f-foto:Vai šīs firma (tās ierīces ir nepilnīgas) ir tik veiksmīga tāpēc, ka ir cieši saistīta ar ASV drošībniekiem un tādējādi izdevīga globālas izsekošanas un kontroles arhitektūras veidošanai?
f-foto:Vai šīs firma (tās ierīces ir nepilnīgas) ir tik veiksmīga tāpēc, ka ir cieši saistīta ar ASV drošībniekiem un tādējādi izdevīga globālas izsekošanas un kontroles arhitektūras veidošanai?
Tu tiešām domā, ka esi kādam interesants???? Pat specdienestam???? Ar superpuperkrrrrutāmbildēm blogā? Sorrrī, es par sevi tik pārliecināts neesmu, met nu malā savu vajāšanas māniju, baudi dzīvi.
tas ir iemesls nelietot Apple? PC saliekam, kā vēlamies. Oliss komentārs īsti vietā. nez vai Vaboles medicīniskā diagnoze šoreiz ir vietā. www.neslimo.lv...
Elmarss: Tu tiešām domā, ka esi kādam interesants???? Pat specdienestam???? Ar superpuperkrrrrutāmbildēm blogā? Sorrrī, es par sevi tik pārliecināts neesmu, met nu malā savu vajāšanas māniju, baudi dzīvi.
Tu jautājumu par potenciāli totalitāru un visaptverošu kontroli (vēsture mēdz atkārtoties) apzināti reducē līdz indivīda līmenim un pats par šādu domu nez kāpēc priecājies. Turklāt, tā vietā, lai turpinātu tēmu, sāc kaut ko gvelzt par manām bildītēm.
Nesaista mani tava "izdoma" nemaz. Viena Abu Graiba vien liecina, ka it kā demokrātijas vārdā var plānot un attaisnot pilnīgi visu.
Noklausīšanās/izsekošana nav lēts prieks. Es tiešām nedomāju, ka kāds par manu izsekošanu būtu gatavs maksāt adekvātu summu. Tavs satraukums liecina vien par paranoiju. Par cietumiem, tak nevajag līst nepareizā laikā nepareizā vietā... Dzīve ir skarba. Tas "pilnīgi viss, demokrātijas vārdā" maksā pasakainas summas, padomā par TO. UN savulaik tika radīta sistēma "ešelons", ja nemaldos, kas varēja noklausīties VISU... Tak noslīka informācijas plūdos. UN Alkaidu pat nepamanīja....
Noklausīšanās/izsekošana nav lēts prieks. Es tiešām nedomāju, ka kāds par manu izsekošanu būtu gatavs maksāt adekvātu summu.
Tu esi saskatijies vecas filmas kurās aģenti spiegoja skaraidot pakaļ upuriem......mūsdienās tas notiek vienkāršāk tikai īpašiem cilvēkiem skraida pakaļ un fiziski izseko, pārējos izseko savādāk. 60% no visiem satelitiem kas ir virs mums ir domāti spiegošanai un izsekošanai. Tevi katru dienu nečeko, ko kam raksti kur dodies ar ko satiecies utt.... bet ik pa laikam visa iegūtā informācija par tevi tiek pārbaudīta un tā ir ar gandrīz jebkuru cilvēku uz šīs planētas
Oliss:
Tu esi saskatijies vecas filmas kurās aģenti spiegoja skaraidot pakaļ upuriem......mūsdienās tas notiek vienkāršāk tikai īpašiem cilvēkiem skraida pakaļ un fiziski izseko, pārējos izseko savādāk. 60% no visiem satelitiem kas ir virs mums ir domāti spiegošanai un izsekošanai. Tevi katru dienu nečeko, ko kam raksti kur dodies ar ko satiecies utt.... bet ik pa laikam visa iegūtā informācija par tevi tiek pārbaudīta un tā ir ar gandrīz jebkuru cilvēku uz šīs planētas
Tad viņi redz tikai 60 % no mana pimpīša, kad onnonēju?
Jap, un iedomājies, ka kāds par TO algu saņem... Šiziķi...
ko var par šādām lietām satraukties. daudz ar tiem datiem neizsekosi. turklāt var pats paskatīties vai publicētajos datos ir kāda paša iekārta - manu tur nav. Pārbaudīju. Pabrīnījos gan, ka dažu iek;artu nosaukumi ir tādi, ka varētu piederēt latviešiem
Neesmu baigais sazvērestības teoriju piekritējs, bet vienu sen esmu apzinājies, ka visa mūsdienu modernā tehnoloģija kādam ness info un tas zin, kur to likt lietā. Vai šodienas preču, pakalpojumu cenas Rietumos no zila gaisa kāpj? Ne taču, būtībā paskaties i-neta pirkumus, paskties bankkartes tēriņus, algas ieskaitījumus un būs skaidrs, cik indivīdam vēl atliek brīvās naudas. mūsdienās vairs nevienam neinteresē kādu fiziski iekarot, visu iekaro ekonomiski. Pirmie bija japāņi, kuri iekaroja visu Pasauli ar savām tehnoloģijām, pat amīši nepamanīja, ka viņu mājās ar visai skanīgiem nosaukumiem stāv plauktā japānis, tas pats garāžā un kabatā. Tas pats ar jebko, vai tas traukiem.lv vai skype vai google...
ak34:ko var par šādām lietām satraukties. daudz ar tiem datiem neizsekosi. turklāt var pats paskatīties vai publicētajos datos ir kāda paša iekārta - manu tur nav. Pārbaudīju. Pabrīnījos gan, ka dažu iek;artu nosaukumi ir tādi, ka varētu piederēt latviešiem
satraukties nevajaga, bet jāpiedomā ko tu saki interneta vidē, jo viss kādreiz var nākt atpakaļ ar uzviju Visiem dienestiem ir pie kājas mūsu fotogrāfijas, bet tas ka šis forums tiek čekots esmu 1000000000% pārliecināts
ak34:ko var par šādām lietām satraukties. daudz ar tiem datiem neizsekosi. turklāt var pats paskatīties vai publicētajos datos ir kāda paša iekārta - manu tur nav. Pārbaudīju. Pabrīnījos gan, ka dažu iek;artu nosaukumi ir tādi, ka varētu piederēt latviešiem
satraukties nevajaga, bet jāpiedomā ko tu saki interneta vidē, jo viss kādreiz var nākt atpakaļ ar uzviju Visiem dienestiem ir pie kājas mūsu fotogrāfijas, bet tas ka šis forums tiek čekots esmu 1000000000% pārliecināts
Neviens neko speciāli nečeko. Vienkarši jav no 80desmitajiem stāv aclēgvardu sistēma ECHELON ar kuras palīdzību tiek sekotas sarunas, meili, forumi un vis p'[arejais, bet tikai balstoties uz aclēgvardiem, jo pretēji ja būtu jačeko vis kas ir raxtāms vai runājams tad nepietiktu ne cilvēkresursu ne datu glabāšanas apjomu.
chukmasoff_f:
Oliss: satraukties nevajaga, bet jāpiedomā ko tu saki interneta vidē, jo viss kādreiz var nākt atpakaļ ar uzviju Visiem dienestiem ir pie kājas mūsu fotogrāfijas, bet tas ka šis forums tiek čekots esmu 1000000000% pārliecināts
Neviens neko speciāli nečeko. Vienkarši jav no 80desmitajiem stāv aclēgvardu sistēma ECHELON ar kuras palīdzību tiek sekotas sarunas, meili, forumi un vis p'[arejais, bet tikai balstoties uz aclēgvardiem, jo pretēji ja būtu jačeko vis kas ir raxtāms vai runājams tad nepietiktu ne cilvēkresursu ne datu glabāšanas apjomu.
Nevajag pārspīlēt Nedomāju ka kāds šo lapu īpaši pētītu. Protams, var pajautāt īpašniekiem, lai paskatās logus, bet domāju, ka tā ir bezjēdzīga laika tērēšana. Turklāt lielas jēgas no tā arī nav - redz kas komentē un liek bildes, bet no kurienes gan nē. Ja specdienestiem vajag kādu infu, tad tie parasti atsūta vēstuli ar lūgumu to atsūtīt.
Nav mūsējiem ne tik daudz finanšu ne cilvēku resursu, lai regulāri apsekotu katru sīko interneta lapu
tak skaidrs, ka visi epasti, īsziņas, telefonu zvani tiek izčekoti... Skaidrs, protams, ka lai kāds noklausītos ar neizslēgta mobilā palīdzību ko TU runā reālā laikā ir jābūt kaut kam ievērības cienīgam, kas mums te vairumam nedraud var, protams, parakstīt frāzes par to, ka allahs ir visvarens, parakstīt meklētājā "how to made bomb" utt. un lielā acs noteikti nofokusēsies uz tevi...gan jau ka pārslīdēs pāri Ja būsi bijis ekskursijā pakistānā vai malaizijā, ja nejauši sejas panti līdzīgi kādam aizdomīgam aziātam pastāv iespēja paklausīties skaļu mūziku tropos un dabūt "zelta lietutiņu" uz galvas
imgfoto: var, protams, parakstīt frāzes par to, ka allahs ir visvarens, parakstīt meklētājā "how to made bomb" utt. un lielā acs noteikti nofokusēsies uz tevi...gan jau ka pārslīdēs pāri
imgfoto:tak skaidrs, ka visi epasti, īsziņas, telefonu zvani tiek izčekoti... Skaidrs, protams, ka lai kāds noklausītos ar neizslēgta mobilā palīdzību ko TU runā reālā laikā ir jābūt kaut kam ievērības cienīgam, kas mums te vairumam nedraud var, protams, parakstīt frāzes par to, ka allahs ir visvarens, parakstīt meklētājā "how to made bomb" utt. un lielā acs noteikti nofokusēsies uz tevi...gan jau ka pārslīdēs pāri Ja būsi bijis ekskursijā pakistānā vai malaizijā, ja nejauši sejas panti līdzīgi kādam aizdomīgam aziātam pastāv iespēja paklausīties skaļu mūziku tropos un dabūt "zelta lietutiņu" uz galvas
nevajag jau pārspīlēt. sekot līdzi visam kas notiek internetā tehniski nav iespējams tīri dēļ resursu trūkuma - pat meklējot aizdomīgos atslēgas vārdus visā datu plūsmā, jo tā nav centralizēta. tā pat arī ar specdienestiem, kam var rasties vēlme izsekot nav tik vienkārši - visiem pieejamās datu šifrēšanas tehnoloģijas padara izsekošanu tehniski neiespējamu, ja pats neizdari muļķības. Tā pat, ja ir vēlme "paslēpties" un neatklāt no kurienes lieto internetu vai ko meklē tajā pat Google meklētāja - ir tehnoloģijas pret kurām specdienesti ir bezspēcīgi, piemēram, Tor tīkls.
Protamska visu fotonīkuļus neviens pat nedomā izsekot bet ir noteiktu profesiju vai nodarbošanās loks kuriem pievērš īpašu uzmanību. Ne jau visu info čeko, bet ik pa laikam Es zinu ka mans mobilais tiek noklausīts, ne jau tā ka kāds klausās ko es runāju, bet tas tiek rakstīts un ja es kaut ko ne tā pateikšu vai runāšu tad man pievērsīs lielāku uzmanību Par visiem viss ir zināms un ja sāksi par kaut ko ne tā interesēties tad draugi pievērsīs lielāku uzmanību
f-foto:Tor būtu jāpazīst gan. Bet jautājums ir par FIB. Kam FIB jākrāj datus par Apple lietotājiem bez iemesla?
Vai tad bez iemesla? Gan jau ka ir kāds iemesls kāpēc konkrētie id bija tajā datubāzē. Galu galā, kad iebrauc ASV visiem ceļotājiem paņem pirkstu nospiedumus - stipri vairāk iemesla satraukties par savu datu privātumu kā kaut kādu iekārtu seriālo numuru datubāze.
Oliss:Protamska visu fotonīkuļus neviens pat nedomā izsekot bet ir noteiktu profesiju vai nodarbošanās loks kuriem pievērš īpašu uzmanību. Ne jau visu info čeko, bet ik pa laikam Es zinu ka mans mobilais tiek noklausīts, ne jau tā ka kāds klausās ko es runāju, bet tas tiek rakstīts un ja es kaut ko ne tā pateikšu vai runāšu tad man pievērsīs lielāku uzmanību Par visiem viss ir zināms un ja sāksi par kaut ko ne tā interesēties tad draugi pievērsīs lielāku uzmanību
Kruta, ka Tevi noklausās. Var čomiem palielīties Bet tā no informācijas ievākšanas viedokļa dīvaini, ka saki, ka zini, ka Tavu tel noklausās. Turklāt par to publiski stāsti - diezgan bezjēdzīga resursu tērēšana no to kexu viedokļa kas veic šīs darbības. Bet specdienesti nevienā valstī neizceļas ar augstu IQ kopumā
Par sevi gan nedomāju, ka kāds manu tel baigi noklausītos, lai gan ik pa laikam daži sačukstās un brīdina, ka tagad varot noklausīties. Vienkārši ir jāņem vērā, ka ir lietas kuras nepārrunā pa telefonu vai vispār par kurām nerunā - var sēdēt kafejnīcā un katrs savā blociņā rakstīt
Olis jau jāklausās ir, kā nekā sēž uz spridzināmā kloķa. Katrā ziņā, kaut kādu noteiktu profesiju pārstāvji tiek pačolēti zem lupas. Tas pats ar šo Breidik, tagad atklāj`ka būtībā jau visu laiku bijis zem lupas un tomēr nav pievērsuši pietiekamu uzmanību.
Oliss: Es zinu ka mans mobilais tiek noklausīts, ne jau tā ka kāds klausās ko es runāju, bet tas tiek rakstīts un ja es kaut ko ne tā pateikšu vai runāšu tad man pievērsīs lielāku uzmanību
Četri procenti Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka viņiem piemīt kādas īpašas pārdabiskas, ekstrasensoras vai dziedināšanas spējas, liecina pētījumu centra «SKDS» aptauja.
Vari smieties...... bet mūsu profesiju speciālistus uzmana netikai pie mums bet arī citās valstīs
Nu, normāli. Kā jums liekas, ja piezvanīsiet kādam, kas strādā Ārlietu ministrijā, piemēram, pēc sludinājuma ss.lv, nepastāv iespēja, ka pēc sarunas "nu čau, es ar naudu esmu lejā, nes mantu" netiks klausīts arī jūsu numuriņš tīri profilaksei?
Vienkārši pēc defaulta jāpieņem - mani klausās, tīklu sniffo, utt.
f-foto:
Četri procenti Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka viņiem piemīt kādas īpašas pārdabiskas, ekstrasensoras vai dziedināšanas spējas, liecina pētījumu centra «SKDS» aptauja.
Vari smieties...... bet mūsu profesiju speciālistus uzmana netikai pie mums bet arī citās valstīs
tak rakstīju, ka svarīga profesija, ja šādi jādara, bet tas jau nemaina lietas būtību - bezjēdzīgi iztērēti resursi, jo neko citu kā iespējas kādam strādāt un nopirkt spēļmantiņu nedod.
Itkā nedumji cilvēki te tusējas... Bet blogs brīžiem kā palāta. Tas sākumā minētāis raksts ir par to, ka hakeri(datu zagļi) stāsta par FIBā atrastu abolu īpašnieku datubāzi... Tiešām domājiet, ka tas radies izsekojot miljonus to mēslu līdz lietotājam??? Vienkāršāk taču Neo "geniālais gājiens". Iebāza zilonisku snuķi ābolu datubāzē un nosūca īpašniekus ar ierīču ID... Priekš kam? elementāri, ja paspīdēs kāds ābols nevietā, īpašnieks būs klikšķa attālumā. Par tematu, vai ticēsiet vietējo zaglēnu-miskastnieku stāstam, ka lielveikala noliktavā šprotu bundžās iprīts paslēpts pat neizteikšos, ticīgie.... Varbū tie hakeri paši ābolu bāzē ielīda, un tagad jautrojas rīdot fibu pret ābolistiem?? Par izsekošanu, tak to tik cilvēks dara, un ne tas dumjākais... un ne par minimālo... BET visiem gribas, lai šos izseko, tas Tādu svarīgumu piešķir, uzreiz jūties kā ja ne Bonds, tad noriss noteikti...
f-foto- "Elmars, Tev vismaz sanitāra bakalaurs medicīnā ir"... ja tev atbildēs ar to pašu un nedaudz spēcīgāk, atkal brēksi... ...bet te ir tavs raksturs redzams, nu nevari bez uzbrauciena savai domai svarīgumu uzlikt. Ar ko tu esi labāks par prezidentu?
Savu laiku atpakaļ pavīdēja tieši tāda pat tēma, ka (FIB)CIP caur televizijas ekrāniem izčeko cilvēkus
f-foto, kā jau daudz kur, lai kaut ko izdarītu ir nepieciešami vairāki soļi. Līdz ar to nav nekā pārsteidzoša, ja ir šāda datubāze, kas pati par sevīm lielu risku nerada, bet kopā ar citiem rīkiem ir stipri labāk izmantojama. Turklāt pēc konkrēto hakeru teiktā viņi ir izņēmuši no tās ārā personas datus.
Un ja runā par FBI - pēdējā informācija ir, ka db nemaz nav nosperta FBI, bet no kāda izstrādātāja. Kā jau rakstīju iepriekš - var būt visādi un hakeri paši par sevi nav nekādi 100% uzticami ziņu avoti. Tie ir vai nu pacmitgadīgi tīņi, kam patīk palielīties vai kexi kas pelna ar to naudu. Un abos gadījumos visa informācija, kas no viņiem nāk ir jāuztver skeptiski
f-foto: Tātad vēlreiz: "Kāpēc FIB vāc datus, pēc kuriem neko daudz nevar izsekot"?
Jebkura datubāze jebkurā lietā ir tikai pluss, varbūt šodien tai nav nekādas nozīmes un vajadzības, bet tu nezini vai rīt viņa nebūs zelta vērta... Un vēl visi spec dienesti neko tāpatās neko nedara, visam ir sava jēga un vajadzība, lai arī mums dažreiz liekās stulbi tādu datu vākšana viņi tā nedomā. Un kāpēc viņi vāc? mums nevienam nebūs pareiza atbilde, jo mēs nezinam
Oliss, specdienesti pat tādās valstīs kā ASV daudz ko dara bezjēdzīgi nesaprotot kāpēc. Daudz ko personisku politisku vai finansiālu apsvērumu pēc. Par mazākām valstim, piemēram, Latviju vispār nav nekādu ilūziju.
Par ASV to pat var duezgan labi uzzināt, jo ir arhīvi tiek atslepenoti un ur daudz publiskas infirmācijas kā tāda klaunu organizācija kā piemēram CIP darbojas
f-foto:Haiduk, atgādinājums - nepazaudē tēmu par lauzni. Tev tad kas no āboliem un bumbieriem?
Var pieņemt argumentētu viedokli, kādu pauž ak34, lai arī ne līdz galam, bet uz mēģinājumiem demagoģēt - saistīt Apple ar maniem kadriem, cenšoties tos noniecināt, pļāpāt par medicīnu - ir jāreaģē tieši.
Par to arī pamatots aizrādījums. Divi vectēvi - viens forumspēks?
Savādāku reakciju no tevis arī negaidīju... Divi vectēvi- valstij ir turpinājums, bet no viena einuka nekā naf :P (aizdomājies, ceru, ka neuztvēri burtiski uz sevi .. kaut gan , kas zin, tūlīt redzēsim) A, kur tu lauzni ņēmi... nesagrozi, kā visu esi pieradis darīt
ak34:Oliss, specdienesti pat tādās valstīs kā ASV daudz ko dara bezjēdzīgi nesaprotot kāpēc. Daudz ko personisku politisku vai finansiālu apsvērumu pēc. Par mazākām valstim, piemēram, Latviju vispār nav nekādu ilūziju.
Par ASV to pat var duezgan labi uzzināt, jo ir arhīvi tiek atslepenoti un ur daudz publiskas infirmācijas kā tāda klaunu organizācija kā piemēram CIP darbojas
Iz vēstures.....80 gadu beigās 90 gadu sākumā asv policija cīnījās ar kontrabandistiem kas asv ieveda nelegāli mīkstās rotaļlietas no ķīnas, nu nekādīgi nevarēja noķert vainīgos, tad tai lietai ķērās klāt FIB sāka veidot datubāzi par visiem kas iepērk vairāk kā vienu lācīti ar laiku atrada vainīgos sodija. Lai gan sabiedrība bija nikna par šādu rīcību tā tomēr atmaksājās, jo pēc 3-4 gadiem pateicoties šai datubāzei CIP un citu valstu spec dienesti paņēma pie dziesmas lielu baru teroristus kuri vēlējās ievest un izplatīt asv vienu nāvējošu vīrusu......... Tā kā šodien tāda datu bāze nekam neder, bet rīt?????
Haiduks:
Savādāku reakciju no tevis arī negaidīju...
Es gan gaidu no Tevis citādu reakciju. Pasaule ir skaista un absolūtais vairums cilvēku tajā ir labi. Tāpēc arī pacietīgi gaidu.
Wow, dārgi mīļais f-foto, cik tu esi jauks un labs (flower) Tikai vēl viens mazs, mīļš jautājums, kāpēc tik dikti gribi, lai es pārņemu tavus uzskatus, vienīgos pareizos. Tai dienā, kad visi sāks vienādi domāt, pasaulīte paliks pelēka, nebūs vairs kontrastējošā
kapec visi iedomajas, ka specdienestos a priori visi ir gudri un visi/su dara racionali? ja paskatas mazliet no perspektivas...tadas pashas birokratu parvalditas iestades, budzeti, kas obligati jaiztere, vadonju kabinetu politiskas ciinjas utt.utjp.
Oliss, katram kaut kad paveicas, bet kopumā CIP darbība ir pilna ar skaļām neveiksmēm: masu iznīcināšanas līdzekļi Irākā, 2000.gada 11.septembra terorakti (tajā laikā CIP nebija neviena analītiķa, kas saprastu arābu valodu), PSRS vēstniecības noklausīšanās Berlīnē pēc 2.pasaules kara pārs gadu garumā (krievi par to zināja jau laikā, kad sāka projektu un speciāli baroja informāciju, kādu uzskatīja par vajadzīgu). Tas ir kas ko pa ātro atcerējos. Bet mīsktās rotaļlietas tiešām varētu būt tā lieta, kas šiem pa spēkam
"Kompānija ir tiesīga bloķēt jebkura lietotāja «iTunes» kontu, ja radušās aizdomas, ka tas pārsūta mūziku citiem cilvēkiem, turklāt no interneta veikala lejupielādētās dziesmas var atskaņot tikai «Apple» ražotajos atskaņotājos."
Vai kādam ir ilūzijas, ka FIB jau sen neizseko Mikromīk$tā lietotājus vienīgi MS kods/prog.valoda nav publiski izķidājama (šifrēts vai kā?) atšķirībā no UNIX uz kura ir bāzēts Apple Mac OS arī Linux un pirmkods ciparu galvām ir brīvi pieejams.