forum.gif
Roks
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Roks
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.09.12 23:34
 citēt
negatIvs:varoņu daudz , piekritējiem , katram sava taisnība..., bet jāvienojās vien būs, ka TAS viss sākās kaut kad ap 1960-to .....

www.youtube.com...

:big_smile:

Sākās ap 63. gadu.

king crimson sākās 68.

60. Gadā vispār nekas nopietns mūzikā nenotika. UK puikas spēlēja skiffle, amerikā bija r&r.
Publicēts: 05.09.12 23:39
 citēt
crimson, ne tik daudz vēstures sakarā, kā dziesmas heroes , kas bija kā citās, sakarā
Publicēts: 05.09.12 23:41
 citēt
nekag neesmu fanojis par Stouniem tā pat kā par Ozbornu un Sabatu nē. bet fīlingu saprast jau var.
īstie favorīti Led Zeppelin, Hendrix, nedaudz Iron Maiden. savukārt Deep Purple kā apnicīgs roka šlāgeris ar dažām dziesmām kā izņēmumiem labā nozīmē. bet vispār džezīgas un funky skaņas un 16 daļu ritmi ir īstā štelle.
Publicēts: 05.09.12 23:50 labots
 citēt
kad 1956 gadā , the beatles salasījās, pirmajam lasījumam, Harisonam bija 13 gadi, protams skolas gaitas, ar to arī beidzās

kaut kad ap 1960-tajiem , kad viņi ņēmās pa hamburgu stāvoklis nebija spīdošs, gulēt iznāca tikai pa dienu kinoteātros, veikalos bija jāfenderē bulciņas, jo ar naudiņu bija galīgi švaki, daži gadi vēlāk, tas pats Harisons , tēvam nopirka lielo busu ...., ir jau savs fīlings ...... :bad_smile:
Publicēts: 06.09.12 00:21
 citēt
Nu labi Van Halen youtu.be...
AC/DC- Thunderstruck youtu.be...
Joan Jett - I Hate Myself For Loving You youtu.be...

Tālāk jau lejā

Blondie - Rapture youtu.be...
Zz Top - Rough Boy youtu.be...
Michael Jackson - Billie Jean youtu.be...
Publicēts: 06.09.12 00:37
 citēt
AC/DC - Back in Black www.youtube.com...
Publicēts: 06.09.12 09:22
 citēt
White Snake- "Still of the Night" :grimace:
Publicēts: 06.09.12 09:27
 citēt
talavietis:sākās ap 60 to un sāka izsīkt ap 80 to.... pec tam tāda muļļāšanās un taustīšanās...
Pa lielam jā ,tomēr kad AC/DC kaut kādā tur 90-kurā iznāca ripulis...Vismaz es varu klausīties jebko no tā,protams noskaņojums vajadzīgs,vai precīzāk jāatgūst izsīkusī enerģija! :haha:
Publicēts: 06.09.12 10:06 labots
 citēt
Bet tik un tā mēs taču visi zinām, ka labāks par šo nekad nekas vairs nebūs .. :
Pantera - Cowboys From Hell [domāts viss albums kopumā]
www.youtube.com...

P.s. varbūt kāds bija tajā koncertā?
Publicēts: 06.09.12 10:14
 citēt
šitais, bija neslikts raidījums www.radioswh.lv... ....

lielākā daļa bloga pasažieru nosauc dažādus klonus, kā sev mīlākās grupas. bet sākotnēji, topika sākumā paceltais jautājums bija par R.S. domāju, tomēr, ka viņu nozīmr nebūt nav pārspīlēta.
ja kādam interese, var pavērot šito dok . filmu

www.youtube.com...
Publicēts: 06.09.12 10:30
 citēt
NIN:Bet tik un tā mēs taču visi zinām, ka labāks par šo nekad nekas vairs nebūs .. :
www.youtube.com...

...ja mēs zinātu,ka nebūs,tad negaidītu jaunus diskus iznākam.Disks tiesām teicams,bet ir arī daudz citu teicamu albūmu.
Publicēts: 06.09.12 10:37 labots
 citēt
NIN:Bet tik un tā mēs taču visi zinām, ka labāks par šo nekad nekas vairs nebūs .. :
www.youtube.com...

Taisni tad biju iestājies 1. kursā. braukt gribēju, bet naudas nebija.

Zoļļu un mentu gan tur nejēgā. Bet tajā laikā tāda mode bija. Atceros Rīgas sporta pilī 1992. gada 10. maijā bija Sepulturas koncerts. Tad mentiem vēl bija dzeltenie bobiki ar zilo svītru un žiguļi. Nu tad Sporta pilij katrā krustojumā, kas pret stūri, stāvēja pa bobikam, un pie pašas sporta pils stāvēja kādas piecas mašīnas - bobiki un žiguļi. Mentu bija pilns ārpusē un iekšpusē. Bet tas vēl nekas, pats labākais bija pie skatuves - starp skatuvi un skatītājiem no skatītāju puses bija dzelzs režģa sēta metināta no pirkta resnuma stieņiem ar augšpusē uz abām pusēm slīpi liektiem galiem (tāda riktīga, ne kā tagad liek ap Brīvības pieminekli 16. martā), un starp sētu un skatuvi stāvēja specvienība pilnā ekipējumā - metāla vairogi, ķiveres, steki - rindiņā no viena gal skatuvei ļidz otram un ekipējumā kā apmēram bildē redzams.

Tāpat to joprojām uzskatu par labāko koncertu, kas šeit bijis.

Publicēts: 06.09.12 10:41
 citēt
Bet ja par Rolling Stones un pārējiem pirmajā postā minētajiem - tad klausos daudz ko, pa reizei arī visus pirmajā postā minētos, izņemot Rolling Stones. Atzīstu, ka RS ir klasika un daudz kam pamatā rokmūzikā, bet man viņi nekad nav aizķēruši un nekad nekādu interesi izraisījuši.

Bet tiem, kas te etica, ka Rollingi sākumā, kad sāka, bija vieni no daudziem tādiem, tad nebūs gan tā īsti.
Un vēl - rollingi bija pirmie, kas uz skatuves uzkāpa nevis uzvalkos, bet vienkāršākās drēbēs - džemperīšos :)
Publicēts: 06.09.12 10:42
 citēt
...ja mēs zinātu,ka nebūs,tad negaidītu jaunus diskus iznākam.Disks tiesām teicams,bet ir arī daudz citu teicamu albūmu.

A mēs jau vairs negaidam ;)
Reku šogad salipinājuši "jaunu" iepriekš neizdotu dziesmu ... www.youtube.com...
Tādu jaudu un enerģiju ka bija vecajai Panterai vnk neviens nekad nav spējis atdarināt vai dabūt ko līdzīgu .. Neesmu dzirdējis nevienu kaverversiju, kas būtu labāka par orģinālu.. Un jaudu nekas nepārspēj - ne mūsdienu metalkori, ne gaļainie grindmetāli...
Publicēts: 06.09.12 10:44
 citēt
NIN: .. Un jaudu nekas nepārspēj ...

Pilnībā piekrītu, Panteras jaudu nevienam nav izdevies pārsist joprojām, tur neviena ne smagāku, ne vieglāku žanru grupa blakus Panterai nestāv.
Publicēts: 06.09.12 13:42 labots
 citēt
"Panteras jaudu nevienam nav izdevies pārsist joprojām"

Kas tad tas par argumentu un uz kā balstīts?
Vienkārši kopš 90-it kurā tur gada (precīzi neatceros) ir pieņemts apskaņošanas standarts un nevienam vairs nav nepieciešams sacensties, kurš sabūvēs smagāku tumbu grēdu, jo jauda tika bezjēgā izniekota. Šodien skaņa tiek kalibrēta visā koncerta arēnas telpā un nodrošināta ar standartizētu sakaņas tehniku. Kā, piemēram, katrs par to varēja pārliecināties AC/DC tikko Polijas koncertā, kas mums vistuvāk bija.
Publicēts: 06.09.12 13:57
 citēt
Eltons:"Panteras jaudu nevienam nav izdevies pārsist joprojām"

Kas tad tas par argumentu un uz kā balstīts?
Vienkārši kopš 90-it kurā tur gada (precīzi neatceros) ir pieņemts apskaņošanas standarts un nevienam vairs nav nepieciešams sacensties, kurš sabūvēs smagāku tumbu grēdu, jo jauda tika bezjēgā izniekota. Šodien skaņa tiek kalibrēta visā koncerta arēnas telpā un nodrošināta ar standartizētu sakaņas tehniku. Kā, piemēram, katrs par to varēja pārliecināties AC/DC tikko Polijas koncertā, kas mums vistuvāk bija.

:) Tak ne jau tehniskā ziņā, bet gan skanējuma/sajūtu ziņā. Tā neviens cits neskan. A kā tur tehniski tas viss ir un kādās mērvienībās tiek mērīts un kurš pirmajā, kurš pēdējā vietā, tas mani galīgi neuztrauc :)
Publicēts: 06.09.12 13:58
 citēt
...nepareizi saprati"jaudu".Es to saprotu kā draivu,skanējumu...
Publicēts: 06.09.12 14:10
 citēt
Ā, skaidrs... es visu skatu caur tehnikas prizmu... esmu sapņojis par izjūtām, kuras sniedza Pink Floyd eksperimenti ar tām 5Hz milzu tumbām pa visu skatuves apakšu... kā arī pats projektējot tumbas esmu mēģinājis apgūt zemu rezonanses frekvenci... pat šādi izdevās pūli novest līdz ekstāzei Mežaparkā...
Publicēts: 06.09.12 14:47
 citēt
Jolan:...nepareizi saprati"jaudu".Es to saprotu kā draivu,skanējumu...

un kardāna [pedāļa] skaņu mmm....
Publicēts: 06.09.12 17:03
 citēt
nu re.. viss jau pateikts pirms manis, par Pink Floyd, Led Zeppelin, Def Leppard, Deep Purple.. kuri man tīk labāk kā Rollong Stones.. :)
Lai nebūtu jāklausās tikai vecie labie gabali, un ienestu kādu artavu diskusijā, varu ieteikt (ja nu kāds vēl nav pamanījis) pāris jaunākus projektus- Them Crooked Vultures, tur salasijušies veči no Led Zeppelin, Nirvanas un vēl daži, diezgan klausāms pasākums manuprāt.. un vēl- Lou Reed kopā ar Metallica nesen uztaisto kopīgo disku Lulu..
Publicēts: 06.09.12 17:09
 citēt
Lou Reed kopā ar Metallica nesen uztaisto kopīgo disku Lulu..
Piedod, bet lielākas šausmas neesmu dzirdējis .. man likās , ka pēdējie 2 Metallica albumi ir šausmas, bet tas nu bija pāri manām paciešanas robežām :)
Publicēts: 06.09.12 17:12
 citēt
tā nelāgi sanāk, pašu galveno rokmūzikas celmlauzi tā arī neesam pieminējuši www.youtube.com...
Publicēts: 06.09.12 17:13
 citēt
NIN:Lou Reed kopā ar Metallica nesen uztaisto kopīgo disku Lulu..
Piedod, bet lielākas šausmas neesmu dzirdējis .. man likās , ka pēdējie 2 Metallica albumi ir šausmas, bet tas nu bija pāri manām paciešanas robežām :)

Protams, nav tas, kas vecie labie.. bet kādreiz jāpaklausās arī kas jaunāks.. :)
Publicēts: 06.09.12 17:44
 citēt
negatIvs:tā nelāgi sanāk, pašu galveno rokmūzikas celmlauzi tā arī neesam pieminējuši [url=http://www.youtube.com/watch?v=Mycdkvnrkys

Ha!Tu]http://www.youtube.com/watch?v=Mycdkvnrkys
Ha!Tu[/url] smejies,bet šis pats Kobzons nesen krievu teļļukā pavisam nopietni klāstīja,ka viņš savā laikā esot konkurējis ar bītliem un rollingstoniem par jauniešu siržu un prātu iekarošanu.
Publicēts: 06.09.12 17:52 labots
 citēt
Chimaira un Meshuggah pa MANAM skan ne sliktāk par Panteru...un jaunie Slipknot mani priecē ne pa jokam.

www.youtube.com...
Publicēts: 06.09.12 18:00
 citēt
viecha:
negatIvs:tā nelāgi sanāk, pašu galveno rokmūzikas celmlauzi tā arī neesam pieminējuši [url=http://www.youtube.com/watch?v=Mycdkvnrkys

Ha!Tu]http://www.youtube.com/watch?v=Mycdkvnrkys

Ha!Tu[/url] smejies,bet šis pats Kobzons nesen krievu teļļukā pavisam nopietni klāstīja,ka viņš savā laikā esot konkurējis ar bītliem un rollingstoniem par jauniešu siržu un prātu iekarošanu.

cīņa bija....., padomju prese visādas muļķības rakstīja, lai mazinātu rietumu mūzikas ietekmi. man armijā zampoļits stāstīja, ka bītli ir - sinki miljoņerov utt ..... :bad_smile:
Publicēts: 06.09.12 18:11
 citēt
Nujā,bet viņš to stāstīja pavisam nesen un pilnīgi nopietni.Jo padomju estrādei lielu konkurenci esot sastādījuši rietumu rokansambļi.Viņš jau izsenis esot itin veiksmīgi darbojies brīvā tirgus un konkurences apstākļos un viņam tas neesot nekas nepierasts.:face-grin:Es gan cik atceros viņš tur pa kremli un Brežņeva specbufetēm vairāk konkurēja(visiem jau nesanāca).:face-smile:
Publicēts: 06.09.12 18:18
 citēt
Slipknot vispār ir baigais "meinstrīms" nekā jauna viņu mūzikā nesaskatu .... Mani nesaista .. Garlaicīgs bum bum ..

Kādēļ neviens nepiemien DIO ? Mhmmm ?

www.youtube.com...
www.youtube.com...
www.youtube.com...
Publicēts: 06.09.12 18:28
 citēt
kurš gan var visu pieminēt ........... dio zināms, specifisks, bet viens no daudziem
Publicēts: 06.09.12 18:35
 citēt
dažādībai www.youtube.com... , mūsu platuma grādos , mazāk dzirdēta grupa
Publicēts: 06.09.12 18:45 labots
 citēt
Dio, Gilan, Bairon, Lynott, Joplin, Turner, McCafferty, utt, utml. bez jau minētajiem Jaggeriem, Lenoniem, Plantiem un Johnsoniem... visus favorītus i ne saskaitīt...
Publicēts: 06.09.12 18:50 labots
 citēt
negatIvs:dažādībai www.youtube.com... , mūsu platuma grādos , mazāk dzirdēta grupa

Nu kur tad "mazāk".... Woodstokas leģendas jau klasika jebkuros platuma grādos!
Jāpalūr Easy Rider vai tikai bez Steppenwolfiem arī augšminētais gabals nebija saundtrekā...
Publicēts: 06.09.12 20:34
 citēt
Pinus:nu re.. viss jau pateikts pirms manis, par Pink Floyd, Led Zeppelin, Def Leppard, Deep Purple.. kuri man tīk labāk kā Rollong Stones.. :)
nu kā man mūzikas gaume ar pinusu sakrīt!
un Pink Floyd priekš manis ir VIS, VIS, VIS labākais! :big_smile:
Publicēts: 06.09.12 22:03
 citēt
Pfffff..... Man, laikam, te vienīgajam viņi daudzmaz patīk... :what:
www.youtube.com...
Publicēts: 06.09.12 22:16
 citēt
smartins:Pfffff..... Man, laikam, te vienīgajam viņi daudzmaz patīk... :what:
http://www.youtube.com/watch?v=NTOEyyC0azM

kādam, jau tie vecie grandi jāpopularizē, un es regulāri pa topikiem un čatiem , pa linkam iemetu, no vecajām grupām, arī RS, esmu n-tās reizes pieminējis.
Publicēts: 06.09.12 22:22
 citēt
Publicēts: 06.09.12 22:37
 citēt
negatIvs:dažādībai www.youtube.com... , mūsu platuma grādos , mazāk dzirdēta grupa

ar šādu moto te varētu salikt 100 blices.

postsovjetu telpas lielākā melomānu problēma (vismaz mana vecuma), ka mēs nezinām saknes. ok, es interesējos, klausos, es varbūt zinu, bet vienalga man šad un tad uznāk WTF??? momenti. pēdējais bija ar fleetwoodd mac pirmajiem diskiem - tāds blūzs, ka nēģeris aiziet nervozi uzpīpēt.

bet nu šeit mestie acdc, black sabath u.c metaļugas mani nesaista nemaz. es vairāk orientējos uz to, kas sācies sešdesmito sākumā, tās ir saknes.

nu un sāpe, ko es izjūtu ikvienā koncertā, kas apmeklēts aiz kordona, ka īstenībā tā vecuma cilvēki, kam būtu jāraujās uz roger waters, peter gabriel, neil young, pie mums ir latvijas radio 2 auditorija. un tas sūkā resnu sarkanu pimpi, tāpēc pie mums pa radio spēlē kaut kādus sūdus ne mūziku. jo viņi laikā, kad bija jāklausās bītli, rollingi, cheap trick, canned heat, cream, zeppeļi un pinki, klausījās larisu mondrusu, raimondu paulu un alfrēdu krūkli. nē, man nav nekas pret augstāk minētajiem, vnk tika palaists garām liels posms mūzikas vēsturē.
Publicēts: 06.09.12 22:40
 citēt
tas 100 punkti ....
Publicēts: 06.09.12 22:42 labots
 citēt
toreiz 1970-tajos, jauns kādas grupas disks rīgā, bija notikums. atceros lekcijā, ausekļa ielā, auditorijā , blakus apsēdās džeks, atvēra diplomātu, bet tur < the dark side of the moon > ..................... , iepakojumā. starbrīdī nosvīdām klausīties, kādas vairs lekcijas ...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas