1. Līdz 10.septembrim var pieteikties dalībai fotomaratonā "Egona Spura ceļš" Ogrē 27.un 28.oktobī. Šogad tas notiks divas dienas. 27. oktobrī būs lekcijas, slaidrādes, autoru stāstījumi un diskusijas par tēmu "Pilsētvide mūsdienu dokumentālajā fotogrāfijā". 28. oktobrī- "Radošā fotogrāfija". Vairāk [url=www.fotoklubsogre.lv,]www.fotoklubsogre.lv,[/url] bet īsumā- jāiesūta darbi, ko plānots rādīt- līdz 30 foto, (izšķirtspēja 72 dpi. Garākā mala ne mazāka kā 1600 pix) uz fdo@fotoklubsogre.lv
2. Oktobrī Ogrē notiek Fotodienas Ogre 2012. Līdz 10.septembrim var pieteikties dalībai izstādē "Pilsētvide mūsdienu dokumentālajā fotogrāfijā" Ogres Tautas namā. Lai pieteiktos, jāiesūta 3 darbi (īsākajai malai jābūt vismaz 2500 pikseļu platai, faila izmērs - līdz 20MB; formāts - JPEG) un aizpildīta pieteikuma forma uz fdo@fotoklubsogre.lv. (vairāk [url=www.fotoklubsogre.lv]www.fotoklubsogre.lv[/url])
Dalībnieku atlase notiek konkursa kārtībā. Kā jau zina tie, kas ir piedalījušies iepriekšējo gadu pasākumos- tā ir lieliska iespēja parādīt savus darbus foto profesionāļiem un interesnetiem
Tur tie jokainie noteikumi atsita jebkuru vēlmi. Teiksim nevar studijas gaismas un hdr . Pa manam marasms,vai reveranss tiem,kas nespēj apgūt mūsdienīgus attēla radīšanas instrumentus.
f-foto:Fotomaratons manā izpratnē būtu fotokamera rokā - un īīhāā pa pilsētu kadrēt & tvert, pēc tam druk, sken, kop.
Pašvaks var tas pienesums sanākt,ja tai dienā lietus ,kā no spaiņa. Un cik vairs ir tādu,kas tā var iziet un gandrīz no jebkurienes atnest KADRU?
Nu a ja nevar, tad nafig tādu uz sarīkojumu aicināt? Pat velosipēdisti spēj uz kādu mērķi aizmīties - kāda būtu jēga ja spētu vien pedāļus, bez stūres, griezt?
f-foto: Gan jau Serjoga paspēs gan izmācīties par ārstu, gan bildes uztaisīt, gan arī uzrakstīt zinātnisku publikāciju par pirotehnikas radītajām garīgajām traumām.
Tapēc ari neesmu nekad ne vienā konkursā vai izstādē piedalijies, jo noteikumi vienmēr ir drakoniski, un pa lielam ar pseidonīmu vispār nevar iesniegt nekur darbus, bet vajuag savu vardu un uzvardu un P/K iesniegumā ieraxtīt, ne kādas konfidencialitātes, bija man te atsūtijuši vienam konkursam dalības iesnieguma anketu, kur bija kaut kādi 20 punkti jaaizpilda, par kuriem pa lielai daļai nebija man ne kādas saprašanas kas tur jaraxta. Vai tad nepietiktu ar vienkaršu pseidonīmu vai niku un vis aizsutot dažas bildes, kam kāda daļa kā mani sauc vai kam man japauš savi biogrāfiskie, un darbības fakti?
Rolands66:Tur tie jokainie noteikumi atsita jebkuru vēlmi. Teiksim nevar studijas gaismas un hdr . Pa manam marasms,vai reveranss tiem,kas nespēj apgūt mūsdienīgus attēla radīšanas instrumentus.
Ne nu HDR ne studijas gaismas ir kas mūsdienīgs IMHO.. kautkā Tev piegājiens tāds latvisks....
Rolands66:Tur tie jokainie noteikumi atsita jebkuru vēlmi. Teiksim nevar studijas gaismas un hdr . Pa manam marasms,vai reveranss tiem,kas nespēj apgūt mūsdienīgus attēla radīšanas instrumentus.
Ne nu HDR ne studijas gaismas ir kas mūsdienīgs IMHO.. kautkā Tev piegājiens tāds latvisks....
Vajag moderni? Nekur nav minēts.
Nu i kāds sakars ar latviskumu,pie kam ironiskā tonī??? Konvertēšana no RAW faktiski arī nereti ir HDR. Man nepatīk ierobežojumi,kam neredzu racionālu jēgu. Kāpēc ar citām blicēm var,studijas nē?? Ja es uzliekamo novietošu uz stativa??
Bormans:
Vajag moderni? Nekur nav minēts.
Nu i kāds sakars ar latviskumu,pie kam ironiskā tonī??? Konvertēšana no RAW faktiski arī nereti ir HDR. Man nepatīk ierobežojumi,kam neredzu racionālu jēgu. Kāpēc ar citām blicēm var,studijas nē?? Ja es uzliekamo novietošu uz stativa??
Šoreiz Bormans ieķēzījis ieķēzīsanas pēc.
Ķezīšanai un spamošanai iraid citi speciālisti... Moderns attiecās uz Tava texta daļu par reveransu.
f-foto:Vēl joprojām nesaprotu, kāpēc fotogrāfiju izstādi sauc par fotomaratonu.
Fotomaratons nav izstāde- var pieteikties izstādādei vai fotomaratonam (vai abiem). Fotomaratons ir bilžu skate slaidu veidā ar autora komentāriem un iespējām diskutēt par redzēto. Tā kā slaidrādes seko viena otrai un kopumā pasākums ilgst krietnu laiku- sanāk īsts uzmanības un izturības maratons Tāda intensīva iepazīšanās ar dažādiem vietējiem un citu valstu autoriem. Laikam labāk vienreiz redzēt, nekā septiņreiz dzirdēt Laipni lūgti arī kā skatītāji.
f-foto:Vēl joprojām nesaprotu, kāpēc fotogrāfiju izstādi sauc par fotomaratonu.
Fotomaratons nav izstāde- var pieteikties izstādādei vai fotomaratonam (vai abiem). Fotomaratons ir bilžu skate slaidu veidā ar autora komentāriem un iespējām diskutēt par redzēto. Tā kā slaidrādes seko viena otrai un kopumā pasākums ilgst krietnu laiku- sanāk īsts uzmanības un izturības maratons Tāda intensīva iepazīšanās ar dažādiem vietējiem un citu valstu autoriem. Laikam labāk vienreiz redzēt, nekā septiņreiz dzirdēt Laipni lūgti arī kā skatītāji.
ja uzradīsies vismaz viens domubiedrs, ar kuru sastiķēt, iešu pieda un padalīties....
Precizējums- izstādē var pieteikt līdz 5 atsevišķiem darbiem vai darbu sēriju (nevis 3, kā iepriekš minēts).
Par fotomaratonu- pasākums ar katru gadu attīstās un mainās, bet tiešām iesaku atbraukt un paskatīties. Pagājšgad bija ļoti neparasta sajūta pilnā zālē skatoties slaidrādes, kad publika aktīvi reaģē- smejas, applaudē... Sajūta, ka brīžiem visi elpo vienā ritmā kā labā teātra izrādē. Un zālē nav nejaušu cilvēku. Visi vairāk vai mazāk (bet drīzāk vairāk) ar foto saistīti