forum.gif
Parsonas datu apstrāde
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Parsonas datu apstrāde
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.09.12 10:53
 citēt
woman.delfi.lv...

varbūt kāds var iztulkot to sviestu tā lai ir saprotams arī vienkāršiem cilvēkiem kāpēc cilvēka fotografēšana publiskā vietā tiek saukta par personas datu apstrādi?
Publicēts: 04.09.12 10:56
 citēt
tb saskaņā ar oligofrēnu ieteikumiem - uz ielas veiktu personas datu apstrādi nevar publicēt internātā, ja nav saņemta cilvēka atļauja veikt personas datu apstrādi ar apņemšanos datu apstrāes rezultātus pēc apstrādes beigām iznīcināt līdz pēdējam bitam.
Publicēts: 04.09.12 11:00
 citēt
Lasiju, lasiju , tāpat nesapratu.. :( - gari un sarežģīti
Bet sāku jau meklēt visas bildes, kurās esmu ticis kadrā, lai izspiestu tos 250ls no katra autora...
Publicēts: 04.09.12 11:05
 citēt
Многа букаф. Ниасилил.
Drīz nonāksim līdz totālam fotografēšanas aizliegumam, ja vien kadrā kaut teorētiski var iekļūt kāds cilvēks, pardon, fiziska persona.
Un prezidenta amatam palūgsim atsūtīt kādu kādu Kima radinieku no Z-Korejas.
Publicēts: 04.09.12 11:08
 citēt
NIN:Bet sāku jau meklēt visas bildes, kurās esmu ticis kadrā, lai izspiestu tos 250ls no katra autora...

Bet es - savas reportāžas no koncertiem, sacensībām, 15.augustiem, 18.novembriem, 31.decembriem un citām lentīšu griešanām, lai aprēķināt, kādus miljonus esmu parādā Latvijas fizisko personu kopumam.
Publicēts: 04.09.12 20:13
 citēt
Publicēts: 04.09.12 22:03
 citēt
"Attiecībā uz izstādēm, fotografēšana tiek veikta mākslinieciskajām vajadzībām un fizisko personu datu aizsardzības likums uz šādu personas datu apstrādi neattiecas".
Viss, uzskatam fotoblogu par izstādi, kas pārpildīta ar mākslas darbiem - i nekas mums par to nebūs!!! jeeessssss!
Publicēts: 04.09.12 22:29
 citēt
Droperidol:"Attiecībā uz izstādēm, fotografēšana tiek veikta mākslinieciskajām vajadzībām un fizisko personu datu aizsardzības likums uz šādu personas datu apstrādi neattiecas".
Viss, uzskatam fotoblogu par izstādi, kas pārpildīta ar mākslas darbiem - i nekas mums par to nebūs!!! jeeessssss!

man jau nezin kāpēc liekas, ka izstādēs tieši noder visādi tur model release.

kr4 VDI ir ierāvusi zarā. neko viņi nesaprot, tik gudri izrunājas.
Publicēts: 04.09.12 22:31
 citēt
Secinājums ir viens-nekad neurbināt degunu publiski-sabiedriskās vietās,jo kāds neģēlis to var izmantot māxlenieciskiem nolūkiem!
Publicēts: 04.09.12 22:52
 citēt
zbmono:woman.delfi.lv...

varbūt kāds var iztulkot to sviestu tā lai ir saprotams arī vienkāršiem cilvēkiem kāpēc cilvēka fotografēšana publiskā vietā tiek saukta par personas datu apstrādi?

jautājums ar publicēšanu stipri atkarīgs no interpretācijas un jurisdikcijas. pēc Latvijas likumiem - visticamāk, ka nevar publicēt internetā bez atļaujas, bet precīzu atbildi nezinu jo slinkums vienu DVI sodu ES tiesā pārsūdzēt. No otras puses - internets ir visai internacionāla vieta un lielākā daļa lapu nav pakļauti Latvijas jursdikcijai. Piemēram, citās Eiropas Savienības valstīs ir labāka situācija, ASV ir vēl daudzīgāka fotogrāfam. Īpaši, ja fotogrāfijas fotografētas ārpus ASV. līdz ar to var neiespringt - tik izvēlēties valsti kurā visertāk glabāt fotogrāfijas.
Publicēts: 04.09.12 23:00
 citēt
žigli uz photo.net - un liekam tik visus feisus iekšā!:face-grin:
Publicēts: 17.02.13 21:57 labots
 citēt
Tajā likumā (FPDAL) ir arī tāds interesants teksts...

7.pants. Personas datu apstrāde ir atļauta tikai tad, ja likumā nav noteikts citādi un ja ir vismaz viens no šādiem nosacījumiem:

......

datu apstrāde nepieciešama, lai nodrošinātu sabiedrības interešu ievērošanu..."

Ja es saprotu pareizi, tad ŠĪS ir tas punkts, kurš ļauj jebkuram (arī NE-žurnālistam) gan fotografēt jebkuru fizisku personu, gan bildes/video publicēt, un strīdu gadījumā tad tiesā būs jāpierāda, ka konkrēta foto/video materiāla publicēšana ir "sabiedrības interesēm" svarīgāka nekā attēlā/video redzamā indivīda "tiesības uz savu attēlu" (privātumu). Un tad jau cilā starptautisko/ESC tiesu praksi (jo LV ar to vēl joprojām pašvaki).

Arī A. Kovaļevskas 2005. gada pētijumā FPDAL ir pieminēts tikai vienā vietā, un arī tad sakarā ar kompensāciju piedziņu (kad privātums IR aizskarts). Tur nav ne vārda par to, ka, redz, pamatojoties uz šo likumu parasts mirstīgais (kurš nav žurnālists) bez atļaujas nu pavisam neko nedrīkst.

Visāda veida "aculiecinieku" foto/video, kuros fiksēti kādi "sabiedriski svarīgi notikumi" (autoavārijas kaut vai), vai kādi rupekļi (agresīvi autobraucēji vai lecīgi apsargi pie veikala, kuri iebilst pret "stratēģiskā objekta" vai sevis pašu fotografšanu). Vai, piemēram, plīsis ūdensvads, strādnieki rosās, novērš bojājumus... U.t.t. u.t.jpr.

A "ielu fotogrāfija" pēc manas saprašanas ir "māksla" (fotografēšana, tātad, "mākslinieciskām vajadzībām") - un tur viss OK.
Publicēts: 18.02.13 06:25 labots
 citēt
Ja tips ar kameru ir pusotru centneru smags divmetrīgs tēvainis ar ļaunu skatu,parasti neviens neiebilst,ka šams bik paniekojas ar tiem datiem.
Ps. Mūsdienu darbības ar kameru,kad tiek iegūts teiksim RAW fails ar visu drazu,ko var sabāzt gps koordinātes ieskaitot,kaut kā negriežas mēle par fotogrāfēšanu saukt ,teiksim iedomājoties piemēram polaroīdkameras darbu.
Publicēts: 18.02.13 06:53
 citēt
zbmono:woman.delfi.lv...

nepateikšu kāpēc tiek saukta par datu apstrādi, bet tas ka autoratlīdzība būtu jāmaksā līdz mūža galam, tas gan.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):