forum.gif
fotogrāfējot pleķis uz bildes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / fotogrāfējot pleķis uz bildes
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.09.12 08:12
 citēt
vecajam labajam canonam nomainījām ekrānu (paši) pasūtot no ebay, viss čikiniekā, bet fotogrfējot pleķis uz bildēm...piezūmojot pleķis samazinās bet paliek tumšāks, asāks, pie max zūma pazūd....aplūkojot objektīva snīpīti (mums maziņš) ieraugam putekli iekšpusē. kā tas tur nokļuvis un kā no tā atbrīvoties.
OK speci tūlīt pasmiesies pa manu mazo nenopietno canonu ixus 75, vecs bet mīļš.:face-devil-grin:
Publicēts: 04.09.12 08:15
 citēt
Mēģini fotografēts, lai pleķis irderas kopozīcijā. Var iet un stāstīk, ka tas ir kāds no priekšteču gariem. Daudz naudas nopelnīsi.
Publicēts: 04.09.12 08:18
 citēt
daudz naudas nevajag, vajag to pleķi nahrenizēt.
Publicēts: 04.09.12 09:07
 citēt
Pleķis tikai uz ekrāna vai arī bildēm?
Ja uz bildēm, tad piemēru studijā!
Publicēts: 04.09.12 10:19
 citēt
uz bildēm, tas arī traucē
Publicēts: 04.09.12 10:53
 citēt
izskatās, ka šams iekļuvis starp objektīvu un matricu, jeb kaut kur pakaļgalā vairāk..
Publicēts: 04.09.12 11:10
 citēt
Iemacies lietot kadu fotoprogrammu, vai arii, kaa blaac teica, piemeklee atbilstoshu kompoziciju, lai netraucee. Parasti plekis redzas uz vienada fona - debesiim, piemeram.
Publicēts: 04.09.12 11:14 labots
 citēt
tad vajag kokus fotografēt. vai bruģi. bomžatņikus. vai meitenes pritonos (tas modee)
Publicēts: 04.09.12 11:24
 citēt
ja aprāts ir dārgs nes lai purčiks juriks duriks juriks uuuu iztīra. Būsi laimīgs un bez naudas.
Publicēts: 04.09.12 12:14
 citēt
Tak aizstiep uz Canin centru lai iztīra un miers:)
Publicēts: 04.09.12 13:06
 citēt
Tam ziepim gadi 5, es pat brīnos ka kāds tādam vēl ko pasūta ebaja lai ko mainītu, zelta cena šamam 25ls labākā gadijumā. Nu nevar būt mīļi fotoaparāti, tad jav ari mobilkām jabūt mīļām un kādam kuram pirtmā mobilka bija Nokia 1610

jamiļo pa šai dienai. Tie visi ir elektroniski štrunti un tikai, un 5 gadi ir ilgs mužs
Publicēts: 04.09.12 15:07
 citēt
Nu, man otrais telefons bija 5110 - un smej vai nesmej, bet viens tāds darbā atvilktnē guļ, un nesenā pagātnē ir izmantots, kad pret ceha flīzēm disasemblējās smalkāks verķis...
Publicēts: 04.09.12 16:23
 citēt
versatile:Nu, man otrais telefons bija 5110 - un smej vai nesmej, bet viens tāds darbā atvilktnē guļ, un nesenā pagātnē ir izmantots, kad pret ceha flīzēm disasemblējās smalkāks verķis...

5101 manejais, pagājušājā gadā tikai aizgāja miskastē, pie mammas baigi slikta zona bija un tas bija vienīgais kurš tur strādāja, kad torni uzlika pagajušaja gadā tuvāk, tad varēja mest ara tikai.
Publicēts: 04.09.12 20:51
 citēt
Toties man kā muzeja eksponāts ir Nokia 450 un 5110:grimace:
Publicēts: 04.09.12 21:43
 citēt
Pirmais mobilais telefons kuru lietoju bija

Tā tikai daļa no paša telefona, volgas bagažniekā bija vēl tāda kā alus kaste .
Publicēts: 04.09.12 21:46
 citēt
Man bija citāds, ungāru, kurš bija elektrotīklu avārijas UAZikā 1978.gadā. Marku gan vairāk neatceros.
Publicēts: 04.09.12 21:46
 citēt
šitais jau bija radiotelefons tipa rācija, nevis mobīlais:grimace:
Publicēts: 04.09.12 21:48
 citēt
Oliss:šitais jau bija radiotelefons tipa rācija, nevis mobīlais:grimace:

Paldies, paši to nezinājām...
Publicēts: 04.09.12 21:54
 citēt
Oliss:šitais jau bija radiotelefons tipa rācija, nevis mobīlais:grimace:

Nifiga, tieši ALTAY bija mobilka, no viņa varēja zvanīt uz fixētajiem abonentiem.

Rācija bija ЛЕН

Tās izmantoja civildienesti.

Bet telefons ALTAY pārsvarā spec dienesti un nomenklatūra. Reizēm kādam kolhoza priekšsēdim piešķīra bet tas tā pa retam.
Publicēts: 04.09.12 21:56
 citēt
Es armijā no rācijā arī uz mājām zvaniju, bet tās bija tikai un vienīgi rācijas radio telefoni, nevis mobīl;ie
Publicēts: 04.09.12 22:00
 citēt
Nu vispār jau mobilo telefonu tīkls ir bišķi kas cits nekā stacionārā telefona radiopagarinātājs.
Publicēts: 04.09.12 22:04
 citēt
Oliss:Es armijā no rācijā arī uz mājām zvaniju, bet tās bija tikai un vienīgi rācijas radio telefoni, nevis mobīl;ie

Tas bija biku kas cits, ja tas bija jaunajos laikos tad tas bija caur DTMF interfeisu, ja PSRS armijā tad caur releiku. Mobilais telefons kādu tagad saprot zem GSM radās tikai 90 gadu sākumā rietumos un 90 vidū atnāca ari pie mums. Pirms tam bija izmantojams NMT mobilā telefona sakars, īsāk sakot rādio telefons ar retranslātoru. Tieši tā pat tiek izmantotas rācijas ar repiteriem un telefona interfeisiem.
Publicēts: 04.09.12 22:04
 citēt
Schneider:Nu vispār jau mobilo telefonu tīkls ir bišķi kas cits nekā stacionārā telefona radiopagarinātājs.

Tieši Akltay bija analogais mobilais telefons, protams ne digitālais un ne šunas apraidē.
Publicēts: 04.09.12 22:07
 citēt
Laikam jau jā, jo tam bija arī savs tīkls.
Tik pagrūtāk nēsāt kabatā un ne katrā pilsētā darbojās.
Publicēts: 04.09.12 22:14
 citēt
Padomijas laikā psrs teritorijā nedarbojās nmt tipa telefoni (izņemot pierobežu ar rietumiem) un visi ministriju mašīnas vdk aģentu mašīnas bija aprīkotas ar tā laika krutajiem radiotelefoniem ar šifrātoriem vai bez, vienīgais krutās lietas bija satelittelefoni nu tie bija ļoti īpašim cilvēkiem un organizācijām :D
Publicēts: 04.09.12 22:17
 citēt
un NMT telefonus varēja uz rādžiņa FM viļņa klausīties uz nebēdu plašā rādiusā....
Publicēts: 04.09.12 22:19
 citēt
NMT protams ka PSRS teritorijā nedarbojās, bet tieši ALTAY ari bija tas ko izmantoja VDK , GRU un citi dienesti. Bija satelitelefoni saucās ja labi atceros TKS, tos izmantoja valdības čiekuri.
Es vienkarši tajā laikā strādāju tur kur šāda veida sakaru ierīces bija izmantojamas.

Mobilais telefons paliek mobilais telefons , vai tas ir radio telefons kurš darbojas visas PSRS teritorijā vai tagad nēsajams kabatā.
Publicēts: 04.09.12 22:20
 citēt
Kauko jauc, uz FM viļņa varēja klausīties tikai parastā telefona ķīnīzeru ražojuma klausules, NMT, ja nemaldos, bija 400 MHz.
Publicēts: 04.09.12 22:24
 citēt
Anniņa pagalmā iznākusi, lielās ar konfekti; Jānītis škrobīgs, attaisa bikšeles un rāda, kas šim; Anniņa pasmej, kad izaugšu, man tādu mantiņu būs dučiem. Morāle, nebūsim Jānīši, ka neuzraujamies uz Anniņas. Tas par stāstiem par PSRS mobilām. Un citām ūberslepenām krutumām...:face-devil-grin:
Publicēts: 04.09.12 22:24
 citēt
Schneider:Kauko jauc, uz FM viļņa varēja klausīties tikai parastā telefona ķīnīzeru ražojuma klausules, NMT, ja nemaldos, bija 400 MHz.

450 Mhz
Publicēts: 04.09.12 22:35 labots
 citēt
Schneider:Kauko jauc, uz FM viļņa varēja klausīties tikai parastā telefona ķīnīzeru ražojuma klausules, NMT, ja nemaldos, bija 400 MHz.

---------
nezinu, tik precīzi, bet zinu tos cilvēkus un zinu, ka viņiem bija nmt. kā mans rādža uzķēra, nezinu, jo citiem rādžiņiem tā nebija, bet uztvēra samērā labi. Pameklēju netā par šo tēmu, ir, bet tā izkaisīti ... tik minēts par kaut kādiem gļukiem.

Vēl man bija Komēta lentinieks, kurš ja neatskaņoja muziku, tad tajā vārījās radio stacija :))

ja reiz par mobiliem-

www.stornomotorola.de...
Publicēts: 04.09.12 22:39
 citēt
talavietis:

---------
nezinu, tik precīzi, bet zinu tos cilvēkus un zinu, ka viņiem bija nmt. kā mans rādža uzķēra, nezinu, jo citiem rādžiņiem tā nebija, bet uztvēra samērā labi. Pameklēju netā par šo tēmu, ir, bet tā izkaisīti ... tik minēts par kaut kādiem gļukiem.

Sūdīgs heterodīns Tavā rādžiņā bij. Tas tāds ģenerators, augstfrekvences... Ar daudzām harmoniskajām izejā, tāpēc uztvēri to NMT:face-sad:
Publicēts: 04.09.12 22:43
 citēt
Man arī lentu maģis Sonata-304 ieraksta laikā reizēm ķēra kaukādas radiostacijas.
Publicēts: 04.09.12 22:47
 citēt
Elmarss:
talavietis:
---------

Sūdīgs heterodīns Tavā rādžiņā bij. Tas tāds ģenerators, augstfrekvences... Ar daudzām harmoniskajām izejā, tāpēc uztvēri to NMT:face-sad:

---------

ā, atceros, šiem pirms sarunas bija vēl tāds jocīgs signāls kā ļurināšana... un ja tā atskanēja, tad zini, ka tulīt būs saruna. Reizēm bija dzirdamas abas puses, reizēm tikai viena..
Publicēts: 05.09.12 00:16
 citēt
Altay strādāja no 300-lidz 340mhz , dzirdēt ar kādu no radioparātiem vai maģi vai TV to nevarēja, vienīgais kas bija dzirdams tā bija līdzīga dunoņa kā teletaipam kad to parraida isviļņu diapazonā.Šis diapazons bija sadalīts kanālos ar aptuveni 36mgz intervālu.
NMT 450, tapēc ari saucas ka 450Mhz darbojās.
To ko varēja dzirdēt caur TV, vai caur kādiem radio, bija kaut kādas harmonikas no nekodētajiem sakariem, atceros kā 90 sākumā ar R105 atrodoties gandrīz 200km attālumā no baltijas jūras krasta, pie attiecōigiem laika apstākļiem varēju klausīties un ne tikai klausīties bet ari sarunāties ar vietējo zveiniek kuģa sakaru, kurš no krasta atradās Baltijas jūrā kādus 150 km. Un antene nebija ne kas īpaš, vienkaršā "poļovka".

Tā pat varēja reizēm dzirdēt milicijas diapazonu 144Mhz PALMAS, FIKUSUS un VIOLAS pa TV, jo šie verķi radija visāda veida harmonikas, ka ari neviens necentās visu saregulēt tā kā vajedzētu.
Publicēts: 05.09.12 00:25
 citēt
Ļurināšana pirms sarunas ir vienkarši signāls rācijām un ari bija vēl 90jos rādio telefoni SENAO ja pareizi atceros nosaukumu, kurus veda no emiratiem, strādāja no bāzes stacijas vairāku KM attālumā un pat vairāku 10 km attālumā. Bet mani atbiedēja izejas jauda 10 vati, lai personīgi tādu lietotu... Bet bija kas lietoja.
Publicēts: 05.09.12 09:07
 citēt
Bija. Arī mans viens pazīstamais tādu lietoja, varēja klausīties televizorā, kad atsevišķā vecā DMV pristavka. Viņa māja bija precīzi starp manējo un Daugavpils torni, tad nu antena bija pagriezta tieši uz viņa telefonu. Par tālo sakaru izplatību - kolhoza "Ļon" vasarā regulāri bija dzirdamas visādas rumāņu un ungāru valodas.
Publicēts: 05.09.12 10:33
 citēt
Schneider:Bija. Arī mans viens pazīstamais tādu lietoja, varēja klausīties televizorā, kad atsevišķā vecā DMV pristavka. Viņa māja bija precīzi starp manējo un Daugavpils torni, tad nu antena bija pagriezta tieši uz viņa telefonu. Par tālo sakaru izplatību - kolhoza "Ļon" vasarā regulāri bija dzirdamas visādas rumāņu un ungāru valodas.

Par ĻON tas gan, tas ķēra visu iespējamo no harmonikām.
Publicēts: 05.09.12 10:44
 citēt
No Rumānijas harmonikas nenāca, vasarā vairāk izplatīts tas štrunts, ko sauc par sporadiskajiem sakariem. Izlasi grāmatu Nevainojiet vilkus, kur Fārlijam Mouetam, uz dullo nosūtot ziņojumu ar 50 km radiusa rāciju no Kanādas ziemeļiem, tas nonāk pie radioamatiera Ugunszemē.
Publicēts: 05.09.12 13:54
 citēt
Schneider:No Rumānijas harmonikas nenāca, vasarā vairāk izplatīts tas štrunts, ko sauc par sporadiskajiem sakariem. Izlasi grāmatu Nevainojiet vilkus, kur Fārlijam Mouetam, uz dullo nosūtot ziņojumu ar 50 km radiusa rāciju no Kanādas ziemeļiem, tas nonāk pie radioamatiera Ugunszemē.

Nav tāda termiņa "sporradiskie sakari".

Ir radio viļņu difrakcija, refrakcija un harmoniskās svārstības.

Pie attiecīgajiem laika apstākļiem un atmosfēras stāvokļa pastāv iespēja ar parastu CB rāciju nodibināt sakaru no jeb kura zemes punkta uz jeb kuru zemeslodes punktu, bet tas ir tikai nejaušība.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):