Arī. Vienīgi tas fokālais garums nav īsti man domāts, un arī kabatā īsti nelien. Ziemā izlīdzos ar Pentakša MZ-6 ar kādu plakano virsū, bet aparāts interesants.
Bildes:mans X10 ir vēl interesantāks. taas pashas blusas, bet tas pats procesors. kabatas formāts un 28-112 2-2,8 ziepis.
Bildes:mans X10 ir vēl interesantāks. taas pashas blusas, bet tas pats procesors. kabatas formāts un 28-112 2-2,8 ziepis.
tā viš ir ,pienāk brīdis kad krāna stiepšana ir pie vienas vietas,bet tā labprāt relaksam pavazātos ar ko mazu uzticamu
Tu pat nevari iedomaaties kaads tas ir relaks. pamazaam esmu izpaardevis visu nikona stafu - objektiivi jau prom, veel tik rumpis jaasalabo un jaapaardod. entrii level spogulenei ar kitu es iekraameeshu VIENOS VAARTOS.
Mīlu šito mazuli.. Kaut arī 35mm pirms kameras iegādes galīgi nelikās kā praktisks un plaši izmantojams fokusa attālums objektīvam tad šobrīd esmu pie tā pieradis. Katrā ziņā jebkura ierobežotība tomēr liek padomāt vairāk pirms kadra uzņemšanas un tādā veidā attīsta domāšanu.
Nākamnedēļ braukšu uz Parīzi un šķiet, ka līdz ņemšu tikai FujiX100 lai varētu neuzkrītoši pa ielām klīst un nebūtu jālauž mugura ar smagām somām.
Rolands66:
tā viš ir ,pienāk brīdis kad krāna stiepšana ir pie vienas vietas,bet tā labprāt relaksam pavazātos ar ko mazu uzticamu
Tu pat nevari iedomaaties kaads tas ir relaks. pamazaam esmu izpaardevis visu nikona stafu - objektiivi jau prom, veel tik rumpis jaasalabo un jaapaardod. entrii level spogulenei ar kitu es iekraameeshu VIENOS VAARTOS.
Jau kaut kad te rakstīju, ka spogulenes ir izmirstoša lieta. Vidējam bildētājam pilnīgi noteikti mūsdienās tādu nevajag. Jau pāris gadus kā "kabatas" fotoaparātu izmantoju Pana GF1 + standarta zooms ar daudz maz OK bildes kvalitāti.
Šogad arī viens "vecais" Canon 1D Mark III sāka niķoties - sāku skatīties aizvietotāju. Pēc apskatiem 1D-X un 5D nav diez ko augsts tehnoloģiju lidojums - drīzāk mārketinga triks kāposta nokāsšanai no canonistiem. Turklāt ar sūdīgu lietojamo dinamisko diapazonu. Tad šo aparātu vietā izvēlējos Fuji XP1 un lietotu 1D IV, ko teleobjektīviem spraust aizmugurē.
Ja skatās no bildes kvalitātes viedokļa, tad dīvainā kārtā tas XP1 ar saviem objektīviem nav sliktāks un atsevišķās lietās pat labāks par to pašu 5D mark III
un galvenais, ka shitiem visiem fudziku verkjiem var ieskruuveet pogaa trosiiti. vot tas ir nenormaali kruta!!! starp citu - vai kaadam nemeetaajas paardaugavaa trosiite lieka?????
Runas ir garas, darbs ir īss. Jauns, šodienas modelis (modeļi) nekur tālu netiek no dipiņu ēras Cosina klona Lomo 36/2,8 (filma). Salīdzinājumu ar topa kamerām kvalitāte (sony nex 5N, Sams 20) - neiztur, par cenu nerunājot. Arī ļoti sacerējos, biju ar mieru pievērt acis uz tehniskajām nepilnībām.Cerībā uz Fuji S5Pro skintoņiem. Nē, viss tika upurēts marketologiem, lai ziņotu - varam augstas izšķirtspējas video, Bet perfekto krāstoņu ainavu un portretu matricu ta nobendēja...
Beidzot cilvēki sāk saprast, ka bezspoguļi un advancēti ziepji ir pilnībā pietiekami bildēšanai un absolūti nav nepieciešams stai`pit līdzi spogulenes - ne entry, ne pro. Un sen jau teicu, ka spogulenes paliks tikai atseviškiem pro gadījumiem, tipa olimpiāde, wildlife u.tml. Pārejās jomās - studijas vajadzībām, kāzām un tamļidzīgi - domāju, ka tuvāko gadu laikā arī liela daļa midformāti un FF pāries uz bezspoguli (bezspogulis nenozīmē kameru bez skatu meklētāja - tikai optiskā skatu meklētāja vietā būs elektroniskais). Midformātiem pat varētu būt hibrīda sistēmas (gan optiskais, gan elektroniskais skatu meklētājs), jo tiem uz izmēra samazināšanu nav jāspiež.
ak34:... Tad šo aparātu vietā izvēlējos Fuji XP1 ...
Un vispār - ir jābildē ar telefonu. Šodien skatījos tiešraidē NOKIA un Microsoft konferenci no Ņujorkas ar Windows 8 nokias prezentāciju. Tur interesantus faktus minēja:
1) 2012. gadā pirmo reizi ar mobilajiem uzņemto bilžu skaits dienā ir pārsniedzis ar "parastām"kamerām uzņemto bilžu skaitu dienā;
2) bet otrs fakts bija vispār PSC, ja es pareizi atceros skaitļus - ar mobilajiem dienā tiek uzņemtas aptuveni 1,4 miljardi bilžu dienā, un vairāk kā 650 miljoni no tām tiek katru dienu publicētas sociālajos tīklos.
Bet, ja par Fuji x100 un x10, tad es tomēr laikam izvēlētos šobrīd x10, dēļ zūma (fleksibilitates). Un kā jau vienreiz rakstīju, ja man tagad būtu jāpērk ziepis, tad no visiem iespējamiem ziepjiem pirktu tieši x10, jo:
- samērā liela matrica - 8,8x6,6mm (klasiskais nosaukums - 2/3"); - optiskais skatu meklētājs (nav jātur ziepis izstieptās rokās) - ir RAW formāts - zūma diapazons nosedz standartu - 28-112mm - priekš zūma un samērā lielā sensorā ziepim fantastiska diafragma - f2.0-f2.8 - zūmošana strādā nevis kā ziepjiem ar podziņu, bet gan ar gredzenu ap objektīvu kā spoguļkameru zūmiem. pie tam, zūma gredzens ir arī ieslēgšanas mehānisms, tā kā var uzreiz izvilkt, pagriezt zūma gredzenu un bildēt - ir braketings un citas spoguļkameru fīčas - foto režīmi kā spoguļkamerai - manuālais, slēdža priooritāte, diafragmas prioritāte - ekspo kompensācijai ir atsevišķs ripulis - optiskā stabilizācija
RobertsJ:Bet, ja par Fuji x100 un x10, tad es tomēr laikam izvēlētos šobrīd x10, dēļ zūma (fleksibilitates). Un kā jau vienreiz rakstīju, ja man tagad būtu jāpērk ziepis, tad no visiem iespējamiem ziepjiem pirktu tieši x10, jo:
- samērā liela matrica - 8,8x6,6mm (klasiskais nosaukums - 2/3"); - optiskais skatu meklētājs (nav jātur ziepis izstieptās rokās) - ir RAW formāts - zūma diapazons nosedz standartu - 28-112mm - priekš zūma un samērā lielā sensorā ziepim fantastiska diafragma - f2.0-f2.8 - zūmošana strādā nevis kā ziepjiem ar podziņu, bet gan ar gredzenu ap objektīvu kā spoguļkameru zūmiem. pie tam, zūma gredzens ir arī ieslēgšanas mehānisms, tā kā var uzreiz izvilkt, pagriezt zūma gredzenu un bildēt - ir braketings un citas spoguļkameru fīčas - foto režīmi kā spoguļkamerai - manuālais, slēdža priooritāte, diafragmas prioritāte - ekspo kompensācijai ir atsevišķs ripulis - optiskā stabilizācija
RobertJ, viss ir pareizi, tikai raw suukaa, jo nevar izmantot fotoshopu. No pozitiivaa jaapiemin procesors, kas izvelk dinamisko diapazonu, es teiktu AHUUNI. man veel nav pat visspilgtaakajaa saulee izdevies izdedzinaat debesis. ISO 3200 pamatiigaa tumsaa var ieveerteet te, ir arii links ar origjinaalu www.fotoblog.lv... .
bet nu protams, ka boke pie 2, 8 garajaa galaa nav taada pati kaa FF spogulenei ar simtnieku un 2,8 driizaak analogjiska kiteniekam kaut kur pie 6. dpreview bija tieshi bildes saliktas blakus. www.dpreview.com... kaut kur pa vidu, foto ar neegjeri
veel kas patiik, ir divi custom rezhiimi uz diala, kurus pats saprogrammee, viens man staav mb, kvadraats ev-1, palielinaats kontrasts utt
man aizgaaja jau 4simts bilzhu un satisfikaacija peec spogulenes ir pilniiga!
Bildes:u pat nevari iedomaaties kaads tas ir relaks. pamazaam esmu izpaardevis visu nikona stafu - objektiivi jau prom, veel tik rumpis jaasalabo un jaapaardod. entrii level spogulenei ar kitu es iekraameeshu VIENOS VAARTOS.
Jau kaut kad te rakstīju, ka spogulenes ir izmirstoša lieta. Vidējam bildētājam pilnīgi noteikti mūsdienās tādu nevajag. Jau pāris gadus kā "kabatas" fotoaparātu izmantoju Pana GF1 + standarta zooms ar daudz maz OK bildes kvalitāti.
Šogad arī viens "vecais" Canon 1D Mark III sāka niķoties - sāku skatīties aizvietotāju. Pēc apskatiem 1D-X un 5D nav diez ko augsts tehnoloģiju lidojums - drīzāk mārketinga triks kāposta nokāsšanai no canonistiem. Turklāt ar sūdīgu lietojamo dinamisko diapazonu. Tad šo aparātu vietā izvēlējos Fuji XP1 un lietotu 1D IV, ko teleobjektīviem spraust aizmugurē.
Ja skatās no bildes kvalitātes viedokļa, tad dīvainā kārtā tas XP1 ar saviem objektīviem nav sliktāks un atsevišķās lietās pat labāks par to pašu 5D mark III
Super, apsveicu Nebiju vēl dzirdējis ka Lv kāds jau nopietni ar X-Pro1 darbojas
Baltskars:Jāpagaida rudens kad klāt būs EOS M, redzēs uz ko tas būs spējīgs. Pozitīvi ka varēs pieskrūvēt arī citus objektīvus no canon, kaut 85mm 1.2 )
a kaada iisti ir jeega no maza rmpja ja liels stikls???
Baltskars:Jāpagaida rudens kad klāt būs EOS M, redzēs uz ko tas būs spējīgs. Pozitīvi ka varēs pieskrūvēt arī citus objektīvus no canon, kaut 85mm 1.2 )
Tāda pati, kā visiem pašreizējiem bezspoguļiem, t.i. nekāda. Mārketstrings. Tas viss atgādina padomju laika mīklu, Kas tas ir - dirsā nelien un nedudina. Atbilde - PSRS ražots dirsā bāžamais dudinātājs. Tagad - Čainā ražotais. Jēgas nekādas - kabatā īsti nelien un dudināt, tfu, bildēt īsti nebildē. Kāda jēga no pastmarkas lieluma rumpja, ja subjektīvs abām rokām jātur? Ir pankūkas, kas it kā nedaudz attaisno to mirorlesa ideju. Cik labas, un, vai visiem ražotājiem tās ir, tas jau cits bazars. Pie tam, kā likums, tie ir 40-50mm, kas kameras pielietojamības universālumu nevairo. Lielākam ziepim, piemēram, slavētajam Fuji X10, tāpat būs somele kaklā jākar. Tad, kāda jēga no tā visa? Kanona piečuks vai septītnieks ar 70-200mm f4, mierīgi ievietojams nelielā plecu somā, kādas visi onkas vasarā staipa līdzi. Piemēram žīdu DB 453. Vārdu sakot - mārketstrings.
Manuprāt tas EOS M būtu krutāks filmētājiem, kas tāpat to OVF nelieto. Tad viņiem jēga no spoguļa vispār nekāda. Redzēs kāds tas aparāts būs. Bet pāris cilvēki kas iegādājušies nesen 600 sērijas Canonus tieši filmēšanai varētu būt arī laimīgāki ar tādu EOS M
Tu gribi teikt, ka piecīts ar 70-200mm, sver vairāk kā mani Doc Martens vai Lowa? Ta uz maniem 100kg, kāda starpība? Zini, paskatījos Billija Flickrā X100 galeriju - nav slikti, bet, lai es par to tādu piķi maksātu.... Kaut gan aparāts interesants un, būtu piķis, pat nopirktu, lai arī nav man mīļākais diapazons,