No Tevis pieminetajiem domaju, ka Queen ir un paliks labakais no roka klasikas... Neatkartojamas vokalas dotibas Merkurijam, harizma un briiviibas sajuuta uz skatuves... Arii parejie Tevis nosauktie makslinieki labi ! Roka klasika un piemeers!
Ko tur ko daudz runāt.. katram taču savs meita/māte/kleita.. Rollingi noteikti nebūs manā top 20 no klasiskā roka [nerunājot pat par hārdu vai heaviju vai vēl smagāku mūziku - tad viņi nebūtu pat top 100 ] , man personiski par popsīgu, bet dziesmas viņiem labas itsevišķi ja kāds cits koverē... Bet nosaukt jau tās grupiņas var desmitiem tikai ne pie kāda rezultāta nenonāksim . Patīk jā un patiks
dansiga:Rolling Stones rullee - ij Leibovica ar vinjiem kljuva slavena
Tas tāpēc ka tu "Reklāmas upuris" istenībā daudzi tā klūva slaveni Kaut vai tepat Latvijā plašākai publikai daaaudz ZINĀMAIKAIS Anton Corbijn kurš pietam ievērojami vairāk muziķus bildējis www.corbijn.co.uk nekā Leibovica
Es kautkā pēdējos gadus Roķerus maz klausos , pamatā visu dienu skan ABC JAZZ tipa pure jazz
f-foto:Ja kādam ir paslīdējis garām - The Rolling Stones vienmēr visur min kā vienu no visu laiku vis vis ... rokgrupām. To pašu varbūt varētu lielos vilcienos vaicāt arī par B. Dilanu.
Ka vienu no - protams ... Jo viņi praktiski ir vienīgais band's kurš izvilcis tos 50 gadus itkā uz skatuves ! ... . Dilans jau arī, bet kā solomūziķis .. - kas tur - uzspelē 1x gadā RS mācēja būt populāri un aktuāli visā šajā periodā arī šodien ar blakusprojektiem utt atšķirība no daudziem citiem + protams PīĀrs
No uzskaitītās rindas tas Death lec ārā... iespējama orientēšanās kļūda... Rolligstoni kaut kā nav pieķērušies pie sirds, kaut arī Paint it Black un Satisfaction spēlējām savā laikā. Plates bija arī dažas, pārvilku un laidu projām. Kaut diskogrāfija man plaša no viņiem, tik reti kad klausos.
Peķka prasa Čapājevam: - слыш ты чаво любиш: бытлз или роллингов? - я та? Бытлов канешна! - а чо так? - да у них Джон Ленин и Ринго Сталин ыхрает вот!
būt kaut kādas vienas grupas fanam, ir diezgan stulbi.... The Rolling Stones , vienā plauktā ar Brūsu ......., nu nezinu gan Brūss uz roku velk stipri nosacīti... . ir vesela grupu plejāde, kurām ir liela nozīme rokmūzīkas attīstībā. dažas no tām klausāmas vēl arī mūsdienās, citas, šodien garlaiko. The Beatles, visvairāk noteica mūsdienu rokmūzikas attīstības virzienus .... pateicoties viņiem radās vesela virkne novirzienu uz grupu. neteikšu, ka esmu rollingu fans, bet cienu viņu darbību, daiļradi, ilggadību
ja es pateiktu, ka klausos the beatles, par mani ieņirgtu, ja pateiktu, ka biju uz prāta vētras koncertu, apskaustu, bet ja padomā, cik tad tālu, tā prāta vētra savā attīstībā , salīdzinot, ar tām pašām 1960-to gadu grupām, ir tikusi ..... ta nekur, būtībā pajoliņi ....
Visu laiku un tautu labākās grupas ir tieši stouni,cepelīns,floidi,pērpli un kvīni!Tā tam būs būt mūžu mūžos .Āmen! Bītli ir ekstra kategorija,kas neiekļaujas nekādās cilvēku veidotās klasifikācijās vai topos.Tie vienkārši ir bītli!Lai man piedod sabati,dorzi,krīdeņi,U2,Džoplina,Dilans un vēl citi monstri,kas šoreiz neiekļūst pirmajā piecniekā,kas ir visnotaļ relatīvs un katram savs.
Joprojām,kad panesas klausīties ,tikai metālu lieku. Sāku ar Deep Purple, Iron Maiden, UDO. Ta bij laiks Stratovarius, Sonata Arctika, Masterplan un dies zin ,kas vēl. Ilgi topā bija Nighwish, Therion, System of Down. Pakāpeniski sāka patikt arvien sarežgītāki gabali. Ā, vēl Metallica brīdi. Pa manam tie bija mūzikas ziedu laiki,pa tom jau nāca totāla sintētika un finieris.
NIN:Dilans jau arī, bet kā solomūziķis .. - kas tur - uzspelē 1x gadā
huh??? Par Dilana neverending tour, kas iet jau, škiet, gadus 10, neesi dzirdējis? Viņam gadā joprojām ir ap 100 koncertiem.
The Rolling Stones man ir daudz tuvāki par The Beatles. Aktīvi neklausos, šad un tad uzlieku viņu dvd, patīk kā veči savos sešdesmit gados pa skatuvi ņemas, daudzi jaunie un ne tik jaunie šamiem var ūdeni pienest. Vot, a patīk tāpēc, ka Kīts, Braiens un Ronijs māk ģitāres spēlēt. Nu un Čārlijs pie bungām ar savu minimālismu ir fantastisks. Tallinā uzskrējām Čārlijam ar Miku virsū, viena bilde palika par piemiņu.
f-foto:Šodien Fredijam Merkūrijam dzimšanas diena, bet The Rolling Stones izdos jaunu albumu par godu savai 50 gadu pastāvēšanas jubilejai. Queen, Deep Purple, Metallica, Death, Iron Maiden utt. fanus zinu, sauc vēl, ko gribi, bet The Rolling Stones ...
Vai te ir kāds The Rolling Stones fans? Vai RS ir Latvijā nenovērtēti, varbūt ASV - pārvērtēti?
Paud viedokli!
pat;ik pa daļai no visa minētā, šis tas pat ļoti..........
Visādā ziņā, būs jau jāiegādājas tas jaunais albūms... iespējams, pēc pirmās noklausīšanās tā arī paliks plauktā, bet nu... klasika, jā. Pēc pieminētā Fredija nāves visi skrēja pirkt Queen diskus, saprotot to mūžīgo vērtību (es toreiz nemaz neuztraucos, jo viss jau bija savākts). Pankroku neciešu kopš tā parādīšanās (reti kurais spēja līdz mūzikai pacelties, kā Stings, piemēram), disco te man minēja- kā zobu sāpes, kaut arī uz tā neslikti pelnīju savā laikā. Tas nu tā, ja jau kādam interesē, kas kuram zāļu skapītī stāv blakus foto kamerai...
A bet Alice in chains? Nu, nariki, jā, bet šis tas tur ira. Nirvānas ēnā čaļi biš palika, jo pilsēta viena un grandžu kopā būvēja, bet Leinam bija sava harizma. Unplugged koncis vien ir ko vērts. Tāpat kā lielākās daļas citu mūziķu konči - to, kas jau zina, ka nāvei parādā. Tad vairs nav jēgas tēlot, un laikam jau spēka arī ne.
Bet vispār, patīk viss kas. Pinkfloidi, cepelīni, Sweet, Kansas, The Who, Billijs Aidols, Kvīn - nu, tas no vecajiem. Atceros, sīks ķipars biju, sēdēju frizētavā savā lauku miestā - un tur pa stūrī iebāzto TV sāka spēlēt Frediju - Barselonu... Paliku muti vaļā. Līdz tam mūzika bija pajāt.
Nu un šitas, Maiks Oldfields, arī Marks Knopflers ar visu Dire Straits, Hendrikss, nu un Džonijs Kešs - lai gan tajā mūzikā gana feika jau ir (dziedāja par tjuremščikiem, a pats bija tik kkādas sutkas atsēdējis), tik un tā laba. Tad visādi Stīvi Vai un tā tālāk...
No britiem funny ir tas čalis, kas izdomāja Sex, drugs and rock'n'roll - all my mind and body needs - Aiens Djūrijs.
A bet ko tik rietumkrastu minam? Vai tad 80ajos šaipus priekšskaram nebija gana interesantas mūzikas? tas pats Cojs, ar Kogda ti bil bitnikom - nu nemirstīgs gabals...
Skaidrs,ka no rollingu jaunā albuma nekādus brīnumus un svaigas vēsmas negaidīsim.Gadi dara savu un tas vairāk tā nostaļģijas remdināšanai.Bet kā redzu Čārliju stociskā mierā pie gauži vienkāršā bungu komplekta,tā jei bogu baigais respekts pārņem. Starp citu,mani favorīti pamatā ir briti,lai gan bez Elvisa nebūtu arī visu pārējo mataino.Nu laikam jau Eiropeiska tā gaumīte.Lai gan kāda te hren Eiropa bija klasiskā roka laikmetā.Bet taisni ar savu vēršanos pret rokmūziku boļševiki sapelnīja milzum daudz plusu kaut vai tiem pašiem stouniem,bet sev pamatīgus mīnusus.Vismaz manā tīnīša galviņā.
viecha:Visu laiku un tautu labākās grupas ir tieši stouni,cepelīns,floidi,pērpli un kvīni!Tā tam būs būt mūžu mūžos .Āmen! Bītli ir ekstra kategorija,kas neiekļaujas nekādās cilvēku veidotās klasifikācijās vai topos.Tie vienkārši ir bītli!Lai man piedod sabati,dorzi,krīdeņi,U2,Džoplina,Dilans un vēl citi monstri,kas šoreiz neiekļūst pirmajā piecniekā,kas ir visnotaļ relatīvs un katram savs.
Lūk, šis patika! Bītli manā puikas dzīvē ienāca trīs veidos - eksportostā iefltrētie vnili, radio "Nord" kas no mafiozi nofraktēta kuģa Ziemeļjūrā dreifeēot, radīja muzonu un valstī ar likumu aizliegtu reklāmu - līdz vētra tos iedzina robežsargu apkampienos.Trešais , kad Maiju Tabaku kā disidenti izslēdza no LMA un Leitis ar kolēģiem no "Kolonāde" ar velosipēdiem brauca uz ..... Vladivostoku.
P.S. Lai gan - pirmā iepazīšanās ar klasisko džezu - lauku viensēta Daugavas kreisajā krastā, atsperpatofons, vinils. Lauku saimieces iemīļotie Ella Fitdžeralda un Luijs Armstrongs. Pavasaris, aiz loga plaukst ķirši, es gatavojos uz pirmo klasi, bet viņi izpaužās visās iespējamajās variācijās.... Visu atlikušo mūžu tas man seko - kā skaistākās bērnības atmiņas. Paldies, vecomāt!!!
versatile: Pats labi zini, ka bija arī pretēji piemēri.
Viss kas bija,bet kaut kā tais gados latviešu muzons neko īpaši nerullēja,skuķi par itāļiem pāris gadus tur tvaiku čurāja,modern talking, man Yello teiksim patika,bet nu ka paklausījos metālu tad jau arī tur paliku
Kristaaps:RS, ir pāris labas dziesmas, bet neesmu lielākais fans ... Neredzu neko tādu revolucionāru viņu mūzikā .. Pirms viņiem jau bija kkas līdzīgs ...
Grupas kuras manuprāt radīja Roku, metālu un pārējos subžanrus :
1 ] Black Sabbath ( viennozīmīgi ULTRA ) 2 ] Iron Maiden ( Ultra ultras ) 3 ] Pantera 4 ] Led Zeppelin 5 ] Ronnie James DIO
nepiekrītu.
pirms rolling stones nekā līdzīga nebija. ja vien mēs nesākam meklēt puišu grupas no tā laika un bakstīties, pa lielam nekā līdzīga nebija.
un no visiem minētajiem par kaut kā aizsācēju vēl varētu saukt cepelīnus, bet nu neviens no viņiem nebija nekāds iesācējs. peidžs, bonams jau pirms cepelīniem bija ļoti labi novērtēti mūziķi, pietiek jau atcerēties, ka peidžs spēlēja tā laika supergrupā Yardbirds kopā ar jeff beck. Rock sākās sešdesmito gadu vidū ar rolling stones, the who, cream, yardbirds, hendrix. visi augstāk nosauktie nāca 3-4 gadus pēc tam.
R.S. ļoti ietekmējās no šiem zēniem .... šie zēni bija arī Ozzija Osborna [ Black Sabbath] , un daudzu citu iedvesmas avots. ja the B , kādu ideju iekļāva kādā atsevišķā dziesma''a, tad radās grupas un virzieni, kas to ideju atstrādāja visu savu radošo mūžu... ELO utt. skaļākais piemērs Oazis..., tie jau uz plaģiātisma robežas un pat pārkāpjot laiž
Vo, vo, piekrītu Zbmono! Yardbirds ar ģenerāciju cepelīnos, neaizmirsīsim ELP, Who, Osbourna fenomens (H&H ģenerācija super!), Van Halen, kur nu vēl Deep Purple ar visām metastāzēm... utt. utjp... oi F-foto... vai tik neesi par lielu to akmeni pacēlis, ko ripināt no kalna?!