forum.gif
Fotogravīras
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Fotogravīras
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.08.12 21:31
 citēt
digitālistiem būs grūti sagremot
Publicēts: 29.08.12 21:32
 citēt
:face-glasses:
Publicēts: 29.08.12 21:43
 citēt
Fotogravīra ir viena no neatziitaakajaam muusdienu alternetiivo fototehnologjiju lietprateeju viduu, jo paarlieku velk uz mehanisku tirazjeejamiibu, un vispaar jau skaitaas starpposms gatavas bildes ieguuschanai uz papiira. "Vispiktoriaalaakaa" skaitaas gumidruka. No vienas puses digigraaferiem taa var izsaukt neizpratni, tacju pateicoties digitaalajaam tehnologjijaam gumidruka, platinotipija, cianotipija un pat fotograviira ir atguvuschas otro elpu, jo ir viegli ieguut lielus negatiivus, kas nepiecieschami iepriekschmineeto tehnnologjiju pielietoschanai bilzju ieguuschanas procesaa.
Vienlaikus jaatziist, ka ne tikai drukas tehnologjija nosaka piktoriaalismu, taapat arii bildeeschana ar monokli tiek attiecinaata uz scho fotograafijas paveidu,
Prieks, ka sche ir kaads veel cilveeki, kuri zin par schaadaam padariischanaam.:-)
Publicēts: 29.08.12 21:54
 citēt
Ar platinatype printā kontaktā taisītu 20x30 cm taisītu bildi es faktiski varētu bildēšanu beigt. Tehniski tas varētu būt pēdējais izaicinājums
Publicēts: 29.08.12 22:04
 citēt
Rolands66:Ar platinatype printā kontaktā taisītu 20x30 cm taisītu bildi es faktiski varētu bildēšanu beigt. Tehniski tas varētu būt pēdējais izaicinājums

Man gan tuvāka ir gumidruka, un liels izaicinaajums ir temperdruka uz plastikaata.
Publicēts: 29.08.12 22:38
 citēt
Citagaisma:
Rolands66:Ar platinatype printā kontaktā taisītu 20x30 cm taisītu bildi es faktiski varētu bildēšanu beigt. Tehniski tas varētu būt pēdējais izaicinājums

Man gan tuvāka ir gumidruka, un liels izaicinaajums ir temperdruka uz plastikaata.

Ot jus abi kopa var mesties sai joma , cik tur tik strekjis pari Daugavai un drukaa druka un gumijo:)
Publicēts: 29.08.12 22:40
 citēt
Lunis,vot kad utošanās ar niekiem beigsies,tā ari darīsim
Publicēts: 29.08.12 22:42
 citēt
Man patika 60-tajos pieredzētais cinkogrāfijas šamanisms. Lielā cinka plate pārklājas ar gaismas jūtīgu emulsiju. Glezna uz vairoga, fotoaparāts uz sliedēm. Tad kanifolija pulvera uzkausēšana, kodināšana (slāpekļskābe + sālsskābe). Dienām ilga koriģēšana (krāsu reprodukcijām) ar štiheli. Meistari, visi no LMA, ik pa brīdim taisa kontrolnospiedumus. Krītpapīra loksnes, tipogrāfijas krāsu smarža...
Publicēts: 29.08.12 22:45
 citēt
Voldemorts:Man patika 60-tajos pieredzētais cinkogrāfijas šamanisms. Lielā cinka plate pārklājas ar gaismas jūtīgu emulsiju. Glezna uz vairoga, fotoaparāts uz sliedēm. Tad kanifolija pulvera uzkausēšana, kodināšana (slāpekļskābe + sālsskābe). Dienām ilga koriģēšana (krāsu reprodukcijām) ar štiheli. Meistari, visi no LMA, ik pa brīdim taisa kontrolnospiedumus. Krītpapīra loksnes, tipogrāfijas krāsu smarža...

Romantjika...:-)
Publicēts: 29.08.12 23:22
 citēt
man uzdāvināja biezu grāmatu,kaut kāda foto vēsture,šad tad pašķirstu,labi var izsmieties,kad blogā kāds cepiens par vērtējumiem sākas.
Publicēts: 30.08.12 00:12
 citēt
Njaaa, tagad jav tā ir māksla :D:D:D, vel gadus 15-20 atpakaļ analoģiski bildes avīzēs drukāja. Kvalitāte štruntīga pat ari pacenšoties, tehnoloģija novecojusi, tā pat kā ambrotips un vis pārejais ar ko tagad ņemas entuziasti. Ko tur digitalistiem saprast vai nesaprast, var būt mūziku ari labāk klauzīties no vaska rulīšiem?

Publicēts: 30.08.12 00:37
 citēt
nifiga,es runāju par lielo formātu . Nevaig jau gluži pipsi ar pirkstu salīdzināt
Publicēts: 30.08.12 12:06
 citēt
Rolands66:nifiga,es runāju par lielo formātu . Nevaig jau gluži pipsi ar pirkstu salīdzināt

Kaut ari lielais formāts, tomēr , manuprāt tas nav to vērts, ja nu vienīgi tas nav savam priekam kam tas patīk, es laikam esmu no tiem kuri tikai uz jaunākajām tehnoloģijām skatās, un kaut gandrīz 20 gadus bildēju uz filmu, pie tās diez vai atgriezīšos, ja nu vienīgi vidējo formātu, bet i tad ta ari vairākus gadus stāv Kievs ar visiem iesspējamajiem objektīviem, un neesmu tam pieķēries.
Publicēts: 30.08.12 14:17 labots
 citēt
chukmasoff_f:
Rolands66:nifiga,es runāju par lielo formātu . Nevaig jau gluži pipsi ar pirkstu salīdzināt

Kaut ari lielais formāts, tomēr , manuprāt tas nav to vērts, ja nu vienīgi tas nav savam priekam kam tas patīk, es laikam esmu no tiem kuri tikai uz jaunākajām tehnoloģijām skatās, un kaut gandrīz 20 gadus bildēju uz filmu, pie tās diez vai atgriezīšos, ja nu vienīgi vidējo formātu, bet i tad ta ari vairākus gadus stāv Kievs ar visiem iesspējamajiem objektīviem, un neesmu tam pieķēries.

Kijevs gan arējs šodien-bet kaut ko lielāku ar tradicionālu sudrabu ???:face-wink:

un protams ne jau kapāšanai........................dļja duši :)
Publicēts: 30.08.12 19:12
 citēt
Rolands66:
chukmasoff_f:

Kijevs gan arējs šodien-bet kaut ko lielāku ar tradicionālu sudrabu ???:face-wink:

un protams ne jau kapāšanai........................dļja duši :)

Nu re , a jesli duši netu...Un kur sudrabu ņemt nabagam :(
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):