicēts: 20.08.12 19:25
 citēt
Elmarss: Tieši otrādi, kāzu foto vērtē klients BEZ jebkādas Māxlas sapratnes... Ar svarīgāko balsojamo: savu maku.:face-grin:

Nu tur jau zapte - ja klients to fotogrāfu ir atradis un piedāvājis darbu (un varbūt vēl ieteiks arī citiem), tad ne jau salūtu rīkotājam viņu apdrist forumos.
Publicēts: 20.08.12 21:48
 citēt
Manas kāzas bija <500Ls un visiem ļoti patika :face-glasses:
Publicēts: 21.08.12 11:17
 citēt
Kāzu rezultātam - ģimenes dzīvei - nav nemazākā sakara ne ar fotogrāfu, ne ar citi izmaksu lielumu.
Publicēts: 21.08.12 13:00
 citēt
Domāju, ka daudzi pāri nezin ko nozīmē profesionāls fotogrāfs. Vēl maldīkāks uzskats, jo iespaidīgāka tehnika, jo profesionālāks fotogrāfs :)
Tas ir iz dzīves, sievai draudzenes padzirdēja , ka man esot liels fotoaparāts un nu tagad man jābildē viņām kāzas, lai gan sevi uzskatu par amatieri/iesācēju, kāzās visi mani uzskatīja par profesionāli. Tāpēc grūti spriest vai šiem pāriem tiešām bijis profesionālis.
Lai nu kā, bet lielākoties vēlas labas bildes, jo tās tagad ir modē, ar nelielu apstrādi - lai varētu draudziņos ielikt :)
Publicēts: 21.08.12 13:13
 citēt
Ja godīgi, tad nesaprotu, kur masveidā rodas tie cilvēki, kas par kāzu fotogrāfu gatavi maksāt tos pašus 300-500 Ls. Ja ņem vērā, ka fotogrāfs nav ne lielākā ne svarīgākā izdevumu pozīcija. Lielākajai daļai cilvēku tipiska ap 300-600 Ls mēnesī, īpaši jauniešiem. Sanāk ka kāzu rīkošanai jākrāj gadiem vai jāņem kredīts?

Un par uber profesionalitāti kāzu fotogrāfiem arī nav īpaši lielas jēgas runāt - fotogrāfu iemaņu hierarhijā tas ir sākuma līmenis, kas neprasa ne īpašu aprīkojumu, ne arī spefiskas zināšanas. Turklāt šajā segmentā ir daudz klientu - līdz ar to viegli ienākt un sākt kaut ko darīt paralēli ikdienas darbam - kāzas parasti notiek brīvdienās.
Publicēts: 21.08.12 13:28 labots
 citēt
ak34:Ja godīgi, tad nesaprotu, kur masveidā rodas tie cilvēki, kas par kāzu fotogrāfu gatavi maksāt tos pašus 300-500 Ls. Ja ņem vērā, ka fotogrāfs nav ne lielākā ne svarīgākā izdevumu pozīcija. Lielākajai daļai cilvēku tipiska ap 300-600 Ls mēnesī, īpaši jauniešiem. Sanāk ka kāzu rīkošanai jākrāj gadiem vai jāņem kredīts?

Oiii , ĪSTI KRUTĀS kāzās FOTO + VIDEO ir bezmaz galvenais IZDEVUMU - NEPIECIEŠAMIBAS punkts , būtībā KĀZAS kā tādas pat nemaz var eotikt galvenais vaig KOŠU FAKTA BILDI vai VIDEO . Starp citu beidzmā laikā vajag KRĀŠŅAS STUDIJAS STILA bildes :) Kas pašās kāzās notiek vairs nav BŪTISKI:):) LATVIEŠIEM bet jo seviķsi Krieviem ēst nedod dod IZLIELĪTIES :):) Varu no savas personīgās pieredzes pastāstit , es piemērām savās PIRMAJĀS kāzās nemaz praktiski nepiedalijos , TOTIES bez manis un manas jauņas laulenes KĀZAS tika svinetas 4!!! Dienas ~ 200 cilvēkiem! :face-wink::face-grin: Mēs ar kundzīti NOTINĀMIES pēc Zagsa , izbrauciena ar Jahtu "Aizlidojam uz dienvidiem" :):) Pilnīgi reāli aizveda uz lidostu ar čemodānu , ISTENĪBĀ aizlaidām pavisam kur citur , sievsmāte gandrīz infarktu ķera kad mēs pēc 2 nedelām atgriezāmies no KURZEMES ceļojuma ar stopiem pa PIEROBEŽAS ZONU 1988 gads :):):) VIESIEM tas netraucēja svinēt kāzas bez mums 3-4 dienas KĀRTĪGI :D :D :):)
Publicēts: 21.08.12 13:28
 citēt
ak34:Ja godīgi, tad nesaprotu, kur masveidā rodas tie cilvēki, kas par kāzu fotogrāfu gatavi maksāt tos pašus 300-500 Ls. Ja ņem vērā, ka fotogrāfs nav ne lielākā ne svarīgākā izdevumu pozīcija. Lielākajai daļai cilvēku tipiska ap 300-600 Ls mēnesī, īpaši jauniešiem. Sanāk ka kāzu rīkošanai jākrāj gadiem vai jāņem kredīts?

Un par uber profesionalitāti kāzu fotogrāfiem arī nav īpaši lielas jēgas runāt - fotogrāfu iemaņu hierarhijā tas ir sākuma līmenis, kas neprasa ne īpašu aprīkojumu, ne arī spefiskas zināšanas. Turklāt šajā segmentā ir daudz klientu - līdz ar to viegli ienākt un sākt kaut ko darīt paralēli ikdienas darbam - kāzas parasti notiek brīvdienās.

Aprīkojums spēlē diezgan lielu lomu, tur es tev nepiekrītu, protams var ar ziepīti visu močīt, bet tad lai to dara sievas tēvs :)
Publicēts: 21.08.12 13:33
 citēt
ak34, nu gan tev nav taisniiba - ir visaadi pelnoshi jaunieshi!

Par fotogrāfu - pareizi f-foto raksta. Ir jāprot operatīvi piemēroties jebkuriem apstākļiem, cilvēki (ciemiņi) arī ir dažādi, ar kuriem nav laika vest garas pirmsesijas pārrunas (kā Lunis to dara), bet visi grib, lai smuki uz bildēm izskatās. Bildēm ir jābūt tādām, lai arī peč 20 gadiem patiktos ....
Publicēts: 21.08.12 13:37
 citēt
f-foto,
2 dienu nepārtraukta fotografēšana man būtu gandrīz vai atpūta ;) nav nekas briesmīgs un ir daudz citu profesiju, kur 12-16 stundu darba dienas gandrīz nepārtraukti ir norma. Pat fotogrāfiem šāds režīms nav nekas neparasts - paskaties kā strādā ziņu aģentūru fotogrāfi, piemēram, ja jāfotografē kāds pasākums, kas notiek vairākas dienas.

Un ko nozīmē tehniski pielāgoties? nav jau tur īpašo tehnisko prasību - 2 fotoaparāti, daži vidēji kvalitatīvi objektīvi, kādas zibspuldzes un viss pa lielam. Citas jomas ir daudz prasīgākas pret tehniku - gan dažādības, gan kvalitātes ziņā.

Un nenoliedzu, ka starp kāzu bliezējiem ir talantīgi fotogrāfi, gan ir klienti, kas var atļauties maksāt daudz. Vienīgi nav īsti korekti rādīt šādus piemērus un teikt, ka lūk visi ir šādi un visiem tā vajag - lielākā daļa ir amatieri, kas ir sapirkušies spoguļkameras - kāds lētāku, kāds dārgāku un ir iestāstījuši sev un citiem, ka profesionāli un māk bildēt stipri labāk par citiem. ;)
Publicēts: 21.08.12 13:46
 citēt
sfx:

Aprīkojums spēlē diezgan lielu lomu, tur es tev nepiekrītu, protams var ar ziepīti visu močīt, bet tad lai to dara sievas tēvs :)

Aprīkojums spēlē lomu tik tādā ziņā ka viņam jābūt kaut cik jēdzīgam, lai darbu varētu izdarīt! Un nekāds uber krutais aprīkojums nav nepieciešams! Lai uztaisītu foršu reportāžu nevajga obligāti ne 500/600mm ne Tilt/shiftus ne arī baigos zivjuačus!
Nevajag i ne pacmit 1000+ W zibeņus ar pārvietojamiem ģeņģeriem.

Protams, ja tādi verķi ir - tas ir forši, taču vai taja skriešanā ir laiks ņemties ar visu to aprīkojuma kaudzi?! Plus vēl loģistika tam visam?!

Patiesībā jau kāzas ir tāda pati vienkārša reportāža ka, piemēram, prezidenta dienas kārtība vien ir!
Abos gadījumos viss ir saplānots pec minūtēm un skaidri zināms kas kur kā būs!!

Un diemžēl arī viss pilnīgi vienveidīgi - vismaz kāzu gadījumā!
Prieks par tādām kāzām kur vedēji/organizatori tiešām kaut ko orģinālāku izdomājuši!
Publicēts: 21.08.12 13:50
 citēt
f-foto:"ir daudz citu profesiju, kur 12-16 stundu darba dienas gandrīz nepārtraukti ir norma"

Un ko par to saka darba likumdošana un inspekcija?

par lietām, kurām tā nezina viņa arī neko nesaka. turklāt nav dzirdēts, ka šie interesētos cik ilgi strādā, piemēram uzņēmumu vadītāji.
Publicēts: 21.08.12 14:08 labots
 citēt
f-foto:"beidzmā laikā vajag KRĀŠŅAS STUDIJAS STILA bildes"

"Fotografēšanās fotosalonā pamazām izzūd no kāzu scenārija. 2006. gadā uz fotosalonu devās 29% no aptaujātajiem pāriem, šogad šādi rīkojās tikai daži pāri. "

SLIKTI LASI "Studijas stila bildes" nenozīmē ka bildēts salonā , prastu tas ir kautkas šitāds , www.mauiwedding.net...
Publicēts: 21.08.12 14:13 labots
 citēt
f-foto:Kas dod darba rīkojumus uzņēmuma vadītājam, izņemot sievu un mīļāko?

Man rīkojumus dod sexretāres , GALVENO KĀRT :face-wink::face-kiss: Viņas ar respextēju , parējos ne parak:)
Publicēts: 21.08.12 14:19
 citēt
es jau ar otro gadu kā kāzas vairs nebildēju, jo:

1. 150Ls dēļ neceļas rokas to darīt,
2. aktīvajā sezonā tu neko citu neredzi, kā kāzas un bilžu apstrādi,
3. nepieciešams foto inventārs, kuru tu ikdienā neizmanto.

no pamatdarba brīvajā laikā labāk dodu priekšroku aktīvai atpūtai ar saviem tuvajiem un draugiem
Publicēts: 21.08.12 14:29
 citēt
f-foto:"SLIKTI LASI "Studijas stila bildes" nenozīmē ka bildēts salonā , prastu tas ir kautkas šitāds"

Piemēram, 2. fotogrāfija, pie jūras, kā studijas stila bilde. Interesanti.

JĀ tipiska "Uz fona" bilde kā baltajās studijās "Pie trepītem" taisīja :)
Publicēts: 21.08.12 14:31 labots
 citēt
f-foto:
Par divu dienu nepārtrauktu darbu (kurā darbā vēl tā ir, ka nav atpūtas pēc būtības?) un ne mazāk lielu radošumu prasošu pēcapstrādi Latvijā var nemaksāt; rezultātā daudzi izvēlas strādāt Anglijā

Normāls darba režīms dežurējošam ķirurgam. Tieši tā, maksā kapeikas, jāmūk tik prom. Drīz varesiet paši sev visu pielabot. Starpība tikai tā, ka bildi vari šobrīd dabūt gatavu pats, daudzos veidos, bet pats sevi izoperēt...:)
Smieklīgi pārspīlēta kāzu fotogrāfiju vērtība, sajūsma pāriet pēc mēneša, pēc tam apskata reizi piecos gados - vai biežāk, tikai ja kāds ciemiņš jādabū prom, izrādot savas bildes.

Un cik klients būtu gatavs maksāt par kādu operāciju, kas dod 3 gadus ilgāk padzīvot?
Publicēts: 21.08.12 14:33
 citēt
f-foto:Tātad Tu neiebilsti pret nelikumībām. Es arī ne, kur likuma neievērošana, saskaņā ar paša Tomasa Džefersona teikto par šo tēmu, ir attaisnojama. Tikai kāpēc tad mums būtu jāievēro, teiksim, CSN vai darba drošības noteikumi? Sēdināsim autobusā, kas Tevi ved uz Tallinu, darba virsstundās nogurušu autovadītāju un viss būs labi! Ja gatera strādnieks norauj roku, tā noteikti ir viņa problēma.

Kas dod darba rīkojumus uzņēmuma vadītājam, izņemot sievu un mīļāko?

ar ļoti retiem izņēmumiem darba laika ierobežojums ir noteiks, lai mazinātu bezdarbu. citas jēgas tam nav. savādāk sanāk, ka tie kas var pastrādāt, strādā, bet tie kas nevar - sēž bez darba. tā bija galvenā motivācija 40h darba nedēļai. un ja par likumdošanu runājam - tad to parasti ievēro vai nu tāpēc, ka neievērojot pastāv risks tikt sodītam vai arī var nodarīt reālu ļaunumu kādam citam vai sev. savādāk lielas jēgas to ievērot nav
Publicēts: 21.08.12 14:54
 citēt
Publicēts: 21.08.12 16:24
 citēt
Interesanti, ka līdz šim šajā diskusijā nav iesaistījušies daudz fotogrāfi, kas reāli un regulāri fotografē kāzas...

Es no tā spriežu tikai to, ka darbs mums ir pietiekami daudz un visa šī kladzināšana ir tāda parastā latvieša skaudības izpausme.

Manuprāt būtu lieki sava aroda kolēģiem stāstīt par neredzamo darba pusi, kas kāzu foto ir ļot liela daļa no visa darba un pārsvarā sastāda arī to cenu par kuru ar klientu vienojās.

CIlvēki ir ļoti dažādi un viņu vērtibu skala dažādiem pakalpojumiem kāzās arī atšķirās. Katrs atrod to fotogrāfu kuru vēlas un var atļauties. Tie kas čīkst par 150Ls dārgajiem fotogrāfiem nekad nebūs potenciāli klienti, piemēram, man. Klients kurš izvēlas manus pakalpojumus spēj novērtēt ieguldīto darbu, prasmes un pavadīto laiku, kaut arī esmu ak34 pieminētajā nejēdzīgo cenu robežā.
Publicēts: 21.08.12 16:40 labots
 citēt
Billy:Interesanti, ka līdz šim šajā diskusijā nav iesaistījušies daudz fotogrāfi, kas reāli un regulāri fotografē kāzas...

Es no tā spriežu tikai to, ka darbs mums ir pietiekami daudz un visa šī kladzināšana ir tāda parastā latvieša skaudības izpausme.

Manuprāt būtu lieki sava aroda kolēģiem stāstīt par neredzamo darba pusi, kas kāzu foto ir ļot liela daļa no visa darba un pārsvarā sastāda arī to cenu par kuru ar klientu vienojās.

CIlvēki ir ļoti dažādi un viņu vērtibu skala dažādiem pakalpojumiem kāzās arī atšķirās. Katrs atrod to fotogrāfu kuru vēlas un var atļauties. Tie kas čīkst par 150Ls dārgajiem fotogrāfiem nekad nebūs potenciāli klienti, piemēram, man. Klients kurš izvēlas manus pakalpojumus spēj novērtēt ieguldīto darbu, prasmes un pavadīto laiku, kaut arī esmu ak34 pieminētajā nejēdzīgo cenu robežā.

Billy tu zini mēs tevi mīlam , tu mums čakls un pacietīgs darba rūķis. Tici man katras dara to kas viņam labāk patīk. Man patīk FOČET nevis "Čakarēties datorā" , tieši tāpēc ar daru to kur galvenais ir JĀPROT FOČET nevis dienām čakarēties ar DATORU , tieši tad ar pārtraucu bildet kāzas kuras bildēju ~15 gadus kad kāzu FOTO kļuva tikai par primitīvu lēta "Izejmatereāla ražosanu" tālāki dator apstrādei. Tas ar viss KATRAM savs. Man nav laika 5 dienas nedēlā ČAKARĒTIES ar bildēm kuras 2 dienas pa fikso un vienkaršo KĀZĀS SABILDĒ. Es izvēlos BILDĒT VISU LAIKU tāpēc kāzas nebildēju jau ~6-7 gadus. BILDĒT IR DĀRGI un to var atļauties reti kurš DATOR APSTRADĒ ir primitivi un vienkarši bet LAIKIETILPĪGI tas nav mans bizness.
Publicēts: 21.08.12 16:43
 citēt
A tad kad vēl bija filma un laboratorija? Tu arī tikai bildēji un neattīstīji, nekopēji?
Publicēts: 21.08.12 16:45 labots
 citēt
Billy:A tad kad vēl bija filma un laboratorija? Tu arī tikai bildēji un neattīstīji, nekopēji?

NĒ , to visu darija SERVISA FIRMAS ar izciliem labora darboņiem. 90% KĀZU FOTOGRĀFU nekad arī tajos lakos neko nedarija PAŠI !! TIKAI BILDĒJA . Es tai laikā biju LABRATORIJAS VADĪTĀJS bet pašam PRĀTĀ NENĀCA neko sev apstrādāt . Iedomājies kādam man bija jābūt MONSTRAM lai piemēram uzšīltu 5 !! Kāzas 2 dienās vēl bildes satasītu !:) Bildēju 1;1 izmantoju daudz EFEKTU filtrus BILDĒJOT ! Man labora kolēģi SKRĒJA SKATĪTIES kā tas sabildets jo viņiem pašiem NEKAS nebija vairs jādara , tik filmas jauztista bildes jasakope:) PIETAM kas zīmīgi es NEKAD neko neapstrādāju un nekopēju SEV kantorī kur pat stradaju :):) TIKAI pie konkurentiem , KAPĒC tāpēc ka gan tolaik gan taga darbojās princips "Savējie sapratīs , pagaidīs utt" tāpēc man visu tasija KONKURENTI un ātrāk par vsiem un LA`BAK par jebkuru :D :D pa vislabāko cenu :D PIETAM es ļoti rūpīgi visos lakos esmu centies ierobežot infu KAS patiesībā ir mans biness un ko tieši konkrētā brīdī daru :face-wink::face-grin:

Man nav pie rokas BET 1988 manas BILDES issktijās bezmaz 1:1 kā mūsdienās džeki ar "Datoru cep" tik es to dariju BILDĒJOT ātri un vienkarsi UZREIZ bez kada musdienu cakara :):)
Publicēts: 21.08.12 16:48
 citēt
Ar steigu jāpopularizē šķiršanos krāšņa svinēšana, darba apjoms pieaugtu par 50%!!!
Publicēts: 21.08.12 16:51 labots
 citēt
Droperidol:Ar steigu jāpopularizē šķiršanos krāšņa svinēšana, darba apjoms pieaugtu par 50%!!!

TĀ ARĪ BIJA !! Es savu škiršanos svineju 2 dienas !! Ar bijušo lauleni bezmaz mentenē nonācām , ŠKIRŠNĀS vāģa šopersi Lielvārdē pārsniedza ātrunu 3x pret atlauto:D !! ! Man ir bildes gan no KĀZĀM gan ŠKIRŠANĀS svinībām! :D
Publicēts: 21.08.12 18:08
 citēt
Billy:Interesanti, ka līdz šim šajā diskusijā nav iesaistījušies daudz fotogrāfi, kas reāli un regulāri fotografē kāzas...

ticu, ka cilvēki maksā. vienkārši bieži tas nav racionāli un atļauties to īsti nevar. mājas jau ar kā traki pērk un būvē, tā pat kā jaunus auto sapērkas, lai arī liela daļa to nemaz atļauties nevar. un kad jāmaksā kredīti un uzturēšana, tad nāk ārā visādi brīnumi.

kāzu foto ir pārvērtēta tieši dēļ emocionālā aspekta. lielākā daļa citu foto jomu ir bizness gan pircējam, gan pārdevējam. un nesatraucies - kāzu foto cenas mani pārsteidz tīri no izklaides viedokļa. ne maksāju tādas, ne pats fotografēju, jo diezgan garlaicīgs pasākums. par kāzu bilžu apstrādi gan nezinu neko - ja ir tā kā Lunis raksta, tad vēl mazāk mani tas interesē. Ja nobildēts tā, ka nevar iztikt ar leveļu, baltā balansa pielabošanu un piekropošanu, tad var uzskatīt, ka brāķis.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):