Ai, da nu ko var ņemties, postpadomju cilvēki neko nezina par brīvprātīgo darba principu civilizētā pasaulē. Nesaprot zaļie gurķi, ja būs vēlāk vakance solīdā kantorī un 2 līdzvērtīgi pretendenti, vienozīmīgi darbā paņems to, kam ir CV ieraksts un papīri par brīvprātīgā darbu.
te tak viss kā padomījā, saņemt gribās visu na haļavu, bet no sevis pretī dot tikai par skaidru naudu.
Sapper:Ai, da nu ko var ņemties, postpadomju cilvēki neko nezina par brīvprātīgo darba principu civilizētā pasaulē. Nesaprot zaļie gurķi, ja būs vēlāk vakance solīdā kantorī un 2 līdzvērtīgi pretendenti, vienozīmīgi darbā paņems to, kam ir CV ieraksts un papīri par brīvprātīgā darbu.
te tak viss kā padomījā, saņemt gribās visu na haļavu, bet no sevis pretī dot tikai par skaidru naudu.
Tas varētu būt aktuāli kaut kādiem jauniešiem, bet piemēram mani neviens zoolīdz kantoris neņems nekad darbā, jo man pat CV nav ko ieraxtīt, visu laiku strādājis pats uz sevi un dažādos ne visai zolīdos kantoros uz līgumdarbiem, kur pat CV neviens nava prasijis. Un vecums vairs ari nav tas lai karjeru sāktu veidot.
Sappers precīz pateica , tieši tā BRĪVPRĀTĪGS darbs arzemēs nozīme ka tu ESI GATAVS darīt kautko uz sabiedriskiem pamatiem neslēdzot "KOMERCIĀLU darba līgumu" . Līgumu ar tevi TĀPAT slēdz taču "Brīvprātīgā darba līgumu" viņš parādās tavā DARBA CV !Tieši tāpēc šis darbs ir NEAPMAKSĀTS AR NAUDU taču tas nenozīmē ka tev šo DARBU netlīdzina piemēram ar bezmaksas apmācību , bezmaksas iespējām apmekļet kādus konkrētus MAKSAS pasākumus un cūpām citu CITIEM MAKSAS iespēju. LV haļavas mīļotāji iedomājā ka LV "Brīvpratīgo darbs" ir kautkas pilnīgi na haļavu , TĀ NAV nekur citur izņemot LV un vēl dažās mžoņu zmees Man piemēram savulaik sanāca pašancēt kā Brīvpratīgajam Frncijā jauniešu nometnēs , pirms tam bij pāris menešu kursi jāiziet. Praktiski rādiju māciju janiešiem no visas pasaules ka "Fočet var ar visu" , kartona kastēm bundžam utt, TAS PAPĪRS ko es pēc saņemu 100% atbilst tam pašam sertifikācijas līmenim ko 3-4 gadus LV PEDAGOĢISKĀ augstskolu nosēžot "Sociālais pedagogs" Es 3 mēnši labi pavadiju laiku francijas laukos un vēl iekekanomērju 3-4 gadus un piķa čupu bezjēdzīgā LV paļigaugstskolā Tāds bija mans "Brīvpratīgo darbs" man nemaksāja ne centa par TIEŠO DARBU taču par to es BEZ MAKSAS ieguvu visai noderīgu izglītības sertifikātu + 3 menši PILĪGA haļava "Francijas kurortā"
f-foto:"Kaut kādiem jauniešiem" tulkojumā skan "es arī reiz biju viņu gados, man ir dēls, manai māsai vai tuvākajam draugam ir meita šo jauniešu vecumā"...
Nu redz man nav dēla, meita vēl ļoti maza un ari nedzīvo kopā ar mani un draugu vai radu man ari praktiski nav tādu kuriem būtu bērni, tapec es ari ne visai tajā visa ko zinu vai saprotu...
Paskat tik, teitoņu suņu pēcteči atkal ceļ galvas un paģēr latviešiem klaušu darbus! Būtu atkal latviešiem jācērt cirvis ozolā un jāņem zobins rocinā un jāierāda tiem paverdzinātājiem īstā vieta.
Morgen! šoreiz piekritīšu Sapperam un Lunim par visiem 101! Tas, ka es kā brīvprātīgais nesaņemu ALGU ir skaidrs, bet man nav ar izdevumu esmu bijis gan brīvprātīgais palīgs - ar saviem 5Ls kā aizbraucu, tā ar 5Ls un ietaupītajiem pārdesmit eur (uztura naudas+neizlietotā apdrošināšana) atbraucu. Pats arī esmu vadījis vairāku dienu apmācības EVS jauniešiem un par to jau saņēmu diezgan labu atalgojumu